Close
Faqja 15 prej 37 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 368
    i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Rritet numri i muslimanėve nė Gjermani
    Numri i pėrgjithshėm i muslimanėve qė jetojnė nė Gjermani arin mbi 3.5 milion.
    Nė njė intervistė tė dhėnė nga Salim Abdullah, drejtorit tė Arkivės Islame nė Gjermani, theksohet se numri i muslimanėve nė kėtė shtet nė vitet 2006-2007 ka shėnuar njė rritje prej 200 mijė. "Kjo ėshtė si pasojė e lindshmėrisė sė madhe tė muslimanėve qė jetojnė nė Gjermani si dhe nga emigrimet qė bėhen nė kėtė shtet nga muslimanėt e shteteve tjera" pohon Abdullah pėr revistėn gjermane "Tagesspiegeg".

Nė Gjermani nė vitin 2007 kanė lindur 63 mijė fėmijė musliman si dhe rreth 35 mijė musliam kanė fitua shtetėsinė gjermane. Kėshtu qė numri i pėrgjithshėm i muslimanėve nė Gjermani arin nė 3 milion e 508 mijė.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin
    Titia, cdo te thote "msikivisht" mer burre se me bere kurioze?

Nga Mitrovica c'behet? Do e mbajme a do e leme? Ne xhep duhet ta kemi me siguri, se ti, si nga Mitrovica qe je, ke hapur nje dynja me tema ne forum, por nje per Mitrovicen s'e ke hapur. Punet andej do jene vaj besoj ...

Nejse, "copy-paste" te mbare, e ne te tilla gezime u mbledhshim prape ...
    Islami eshte fe e paqes ku vete fjala Islam ka kuptimn paqe,ne kohen moderne kure teknika filloj te zhvillohet njerzit ne shume vende te botes filluan te largohen nga perkujdesja shpirtrore dhe te merren me knaqesit e kesaj bote per ta gjetur lumturin me ane te gjerave materiale dhe duke luftuar ata (njerzit) per te ardhr tek pasuria u ben rob te saje.....madje edhe u be moto se kush eshte i pasur eshte edhe i lumtur!...pore kjo nuk ishte ashtu dhe pjesa me e madhe e atyre njerezve te cilet deshironin ta arrinin knaqesin e kesaj bote dhe te botes tjeter ngelen ne Islam...dhe sa i perkete kesaj ke argumente te shumta.
    Muhamedi alejhi selem thoshte knaqu me ate te cilen Allahu ta ka caktu ti do te jesh njeriu me i lumtur ne bote...
    E sa i perkete Mitrovices edhe pse tema nuk eshte per MItrovicen une jetoje ne Mitrovice eshte nje ndarje te cilen une e kam perjetuar ne qeshore te 99 i kam pare me sy te mi se qytetaret serb edhe saksit me lule i largonin nga banesat e tyre.....thjesht ka qen nje manipulim i kurdisur siq ishte edhe me heret ne shtetin e Jugosllavis (Bosne,Kroacia me Sllovenin e kan nje pjes te tokes te diskutueshme si Kosova me Maqedonin)..Nuk eshte se nuk me dhemb pore nuk dua te behem politikan i kohes son!
    Nese do te jete historia reale per Mitrovice do ta kuptojn te gjith shqiptaret se kush ishte ai qe e ndau Mitrovicen(kurse qytetaret e Mitrovices kete e dijen po nuk kan qa te bejn!)
    Me vije mire qe po e kupton vajn e Mitrovices kurse politikanet tan jan njerzit me te korruptuarit ne EUROP.
    E Ē'PRET TI QE UNE TE HAPI TEME PER MITROVICEN!?

Citim Postuar mė parė nga kleos Lexo Postimin
    Per momentin ka marre persiper te merret me gjera te medha si puna e konvertimit te 14 vjecareve ne USA , me vone do te merret me 'vogelsirat' .
    HEHEHE
    Une jam i lumtur qe nje vajze 14vjeqare arriti te gjeje rrugen e shpetimit,ashtu siq arriten shkenctare te ndryshem(nese nuk i ke lexuar vazhdo ti lexosh)dhe shum intelektual te ndryshem duke arritur qe ne krejt boten brenda vitit shifra e njerzve te cilet e pranojn Islamin ti koloj ne qindra mija njerz.
    Une e dhash nje sqarim paksa per Mitrovicen e ty nese je aq patriot apo atdhetare perse nuk hap ti ndonje teme per mitrovicen apo per shqiptaret e presheves,te qameris,malit te zi...?!
    Une e kam hapur nje teme ne kete forum tek problematika shqiptare:
    Disa rrefime te femrave te dhunuara ne luften e Kosoves
    Ku leket me te cilat blehet ky liber shkojn per keto femra te dhunuara
    E une po e shoh se interesim per te lexuar keto rrefim eshte shum i vogel, kurse numri i atyre qe deshirojn te me pengojn ne kete tem eshte shum me i madh.
    Me qe je kaq atdhetare te beje dy pyetje:
    1.A e ke blere kete liber?
    2.Apo a je interesuar qe egziston ky liber?
    Une do te vazhdoje inshalla te sjell te tjera rrefime ne kete tem dhe te keni pak rrespekt per mua si antar i keti forumi mos nderhuyeni me gjera qe nuk i takojn kesaj teme,apo me fjale nenqmuese sese une po sjell argumente....
    Me respekt nga titi-a
    Forcojeni ju Islamin nė zemrat tuaja qė Allahu ta forcoj atė nė tokė

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Udhėzimi qė erdhi para Ramazanit

Monica Aparicio nga Meksika pranoi Islamin pas njė ėndrre tė parė. Ajo tregon se nė ėndėrr ishte duke lexuar Kur' an dhe ishte ngritur duke thėnė "All-llahu Ekber".
    E shtunė, 06 Shtator 2008 15:03

Monica Aparicio pranoi Islamin pas njė ėndrre tė parė. Monica na shpjegon udhėtimin e saj pėr nė udhėzimin e Gjithėmėshirshmit.

"Siē e dimė mbi 90% tė njerėzve nė Meksikė janė katolik. Unė jam rritur nė njė familje me traditė meksikane dhe jam edukuar nga ana gjyshit dhe gjyshes sime. Qė nga fėmijėria ime, unė jam edukuar si njė krishtere dhe besoja se Krishterimi ėshtė feja e vėrtetė. Edhe nėpėr shkolla neve na mėsuan kėshtu, dhe ēdo gjė qė mė rrethonte mua kishte tė bėj me krishterimin. Ishte shumė turpėruese mungesa e lidhjeve me besimet tjera. Nė Krishterizėm njerėzit besojnė, por nuk mendojnė se a e kanė tė drejtė apo jo.

Vitet e fėmijėrisė qė kaluan pranė familjes katolike

Me kujtohet shume mirė, kur ishim fėmijė gjyshi dhe gjyshja nė dėrgonin ēdo tė diele ne kishė. Atė kohė ne nuk kuptonim asgjė nga ceremoniali i organizuar aty, por vetėm se dėgjonim aty se ēfarė thuhej aty. Prifti fliste, por njerėzit nuk ishin kureshtar tė dinin se a fliste drejtė prifti apo jo, njerėzit pėrtonin edhe tė verifikonin fjalėt thėnė nga prifti nė Bibėl. Askush nuk deklaroj se ēka mendon lidhur me fjalėt e priftit. Dhe duke u bazuar ne atė se ēka do qė tė dėgjohej nė kisha ėshtė e saktė, njerėzit infiltrohenin dhe idetė e tilla i adaptonin nė jetėrat e tyre. Dhe kjo vazhdonte ēdo fundjavė.

Martesa me njė musliman

Kur isha nė moshėn 23 vjeēare u njoftova me burrin tim tė tanishėm dhe ai ishte musliman. Familja ime mė lejoi tė martohem me atė gjithnjė duke u bazuar nė faktin se ai ishte njė njeri me virtyte tė larta. Pas tre vjetėsh unė isha shtatzėnė pėr vajzėn time tė parė, dhe ne para martesės sonė kishim bėrė njė marrėveshje se fėmijėt tanė do tė jenė musliman. Burri im ishte njė njeri shumė i mirė dhe i butė, sa qė nuk ishte problem pėr mua qė fėmijėt e mijė nė tė ardhmen tė jenė nė konfesioni Islam. Por njėkohėsisht unė kėrkova nga ai tė mos martohet edhe me ndonjė grua tjetėr dhe ai u dakordua.

Vajza ime, muslimane apo katolike?

Kur mora pėr herė tė parė vajzėn time nė prehėr mendova se ajo ishte dhurata mė e vlefshme pėr mua nga Zoti. Dha u binda se vajzėn time duhej tė edukoja nė bazė tė besimit tim dhe ajo duhej tė ishte pasuese e rrugės sė vėrtetė. Por, ēuditėrisht as unė nuk e dija pėr rrugėn e vėrtetė. A thua ishte Krishterimi? A do tė mund tė edukoja unė vajzėn time duke lexuar versete nga Bibla, versete tė cilat as unė nuk i kuptoja, gjatė kohės kur bashkėshorti im ėshtė nė punė?

Kush ėshtė Zoti?

Afėr nesh ishte njė katolik i cili praktikonte fenė e tij. Unė e takova atė dhe ia pėrshkrova gjendjen time, dhe ai mė kėshilloi tė kryqėzohem dhe tė kėrkojė ndihme njė ditė nga Antonio i Shenjtė, njė ditė nga Tertesa e Shenjtė dhe njė ditė tjetėr nga Maria e Shenjtė lidhur me problemet qė mė preokuponin. Pra kėto duhej tė beja fshehurazi nga burri im dhe nga familja e tij.
    Pas njė kohe nuk mbet mė Shenjtor ku do tė kėrkojmė ndihmė dhe njashtu problemet nuk zgjidhenin. Unė sėrish e takova atė dhe i ceka se mė duhet tė kėrkoj drejtpėrdrejtė ndihmė nga Zoti. Ai u dakordua dhe unė pyeta atė se kush ėshtė Zoti. "Ai ėshtė Krijuesi im dhe i yti dhe Ai ėshtė i Pėrhershėm" tha pa hezitim. Ai Pas kėtyre fjalėve u ndal dhe filloi tė mendonte, ndėrsa unė sėrish u kryqėzova dhe fillova tė shikoja kryqin. Me njė kohė edhe ai e shikonte kryqin. Ai pastaj mė pyeti se kush ėshtė ky nė kryq? "Zoti" u pėrgjigja unė. Por pak mė parė ai u deklarua se Zoti ėshtė i Pėrhershėm. "A thua si mund tė jetė ky nė Kryq i Pėrhershėm?" mendova me zė unė. Unė gjatė tėrė jetės sime nuk kisha vėrejtur kėtė realitet.
    Ai mė pyeti se nga vjen ky Zot, e unė u pėrgjigja se vjen nga Nėna Maria. Por ai mė kishte thėnė se Zoti ėshtė i pėrhershėm, pra nuk kishte lindur dhe nuk do vdisje kurė. Kjo ishte njė ēėshtje shumė kundėrthėnėse. Kjo mė shkatėrroi krishterimin tim, dhe e pyeta atė se si beson nė kėto gjėra. Po nėse Zoti posedon tėrė forcėn nė duart e veta, atėherė pse kėrkojmė ndihme nga Maria, nga engjėjt dhe nga priftėrinjtė. Kjo ishte njė ēėshtje qė duhej tė mendoja dhe hulumtoja unė. Nė Meksikė shumica e njerėzve janė krishterė dhe asnjė i krishterė nuk mediton pėr religjionin e vet.

Paralajmėrimet e udhėzimit

Ndjeva njė mungesė tė thellė ngulfatėse nė shpirtin tim dhe vendosa tė kėrkoj ndihmė. Shkova nė njė Kishėn Katolike dhe kontaktova me personelin e kishės, dhe tre ditė radhazi bisedova me personelin. Unė me orė tė tėra parashtroja pyetje qė nuk gjenin pėrgjigjet e tyre. Dhe solucioni i tėrė bisedave ishte se unė isha e detyruar tė tė besoja nė tė gjitha informatat ēka ofronin ata dhe e kundėrta ishte mėkat. "Duhet tė besosh nė krishterizmė se ajo ėshtė e vėrteta" thonin ata. Kur kėrkova prova dhe argument, ata mė thane se vet Bibla ėshtė argument. Unė potencova se disa pjesė tė Biblės janė kundėrthėnėse mes veti dhe kėrkova burime origjinale duke pretenduar se nuk mund tė besoja nė kėto gjėra. "Kjo feja jote dhe je e detyruar tė besosh" ishte porosia e fundit nga personeli i kishės. U largova nga aty duke qenė e bindur se kėto biseda nuk kanė sjellė asnjė dobi pėr mua.

Mendova se ishte shumė e qarrtė se nuk mund tė gjeja qetėsi nė Krishterizėm. Dhe u binda se ka mbaruar krishterimi im, nė tė cilin nuk kishte mbetur asnjė pjesė e vėrtetė pėr mua. Dhe pas kėsaj vėrtetova se thellėsira e shpirtit tim ishte akoma mė boshe. Pastaj fillova tė lutem Zotit " Tė lutem o Zot, mė kumto se pas cilės rruge duhet tė ecja, tė lutem mė ndihmo, dhe mė udhėzo tek ajo fe e cila ėshtė e vėrtetė"

A ishte Krishterimi apo Islami? Sipas mendimeve tė mia Islami nuk kishte vlera. Sepse kur shikoja nė veprimtarin e muslimanėve nuk mund tė konkludoja se ata janė mė tė mirė. Unė duhet tė jem e sinqertė dhe them se ishte shumė shqetėsuese pėr mua kur i shikoja femrat muslimane tė mbluluara nė njėrėn anė, ndėrsa nė anėn tjetėr nė fytyrat e tyre kishte gati njė kilogram makijazh. Stili i veshjes sė grave muslimane ishte e bazuar kryesisht nė traditė ose nga dekoritetit. Unė nuk mund tė konkludoja se ato bėjnė diēka nga besimi t tyre. Ndėrsa meshkujt musliman nuk dallonin nga meshkujt tjerė nė Meksike, nė Amerikė dhe nė tėrė botėn. Ata nuk kishin asgjė tė veēantė. Ata nuk ishin njė pozite e cila do tė mė shtynte tė mendoja se mos ata e kanė tė drejtė.
    Kisha nevoje tė gjeja rrugėn e vėrtetė, isha e detyruar tė pėrgjigjja nė mėnyrė tė drejtė edukimit tė vajzės sime. Ishte e ēuditshme gjendja ime kur lutesha Zotit ēdo dite, edhe pse isha njė katolike. I lutja Zotit tė tė mė udhėzonte nė rrugėn e drejtė.

Udhėzimi qė erdhi nėpėrmjet ėndrrės

Ishte par tre vite dhe pak net para ardhjes sė Ramazanit kur pashė njė ėndėrr shumė tė ēuditshėm. Kjo ishte njė ėndėrr qė ndryshoi totalisht jetėn time. E pashė veten time me tesha tė bardhe dhe e mbuluar me njė mbulesė tė bardhė. E shikoja veten time si njė muslimane nė ėndėrr. Unė isha duke qėndruar nė dhomėn tonė tė vogėl, dhe nė dy anėt e mijė ishin dy vajzat e mija. Ne qėndronim dorė pėr dore ku ato ishin veshur sikur unė.
    Ne i bėnim sexhde Allahut dhe flisnim arabisht nė ėndėrr. Unė lexoja njė pjesė nga Kurani. Unė mendova nė ėndėrr se kjo ėshtė mėnyra mė e mirė e tė adhuruarit tė Allahut, dhe kur papritmas vėrejta njė derė nė anėn time tė majtė ku ishte djalli. Ai nuk mund tė hynte brenda dhe ashtu na shikonte. E pashė fytyrėn e tij tė zezė dhe sytė e tij qė pėrhapnin zjarr. Ai mė tha "Mos e prano Islamin, mos u bė musliman. Qėndro krishtere ose bėhu ēka tė duash por vetėm mos e prano Islamin". Por nė ato momente thashė "Eudhubilahimineshejtaniraxhm" dhe nuk kuptova se si dol kjo fjalė arabe nga gjuha ime. Dhe pėr njė kohė djalli u zhduk dhe unė mendova se nuk duhet tė frikėsohesha. Unė pėrqafova fort dy vajzat e mia dhe vazhdoja tė bėja ibadet Allahut, dhe tė bėja sexhde. Nė njėrin nga sexhdet thashė "Subhane rabijel ala" ndėrsa dėgjova njė zė qė tha "Allahu Ekber". U zgjova dhe u vetėdijesova duke thėnė "Allahu Ekber"

Jam e sigurte njė qind pėr qind se All-llahu ishte pėrgjigjur nė pyetjen time. Dhe mė kishte treguar se udha e vetme e drejtė ishte Islami. Tani i falėnderohem All-llahut sepse mė bėri muslimane. Kjo ėshtė feja Islame e cila mė mbron nga zjarri, jo nga qėndrimi nė zjarr pėr njė, dhjetė apo njėmijė vjet, por nga zjarri i pėrhershėm.

Inshallah edhe vajzat e mija do tė edukoj si nga njė muslime tė vėrtete, ngase shumė i dua ato. Pas njė kohe unė edhe u mbulova dhe synoj qė tė jem nė rrugėn e vėrtetė deri nė vdekjen time.
    Tre ditė pasi e pranova Islamin erdhi Ramazani dhe unė fillova tė agjėroja"./

i/e regjistruar Maska e Raim
    Anėtarėsuar
    09-11-2007
    Postime
    473
    Citim Postuar mė parė nga Lioness Lexo Postimin
    Titia, cdo te thote "msikivisht" mer burre se me bere kurioze?

Nga Mitrovica c'behet? Do e mbajme a do e leme? Ne xhep duhet ta kemi me siguri, se ti, si nga Mitrovica qe je, ke hapur nje dynja me tema ne forum, por nje per Mitrovicen s'e ke hapur. Punet andej do jene vaj besoj ...

Nejse, "copy-paste" te mbare, e ne te tilla gezime u mbledhshim prape ...
    Nese nuk e ke ditur, ky forum quhet "komuniteti musliman" nuk eshte forum per politike, e ty nese aq shume te brengos qeshtja e Mitrovices, kontribo me shkrimet tuaja ne ndonje forum adekuat e jo te vish ketu dhe te ja fusish si kau peles, gjoja se edhe une te them dicka se qenkesha patriot.

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Fatime Kazuei (Tokio-Japoni)
    Konvertime December 25th, 2007

Listės sė gjatė tė atyre qė po e pranojnė Islamin iu shtua edhe njė zonjushė japoneze, e cila, pasi e pranoi Fenė Islame, e ndėrroi emrin dhe tani quhet Fatime Kazuei. Japonezėt atdheun e tyre, tė cilin e duan shumė, e quajnė Nipon, qė nė gjuhėn shqipe do tė thotė: Vendi i lindjes sė Diellit. Por, nė Japoni po shndrit njė Diell tjetėr, rrezet e tė cilit po i ngrohin zemrat dhe po i ndriēojnė shpirtrat e qindra, mijėra ja¬pone¬zėve, nė ēdo skaj tė vendit tė tyre aq tė zhvilluar ekono¬mi¬kisht dhe me teknologji aq tė sofistikuar. Ėshtė ky diell, Dielli i Fesė Islame…!
    Sivjet u mbushėn 108 vjet nga ajo ditė e bekuar kur njė japonez pati pranuar Fenė Islame, mė 1896, qė shėnohet si njė di¬tė me rėndėsi historike nė Ja¬poni! Sipas Ebu Bekėr Morimotus, historian, ekspert pėr historinė islame nė Japoni, japonezi i parė qė e kishte pranuar Fenė Islame ishte Hachiro Ariga, i cili ishte bė¬rė musliman nė vitin 1896, nė Bombei, Indi. Kurse haxhiu i pa¬rė nga Japonia, qė kishte shkuar pėr vizitė nė vendet e shenjta, Mekke dhe Medine, sipas urdhrit tė Krijuesit tė Gjithėsisė, ishte njė dja¬losh 29 vjeēar dhe quhej Umer Jamavika. Ky ha¬xhi, i pari nė Japoni, e kishte vizituar Kaben e Bekuar dhe kishte bėrė ibadet aty nė vitin 1909.
    Nė Japoni, pėr nevojat shpirtėrore dhe pėr zhvillimin e vep¬rim¬tarive tė ndryshme fetare-kultu¬rore, u ndėrtua edhe xhamia e parė qė nė vitin 1935, nė qytetin Kobe, kurse tre vjet mė vonė, mė 1938 u hapėn themelet e xhamisė sė kryeqytetit, Tokios.
    Nė vitin 1941, pasi shumė tė rinj japonezė ki¬shin pranuar Fe¬nė Islame, rinia islame e kėtij vendi e pa tė dobishme tė orga¬ni¬zohen dhe kėshtu e theme¬luan Shoqatėn e Studentėve Musli¬ma¬nė. Mė vonė u themeluan edhe shoqata e qendra islame nėpėr qyte¬te tė ndryshme, ku tė gjitha kishin tė njėjtin qėllim: pėrhap¬jen e Fesė Islame nė Japoni. Kėta besimtarė japonezė me pu¬nėn, sjelljen e shembujt personalė po ndikojnė nė popullatėn ja¬po¬neze dhe kanė suk¬sese tė vazhdueshme nė pėrhapjen e Fesė Islame. Si fryt i kėsaj veprimtarie tė organizuar, pėr ēdo ditė po shtohet numri i besimtarėve muslimanė japonezė, tė cilėt vijnė nga shtresa tė ndryshme tė shoqėrisė japoneze: ka studentė, punė¬to¬rė, intelektualė tė lėmive tė ndryshme dhe ndonjė shkencė¬tar!

Listės sė gjatė tė atyre qė po e pranojnė Islamin iu shtua edhe njė zonjushė japoneze, e cila, pasi e pranoi Fenė Islame, e ndėrroi emrin dhe tani quhet Fatime Kazuei.
    Kjo zonjushė e ndershme, pasi u bė mus¬limane dhe e pėrqafoi Islamin, dha kėtė deklaratė: “Pasi filluam tė pranojmė stilin amerikan tė jete¬sės, edhe unė ndjeva se diēka po mė mungonte, po mė shqetėsonte…
    Nė fillim nuk e kisha tė qartė se ē’mė mungonte, ē’mė shqetėsonte. Ishte ky qėllimi i pastėr qė kisha nė shpirt qė mė dha pėrgjigjen ndaj kėtij shqetėsimi…!
    Isha fatlume qė u njoha me njė besimtar musli¬man, i cili banonte pėrkohėsisht nė Tokio. Sjellja e tij e shkėlqyeshme dhe mėnyra e adhurimit ndaj Zotit mė la pėrshtypje tė thellė dhe u bėra kureshtare, aq sa u detyrova t’i shtroja shumė pyetje. Pėrgjigjet e tij ishin tė sakta, tė drejta, tė kė¬naq¬shme dhe aq bindėse, saqė mė transformuan me¬njėherė! Ky tran¬s¬formim mė solli njė qetėsi, rehati, nė mendje e nė shpirt! Kurrė nuk kam menduar, e as qė do tė besoja, se jeta ime do tė ndry¬shon¬te aq shu¬mė dhe aq shpejt, ashtu siē ndodhi me mua kur fillova tė jetoj si besimtare muslimane…
    ”Pėrshtypje tė veēantė zonjushės Fatime i ka lėnė pėrshėn¬detja islame “Es-Selamu Alejkum”, pėr tė cilėn thotė: “Shiko si pėrshėndeten muslimanėt:“Es-Selamu Alejkum ue Rahmetull-llahi ue Berekatuhu” (Paqja, Mėshira dhe Bekimi i Zotit qofshin mbi ju). Kjo pėrshėndetje nuk u gjason atyre tė tjerave si: “mirėmėngjesi” a “mirėdita” qė i ka bota, tė cilat kufizohen me mėngjesin ose me njė pjesė tė ditės dhe kanė vetėm kuptim materialist. Kėto pėrshėndetje nuk pėrmbajnė ndonjė urim ose dėshirė tė pėrhershme dhe as qė kanė ndonjė lutje ndaj Zotit pėr bekim…!
    Nga miku im musliman unė mėsova shumė gjė¬ra tė do¬bish¬me, si nga ana teorike ashtu edhe nga ajo praktike, qė tė jem njė besimtare e devotshme. Unė e dua shumė mėnyrėn islame tė jetesės, jetesė e cila ėshtė e pastėr, e thjeshtė dhe kryesisht paqedashėse!
    Jam plotėsisht e bindur se vetėm Feja Islame mund tė sjellė paqe, paqe pėr ēdo njeri, pėr ēdo shoqėri. Vetėm Feja Islame mund t’i sjellė paqe mbarė botės, pėr tė cilėn njerėzimi ka aq shu¬mė nevojė.

Nė fund tė deklaratės, zonjusha Fatime thotė:“Jam shumė e lumtur qė po e gėzoj kėtė paqe dhe po pėr¬piqem, aq sa kam mundėsi, ta pėrhap Fenė Islame nė Japoni, nė mesin e popullit tim…”
    Marrė nga libri: “Prej errėsirės nė dritė” Mexhid Yvejsi

Mitro Maska e titi-a
    Anėtarėsuar
    22-02-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicė
    Postime
    287
    Femra tė konvertuara nė Islam
    Konvertime December 25th, 2007

Priya Malhotra, Newsday.com, 16 shkurt 2002

“Allahu Ekber [Zoti ėshtė mė i Madhi], Allahu Ekber!” thėrriste Muhammad Hannini teksa 15 besimtarė mblidheshin tė dielėn nė njė “xhami” qė ndodhej nė pėrdhesen e njė shtėpie nė Richmond Hill, Queens (SHBA).Tetė gra tė pranishme, tė veshura me rroba tė gjata dhe me shami islame nė kokė, u falėn disa metra pas burrave.
    “Tė tjerėt duhet ta shohin humanitetin, devotshmėrinė dhe pėrkushtimin tim ndaj Zotit qė nė dukje, e jo nė trupin tim”, thotė Sunni Rumsey Amatullah, qė u bė muslimane para 25 vjetėsh.
    Besimtaret shprehen se e shohin shaminė jo si simbol shtypjeje, por si simbol ēlirimi. Ato thonė se theksi qė i vihet trupit tė femrės nė botėn perėndimore, me manifestimet e saj nė kulturėn popullore, ka ēuar nė shndėrrimin nė objekt seksual tė femrave. Ashtu si Amatullah , e cila mė parė quhej Cheryl Rumsey, e lindur nė Xhamajka, Queens, dhe ėshtė rritur si episkopeliane — kėto gra janė nė mesin e 20.000 amerikanėve qė e pranojnė Islamin ēdo vit, sipas vlerėsimeve, qė pas mesit tė viteve ’90-tė.
    Rreth 7.000 prej kėtyre tė konvertuarve nė vit janė femra, sipas njė studimi tė drejtuar nga Ihsan Bagby, profesor i studimeve ndėrkombėtare nė Shaw University nė Raleigh, N.C. Sipas raportit, 14.000 prej tė konvertuarve tė vitit 2000 ishin afrikano-amerikanė, 4.000 ishin tė bardhė dhe 1.200 me origjinė hispanike (pjesėtarėt e Kombit tė Islamit nuk u pėrfshinė nė raport).
    Amatullah, 50-vjeēare, drejtoreshė e njė programi pėr parandalimin e HIV-it nė Iris House, njė organizatė qė kujdeset pėr shėndetin nė harem, thotė se e ka pėrqafuar Islamin pas njė jete shumė materialiste pėr disa vjet.
    Esther Bourne, njė llogaritare 46-vjeēare nė Manhatan, ishte rritur si katolike nga nėna e saj pasi i kishte vdekur babai me origjinė angleze kur ajo ishte vetėm 6 vjeēe. Ajo thotė se e ka lexuar Kuranin nė mesin e tė 20-tave, sepse ish-bashkėshorti i saj, njė musliman, kishte njė Kuran. Nė mesin e tė 30-tave ajo nisi njė kėrkim shpirtėror qė pėrfshinte edhe kurse pėr Islamin nė njė xhami nė Manhatan Upper East Side. “Kur mėsueset shpjegonin, zemra ime e pranonte menjėherė”, shprehet ajo.
    Nė vitin 1992, nė moshėn 36-vjeēare, Bourne tha shehadetin. “Tani nuk ndiej mė panik dhe nėse mė ndodh njė fatkeqėsi, e pranoj caktimin e Allahut”, thotė Bourne.
    Amina Mohammed, njė ndihmės dentiste 58-vjeēare nė spitalin Veterans Administration nė St. Albans, ėshtė muslimane prej mė shumė se 20 vitesh. Ajo ka lindur me emrin Doris Gregory, vajzė e njė nėne amerikane indiane dhe tė njė babai xhamajkjan. Ajo u rrit si luterane. Qė nė moshėn 16-vjeēare ajo nuk shkonte mė nė kishė. Dy vjet mė vonė nisi njė kėrkim shpirtėror duke lexuar pėr Budizmin, Hinduizmin dhe fetė indiane tė Amerikės, por asnjėra prej tyre nuk ishte ajo qė bėnte pėr tė- qė t’i falej Zotit tė Vetėm nė njė mėnyrė tė caktuar. “Isha kaq e dėshpėruar. E dija qė ekzistonte feja e drejtė, por ende nuk e kisha gjetur. Unė besoja nė Zot, nuk isha ateiste.”
    Nė mesin e tė 30-ave, pas dy martesash tė dėshtuara dhe dy vajzash- tė cilat tani janė nga 27 dhe 33 vjeēe- ajo kishte shumė nevojė pėr njė udhėzim shpirtėror dhe rastėsisht hasi Islamin. “Kjo ėshtė ajo qė kam ndier gjithnjė nė zemrėn time”, shprehet Amina.Pėr tre vjet me radhė ajo ndoqi kurse tė fesė islame dhe gradualisht nisi tė rrallonte takimet me meshkujt dhe tė mbulonte kokėn me shami herė pas here. Mė pas ajo shkoi nė njė xhami tė Manhatanit. “Atje pashė gra nga vende tė ndryshme dhe me raca tė ndryshme qė faleshin sė bashku”, thotė Amina. “Mendova se kėshtu duhet tė jetė bota.”
    Pėrktheu: Eglantina Muēa

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Haxhillėk vetėm nėpėrmjet Bashkėsisė Islame

Ky vendim ėshtė marrė pas takimit ndėrmjet ministrit tė Shėndetėsisė dhe kryetarit tė Bashkėsisė Islame tė Kosovės.
    Ministria e Shėndetėsisė dhe Bashkėsia Islame e Kosovės janė pajtuar qė tash e tutje, tė gjithė ata persona qė dėshirojnė tė shkojnė nė haxhillėk, kėtė duhet ta bėjnė nėpėrmjet Bashkėsisė Islame.

Ky vendim ėshtė marrė pas takimit ndėrmjet ministrit tė Shėndetėsisė, Alush Gashi, dhe kryetarit tė Bashkėsisė Islame tė Kosovės, Naim Tėrnava.

Tėrnava ka kėrkuar nga ministri Gashi qė tė lehtėsohen procedurat pėr marrjen e certifikatave mjekėsore, pėr ata persona qė dėshirojnė tė shkojnė nė haxhillėk.

Ndėrsa ministri i Shėndetėsisė, Alush Gashi, ka thėnė se ėshtė shumė i interesuar qė grupi i personave qė shkojnė nė haxhillėk, tė nisen nė mėnyre tė organizuar dhe tė kalojnė pėrmes Bashkėsisė Islame, e jo nėpėrmjet agjencive tė ndryshme turistike. /ktv/
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    KOSOVA E MADHE

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Irak; “Ramazani na bashkoi”

"Ėshtė magjepse tė shohėsh fėmijėt tanė duke luajtur sė bashku pa dallim pėrkatėsie sektare apo fetare".
    BAGDAD - Klima e Ramazanit e gjeti Irakun tė freskėt dhe nė paqe, pėr herė tė parė pas pesė vitesh dhune dhe pėrleshjeje. Njė numėr i madh familjesh i kanė lėnė anash pėrēarjet sektare duke respektuar muajin fisnik pėrmes shtrimit tė iftareve dhe faljes sė namazeve bashkėrisht.

"Ėshtė magjepse tė shohėsh fėmijėt tanė duke luajtur sė bashku pa dallim pėrkatėsie sektare apo fetare", thotė i ngazėllyer dyzet vjeēari Selman Abdul Muteal pėr islamonline, duke shprehur gėzimin e tij pėr afrimin mes Sunnitėve dhe Shijave nė Irak gjatė kėtij muaji tė shenjėt. "Pėrēarjet sunni - shija nė Irak, janė vetėm tė natyrės politike", siguron Firaz Er Rfai' (43 vjeēar) dhe vazhdon: "Vite tė tėra kemi jetuar nė atdheun tone pa kurrfarė ngatėrresash sektare, dhe sot kemi nevojė qė tua bėjmė me dije tė gjithėve se ne jemi njė popull siē ishim edhe mė parė. Nuk ka rast mė tė volitshėm se Ramazani pėr realizimin e kėsaj".

Familje tė tėra kanė filluar tė kthehen nė shtėpitė e tyre tek fqinjėt e vet tė idesė tjetėr duke u pritur me mall pas kaq vitesh, pėr t'iu kthyer pėrsėri jetės normale dhe namazeve tė pėrbashkėta si mė parė. /Islamonline/
    KOSOVA E MADHE

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Moto e Ramazanit “Ēdo ditė njė musliman i ri”

10 persona kanė kaluar nė Islam gjatė javės sė parė tė Ramazanit nė Arabinė Saudite.
    XHIDDE – 10 persona kanė kaluar nė Islam gjatė javės sė parė tė Ramazanit gjatė iftareve tė organizuara pėr tė huajt jo mysliman nė qytetet Jenba dhe Xhubejl tė Arabisė Saudite. Qėllimi i kėtyre iftareve ėshtė qė nė mėnyrė tė organizuar t'i njoftojnė tė huajt qė punojnė nė kėtė vend me realitetin e Islamit dhe largimin nga dyshimet dhe keqkuptimeve ndaj tij, pėrmes prezantimeve audio-vizuele, librave e broshurave nė gjuhė tė ndryshme tė botės. Nė kėto takime marrin pjesė grupe tė ndryshme shoqėrore tė ftuar nga miqtė e tyre mysliman. Organizatorėt thonė se interesimi pėr kėto iftare ėshtė shumė i madh pasi qė nė kėto qytete industriale punojnė rreth 70 mijė tė huaj jo mysliman, mirėpo mundėsia pėr t'i pėrfshirė tė gjithė ėshtė shumė e kufizuar. /Islamonline/
    KOSOVA E MADHE

Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219

Presidenti i Zvicrės merrė pjesė nė iftarė nė xhaminė e Bernit

Presidenti Kushpan, u lutė pėr paqe dhe liri nė gjithė botėn, dhe ju uroj gjithė muslimanėve agjerimin e Muajit tė Shenjtė tė Ramazanit.
    Presidenti i Federatės zvicėrane, Paskal Kushpan ka marrė pjesė tė martėn nė Iftar nė njė xhami tė Bernės, njofton INA.

Ftesėn e Imamit Mustafa Memeti, presidenti e ka marrur me gjithė dėshirė, ku mori pjesė edhe gjatė faljes sė taravisė dhe ēeljes sė iftarit sė bashku me besimtarėt mysliman, ku kishte edhe pjestarė tė besimeve tė tjera.

Presidenti Kushpan, u lutė pėr paqe dhe liri nė gjithė botėn, dhe ju uroj gjithė muslimanėve agjerimin e Muajit tė Shenjtė tė Ramazanit.

Ai ju falėnderua gjithė pjesėtarėve tė besimit islam nė Zvicėr pėr integrimin dhe bashkpunimin qė bėjnė. Nė Zvicėr jetojnė afėr 400 000 njerėz tė besimit islam. (INA)
    KOSOVA E MADHE

Faqja 15 prej 37 FillimFillim ... 5131415161725 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistė me Myftiun e Kosovės, Mr. Naim Tėrnava
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Genocidi serb nė Kosovė
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-02-2005, 09:14
  5. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •