jam kunder praktikimit te fese,ne asnje lloj gjuhe te mos behet,mjaft me indoktrinimin e njerzve,njeriu ka te tjera probleme,feja nuk zgjidh asgje,eshte nje opium.
Po normalisht qe lexoj jo vetem Kuranin ne arabisht sic bejne disa
O njeri Ne nuk mendojm se do mund te ndryshojm gje pore ne shprehim mendimet tona mua nuk mundet as Ataturki As dreqi te me fus te lutem ne tjera gjuhe.
Namazi eshte i shejt ate duhet ende te bejme ne Arabisht pasi nuk ka nje perkthys te mire apo nuk dojn nuk e di une.
Por desh ate them ataturku ka qen para 500 viteve e ne jemi tash...
Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...
Ato fe qe nuk perdorin shqipen ne ritet e tyre ne shqiperi duhen nxjerre jashte ligjit. Eshte instinkti dhe reagimi me elementar i nje kombi per te mbrojtur identitetin e vet shpirteror. Tradita fetare e shqiptarit nuk mund te jete ajo e faljes ne nje gjuhe te huaj. Nqs zoti i ketyre besimtareve shqiptare nuk kupton SHQIP, atehere ai nuk Zot i shqiptareve.
Te gjitha xhamite nga te cilat degjohen falje arabisht duhen shkaterruar me themel. Asnje liber kuranor arabisht nuk duhet te lejohet te shitet. Shkollat islame duhen mbyllur sepse predikojne invazionin kulturor te shqiptareve prej kultures arabe. Sepse predikojne traditat e sjelljes arabe mbi ato shqiptare, pra predikojne nje ambient anti-kultures kombetare.
Zhdukni Islamin, Shpetoni Shqiperine.
Arabishtja ka 1.400.000 fjalë, kurse shqipja e të tjerat kanë: 40.000 fjalë!
Në të parën lutem më mirë, kam më shum fjalë ta lavdëroj Zotin, ta madhëroj Atë, t'i lutem Atij, ndaj unë namazin e fali me këtë gjuhë, mirëpo të njëjtën gjuhë e përdori edhe për lutje.
Nuk është e barabartë një gjuhë e cila ka rregulla drejtëshkrimi e gramatikë më shumë se 2 mijë vite (PËRSËRIS: dy mijë vjet) me një gjuhë, të cilën pavarësisht se e duam shumë, para 30 vjetëve bëri ligjin e drejtëshkrimit, gjegjësisht në 72', pra dy mijë vjet dhe 30 vjet, shqyrtoni!
Michaux!
Ndryshuar për herë të fundit nga Michaux : 18-10-2008 më 06:43
Dini te lexoni ju?Titulli i temes eshte tjeter nga biseda juaj, ska lidhje sa fjal ka nje gjuhe, dhe sa ka shqipja. Per temen se besoj se do te ndryshohet gjuha e praktikimit te fese, kane kaluar shum shum gjenerata dhe i kane kryer detyrat e tyre me ate gjuhe te cilen eshte paraqitur se pari here ajo fe, e kam fjalen per islamin vetem ne namaz perdoret gjuha arabe, nuk eshte veshtire per ta mesuar, nuk duhet shum te dish, dhe tjetren lutjet etj i ben ne gjuhen tende, ska lidhje kjo.
Po nuk ma merr mendja qe te gjithe besimtaret muslimane dine arabisht, atehere cfare lutje eshte ajo qe nuk e kupton as vete dhe ne anen tjeter nje gjuhe qe nuk e kupton ma merr mendja qe mund te besh gabim edhe gjate te folurit - dmth nuk e artikulon mire... Prandaj, me mire me pak fjale shqip dhe qe kane kuptim e shqiptim me te qarte, se sa shume fjale - qe nuk e din sa a je duke i thene me saktesi.
Krijoni Kontakt