Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118

Problem me ridrejtimin e faqeve !!!

Pershendetje stafi i forumit shqiptar. Kam qe dje nga darka qe has nje problem me Forumin, kur klikoje per te pare Postimet e Reja, niset te bej loading, dhe direkte zhduket shenja. Me pas kur i jap per here te dyte me thot qe ju sapo keni kerkuar ju lutem prisni 50 sekonda. Problemi tjeter eshte kur dua te postoj nje shkrim, ne momentin kur i jap posto mesazhin, fillon dhe me tregon shenjen e loading, ne moment zhduket. Kur klikoje mbi nje teme per tu ridrejtuar tek postimi i fundit, nuk arin te mbushet loading dhe duhet ti japesh disa here ta njohi si komand. Ky eshte vetem problemi im, apo eshte problem i pergjithshem ne forum. Nuk e di kujt tia vendos fajin.

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anėtarėsuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Forumi nuk ka shfaqur probleme kėto dy ditė.

Mund tė kesh probleme me lidhjen e internetit.... apo kėto probleme tė ndodhit vetėm tek ForumiShqiptar?
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar mė parė nga ClaY_MorE Lexo Postimin
    Forumi nuk ka shfaqur probleme kėto dy ditė.

Mund tė kesh probleme me lidhjen e internetit.... apo kėto probleme tė ndodhit vetėm tek ForumiShqiptar?
    Per Internetin nuk them dot gje, e kam 3 mb/s. Dhe nuk kam pasur asnje problem, une loz gjith diten lojra ne flash tek Facebook dhe nuk kam asnje problem. Problemin e vetem e kam tek FSH, e njejta gje me ndodh dhe me Google Chrome, Mozilla Firefox po ashtu dhe me Internet Explorer. Do te thot qe nuk kan asnje problemet scriptet e web browserve dhe ngelet qe te jet faji i forumit.

P.s Tani nuk kam asnje problem, ka gati 15 min. Ndoshta eshte marr ndonje admin me kete proble.

Ju faleminderit per pergjigjen.

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    E kam parasysh. Me ka ndodhur dhe mua. Niset te behet load faqja dhe me pas del/rri e bardhe.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,995
    Postimet nė Bllog
    22
    Probleme te tilla i hasin vizitore qe jane lidhur me ISP te cilat perdorin proxy per te lidhur klientet e tyre ne internet. Ka ISP qe nuk i lidhin vizitoret direkt ne Internet por i lidhin me ane te nje proxy, qe eshte nje server i lidhur direkt ne Internet me te cilin lidhen te gjithe klientet e asaj kompanie. Kjo eshte praktike qe e perdorin ISP shqiptare me sa kam vene re. Problemi me keto lloj lidhjesh ne Internet eshte se nese kompjuteri tend lokal nuk komunikon dot me ate proxy server per pak sekonda apo minuta, shfletuesi tend do te japi pershtypjen sikur ka problem me serverin e forumit, kur kjo nuk eshte e vertete.

Proxy perdoren per dy arsye: per te ulur konsumin e trafikut ne rrjet (bandwidth) dhe per te krijuar nje pershtypje te reme tek vizitori sikur linja e internetit eshte me e shpejte. Nese ti per shembull viziton kete teme ne forum, nje kopje e kesaj faqeje ruhet ne serverin e proxy, dhe nese nje klient tjeter i asaj kompanie kerkon te shohi te njejten faqe, proxy server thjeshte pyet serverin e forumit nese kjo faqe ka ndryshuar qe nga hera e fundit qe ata e hapen, dhe nese nuk ka ndryshuar, servir kopjen e faqes qe ka vete serveri pa qene nevoja qe ta rimarri faqen nga serveri i forumit.

Pra nuk eshte nje problem i forum, eshte nje problem i ISP ose konfigurimit lokal tendit dhe ne nuk te ndihmojme dot.

Albo

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-10-2008
    Vendndodhja
    Ōsensei
    Postime
    1,118
    Citim Postuar mė parė nga Albo Lexo Postimin
    Probleme te tilla i hasin vizitore qe jane lidhur me ISP te cilat perdorin proxy per te lidhur klientet e tyre ne internet. Ka ISP qe nuk i lidhin vizitoret direkt ne Internet por i lidhin me ane te nje proxy, qe eshte nje server i lidhur direkt ne Internet me te cilin lidhen te gjithe klientet e asaj kompanie. Kjo eshte praktike qe e perdorin ISP shqiptare me sa kam vene re. Problemi me keto lloj lidhjesh ne Internet eshte se nese kompjuteri tend lokal nuk komunikon dot me ate proxy server per pak sekonda apo minuta, shfletuesi tend do te japi pershtypjen sikur ka problem me serverin e forumit, kur kjo nuk eshte e vertete.

Proxy perdoren per dy arsye: per te ulur konsumin e trafikut ne rrjet (bandwidth) dhe per te krijuar nje pershtypje te reme tek vizitori sikur linja e internetit eshte me e shpejte. Nese ti per shembull viziton kete teme ne forum, nje kopje e kesaj faqeje ruhet ne serverin e proxy, dhe nese nje klient tjeter i asaj kompanie kerkon te shohi te njejten faqe, proxy server thjeshte pyet serverin e forumit nese kjo faqe ka ndryshuar qe nga hera e fundit qe ata e hapen, dhe nese nuk ka ndryshuar, servir kopjen e faqes qe ka vete serveri pa qene nevoja qe ta rimarri faqen nga serveri i forumit.

Pra nuk eshte nje problem i forum, eshte nje problem i ISP ose konfigurimit lokal tendit dhe ne nuk te ndihmojme dot.

Albo
    Ju faleminderit per pergjigjen, mendoje se tani jam ne rregull dhe nuk kam asnje problem. Thjesht me beri habi qe me hapej ne ate forme, pasi une ri e shkarkoje filma e lojera gjith diten me 400 - 500 kb/s. Dhe u habita per nje faqe forumi te me jepte nje problem te till. Ndoshta eshte e vertet ajo qe thoni ju, dhe nuk kam se si ta ve ne diskutim dicka qe nuk jam i sigurte, po per shpejtesin e linjes e shikoje gjithmon qe varion tek shpejtesia qe thash me larte, dhe kjo gje duket qarte ne momentin qe shkarkon.

Tema tė Ngjashme

1. Kur'ani dhe Bibla (Analizė)
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 84
    Postimi i Fundit: 31-07-2010, 11:45
  2. Ēėshtja Ēame
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56
  3. Kisha Serbe dhe urrejtja ne Ballkan
    Nga Hyllien nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 235
    Postimi i Fundit: 30-08-2004, 22:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •