Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 46
    Citim Postuar më parë nga loni-loni Lexo Postimin
    Perkrenarja e Skenderbeut asht e mbushun me simbole mistike si "lulja dardane" "numrat 7 dhe 13" "ylli Davidit" etj

Koka e cjapit simbolizon KURBANIN e asgja tjeter ,
    Ajo lulja Dardane seshte gje tjeter vecse nje rozete simbol i diellit, i adhuruar prej te gjitheve ne mesdhe duke perfshire dhe Ilirine:

dhe natyrisht dhe ne Dardani
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Ajo lulja Dardane seshte gje tjeter vecse nje rozete simbol i diellit, i adhuruar prej te gjitheve ne mesdhe duke perfshire dhe Ilirine:
    Por mund te kete nje burim apo eshte thjesht huzaim i ndermjtem i kulturave qe paten kontak?

Ne Shqiperi eshte i perdorur gjeresisht si simbol. Ja dhe nje tjeter ne veshje
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Hibernated
    Anëtarësuar
    14-07-2008
    Postime
    97
    Perkrenarja e Skenderbeut asht e mbushun me simbole mistike si "lulja dardane" "numrat 7 dhe 13" "ylli Davidit" etj

Koka e cjapit simbolizon KURBANIN e asgja tjeter ,
    O loni-loni pe betoni, ca lesh cjapi aman ... !!!
    Cfare rendesie apo vendi ka cjapi ne kultin e kafsheve tek ne ?
    As per lesh cjapi ......

Dhe sa per kurban, as qe behet fjale, Dhia eshte mbajtur si kafshe e shenjte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Kanan : 09-09-2008 më 20:37 Arsyeja: Shtese

Hibernated
    Anëtarësuar
    14-07-2008
    Postime
    97
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Ketij prof. Mihallaqit dua ti them te mos lodhet shume te "rizbuloj" cperfaqson DHIA(dhe jo cjapi) ne perkrenaren e Skenderbeut. Ajo eshte vazhdimesi e tradites se stergjyshit te tij Pirros i cili mbante te njejtin simbol ne perkrenaren e tij Dhine Zeusiane ose A-MAL-THINE.
    Dua te shtoj qe Dhia shoqeron Zanen/Zanat.
    Forca e tyre qendron tek Dhia.
    Ai qe ka Dhine me vete, ka edhe forcen e Zanes/Zanave
    ...
    Per kujtese:
    Këtu e muarne në kujdes priftëneshat Kurite edhe e rritne Zeusin në shpellë të malit "Id". - Kur e venin në gjumë Zeusin, ushtonte shpella prej kangësh e prej të trokitunave të shigjetave, që mos të ndigjonte Kroni vajin e foshnjes e të vinte e ta perpinte. Kuritat ishin vashëza këngëtare në za, e këto e rritne Zeusin. - Pra Kuritat e Dhiosit e rritne Zeusin.

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123
    ,
    7X13=91X4=364 = VITI .

Edi i nderuar sa dite ka viti po ky eshte kuptimi i numrave 7dhe 13 pra per me sakt numri tremdhet nuk gjen kyptim tjeter kund perpos emertimin e stinve te vitit sepse 1 shtatshe eshte nje jave e trembdhet jave ka nje stine apo nje ndarje te Suastika me 4 ndarje 4X13=52 jave ka viti .Keshtu une e shof kuptimin e ketyre numrave .
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 10-09-2008 më 07:30

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    e mir,viti ka 365 dit a 366 se nuk e di mir hahahahaha
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    Ai si cjap duket, se dashi i ka brinat e perdredhura. Vetem nese ky ka qene dashi me simpatik i kopese. lol
    Sic tham me pare dashi e cjalpi jane qenie te ndryshme rrenjesisht.
    (Dashi i qin 1-qin, e cjapi 1 o asnji. Se edhe dhite kane brina!)
    Kur nuk ben dot dallimin mes cjapit e dashit dallimin mes cjapit e dhise smund ta besh fare.
    Nga kjo nxjerrim edhe perfundimin se:
    -Nuk mund te jene njesoj si lulja me 6 si ajo me 8 apo me 12 petale.

Keto i quan brina te drejta ti?
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 10-09-2008 më 12:51
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Sic tham me pare dashi e cjalpi jane qenie te ndryshme rrenjesisht.
    (Dashi i qin 1-qin, e cjapi 1 o asnji. Se edhe dhite kane brina!)
    Kur nuk ben dot dallimin mes cjapit e dashit dallimin mes cjapit e dhise smund ta besh fare.
    Nga kjo nxjerrim edhe perfundimin se:
    -Nuk mund te jene njesoj si lulja me 6 si ajo me 8 apo me 12 petale.

Keto i quan brina te drejta ti?
    E kisha fjalen per ate foton qe kam cituar.. Nuk e kisha fjalen per kte foto. Po si duket skenderbeu paska pas 100 helmeta, ec merrre vesh kush eshte origjinalja.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e spirobeg
    Anëtarësuar
    22-04-2008
    Postime
    84
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Une kurre ne jete nuk kam pare ndonje figure te Pirros te kete helmete me koke apo brire dhije. - jo se i kam pare te gjitha - por po flas per ato qe kam pare.
    Helemeta e Pirros ishte nje 'shlem' tipik ashtu sic e ke sjellur dhe vet ne fotografi, ku verehet qarte kurora e dushkut te lisit dodonas persiper.

o primitiv ! si mund te thuash qe Pirro nuk ka mbajtur perkrenaren me cjapin.
    tek vepra e Mehdi Frasherit - Historia e lashte e shqiperise dhe shqipetareve..
    ai tregon shume qart qe Pirro ka mbajtur kuroren me briret e cjapit ne koke. Kur eshte bere lufta e tij kunder Dhimitrit te Maqedonise ai mbante ket "kurore". pasi qe kishte simpatizues nga ana e maqedoneve, ata (maqedonet) venin kurore dushku mbi koke qe te duken te fuqishem si Pirro. Kur pa kete Dhimitri u arratis dhe Maqedonia ra ne duar te Pirros pa lufte. por qe me vone e ndau me Lisimahun.

Sipas doreshkrimeve historike thuhet qe i pari qe ka mbajtur ket kurore eshte Aleksandri i madh, dhe Pirro si kusheri i tij qe ishte e mbajti dhe ky, ku me vone pas Krishtit e mbajti dhe skenderbeu i cili tregon se ishte edhe ky nga ajo ane. te gjithe keta ishin shqiptar.

Mendimi im se tek pyetja se q'paraqet cjapi me briret duhet te ket te beje me fuqine. Cjapi ishte sekreti i zanave te cilat pa to nuk kishin fuqi, po ashtu edhe ne tempullin e Zeusit ne nje far forme kishte te njejtin kuptim. Keshtu qe, ai i cili mbante Cjapin mbi koke, mbante FUQINE.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    o shpellar
    shko mbytu
    po ti e mehdia po doni me m'kallzu mu cfar perkrenarje ka pase Pirroja a?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kreu i CIA-s, Goss, vizitë të fshehtë në Shqipëri
    Nga Irfan në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-06-2005, 11:05
  2. Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 06-12-2004, 14:30
  3. Një kamera e fshehtë trondit qeverinë?!
    Nga ALBA në forumin Problematika shqiptare
    Postimi i Fundit: 11-05-2004, 15:19
  4. Si e formuam organizatën e fshehtë "Bashkimi Shqiptar"
    Nga Eni në forumin Historia shqiptare
    Postimi i Fundit: 30-04-2002, 07:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •