Close
Faqja 483 prej 1135 FillimFillim ... 383433473481482483484485493533583983 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 4,821 deri 4,830 prej 11341
    Degjo behar se sta kam ngene as ty dhe as budallalliqeve te tilla. Qendroni brenda temes, lerini sherret midis njeri tjetrit, boll i fryte percarjes fetare dhe ndarjeve. Kaq beni ju si antare. Te tjerat lerja stafit.

E mbylla me kete histori dhe skam me nder mend ta vazhdoj.

Ju lutem qėndroni nė temė, ambientohuni me rregulloren e kėtij nėnforumi dhe disa mėsoni tė lexoni shqip para se tė merrni pjesė. Flm.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    A tru kjo bjondja fallse a vetem kafken?
    Turp, turp e ka ndot muziken me ata tingujt aziatik.
    Cka ka pretendu kjo trupeshke me kete kenge ,te behet music star ne Arabine Saudite a?
    TURP TURP per te dhe me shume per tv-te nese e emitojne.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

Boks fetar

Kini sy dhe nuk shihni.
    Kini veshe dhe nuk digjoni.
    Kini mendje dhe nuk kuptoni.

Si shpjegohet qe, ne te gjithe vendet ku islamizmi eshte besimi i detyruar, njerzit jetojne ne mjerim, varferi, injorance dhe dembelizem i theksuar per pune, dije dhe prosperitet??

Kur i drejton nje myslimani nje pyetje te tille, ai ne vend qe te pranoje katefakt i cili eshte krejt i dukshem, hidhet dhe thote: Po arabija saudite?
    Kjo me sjell nder ment nje rrefejne shume te bukur:

Kur mushken e pyesnin se ke kishte baba, pergjigjej: kam dajo kalin.

Megjithate pyes dhe them: Vertet te jene keta myslimanet kaq te paafte sa te mos jene ne gjendje te shohin kete realitet?
    Shikoni keta myslimanet e forumit, si Gostivari, Fisniku Student e tjere, se sa mburje kane per besimin e tyre ne islam, duke na treguar se sa te bekuar dhe te perparuar jane ato kombe qe jene nen islam. Te ishte vertet keshtu nuk do te shkruaja, por ja qe faktet flasin kunder tyre.

Tri jane gjerat tek keta myslimane, qe perbejne nje paradoks te vertet.

E para: Si ka mundesi qe Allahu, perendia ku myslimanet besojne, i ka lene besimtaret e tij( popujt islamike) ne nje mjerim dhe varferi totale, ndersa armiqte e Allahut dhe Islamit, si Izraeli apo bota perendimore, i ka mbushur me bekim???

E dyta: Si ka mundesi qe Allahu i ka lene besitmaret e tij nen luftra dhe shfarosje, ndersa armiqte e tij gezojne paqe????

E treta: Si ka mundesi qe keta myslimanet e flaket te forumit, te cilet na reklmojne nga mengjezi deri ne mbremje te mirat dhe bekimet e islamit, kur vjen puna per te jetuar jeten e tyre, shkojne dhe jetojne ne Perendim, duke paguar cdo cmim. Perse keta myslimane te devotshem, nuk deshirojne ta jetojne bekimin e Allahut ne vendet e bekuara islamike, por perkundrazi zgjedhin per te jetuar pikersht vendet ne perendim, te cilat i shajne dhe i mallkojne (me gojen e tyre te bekuar) nga mengjezi deri ne mbremje, dhe qe ne fakt sipas tyre, ato jane armike te islamit dhe allahut???

Ja pra ky eshte paradoksi me i madh i cili permblidhet ne keto tri vargje:
    Kini sy dhe nuk doni te shihni.
    Kini veshe dhe nuk doni te digjoni.
    Kini mendje por nuk doni te kuptoni. E dini se perse....?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 16-09-2008 mė 19:38

EPIROT Maska e EDLIN
    Anėtarėsuar
    16-07-2007
    Vendndodhja
    ku bėhen qinglat
    Postime
    1,527
    Mendoj se ketij nen forumi duhet t'i ndryshohet emri... (Toleranca fetare=Lufta fetare). Shume tema ketu hapen per te provokuar, ofenduar, share njeri tjetrin...
    Nuk gjen nje teme ku te pasqyroje me te vertete realitetin tone, tolerancen fetare...
    Kjo qe gjendet ketu nuk eshte ne asnje menyre realiteti shqiptar ...
    Une jam mysliman(ose me mire perpiqem te jem), por shoku im i femijerise eshte nje ortodoks(gjeja e fundit qe mendoj ne shoqerine tone) ashtu si dhe ai per mua, ha vezen e kuqe kur jane pashket dhe shkoj per urim ne shtepine e tij, gjithashtu edhe ai ne barjam..
    Por te hysh ketu e te lexosh , krijon nje iluzion per shqiptaret...

P.S nuk e kam personalisht me ty, ti je nje nder te tjeret.
    Epiri ėshtė dhe do tė mbetet gjithmonė shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri

Besimtar Musliman Maska e Drini_i_Zi
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    1,327
    dėshmuesi - njė besimtar i cfardo religjioni beson nė sprovime , sprovime nga ana e krijuesit Zotit , nėse me sukses i pėrballon kto sprovime ti atėher ke fitu dashurin e Zotit , e me kėte ke fitu parajsėn.
    Zoti mund tė tė jape njė fėmijė me tė meta psiqike ose fizike , ėshte ky denim ? Jo , nėse me kėt fėmij sillesh si duhet , kujdesesh pėr atė , ateher ke fituar parajsėn.
    Ndoshta ti nuk e kupton kėtė , por besimtarėt , qoft musliman ose krishter , kėt gjė shumė leht e kuptojn.
    Unė si musliman nuk e ndjej veten as tė varfur as tė prapambetur , falenderimi i takon krijuesit te Tokes dhe gjithėsisė.

- zulullandi , as un se kuptoj tolerancėn e kėsaj teme tė dėshmuesit. Shpresoj qė tė ket qėllim tė mirė , e ajo ėshtė tė mėsoj dicka pėr Islamin.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Drini_i_Zi : 16-09-2008 mė 20:10

Pro diturise Maska e Gjelosh PRekaj
    Anėtarėsuar
    07-07-2008
    Vendndodhja
    N'rranjen e Rozafs
    Postime
    681
    Citim Postuar mė parė nga zulullandi Lexo Postimin
    Mendoj se ketij nen forumi duhet t'i ndryshohet emri... (Toleranca fetare=Lufta fetare). Shume tema ketu hapen per te provokuar, ofenduar, share njeri tjetrin...
    Nuk gjen nje teme ku te pasqyroje me te vertete realitetin tone, tolerancen fetare...
    Une jam mysliman(ose me mire perpiqem te jem), por shoku im i femijerise eshte nje ortodoks(gjeja e fundit qe mendoj ne shoqerine tone) ashtu si dhe ai per mua, ha vezen e kuqe kur jane pashket dhe shkoj per urim ne shtepine e tij, gjithashtu edhe ai ne barjam..

Aman se na hapet barkun me kyt tolerancen fetare, deri kure te jemi tolerues, islami shkon kundra gjithshkaje Shqiptare.

Historise, rraces tone, herojve tone, menyres tone se jetuari etj.

Neve a jemi toleruas a sashtu kushe, nuk e shikoni se po luani ne gracken e fqinjive tone dhe atyre qe na mbajten robe per 500 vjet.

Kot me ju pyet o burra te dheut juve a keni lexo historin e mjerume tonen, kaq shpejte i paskeni harru gjithe ato mundime te te pareve tone.

Pse dreqin e kena Gjergj Kastriotin per hero kombetar, dhe mburrena me te dhe te paret tone kudo qi shkojme. Juve e dini shume mire se si erdhi ajo fe pedofiljash tek Shqiptaret por me nje verbersi injorantit nuk e pranoni perkundrazi mohoni gjakun,historin dhe te paret tuaj.

Nuk e kuptoni se gjestet tuaja po ndihmojne armiqte fqinje tone dhe po acaron palen e Krishtere dhe ate jo besimtrare dita e dites, pse athue te paret tone ishin te marre qe besonin ne nje fe tjeter, nuk e kuptoni se feja ashtu si gjithmone por ama sot nuk luan gja tjeter veqse rrolin e politikes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar mė parė nga zulullandi Lexo Postimin

Se pari ju pershendes per shkrimin tuaj.
    Mendoj se nuk ke arritur te kapesh thelbin e temes. Qellimi im nuk eshte as te gjykoj islamin dhe besimtaret e tij. Une solla nje pardoks ku ballafaqohet reklama dhe realiteti. Ku ballafaqohet ai ai qe flet per islamin me realitetin. Ku ballafaqohet ai qe e ngre lart islamin, dhe per hipokrizi perzgjedh vendet e perendimit te cilat ne cdo cast i shpall armike te islamit. Pra se pari te ftoj te kapesh temen dhe te shohesh paradoksin.
    Se ku ju besoni apo nuk besoni, kjo eshte e drejta juaj, dhe une nuk kam aspak qellim tju gjykoj per kete. Ajo qe une sjell para jush eshte nje realtiet ku cdo kush qe deshiron te diskutoje, duhet ti permbahet thelbit te temes.
    Ps. Tolerance do te thote te mos gjykosh dhe te mos fyesh dike per ate cka ai beson. Por tolerance nuk do te thote te biesh dakort me ato gjera te cilat gjykojne dhe keqintepretojne besimin tim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 16-09-2008 mė 20:50

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-09-2008
    Vendndodhja
    KOSOVE
    Postime
    111
    Nuk do pajtohesha me Gjeloshin per arsyen ,,se ne harruam,, te paret tane ,sepse nuk dote thote qe ne te kthehemi ne paganizem per hire te ,,te pareve tane,, dhe do te ishte njerezore sikur te kerkoni falje publike per te gjithe muslimanet qe i quani,, pedofile,, dhe vertete nekete forum nuk mendoj se eshte vend i pershtatshem per fyerje te uleta siq i ben ti.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-06-2008
    Postime
    157
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Kini sy dhe nuk shihni.
    Kini veshe dhe nuk digjoni.
    Kini mendje dhe nuk kuptoni.

Si shpjegohet qe, ne te gjithe vendet ku islamizmi eshte besimi i detyruar, njerzit jetojne ne mjerim, varferi, injorance dhe dembelizem i theksuar per pune, dije dhe prosperitet??
    per kete duhet pyetur arabistani i forumit. njoh nje nga fieri qe e ka bere lanet i ati se u arabizua djali tij kokqepe. iku ne angli dhe merret edhe atje me pislleqe arabe. mbiemer i njohur fierak.. nejse.. pse ky bimbashi arabizuar dhe i perjashtuar edhe nga familja e tij, nuk shkoi ne afganistan apo gjekundi tjeter ku rrojne injorante si ai, por shkoi ne angli? me keq akoma.. ky i arabizuari nga fieri ka edhe emrin e tij te krishtere dhe nuk e ka ndrruar. cudite vetem nga keta injorante priten.

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •