Por mund te kete nje burim apo eshte thjesht huzaim i ndermjtem i kulturave qe paten kontak?Ajo lulja Dardane seshte gje tjeter vecse nje rozete simbol i diellit, i adhuruar prej te gjitheve ne mesdhe duke perfshire dhe Ilirine:
Ne Shqiperi eshte i perdorur gjeresisht si simbol. Ja dhe nje tjeter ne veshje
Ndryshuar për herë të fundit nga Kanan : 09-09-2008 më 20:37 Arsyeja: Shtese
Dua te shtoj qe Dhia shoqeron Zanen/Zanat.
Forca e tyre qendron tek Dhia.
Ai qe ka Dhine me vete, ka edhe forcen e Zanes/Zanave
...
Per kujtese:
Këtu e muarne në kujdes priftëneshat Kurite edhe e rritne Zeusin në shpellë të malit "Id". - Kur e venin në gjumë Zeusin, ushtonte shpella prej kangësh e prej të trokitunave të shigjetave, që mos të ndigjonte Kroni vajin e foshnjes e të vinte e ta perpinte. Kuritat ishin vashëza këngëtare në za, e këto e rritne Zeusin. - Pra Kuritat e Dhiosit e rritne Zeusin.
7X13=91X4=364 = VITI .
Edi i nderuar sa dite ka viti po ky eshte kuptimi i numrave 7dhe 13 pra per me sakt numri tremdhet nuk gjen kyptim tjeter kund perpos emertimin e stinve te vitit sepse 1 shtatshe eshte nje jave e trembdhet jave ka nje stine apo nje ndarje te Suastika me 4 ndarje 4X13=52 jave ka viti .Keshtu une e shof kuptimin e ketyre numrave .
Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 10-09-2008 më 07:30
e mir,viti ka 365 dit a 366 se nuk e di mir hahahahaha
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Sic tham me pare dashi e cjalpi jane qenie te ndryshme rrenjesisht.
(Dashi i qin 1-qin, e cjapi 1 o asnji. Se edhe dhite kane brina!)
Kur nuk ben dot dallimin mes cjapit e dashit dallimin mes cjapit e dhise smund ta besh fare.
Nga kjo nxjerrim edhe perfundimin se:
-Nuk mund te jene njesoj si lulja me 6 si ajo me 8 apo me 12 petale.
Keto i quan brina te drejta ti?
![]()
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 10-09-2008 më 12:51
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
o primitiv ! si mund te thuash qe Pirro nuk ka mbajtur perkrenaren me cjapin.
tek vepra e Mehdi Frasherit - Historia e lashte e shqiperise dhe shqipetareve..
ai tregon shume qart qe Pirro ka mbajtur kuroren me briret e cjapit ne koke. Kur eshte bere lufta e tij kunder Dhimitrit te Maqedonise ai mbante ket "kurore". pasi qe kishte simpatizues nga ana e maqedoneve, ata (maqedonet) venin kurore dushku mbi koke qe te duken te fuqishem si Pirro. Kur pa kete Dhimitri u arratis dhe Maqedonia ra ne duar te Pirros pa lufte. por qe me vone e ndau me Lisimahun.
Sipas doreshkrimeve historike thuhet qe i pari qe ka mbajtur ket kurore eshte Aleksandri i madh, dhe Pirro si kusheri i tij qe ishte e mbajti dhe ky, ku me vone pas Krishtit e mbajti dhe skenderbeu i cili tregon se ishte edhe ky nga ajo ane. te gjithe keta ishin shqiptar.
Mendimi im se tek pyetja se q'paraqet cjapi me briret duhet te ket te beje me fuqine. Cjapi ishte sekreti i zanave te cilat pa to nuk kishin fuqi, po ashtu edhe ne tempullin e Zeusit ne nje far forme kishte te njejtin kuptim. Keshtu qe, ai i cili mbante Cjapin mbi koke, mbante FUQINE.
o shpellar
shko mbytu
po ti e mehdia po doni me m'kallzu mu cfar perkrenarje ka pase Pirroja a?
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Krijoni Kontakt