Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 67
    i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Hitleri ka qene njish eshte e do te mbetet i tille. Njerezit e simpatizojne per trurin qe kishte e jo per bemat e tij. Kete duhet te kuptoni.

Citim Postuar mė parė nga Rei1999 Lexo Postimin
    C'FARE per shembull!!!!!!!!!!!!!!
    Hidrocentralet??Apo minierat e Bulqizez etj.
    Rruget si fillim, hidrocentralet, minierat, ndertesat, vlerat e shoqerise, etj etj etj etj.

Citim Postuar mė parė nga GeNi_25 Lexo Postimin
    Si nuk arrin te kuptoje njeriu qe veprat qe u ndertuan gjate regjimit komunist ishin vetem inerci. Po te ishim lidhur me perendimin, me USA, me thuaj do te ishim keshtu? Po milionat nga plani Marshall? Po investimet e huaja? ECT (etj).

Po te shikosh vitin 97 ku shteti kishte kapitulluar, rritja ekonomike e Shqiperise ishte me e larte se sa mesatarja e vendeve e BE. Ēdo te thote kjo? Jepi MUAHHH pergjigje?
    Vitin qe nuk kishe koken e sigurt? Te intereson rritja ekonomike apo siguria e jetes qe te jep shteti. Inertesi apo jo ne 15 vjet qeverite e qeveritaret skane bere 1/1000 e punes qe eshte bere gjate regjimit totalitar.

P.S. Kjo puna e rritjes ekonomike ne 97 mbetet per tu pare sepse nuk e di nese eshte e vertete kjo gje apo jo. Por nese jane gjerat sic i mendoj une, rritja ekonomike ka ardhur si pasoje e firmave piramidale deri ne renien e tyre. Me pas s'besoj te kete pasur rritje, por renie te lire te ekonomise.

Citim Postuar mė parė nga Aikido Lexo Postimin
    Me qe po na ve ne dukje arritjet e ketij Enverit. Te te bej nje pyetje te thjesht, sa vjec ke qene ne periudhen e Komunizmit ne Shqiperi ?? E kam fjalen perpara se te vdiste Enveri jo ne kohen kur kishte vdekur.
    C'rendesi ka mosha? Arritjet jane gjera te dukshme e mund ti tregoje si dikush qe ka lindur ne 50 si dikush qe ka lindur ne 92 e me tej.

Enveri nuk ishte kurve burre si politikanet e sotem e kete gje s'mund t'ia mohoje askush, sic dhe nuk mund ti mohoni te drejten e fjales cdokujt.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga OO7 : 14-10-2008 mė 17:31

i/e regjistruar Maska e HoLd*Em
    Anėtarėsuar
    13-05-2008
    Postime
    179
    Citim Postuar mė parė nga isLand Lexo Postimin
    C'do njeri apo lider qe kemi mesuar gjate historise ka pas te mirat dhe te keqijat e veta. Eshtu si edhe neve qe flasim kemi te mirat dhe mangesite tona. Edhe ky udheheqesi komunist i jone ka pas boll budalleqe por dhe shume gjera te mira qe sduhet ti hedhim poshte sepse i dhane fytyre Kombit Shqiptar. Sic jane Arsimi, Rendi, Ushtria, Kultura, Muzika, Sporti dhe dinjiteti kombetar e tj. . (Keto sot shumezohen mbase me zero)
    Ai person fliste Shqip dhe nga rradhet tona ka qene. Fundja fundit me deshire apo pa deshire baballaret e te gjitheve juve qe flisni ketu (mbase dhe vete juve) kane duartrokitur dhe brroherritur me te madhe kur fliste ai..

Mundohuni te respektoni mendimin e cdokujt, Respekte

Dmth nqs ti dhe familja jote do persekutoheshit per ty do te ishte vetem nje budallik i atyre qe te cuan atje ? As krim, as persekutim, as terror, as c'njerezi...por budallik. Shume bukur e ke gjet ket term.

Arsimi: eshte pertoke, injoranca ne nivele absurde.
    ushtria: non ekzistente, na mbushi me bunkere ama.
    kultura eshte katandisur ne portokalli,
    rendi e dini mire ku jemi
    dinjiteti kombetar:

Dhe te gjitha kto nuk jane tani jo, por qe ne ne 91 kur u hapen ambasadat. Le te shikojme pra ne c'gjendje ishte Shqiperia ne '91.

As Sala as Fatosi skan pas gisht ne gjendjen e atehershme.

Pse u be deti mal me njerez ? Hekurave te ambasadave te huaja dhe maj velave te anijeve drejt Italise ?

Pse u deturuan italianet te na sillnin buke per te ngrene me operacionin pelikan ?

Jemi rrugeve te botes duke lypur per te siguruar buken e gojes. Ky pra eshte dinjiteti kombetar qe na ka lene enveri.

Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar mė parė nga Hold'em
    Jemi rrugeve te botes duke lypur per te siguruar buken e gojes.
    Me nje fjale sipas perkufizimit tend ti je nje lypsar injorant pa dinjitet kombetar qe endesh rrugeve te botes. Bukur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga OO7 : 14-10-2008 mė 17:42

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar mė parė nga MUAHHH Lexo Postimin
    Hitleri ka qene njish eshte e do te mbetet i tille. Njerezit e simpatizojne per trurin qe kishte e jo per bemat e tij. Kete duhet te kuptoni.
    Deri diku jame dakord me ty.

Rruget si fillim, hidrocentralet, minierat, ndertesat, vlerat e shoqerise, etj etj etj etj.
    Rruget i beri populli. Hidrocentralet qe i thua me krenari te erdhi ti beri kinezi me Italianin. Minierat dhe ndertesat nuk i nderoje Enveri mor djal po i ndertoje Bashkimi Sovjetik, Italia dhe Kina. Cilat jane vlerat e shoqeris se asaj kohe, qe spiunonte vellai vellain per te marr 1 kg mish. Qe fusnin ne burg komshiun, duhet te flisnin me fletore duke i bere pyetje dhe marr pergjigje burri gruas, se i degjonin 80 lekshat poshte dritares. Po cvlera shoqerore jane keto, qe te kane lene 200 vjet mbrapa botes, dhe je akoma ne nje epok qe as nuk e ka pare ndonjeher bota.

Vitin qe nuk kishe koken e sigurt? Te intereson rritja ekonomike apo siguria e jetes qe te jep shteti. Inertesi apo jo ne 15 vjet qeverite e qeveritaret skane bere 1/1000 e punes qe eshte bere gjate regjimit totalitar.
    Po cfare koke thua, nuk e di po ti po me jep pershtypjen per ndonje 21 vjecar, qe nuk e ka aritur ate kohe eshte ritur ne perendimin ne pjesen me te madhe te moshes se tij. Qeveritaret tane nuk do bejne dhe per 1000 vjet nqs ne nuk ngrihemi ti frenojme dhe ti zbresim nga aty ku jane.

P.S. Kjo puna e rritjes ekonomike ne 97 mbetet per tu pare sepse nuk e di nese eshte e vertete kjo gje apo jo. Por nese jane gjerat sic i mendoj une, rritja ekonomike ka ardhur si pasoje e firmave piramidale deri ne renien e tyre. Me pas s'besoj te kete pasur rritje, por renie te lire te ekonomise.
    Mos harro, se ne cdo vend te botes ka luhatje ekonomike, si ngritje dhe rrenie. Po te shikosh me vemendjen, nuk thua qe ka renie ekonomie ne Shqiperi, se sa po vjen dhe po ndertohen bina shume kateshe. Po mos te kishte ekonomi nuk do kishte as ndertesa qe po cjerrin qiellin e Tiranes.

C'rendesi ka mosha? Arritjet jane gjera te dukshme e mund ti tregoje si dikush qe ka lindur ne 50 si dikush qe ka lindur ne 92 e me tej.
    Une nuk kam cfare te shikoje si i kam pare mire. Se po te ishte mire ateher nuk do shkonim te zvariteshim neper brigjet e Europes dhe Botes, po do rinim ne shtepine tone me gjithe te mirat dhe mundesit qe na paska krijuar xhaxhi.

Enveri nuk ishte kurve burre si politikanet e sotem e kete gje s'mund t'ia mohoje askush, sic dhe nuk mund ti mohoni te drejten e fjales cdokujt.
    Ishte aq sa nuk ta pret mendja, sa ketej shante e ketej i shtrinte dorren lindjes. Te drejten e fjales nuk kemi pse tia mohojme asnjerit, prandaj jemi ketu per te diskutuar dhe lexuar mendimet e te tjereve. Kot nuk quhet Forum, po te ishte futeshim ne nje forum ku thuhet CENSURE E FJALES SE LIRE. Po ketu kemi gjetur lirine e fjales, ndac per levdata ndac per te vjell vrere.

Shpresoje te jem sqaruar me ju.

Anėtarėsuar
    13-05-2008
    Postime
    179
    Me nje fjale sipas perkufizimit tend ti je nje lypsar injorant pa dinjitet kombetar qe endesh rrugeve te botes. Bukur.
    Ne '91 ashtu kemi qene. Nqs e mohon je hipokrit.

Anėtarėsuar
    13-05-2008
    Postime
    179
    Nqs te intereson me shume koka atehere merr familjen dhe futja per ne kore te veriut dhe jo Angli.

Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar mė parė nga HoLd*Em Lexo Postimin
    Ne '91 ashtu kemi qene. Nqs e mohon je hipokrit.
    Ti po thua eshte si te jete tani. Por dhe per atehere je gabim. Nuk kam pse te shkoj me larg e te permend njeri tjeter pervecse tim ate. Sot e kesaj dite eshte i respektuar nga e gjithe politika shqiptare dhe e huaj. Eshte kreu i nje instituti te rendesishem ne Shqiperi dhe 100% i arsimuar ne Shqiperi ne kohen e xhaxhit Enver. Vetem per gjuhet e huaja eshte diplomuar ne universitetet e huaja. Pastaj sa e sa profesore e doktore kemi ne ne Shqiperi yhy panumer. Te gjithe te arsimuar gjate regjimit totalitar. Madje me mire e me shume jane arsimuar ne ate kohe sesa tani.

Ekonomia ishte 0 por kjo vjen prej sistemit sepse i tille eshte, eshte faji i atyre qe erdhen prapa qe nuk diten ta menaxhojne sepse edhe Rusia edhe Greqia edhe shume vende te tjera kane pasur sisteme totalitare po jane rimekembur e na kane kaluar per faktin se kane pas burra shteti e jo kurva 2 lekshe ne pushtet.

Emigrant kam qene dhe une po lypsar asnjehere. Te punosh nuk do te thote te lypesh. Ka njerez nga vende shume me te zhvilluara se i yni qe emigrojne e jo me ne.

Ajo cka na ka mbetur ne si Shqiptare, ai pak nacionalizem qe kemi ne gjak, e kemi fale atij sistemi e kete s'mund ta hedhesh poshte.

Citim Postuar mė parė nga HoLd*Em Lexo Postimin
    Nqs te intereson me shume koka atehere merr familjen dhe futja per ne kore te veriut dhe jo Angli.
    Une ne Angli kam ardhur per shkollim, dhe eshte e vertete qe nese se kam koken ska c'me duhet ekonomia.

Citim Postuar mė parė nga Aikido Lexo Postimin
    Deri diku jame dakord me ty.

Rruget i beri populli. Hidrocentralet qe i thua me krenari te erdhi ti beri kinezi me Italianin. Minierat dhe ndertesat nuk i nderoje Enveri mor djal po i ndertoje Bashkimi Sovjetik, Italia dhe Kina.
    Ketu ma forcove poziten duke permendur vetem shtete komuniste te cilet nuk do na ndihmonin kurresesi nese nuk do te ishim te tille.

Citim Postuar mė parė nga Aikido
    Cilat jane vlerat e shoqeris se asaj kohe, qe spiunonte vellai vellain per te marr 1 kg mish. Qe fusnin ne burg komshiun, duhet te flisnin me fletore duke i bere pyetje dhe marr pergjigje burri gruas, se i degjonin 80 lekshat poshte dritares. Po cvlera shoqerore jane keto, qe te kane lene 200 vjet mbrapa botes, dhe je akoma ne nje epok qe as nuk e ka pare ndonjeher bota.
    Keto kane qene antivlerat. Cdo sistem ka te tilla. Prostitucioni, droga, korrupsioni qe na ka cuar edhe me poshte nga c'kemi qene etj etj etj jane gjera qe s'kane egzistuar gjate atij sistemi. Familja, dinjiteti, nacionalizmi etj jane vlera te mbartura gjate atij sistemi.

Po cfare koke thua, nuk e di po ti po me jep pershtypjen per ndonje 21 vjecar, qe nuk e ka aritur ate kohe eshte ritur ne perendimin ne pjesen me te madhe te moshes se tij. Qeveritaret tane nuk do bejne dhe per 1000 vjet nqs ne nuk ngrihemi ti frenojme dhe ti zbresim nga aty ku jane.
    Jam dakort me ty, po ja u ngritem une e ti qe kemi dy pare me shume mend, po te tjeret i ke si leberit qe vec ulin koken e bejne punen e tyre pa bere pyetje. C'fare mund te presesh nga koqe si puna Brarit per shembull? Apo nga injorante qe thone sdua as buke as uje as drita vetem mos u zini ju te dy. Ky popull duhet te kuptoje se politika eshte mjet i tyre e jo ata mjet i politikes!

Mos harro, se ne cdo vend te botes ka luhatje ekonomike, si ngritje dhe rrenie. Po te shikosh me vemendjen, nuk thua qe ka renie ekonomie ne Shqiperi, se sa po vjen dhe po ndertohen bina shume kateshe. Po mos te kishte ekonomi nuk do kishte as ndertesa qe po cjerrin qiellin e Tiranes.
    Ekonomi? Une po flisja per 97 e po i pergjigjesha atij mikut qe po thonte ate. Po sa per ndertesat do te thuash pastrim parash besoj. Ku shkuan gjithe leket e Shqiptareve qe humben neper firma? Ne xhepat e atyre qe sot kane pushtetin, qe jane ne opozite e qe ndertojne ato ndertesa qe cjerrin qiellin e Tiranes. Biles po ja fusin popullit dyfish sepse me leket e tyre i ndertuan e prape po ja u shesin me dy tre fish cmimin real.

Une nuk kam cfare te shikoje si i kam pare mire. Se po te ishte mire ateher nuk do shkonim te zvariteshim neper brigjet e Europes dhe Botes, po do rinim ne shtepine tone me gjithe te mirat dhe mundesit qe na paska krijuar xhaxhi.
    Une spo te them qe na dha gjithe te mirat, po te them qe dha bazen e nevojave jetike te cilat ne ende i kemi te domosdoshme sot, e te cilat ende mbeten per tu permiresuar sepse ne 15 vjet kane ngelur po te njesoj.

Ishte aq sa nuk ta pret mendja, sa ketej shante e ketej i shtrinte dorren lindjes. Te drejten e fjales nuk kemi pse tia mohojme asnjerit, prandaj jemi ketu per te diskutuar dhe lexuar mendimet e te tjereve. Kot nuk quhet Forum, po te ishte futeshim ne nje forum ku thuhet CENSURE E FJALES SE LIRE. Po ketu kemi gjetur lirine e fjales, ndac per levdata ndac per te vjell vrere.

Shpresoje te jem sqaruar me ju.
    Nuk e shiste vendin Enveri per 2 pare sic bejne keta te sotmit jo. E kete s'ia mohon dot jo ti po askush.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    MUAHHH, te mos zgjatem me teper se po me duket vetja si ato histeriket qe cirren duke thene qe une e kam drejte dhe ti gabim.

Gjithmon do te jemi me koken poshte, dhe asnje sistem sdo te na ngreje dhe nuk do na japi kurre vlera. Vlerat i ka njeriu dhe jo politika, kur nuk kemi ne vlera ateher cfare presim nga ato qe na drejtojne.

Ne jemi nje popull qe i drejtojme pushken me te dobetit, tek me i forti i kthejme ...... e kupton vete per cfare e kam. E kam thene dhe ne nje vend tjeter kete shprehje.

Kalofshi mire.

Citim Postuar mė parė nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Per here te pare me duhet te bej kete ankese ne lidhje me disa persona ketu ne forum qe ngrejne lart figuren e nje njeriu qe ka shkaktuar kaq shume dhimbje tek nje pjese e madhe te shqiptareve te Shqiperise. Po flas pikerisht per Enver Hoxhen. Secili nga ne ka nje histori te veten ose te nje te afermi te tyre qe ka vuajtur ne menyra te ndryshme gjate regjimit te ketij diktatori. Nuk e di, por si mund te ndjehet dikush nga keta njerez qe vuajten, nderkohe qe disa shqipfoles injorante te ish-Jugosllavise ketu ne forum ngrijne lart figuren e ketij njeriu ne forma teper cinike sikurse dhe te pallogjikshme?!. Tani vertet liria e fjales eshte e shenjte dhe s'mund ti mohohet kujt, por nje limit duhet ta kete kjo gje. Do ishte njesoj tani sikur ti tekej dikujt te hapte nje teme per Titon ose Milloshevicin dhe te gjente arguementa te atilla qe te ngrinte lart figuren e ketyre dy diktatoreve. Si do te ndiheshin kosovaret dhe shqiptaret e Maqedonise per nje gje te tille?! E pra te tilla tema nuk jane hapur per arsye respekti ndaj asaj pjese te kombit tone qe vuajten njesoj si ne te Shqiperise, edhe pse nga diktatore te ndryshem. E nese te tilla tema e komente nuk egzistojne (dhe s'duhet te egzistojne), pse duhet tu lejohet disa njerezve ne nje teme si kjo ketu http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=100126 komente qe mbrojne me aq pasion Enver Hoxhen?! Komente qe ne fund te fundit ngjallin revoltim, fyerje, indinjate tek shume shqiptare te Shqiperise, perfshire dhe mua. A eshte e drejte kjo gje per moderatoret dhe gjithe ato forumisteve qe udhehiqen prej llogjikes dhe arsyetimit te paster?!
    Mua personalisht sme plas fare per Enverin, apo per Enverat qe kemi tani ne politiken tone, por me duket se dhe kjo ankese nuk eshte shume objektive. Familja im (e zejme) nuk ka patur asnje te keqe nga Enveri...po ashtu dhe gjithe te njohurit te mi....perkundrazi kam patur vetem te mira. Pra sipas teje une duhet te ul poshte figuren e Enverit?

Shumica ne forum besoj se jane aq te rritur sa te kene krijuar nje ide mbi Enverin e te kaluaren e Shqiperise. Nuk jane temat apo shkrimet e nje forumi qe do lartsonin apo ulnin figuren e nje njeriu.

Shkoni boni nai dore bare e mos u merni me budalliqe.

Citim Postuar mė parė nga Bamba Lexo Postimin
    Mua personalisht sme plas fare per Enverin, apo per Enverat qe kemi tani ne politiken tone, por me duket se dhe kjo ankese nuk eshte shume objektive. Familja im (e zejme) nuk ka patur asnje te keqe nga Enveri...po ashtu dhe gjithe te njohurit te mi....perkundrazi kam patur vetem te mira. Pra sipas teje une duhet te ul poshte figuren e Enverit?

Shumica ne forum besoj se jane aq te rritur sa te kene krijuar nje ide mbi Enverin e te kaluaren e Shqiperise. Nuk jane temat apo shkrimet e nje forumi qe do lartsonin apo ulnin figuren e nje njeriu.

Shkoni boni nai dore bare e mos u merni me budalliqe
    .
    Jo mo, dore bare beje vete po deshe, meqenese te duken budallalleqe. Ty bravo te qofte qe ia paske pare hajrin Enverit. S'besoj psh se ti ose te afermit e tu kane marre pjese ne demostratat e 91-shit per hedhjen e rregjimit (do ishe kontradikte e madhe, e kunderta, nese i qendron asaj qe the me pare). Pastaj c'te duhej ty e atyre qe te merrnin pjese ne te tilla protesta?!. Kishte "budallenj" sa te duash qe te gjakoseshin me policine e kohes per lirine e te gjitheve, pse do dilje ti & company. Pra mos e ul figuren e tij, na e le neve te tjereve qe si pame hajrin Enverit.
    ABCĒDDhEĖFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gėrma)

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  2. Mjerė pėr ju …zgjohuni, o ju tė rinj !!
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-02-2009, 18:20
  3. Sqarim i dyshimeve nė lidhje me risitė
    Nga hasanii nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 29-05-2005, 11:21
  4. Shtypi Italian: "Liderat e Kosovės e Maqedonisė, lidhje me Bin Laden"
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Postimi i Fundit: 23-05-2005, 22:16
  5. Vendet arabe dhe perendimi
    Nga Eni nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 10-09-2003, 08:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •