RROFTE SHQIPERIA E BASHKUAR
Pershendetje
Mesia4ever me vje ēudi me disa komente tua.
Nese bene t'i qartesosh me mire, sepse nuk po arrij sakte te e kuptoj a jeni katolik, protestant apo cfare.
Rrespekte
xhamia juve ja drejtoj...
A je Shqipetare a ēka djalli je? a nuk gjete nje emer me te mire po xhami? Nuk ke nevoj te identifikohesh se xhamijat e dij ēka jane- WC te mira.
Edhe nje pyetje:
A ka dashuri ne islam? mu pergjigj nese bene sinqerishte me argumente sepse islami sipas meje nuk ka as edhe nje fije dashuri?
Rrespekt.
Ajo po kerkonte emer orodoks , por ti ofrove emra ortodoks qe i perdorin greket , shum mire e din , deshe te mashtrojsh nje familje shqiptare.
Ja repliken qe more nga antaret tjer ne lidhje me propozimet tua :
Sipas kesaj qe citova ti mund edhe te jesh minoritet grek .Nuk mund tė thuash vasilliqi apo vasillo sepse nė shqip nuk ekziston njė emėr i till ortodoks. Janė emra tė basalduar nga minoriteti grek nė shqipėri.
Nė shqipen e pastėr do shkruhej Vasilika.
Pak mė kujdes kur shkruani djem dhe vajza se na dhėmbin syt kur shofim gjuhėn shqipe tė katandiset cop-cop.
Mbasi mu paske drejtu mue po te pergjigjem.
Pike se pari nuk ben te indentifikohet njeriu sipas emrit sepse nuk eshte etike. Kjo i bjen si te thuash tash Enverat jan gjith te poshter pse sepse Enver Hogja ka pas kete emer. Une nickun xhamia e kam lene per dy arsye :
1. se smujsha me tjeter nick me u regjistru edhe
2. jam musliman .
Te falenderoj shum per kete poshterim edhe e di qe nuk je shqiptar ti pike se pari edhe pse po flet shqip sepse shqiptari pa marr parasysh fen e tjetrit e ka respektu vllaun e tij gjer ne vdekje .
Per pyetjen e dyte:
A ka dashuri ne islam ? -- sdi qysh deshiron te te pergjigjem sipas Kur'anit apo me fjal te mia.
Sipas Kur'anit ka shum ajete kur flitet per dashurin qe duhet pasur njerzit per njeriun si krijesa te zotit , per dashurin ndaj gruas e ndaj thmive por me ti sjell ajetet Kur'anore duhet pe te kerkuar ne internet ose duhet hapur Kur'anin .
Sipas meje ne islam ka dashuri me shum se te te gjitha fet tjera sepse te meson se duhet dashur njeriun per hir te Allahut si krijesa te tij , duhet respektuar prinderit dhe dashur sidomos nenen po pa anashkaluar edhe baben. Te meson ne edukimin e thmive sipas rregullave me te mira.
Po ma merr mendja se ti kete pyetje e ke bere per shkak ktyre vrasjeve qe po kryhen ne emer te islamit por beso qe sikur te ulesh ti vet dhe te lexojsh Kur'anin dhe te perqendrohesh ne islam po jo neper hadithe sepse shum prej tyre kan pru islamin ne kete gjendje .
Nje gje te kisha than mere edhe lexo Kur'anin pa paragjykime qe ki per te edhe mendoj qdo fjal qe shkruan dhe besoj se zoti do ti hap syt dhe zemren .
Kalo bukur
a po te duket vetja shqiptar ty a?
ky i sapo regjistrumi ka marre persiper te fusi spam islamik ne forum
http://www.forumishqiptar.com/showth...01#post2030701
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 21-09-2008 mė 10:45
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Xhamia nuk e di a ke gje per temen, dhe sa pajtohesh ti me paradoksin qe ndodh tek shume mysliamne, te cilete me goje deklarojne islamin, por me vepra e mohojne frutin e besimit ne islam, duke zgjedhur per te ejtuar vendet armike te islamit. a ka me paradoks???.
Sa per ju Toni77 dhe Mesia 4 ever, mendoj se duhet te jeni me te komunikueshem me njeri tjetrin. JEuzsi tha te mos gjykoni askend pa drejtesi. fjala drejtesi do te thote qe gjykimin ta vendosesh jo mbi vlerat apo drejtesine njerzore, por ne Krishtin. Nese Papa apo kushdo tjeter qofte , e quan kuranin nje liber te shenjte dhe allahun si Perendine e Vertete, kjo eshte e rrezikshme per ata qe e ndkein, pasi Perendia i vertete eshte Perendia Jahve. Po keshtu dhe kurani, i cili blasfemon ndja Krishtit dhe Perendise Jahve, nese pranohet nga dikush si nje liber i shenjte i Perendise, perseri eshte mjaft i rrezikshem. Ata qe nuk e pranojne kete fakt jane vetem myslimanet, pasi per ta qendron e mbyllur zbulesa e Perendsie. Krejt ndryshe eshte me te krishteret. Juve ju eshte dhene, tha JEzusi, qe te kutponi dhe te zbuloni te fshehten e Perendise. MBase ndojne i krishtere pyet dhe thote: perse ti deshmuesi del ne nje konkluzion te tille per kuranin? Se pari ju tham se nuk jam une ai qe eprcakton se kush eshte kurani dhe kush eshte bibla. Kete e zbulon dhe e deshmon Fryma e Shenjte e Perendise. Zbulesen ne zemer se kush eshte Jezus Krishti dhe kush eshte bibla e Perendise, e jep Fryma e Perendsie.
Bibla si fjale e shenjte e Perendise, na zbulon dhe emson se, Themeli ku qendron dhe eshte ndertuar kisha e Perendise, eshte JEzus Krishti. Pra cdo "pjese" e kishes, TRUPIT te Krishtit,do te deshmoje pikerisht Jezus Krishtin dhe do te beje vullnetin e Krishtit. Ky fakt na nxjer ne perfundimin se, pa Krisht nuk ka kishe, nuk ka paqe me Perendine, nuk ka shpetim nuk ka te Vertete, nuk ka jete te perjtshme.
Tani le te shohim se cfar kurani meson.
Mesimi qendror i kuranit eshte:
Kurani meson dhe deshmon: Jezusi nuk eshte Bir i Perendsie, dhe Zot e Perendi.
: Jezusi eshte profet si Muhameti, dmth nje njeri i lindur nen mekat si pasardhes i Adamit dhe Eves.
: Kisha e Krishtit eshte nje fantazi dhe mashtrim njerzor.
: Perendia e ka emrin allah, dhe jo Perendia UNE JAM.
: Muhametin islami e krahason me Frymen e Shenjte, dhe Jezusi tha kjo eshte BLASFEMIA me e madhe e cila nuk gjen kurre falje tek Perendia Jahve.
: Jezusi nuk vdiq ne kryq, dhe kjo eshte nje ginjeshter.
: Perendia nuk eshte TRINI, Ati Biri dhe Fryma e Sehnjte.
Ka dhe plot mesime blasfemike ndaj Perendise ku besojne te krishteret, atehere lind pyetja: a mund te quhet kurani nje liber i shenjte dhe fjale e Perendsie?
Kjo eshte pyetja qe shtrohet para cdo te krishteri.
Fakt eshte meson qe Isa a.s eshte vetem njeri dhe i derguar i Zotit . Si the krahason Muhammedin a.s me frymen e Shenjte , kah e nxorre kete ? Si Perendia "Une" ? A je ka di qka je ka fol ?Kisha qka nenkupton te ju kisha ?Jo Jo Perendia aspak nuk eshte trini por eshte vetem nje Zot qe meriton te adhurohet dhe askush pos Tij .Eshte vetem nje Zot dhe vetem nje Zot ta ke te qarte kete .
Tani kam une nje peyetje per ty . Dine ta beshe dallimin mes atij qe lind dhe Krijuesit ?Qka do te thot njera e qka tjetra?
Pershendetje
KOSOVA E MADHE
Pershendetje Drini i zi dhe xhamia
Mua me vje edhe me mire kur po e dij nje islamik qe me thote se nuk qenkam Shqipetare-sepse me rrenje e fare me gjake e mish jam lind dhe do vdes Shqipetare-kete shihe ne Presheve me sakte ne fshatin tim mund te te thone me shume fjale,shko ne Rahovice te Presheves dhe pyet.
Mua mi ka hapur syte Atdheu im Shqiperia etnike e jo kuranie te tilla barbarizma te djallit muhamed sepse edhe ai eshte armiku i Atdheut dhe Kombit tone-ty dhe te tjereve si ti te propozoj te e lexosh Biblen do ti hap syte dhe mendjen do ta ndrit.
Nese mendon se je Shqipetare dua te te njohe nese bene dhe do ja mesojme njeri tjetrit te drejten te verteten dhe nacionalizmin
Sa per ate se Shqipetaret a e rrespektojne fete tjera eshte genjeshter e paster ajo qe thua.
Une kam qene ne lufte dhe ne Iliride e dij mire edhe ne kete vend Shqipetare se sa jam rrespektu-mos e komento i nderuar sepse dij shume per kete.
Une ta thashe mendimin tim per xhamijat e jo per personalitet e njeriut qe fsheht pas xhamise
I nderuar une nuk kam as ehe nje arsye me te vogel te e lexoj nje liber te tille, sepse kur i shohe njerzit e fese qe i permbahen librit te tille kjo me mjafton.
Mua me berengos teper fakti se je musliman ta them sinqerishte sepse nuk po e njihje fene tende, per kete te shohe se predikon fene tende verberishte. Nese ti drin mendon se je nje njeri me i mire ti genjen thjeshte. sepse me emer te tille te rrejshem kjo eshte propagande e jotja.
Dashuri nuk do me thene si ti ekomenton sepse ajo eshte shfryerje e epsheve(duhet ta dallosh).
Sepse muhamedi ishte ai qe kishte 44 gra, mesin e tyre edhe femij e dij me mire se shumica e muslimanve kete-ti mund te i thuash kesaj dashuri... vaje halli per ty.
Drin i zi merre emrin turk ose arabe se nuk te ka hije me thene fjale te tilla e pasataj me u fsheh prapa emrit shqip-kupton.
Krijoni Kontakt