Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 46
    i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Po Dash, a ke pa najhere me sy?!!!
    Ku e sheh ti cjapin aty?
    Ne ate kohe ashtu kane qene Cjapat dhe pastaj nje pjese e tyre kane evoluar ne Dash

Nejse Dash qenka, duke shikuar perkrenarine e Skenderbeut e shkrova ashtu megjithate si Dash, Dele, Cjap jane e te njejtes specie.

Lidhje me temen a ka ndonje lidhshmeri ajo e Skenderbeut me kete perkrenare ilire, cfare mendoni gjithe?

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Ku e sheh ti cjapin aty?
    Hehehe, ajo perkrenare eshte e Trebenishtes

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Scion Lexo Postimin
    Hehehe, ajo perkrenare eshte e Trebenishtes
    Sa per mua, le te jete edhe e amerikes latine por
    cjapi-cjap e dashi-dash kane qene gjithehere!

Njerezit ne pakujdesi edhe mund te bejne ngaterrim por gabimi mbetet gabim ani qe ka kushte psiqike qe e kondicionojne mundesine per te ndodhur më me lehtesi.

Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    PLUTARCH- Pyrrus-Faqe6-
    ...... per Pirron, princin fisnik dhe te dashur nga ushtaret. Per kete arsye gjithe ushtria ishte ne gjendje te egzaltuar, dhe ushtaret filluan te perdornin cdo menyre per te marre informacion rreth Pirros. Ndodhi qe pa helmeten e tij ata nuk e njohen, por ai e vendosi ate prape, keshtu qe ai u njoh pernjehere nga kreshta e ngritur dhe nga BRIRET E DHISE siper saj.

A mund te jete ndonje gabim i Plutarkut?
    Apo gabim ne perkthim, a interpretim;
    apo substituim i mungeses ne varg nga transkribuesi, a ndonje fatkeqesi tjeter e keqkuptimit ne procesin e transmetimit te kesaj storie?

Une kurre ne jete nuk kam pare ndonje figure te Pirros te kete helmete me koke apo brire dhije. - jo se i kam pare te gjitha - por po flas per ato qe kam pare.
    Helemeta e Pirros ishte nje 'shlem' tipik ashtu sic e ke sjellur dhe vet ne fotografi, ku verehet qarte kurora e dushkut te lisit dodonas persiper.
    http://www.forumishqiptar.com/attach...1&d=1213315645
    Ka nje problem shtese te mosnjohja nga populli gjeneralin e mbretin pa perkrenare ne koke tek emathiotet.
    Pasazhet tjera sjellin dhe kete rrefim qe thote ekzaktesisht te kunderten e asaj qe qe kishe cituar me pare te po ai autor(!):

"News came that the Roman Laevinus was on his way, plundering Lucania as he went. The tarentines were too weak to fight the Romans so they asked Pyrrhus to take control. War between the former allies was inevitable. *Pyrrhus had to take his helmet off and ride around to show his men that he had not been killed. Pyrrhus wounded Pantauchus and as he fell he was saved by his men."

*Pirros iu desh te hiqte perkrenaren dhe te kaleronte rrotull ushtareve te vet per tua deshmuar se eshte gjalle.

Qeshtja e dhise mund te gjej spjegim ne ate qe te kete qene, -jo perkrenarja, por stema simboli mbrojtes i fisit te tij. Te cilin ai u desh ta sillte me vete si deshmi.

Ne fusnoten (14) e librit (The Cambridge Ancient History VII Part 2 The Rise Of Rome To 220 B.C.) mund te gjeni kete reference:

14) In the Alexander Mosaic in Naples the horned helmet lies on the ground beneath the king, who is fighting bare-headed. For Pyrrhus cf. Plut. ...

Kjo eshte genjeshter, apo me thjeshte Falsifikim.
    Cuditerisht mozaiku eshte demtuar jashtzakonsht rende - pikerisht ne pjesen qe pershkruan ustrine e Aleksandrit dhe ate vet.
    Megjithese ai mozaik do te duhej te kete qene plotesisht i paprekur ne momentin e eskavimit (pastaj dora kriminele ta kete demtuar ne ate mase sa te mos mund te rikonstruktohet pikerisht ajo pjea e rendesishme e tij, ajo qe i intereson kultures evropiane).

E verteta eshte se ne mozaikun ekzistues (ne gjendjen ekzistuese) te cilit i referohet citati -nuk gjindet kurrfare helmete e Aleksandrit apo dikujt tjeter, me brire as pa brire!

Nderkohe qe autori kishte thene edhe kete:
    "... an elephant and the helmet of the Macedonian kings with the two goat's horns, worn both by Pyrrhus and by Alexander the Great before him."

Mos eshte dhe ky nje ngaterrim i perseritur dash-cjap nga perqendrimi i pamjaftueshem, sic ndodhi pak me heret ne keto replika?!

Aleksandri ishte Zeusi Amon, dhe si i tille kishte brire dashi e jo brire dhie apo cjapi! Ai ishte deifikuar qysh heret per se gjalli dhe ne viset tona nderohej si perendi edhe shume kohe pas tmerreve te kristianizmit ne mundimin per ta demonizuar ate. Aleksandri eshte pikerisht tipizimi i demonit qe paraqitet me brire dashi ne periudhat kristiane.

Pra edhe kjo del plotesisht e pavertete. Megjithese e shkruar me besim te verber e te paluhatur se si Aleksandri poashtu mbante brire dhije.

Qeshtje me vete mbetet: Perse ndodhi (u farkua) kjo gje?!
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anëtarësuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    C mund te thoni per kete punim ne ar dhe argjend ....
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura   
    Dija eshte injorance e mesuar.....

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Mund te them se eshte kupe ahengjesh qe mbahen me kembe, e pasur me dekor e dedikuar per te pire vere, e kthyer mbrapesht ne fotografi. Sepse ajo mund te qendroj fare mire nese vendoset me gryke perpjete. Dhe se eshte prodhim serik.

Tjeter...
    Se eshte Fotografuar me OLYMPUS kamere se eshte edituar me Adobe Elements, se eshte perdorur blenda 5.6 me ekspozicion 1/50 nga nje distance prej ~20cm...

Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Dukeshka dhe fotografi ne refleksion. Hehe

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Po, madje po na e ben me gisht (kushedi pse?!!) ate gjestin "mac" ne te dyten fotografi!
    Aeneas Dardanus

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    Perkrenarja e Skenderbeut asht e mbushun me simbole mistike si "lulja dardane" "numrat 7 dhe 13" "ylli Davidit" etj

Koka e cjapit simbolizon KURBANIN e asgja tjeter ,

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Ku e sheh ti cjapin aty?
    Ai si cjap duket, se dashi i ka brinat e perdredhura. Vetem nese ky ka qene dashi me simpatik i kopese. lol
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga ajzberg Lexo Postimin
    C mund te thoni per kete punim ne ar dhe argjend ....
    C'eshte ky kaproll mo?
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kreu i CIA-s, Goss, vizitë të fshehtë në Shqipëri
    Nga Irfan në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-06-2005, 11:05
  2. Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 06-12-2004, 14:30
  3. Një kamera e fshehtë trondit qeverinë?!
    Nga ALBA në forumin Problematika shqiptare
    Postimi i Fundit: 11-05-2004, 15:19
  4. Si e formuam organizatën e fshehtë "Bashkimi Shqiptar"
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Postimi i Fundit: 30-04-2002, 07:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •