Close

Rezultati i Sondazhit: Praktikimi i fesë në gjuhën amtare, si mendoni ju?

Votues
69. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Jam pro praktikimit të fesë në gjuhën amtare

51 73.91%
  • Jam kunder praktikimit të fesë në gjuhën amtare

18 26.09%
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 95
    Shqip dhe se luan as topi, per shqiptaret kuptohet...!

Citim Postuar më parë nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Shqip dhe se luan as topi, per shqiptaret kuptohet...!
    A nuk duhet te vendosin shqiptaret myslimane ne cfare gjuhe duhet te luten? Ashtu sic duhet te vendosin ortodokset ne duan nje grek ne krye apo jo?

Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anëtarësuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    Eshte me e mira se mires te lutesh ne gjuhen tende, Do te kuptosh se qfar thua, Zoti ati i qofshim fal i kupton te gjitha gjuhet e botes. Ai i krijoj ato ai na dha jeten dhe na dha dinjitetin ai kurr nuk e ceki askund se njeriu nuk mund te lutet ne gjuhen e tije.
    Une personalisht lutem ne gjuhen time me shume se ne ate Arabe, eshte e drejt e imja.
    Une mendoj se njeriu kur lutet ne gjuhen e tije nga knaqesia e shpirtit Edhe lotet i rrjedhin, por nese lutet ne nje gjuh tjeter lutja do te jet me e ftohur..

Lutuni ne gjuhet tuaja Shqipetare do ta dini se qfar i kerkoni Perendis..
    Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Ore 1000000000 here e kemi diskutuar kete, lutjet mund te behen edhe shqip . Mirepo te falja e namazit , koheve qe jane ato behen ne arabisht , kurse ta lutesh Zotin lute shqip .
    Ju pershendes
    KOSOVA E MADHE

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    ne gjuhen arabe ka per te ndejt edhe pse shumica ben gam gam ketu. kur nuk mundi ataturku monstra me e ndryshuar ate gje , kujtoni se do e beni ju tralalate e forumit me opinionet e juaja?---lol......keep dreaming.

namazi ne gjuhen arabe e leximi i kuranit ne po te njejten gjuhe , e ben besimtarin te afrueshem ndaj kesaj gjuhe dhe kurioz per ta mesuar ate.
    ne myslimanet nuk mund te behemi si kristianet qe e aplikuan kete gje , e sot gjen c'do kristian qe i interpreton verset biblike sipas konceptimit te tij ne gjuhen e tij. dy gabime fatale ne te njejten kohe. versi i shenjte i behet interpretimi nga nje dijetar gjuhetar dhe ne gjuhen orrigjinale te tij. perkthimet vetem sa i perafersohen kuptimit ,por kurre nuk i jep perkthim te plote.

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    nuk mund te behemi si kristianet qe e aplikuan kete gje , e sot gjen c'do kristian qe i interpreton verset biblike sipas konceptimit te tij ne gjuhen e tij. dy gabime fatale ne te njejten kohe. versi i shenjte i behet interpretimi nga nje dijetar gjuhetar dhe ne gjuhen orrigjinale te tij. perkthimet vetem sa i perafersohen kuptimit ,por kurre nuk i jep perkthim te plote.
    C me kujtove nje liber te Joseph Swire Albania Rise of a Kingdom botim i 1928 por edhe ribotim ne shqip i 2008.Aty ai shkruan Greket i benin thirrje ortodoksve shqiptare qe mos luteshin ne shqip sepse ishte nje gjuhe e pakuptueshme per Krishtin
    Kete po jua bejne edhe juve sot o te shkrete por s po e kuptoni fare.

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    A nuk duhet te vendosin shqiptaret myslimane ne cfare gjuhe duhet te luten? Ashtu sic duhet te vendosin ortodokset ne duan nje grek ne krye apo jo?
    Or ti mik, mos na trego qyfyre tani...
    tema nuk ish per nje besim konkret, por populli e thote bukur; " tek dhemb dhembi vete gjuha ", nuk e di a me kupton...,shqip!

Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    ... lutjet behen edhe ne shqip .
    Ashtu eshte, lutjet mund te behen ne shqip, te pakten per shqiptaret, por kete gje nuk i'a imponoj nje te huaji.
    Kush lutet, shprehet ne menyren me intime me Krijuesin, pra shprehet me ate qe ka me shume intimitet, ate qe ka me shume per zemer me shume per shpirt.

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anëtarësuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    Namazi tek muslimanet behet ne arabisht, e kjo sesht vetem per shqiptaret por per 1.5 miliard musliman , e ket smund ta ndryshon askush deri ne fundin e kesaj bote ( pervec krijuesit). Ndersa lutjet mund te behen ne shqip , ne lutje mund te lutesh per paqe , shendet, per vllezrit ne nevoj , prinderit , femijet , falje te mekateve , shprehje pendimi , probleme te perditshmeris etj etj. Un cdo dit i lutem Allahut , e kete e bej ne shqip , duke hec ne rrug , nese shof dicka jo te mir , i lutem Allahut , jo me zë , por lutjen e bej ne vete , ne cdo provim qe kam hyr jam lut ne gjuhen shqipe , poashtu pasi qe kam kalu provimin i jam faleminderu Allahut ne gjuhen shqipe .

Ky esht namazi , qe esht patjeter te behet arabisht

Kjo esht lutja , kjo mund te behet ne shqip , psh. ktu luten edhe per Palestinezet

Drini i Zi

A ka ndonje ajet kuranor qe i detyron njerezit te bejne namaz vetem ne gjuhen arabe?! Me sa di une jo. Dhe nese s'ka, do te thote qe ky rregull nuk eshte vene nga i madhi ZOT, por nga njerezit. Gjerat qe vihen nga njerezit ndryshohen, nuk jane te shenjta.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 1013
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 13:05
  2. Dështimi i gjuhës standarde shqipe te gegët!
    Nga Davius në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  4. Baza dialektore e gjuhës standarde
    Nga Albo në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20
  5. A ekzistojne tabu ne shoqerine tone sa i perket gjuhes shqipe?
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-11-2002, 11:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •