Close

Rezultati i Sondazhit: Cfarë e rrezikon tolerancen fetare midis shqiptarëve të besimeve të ndryshme?

Votues
62. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Vetë, religjionet e ndryshme

20 32.26%
  • Ateistët

12 19.35%
  • Realiteti post 9/11

2 3.23%
  • Propagandat e huaja

28 45.16%
Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 70
    100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anëtarësuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar më parë nga Conquistador Lexo Postimin
    Kundershtaret ne kete rast ishin turqit qe ishin islamike. Po eshte normale qe nuk luftoi kombin e tij se ne ate kohe shqiptaret ishin kristiane.
    Me duket se rrjeshtin e fundit vetem ti mundesh ta kuptosh qa ke deshte me than sepse une nuk mundem ta kuptoj.
    Une shum mir te tregova qe Skenderbeu ka luftuar kunder pushtuesit , nuk ka zgjedhur a turk , gjerman , romak apo tjer. Ai ka mbrojtur atedheun . E jo si do ketu vetem pse i takon nje besimi tjeter mundohen te te bejn cope .
    Kjo eshte turpppp turpp

Turp edhe ty per kete nick qe ke lan .

Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    Me duket se rrjeshtin e fundit vetem ti mundesh ta kuptosh qa ke deshte me than sepse une nuk mundem ta kuptoj.
    Une shum mir te tregova qe Skenderbeu ka luftuar kunder pushtuesit , nuk ka zgjedhur a turk , gjerman , romak apo tjer. Ai ka mbrojtur atedheun .
    Gjergj Kastrioti luftoi kunder turqve islamike, qe kercenonin kombin shqiptar me asimilim, dhe qe fatkeqsisht me vone ia arriten dhe ne mase te madhe madje. Dhe me asimilim nenkuptohet edhe marrja e fese se armikut. Pikerisht kete luftoi Gjergj Kastrioti, asimilimin dhe pushtimin turk, por qe fatkeqsisht arriti tia dilte mbane perkohesisht dhe nuk mundi te jetonte e te shikonte se ne çmenyre e tradhetoi populli i tij pas vdekjes. Ai luftoi gjithashtu edhe kunder bashkepuntoreve te Turqise qe ne ate kohe ishte edhe Venediku, pavarsisht se ne menyre te fshehte.

Citim Postuar më parë nga xhamia Lexo Postimin
    E jo si do ketu vetem pse i takon nje besimi tjeter mundohen te te bejn cope .
    Kjo eshte turpppp turpp
    Turp edhe ty per kete nick qe ke lan .
    Per mua mund te besoni ne çfare feje te doni dhe s'me intereson fare. Gjithsekush vleresohet per mendjen qe ka. Vetem qe une nuk do t'ia lejoja kurre vetes te hidhja poshte figura kombetare qe kane dhene jeten per te ngritur imazhin e vendit dhe kane luftuar kunder pushtuesve, per hir te fese siç bejne disa. Une do i respektoja pavarsisht fese.
    Sa per nickun tim nuk besoj qe ka ndonje gje te keqe. Me mire Conquistador sesa..... ndonje nick tjeter.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Eshte e rrezikuar por per momentin jo aq shume, ndoshta me vone do te jete me keq.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    eshte .
    pse?
    sepse pjellat e komunisteve dhe ortodokseve ekstreme jane bere me ekstrem se baballaret e tyre.
    kujtoja se ky fenomen do zhdukej me ardhjen e gjenerates se re , mirepo somehow po shnderrohet ne nje shoqeri me te erret akoma ,sidomos me rilindjes e semundjes kancerore qe eshte NACIONALIZMI.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Nacionalizmi shqiptar është kundër-reagues. Asnjëherë agresiv, asnjëherë pushtues.
    Po të duhen nja 10 furrë bukë që ta marrësh vesh këtë dhe shpirtin e popullit tënd.

Gjithnjë nëse identifikohesh me popullin tënd.
    Botës time mos ia qaj hallin. Nuk rrotullohet rreth ngritjes së sumës ndaj diellit.
    Ezekiel 25-17.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    nacionalizmi shoqerohet gjithmone me lufte. ska nacionalizem pasiv. edhe nje homo qesh me kete gje. fakti qe nacionalizmi shqiptar nuk ka qene agresues , nuk eshte se ne jemi njerez te kulluar , por thjesht skena pase rastin ta perdorim ate , sepse nacionalizmi pertej kufijve ishte me i forte se i yni.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Smth_Poetic Lexo Postimin
    eshte .
    pse?
    sepse pjellat e komunisteve dhe ortodokseve ekstreme jane bere me ekstrem se baballaret e tyre.
    kujtoja se ky fenomen do zhdukej me ardhjen e gjenerates se re , mirepo somehow po shnderrohet ne nje shoqeri me te erret akoma ,sidomos me rilindjes e semundjes kancerore qe eshte NACIONALIZMI.
    Ti nuk e njeh shqiptarizmin dhe mbijetesen e tij. Ti nuk do ta njohesh ate shqiptar qe u konvertua per hir te tokes se tij dhe jo te fese se priftit a te hoxhes se tij. Ti nuk do ta njohesh ate shqiptar qe u be ateist sipas regjimit te eger te komunizmit, me dhune, me djegjen dhe shembjen e nje kishe apo nje teqeje, me internimin/varjen e priftit, hoxhes e te dervishit.
    Ti nuk e njeh ate vajze shqiptare, qe ishte e bija e gjashte femijve, babai i vdiq, nena mbeti me ta. Dhe vajti ne nje organizate "bamiresie" qe i thane: ne do te japim ndihma, hajde e mbuluar (si per fillim) me menge te gjata, dhe fundin e fustinanit ne fund te kembeve. Dhe ajo femer per hir te femijeve e beri, dhe pastaj iu shfaqen me Kuranin (por me nje kuran te huaj per shqiptaret bekshtashinj.) Nje fe qe kur u fejua me djalin qe studionte per "hoxhe" nuk e lejonte t'i jepte doren kunatit (djalit qe ishte martuar me motren.) Nuk i lejonte t'i jepte doren kusheririt, apo kusherires nga jugu ( qe ishte femer nga jugu me kryq ne qafe.) Nuk e lejonte vajzen te vente ne det, me kembet e zbuluar ne diell, nderkohe qe kishte reumatizem, dhe pak shtremberim qe ne lindje ...
    Ti je njesoj si helmet e tjere te huaj ... apo me keq akoma, se erdhe me larg. Dhe e perdale shpirtin e shqiptarizmit per nje hurma te helmuar. Ti je me keq, sepse fole per ekstremin e cdo gjeje, por jo per ekstremin e helmit tend.
    Ti, dhe shume te tjere harruat me te shenjten, dhe u kapet per nje lemoshe ...

A eshte rrezik toleranca fetare ne Shqiperi? As me behet vone ... se besimin e kam timin, qe nga pellazget, iliret, sherbetoret e "pellazgise" e me radhe ...
    "A eshte ne rrezik Shqiptarizmi"? Ate duhet te kemi amanet!
    Ky sondazh nuk i ka tamam zgjedhjet ....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 02-10-2008 më 08:38

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-08-2005
    Postime
    10
    Jo jo nuk rrezikohet toleranca fetare en Shqiperi pa marr parasysh pretendimet e qarqeve te caktuara perkundrazi

sonnenrad Maska e 412
    Anëtarësuar
    23-11-2005
    Postime
    13
    Në lidhje me sondazhin jam dakord me Juliusin se pika e parë dhe e fundit e sondazhit janë e njëjta gjë. Kurse pika e dytë, ateizmi, nuk ka se si të rrezikojë tolerancën sepse ateizmi është mungesë teizmi, kështu që kur nuk ka teizëm s'ka se çfarë të tolerohet midis "besimeve apo besimtarëve të ndryshëm".

Rreziku për tolerancën fetare janë fetë dhe fetarët, psh. arabët e temës "Arabizëm i skeduar".

Faqja 6 prej 7 FillimFillim ... 4567 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A ka konspiracion kundër Shqipërisë?
    Nga BARAT në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 10-05-2011, 09:36
  2. Esse dhe artikuj të muslimanëve
    Nga ORIONI në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 09-12-2010, 09:31
  3. Si lindi harmonia fetare në Shqipëri?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  4. Rexhep Qosja: Identiteti kombëtar dhe vetëdija fetare
    Nga Davius në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-02-2006, 02:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •