Close
Faqja 17 prej 19 FillimFillim ... 71516171819 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 188
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Citim Postuar mė parė nga dias10 Lexo Postimin
    Kurse une nga ana ime shpresoj qe emri Mentor ( Μέντωρ ) i cili ishte keshillues, mesues, mendimtar, i ditur te mos kete ardhur pikerisht nga kjo ""prapashtesa latine kumulative e trefishte"" (megjithese ai rrojti shume me perpara se "kombi" latin te ngjizej), se perndryshe do ju rekomandoja gjithe miqve te mi me kete emer qe ta nderronin ate sepse ajo seshte gje tjeter vetem precipitat i trefishte prapashtesas emrash romane.
    Si ore dias10 mund te thuash se emri mentor eshte romane ?
    Po si paske harruar mikepritjen e odiseut ne ithakė nga bariu i famshem Mentor ?
    Ai ishte shqiptar i Itakes qe i ruante delet mu te vathi(kryqyteti i Itakes) pra si shifet edhe vathi edhe mentori jane emra shqipe...
    A e dini ē'eshte vathi ?

Keto dite tanve na i kane trubullue ment keto ciklonet megjithse jemi largė, ka diēka ktu se s'jena kane keshtu ....ku, ku, e pe ngon o baptist, paska ma t'pit se kreksi a po m'doket se jemi tuj shkrue si me ua pas borgj njani tjetrit dhe ate pa nevoj, u mush edhe kjo tem, ku hynem e ku dolem...

Seser dojna me bisedue ma serizishte, me duket prej qe shkoi per pushime Stix-i na ka mbet kosa varun, s'po kemi ēka me pre e kane me pre ma....
    Dhasht zoti e kthehet ma shpejt se Baptisti n'au ka gjue tanve, s'ka faj samari po kali....
    Askush nuk te pyt: ē'ka bere atedheu per ty por ē'ke bere ti per Atedheun ! - JFK

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kurse une nga ana ime shpresoj qe emri Mentor ( Μέντωρ ) i cili ishte keshillues, mesues, mendimtar, i ditur te mos kete ardhur pikerisht nga kjo ""prapashtesa latine kumulative e trefishte"" (megjithese ai rrojti shume me perpara se "kombi" latin te ngjizej), se perndryshe do ju rekomandoja gjithe miqve te mi me kete emer qe ta nderronin ate sepse ajo seshte gje tjeter vetem precipitat i trefishte prapashtesas emrash romane.

Perkundrazi kumulanti ~me-en-tae = (~ment) eshte shqip.

Mentor (shqip-shqip) do te thote: bashkues; tubues; lidhes; "qe mbledh kokrrat" apo "qe i ka te mbledhura" me gjithe derivativet tjera si mbikeqyres, etj .
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    Si ore dias10 mund te thuash se emri mentor eshte romane ?
    Po si paske harruar mikepritjen e odiseut ne ithakė nga bariu i famshem Mentor ?
    Ai ishte shqiptar i Itakes qe i ruante delet mu te vathi(kryqyteti i Itakes) pra si shifet edhe vathi edhe mentori jane emra shqipe...
    A e dini ē'eshte vathi ?

Keto dite tanve na i kane trubullue ment keto ciklonet megjithse jemi largė, ka diēka ktu se s'jena kane keshtu ....ku, ku, e pe ngon o baptist, paska ma t'pit se kreksi a po m'doket se jemi tuj shkrue si me ua pas borgj njani tjetrit dhe ate pa nevoj, u mush edhe kjo tem, ku hynem e ku dolem...

Seser dojna me bisedue ma serizishte, me duket prej qe shkoi per pushime Stix-i na ka mbet kosa varun, s'po kemi ēka me pre e kane me pre ma....
    Dhasht zoti e kthehet ma shpejt se Baptisti n'au ka gjue tanve, s'ka faj samari po kali....
    Po ta kishe lexuar me vemendje postimin tim do kuptoje qe ai eshte thjesht nje sarkazem. Une kurre nuk kam thene Mentori eshte roman por perkundrazi kam ironizuar tendencen per te shpallur dhe nje emer kaq shqiptar si MENTOR qe eshte gjalle dhe sot, si dicka greke.

Citim Postuar mė parė nga dias10;
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin

Perkundrazi kumulanti ~me-en-tae = (~ment) eshte shqip.

Mentor (shqip-shqip) do te thote: bashkues; tubues; lidhes; "qe mbledh kokrrat" apo "qe i ka te mbledhura" me gjithe derivativet tjera si mbikeqyres, etj .
    Dhe ti se paske kuptuar sarkazmen.

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Po, une e kam percaktimin per fjalen LUAN.
    Luan Krasniqi, nje boksier me origjine shqiptare, qe nuk u be dot kurre mbret, ( lexo:kampion bote) sepse shiti ndeshjen me te rendesishme te karrieres , e cila ,nese nuk do te ishte shitur, do te na bente te gjitheve ne krenare per Luanin .
    Pra ky Luan-i , LOJTI me ndjenjat dhe deshirat e nje populli te tere.
    Paj, ti bile the diēka, edhe pse s'ishte asgje perveq shfrytzim femijerore i rastit per shfrurje.

Per Luan Krasniqin edhe une ashtu mendoj, por ai as nuk eshte shqiptari i par e as i fundit qe kur vjen pune te zgjedhi parate apo kombin i zgjedh parate dhe t'pshurre ne komb.

Ah besa, ju kerkoj falje juve dyve qe ju bezdisa me ate pyetje.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Baptist dhe Dias10,

pasiqe po flitet per fjale lojė, a dini te na tregoni diēka per fjalen apo emrin 'Luan' ?

FLM
    Zeu_s, e kam pas nji paragjykim perpara po nuk kam mujt me e mbeshtet kurkund, e tash as ai s'em'kujtohet - kjo do me thane qi nuk e di!

Paj, ti bile the diēka, edhe pse s'ishte asgje perveq shfrytzim femijerore i rastit per shfrurje.

Per Luan Krasniqin edhe une ashtu mendoj, por ai as nuk eshte shqiptari i par e as i fundit qe kur vjen pune te zgjedhi parate apo kombin i zgjedh parate dhe t'pshurre ne komb.

Po kesh zanun more shoq, nuk e kam pa pytjen! Cka ke me kerku falje aty?
    E sa per Luan boksierin s'mundeni me thane kurrgja - ai asht gjerman. Fitorja e tij asht gjermane, si hupi si fitoi asht pune per ta, na vec privatisht mujm me u krenue.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Nuk me ke bezdis aspak me pyetjen per fjalen Luan, keshtu qe me duket e pakuptimte qe kerkon falje.

Te them te drejten, une, megjithese dikur nje Darvinist i betuar , plotesisht besoj se gjuhet jane krijim i nje 'mendje' te jashtezakonshme. Eshte pikerisht kjo mendja qe ka krijuar gjithshka. Nuk dua te futem ne nje debat religjoz, por jam i mendimit qe AI krijoi gjuhet sipas nje algoritmi te panjohur.
    Fillimisht cdo tingull kishte nje kuptim. Me tej AI e perfeksionoi gjuhen e vetme te njerezimit duke "krijuar" syllablat qe jane shume karakteristike per foljet e gjuhes shqipe.
    Nje nga keto tulla primitive, ishte dhe syllabla LU.
    Pse AI vendosi keshtu, vetem AI e di.
    Me vone keto "tulla primitive" AI i zevendesoi me formen b-z-b(bashketingellore-zanore-bashketingellore), forme e cila edhe kjo shume prezente ne shqip.
    Pra nga lu ne lun . Pastaj pasi beri ngateresen e famshme te gjuheve, percaktoi ca regulla qe vetem AI i di se si gjuhet do evolonin.
    Fjala luan eshte nje nga ato fjale qe shume veshtire mund te interpretohen. Kjo sepse kushdo prej foljeve shqip lu(me lujt ne kuptimin e levizjes), le(me lene), loz(ne kuptimin e lojes), li(ne kuptimin e te lymes), leh(ne kuptimin e lehjes, uturrimes) etj mund te jete rrenja potenciale e saj. Kur vjen puna tek format primitive etimologjia eshte thjesht nje hamendsim.
    Une dhashe kete version LUAN rrjedh prej foljes LUAN(leviz). Megjithate kjo eshte krejt e pasigurte.

i/e regjistruar Maska e ajzberg
    Anėtarėsuar
    22-09-2004
    Postime
    2,214
    Nuk me ke bezdis aspak me pyetjen per fjalen Luan, keshtu qe me duket e pakuptimte qe kerkon falje.

Te them te drejten, une, megjithese dikur nje Darvinist i betuar , plotesisht besoj se gjuhet jane krijim i nje 'mendje' te jashtezakonshme. Eshte pikerisht kjo mendja qe ka krijuar gjithshka. Nuk dua te futem ne nje debat religjoz, por jam i mendimit qe AI krijoi gjuhet sipas nje algoritmi te panjohur.
    Fillimisht cdo tingull kishte nje kuptim. Me tej AI e perfeksionoi gjuhen e vetme te njerezimit duke "krijuar" syllablat qe jane shume karakteristike per foljet e gjuhes shqipe.
    Nje nga keto tulla primitive, ishte dhe syllabla LU.
    Pse AI vendosi keshtu, vetem AI e di.
    Me vone keto "tulla primitive" AI i zevendesoi me formen b-z-b(bashketingellore-zanore-bashketingellore), forme e cila edhe kjo shume prezente ne shqip.
    Pra nga lu ne lun . Pastaj pasi beri ngateresen e famshme te gjuheve, percaktoi ca regulla qe vetem AI i di se si gjuhet do evolonin.
    Fjala luan eshte nje nga ato fjale qe shume veshtire mund te interpretohen. Kjo sepse kushdo prej foljeve shqip lu(me lujt ne kuptimin e levizjes), le(me lene), loz(ne kuptimin e lojes), li(ne kuptimin e te lymes), leh(ne kuptimin e lehjes, uturrimes) etj mund te jete rrenja potenciale e saj. Kur vjen puna tek format primitive etimologjia eshte thjesht nje hamendsim.
    Une dhashe kete version LUAN rrjedh prej foljes LUAN(leviz). Megjithate kjo eshte krejt e pasigurte.
    LUAN=LEVIZ nuk e kam menduar gjate ,por LUAN per emerin e mbretit te pyllit kam menduar gjithmone se ky emer ka te beje ndoshta ungerimen e luanit
    LE UANE pra le ate ungerime te tmereshme.
    Dija eshte injorance e mesuar.....

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    nuk ka patur asnje "ai" qe te ngaterroje gjuhet,gjuhet jane ngaterruar vetevetiu,pra kane evoluar......mjafton te shikojme shqipen keto 20 vjet sa ka evoluar!

perallat biblike me kulla babeli jane vetem peralla asgje me teper.

ps.mitologjia e lashte ne na sherben per gje tjeter,jo per ta besuar.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e ZANOR
    Anėtarėsuar
    25-09-2002
    Postime
    1,114
    hajde kanun hajde... e paskan shkri e kry e kokan dalė tu mbledh ment...

o nuk keni faj se jemi nė mjegullirė, sa nuk shohim njeritjetrin, sepse hallkat historike janė kputė dhe tu ka hjekė gjithė gjuha ilire, e merret si gjuhė e vdekur edhepse jeton nė shqiptarėt e sotėm. Ju po sielleni rreth greq. e lat. se nuk keni tjetėr burim ''shkollor'', kurse e vėrteta qėndron se gjuha paraardhėse e shqipes ishte gjuhė botėrore e kohės dhe pėr atė mjegullohemi me shumė fajlė: jo greke, jo latine jo shqipe...

log = lojė, e edhe lojė e vdekjes, ku nė fillim kishin provime aftėsishė fizike dhe tevona provime aftėsishė mendore, foljore, pra log=lojė po edhe lojėra tė vdekjes, ku vdiqen nė sprovime forcash fizike shumė njerėz e dikush kėtu e merr veē si lojė!

bkur e tha dikush: log vie nga rrėnja - LO por kjo rrėnje ka tė bėjė mė lojė edhe me lojė me shpirt - nė lojė me shpirt, kur dikush valvitet pėr vdekje, lufton me vdekjen... kurse tingujt: g,gj (sipas gjuhėve i.e.) pak kanė randsi - log, logje, logjistikė, logjikė etj.

Burimi, kroni a ēelsi historiofonomorfologjik asht ashtu shqipja e vjetėr, aty janė gjith rrėnjet e antikuitit pellgasgjik.

Forum (kemi edhe forumin, kaftorri, mjet pėr nxemje kur e mbushin cunga, skuqet e rreth tij rrinjė njerėzit, nxehen, rreth forumit nxehen e folin, bisedojnė, kuvendojnė burrat...) nuk asht treg, bazar rrus - po rreth njerėzish nė kuvend, tubim kuvendi. Kurse parlament, parla parla span. fol, fjalė parla espanjolla, veē ka hy shumė palidhje nė fjalėn parlament, kur asht - kuvend, fol aty ku asht vendi, ku o^ vendi, bohet kuvendi, e sot si magjupisht na duket ma moderne - parlament, parlamentar-ėt...pėr atė edhe bėjnė parla parla parlamentarėt tanė.

Faqja 17 prej 19 FillimFillim ... 71516171819 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjuha Shqipe dhe mediat
    Nga Davius nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 11-03-2018, 13:32
  2. Ēfarė ėshtė demokracia?
    Nga ILovePejaa nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 93
    Postimi i Fundit: 25-01-2015, 06:36
  3. Etimologji sipas Nezir Myrtes
    Nga ZANOR nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 24-04-2014, 19:38
  4. Pierre-Pandeli Simsia
    Nga artisti. nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 21
    Postimi i Fundit: 02-06-2010, 01:44
  5. Liturgjia e Fjalės sė Zotit
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 07:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •