Close
Faqja 184 prej 255 FillimFillim ... 84134174182183184185186194234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,831 deri 1,840 prej 2545
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    jam miliarda përqind ndakort me këtë që thoni.Të tjerët u bën papagallër edhe flasin papagallishten latine.Më zgjuan kujtesa urrejtëse ndaj asimiluesve të cilët përhapën gjuhën e tyre me anë të majës së shpatës edhe injorancës............asimiluese.

Vrejta disa harta bizantine të cilat emërojn Diavolos një pikë në rrjedhën veri-lindore të Semanit.....pak më parë bashkimit.Di kush të na thoj ndonjë gjë për këtë emër edhe arsyen që është emërtuar kështu?Përse është quajtur Diavolos?kush është Diavoli?
    DIABOLUS ka te njejten rrenje me DIO= zot............ose po te duam DIAS=ZEUS.

diaballo...................baal..................m e vone baalzebub.............djall,satan,lucifer
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    jam miliarda përqind ndakort me këtë që thoni.Të tjerët u bën papagallër edhe flasin papagallishten latine.Më zgjuan kujtesa urrejtëse ndaj asimiluesve të cilët përhapën gjuhën e tyre me anë të majës së shpatës edhe injorancës............asimiluese.

Vrejta disa harta bizantine të cilat emërojn Diavolos një pikë në rrjedhën veri-lindore të Semanit.....pak më parë bashkimit.Di kush të na thoj ndonjë gjë për këtë emër edhe arsyen që është emërtuar kështu?Përse është quajtur Diavolos?kush është Diavoli?
    Burimisht Dia:, Divi... por per kohen
    Diaboliku, Diabolo, etj prej ku edhe ne sllavishte Djavo, i takon nje neolatinizmi i cili ne periudhen kristiane Dia-n e shpalli demon shejtan per nga aspekti religjioz "te pa paster", egersire, [Div] apo me saktesisht Bishe. Keshtu e pesonin shenjterite e vjetra nga ato te rejat rregullisht.

Ky toponim do mund te jete shnderuar ne Divjake, por une nuk e di nese Divjaka gjindet kund afer Semanit. (pra ky ishte nje lloj kembimi çorras).
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga zenith Lexo Postimin
    DIABOLUS ka te njejten rrenje me DIO= zot............ose po te duam DIAS=ZEUS.

diaballo...................baal..................m e vone baalzebub.............djall,satan,lucifer
    sepse nuk jam njohes i mirë i vendodhjeve gjeografike ,ndaj pyeta...aty duhet të jetë rrethi i Elbasanit.Cila pikë është quajtur Diabolos nga Bizantinët....pasi kjo pikë duhet të jetë shumë e rëndësishme nga ana arkeologjike!?

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    Burimisht Dia:, Divi... por per kohen
    Diaboliku, Diabolo, etj prej ku edhe ne sllavishte Djavo, i takon nje neolatinizmi i cili ne periudhen kristiane Dia-n e shpalli demon shejtan per nga aspekti religjioz "te pa paster", egersire, [Div] apo me saktesisht Bishe. Keshtu e pesonin shenjterite e vjetra nga ato te rejat rregullisht.

Ky toponim do mund te jete shnderuar ne Divjake, por une nuk e di nese Divjaka gjindet kund afer Semanit. (pra ky ishte nje lloj kembimi çorras).
    jo ,nuk është Divjaka ,Divjaka ka lidhje të drejtpërdrejt me Divin.Që të quhet Diabolos nga Bizanti do të thotë se është e rëndësishme për të shkuarën tonë....ta mbajm të hapur çështjen deri sa ti nxjerrim anën.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    jo ,nuk është Divjaka ,Divjaka ka lidhje të drejtpërdrejt me Divin.Që të quhet Diabolos nga Bizanti do të thotë se është e rëndësishme për të shkuarën tonë....ta mbajm të hapur çështjen deri sa ti nxjerrim anën.
    Di-a(s) = Di-v:
    Divi nuk ka asnje dallim prej Dia(s), eshte e njejta fjale i njejti emer neper gjuhe e dialekte te ndryshme qe merr prapashtesa ne kretishten minoike Di-vo jane quajtur perendite, divo, diva, jane fjle te dalura nga kjo baze dhe Zeusi poashtu konsiderohet div. Di-a(s) eshte nje variant i te njejtit emer. Por Divi eshte ekuivalent i Titajve. Keshtu forma Dias me vone dha Dia-vo, Dia-bo, Dia-bo-lo (ne hispanishte). Keto jane vetem akumulime prapashtesash gjate shekujve qe vijne. Por eshtee njejta fjale e cila ne kristianizmin e erret fitoi kuptime te reja rrenjesisht negative demonizuese.

Po Devolli ku gjindet? Sepse Diabolo ka mundur te kaloje ne periudhen e kryqezatave te para mjaft ngaterrueshem ne Devoll.

Pra nuk ka asnje problem ne futjen e te dyjave ne kete grup, perpos dallimit qe i ndane nje distance e konsiderueshme kohore.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    alfeko,sipas meje fjala diabolus po ashtu dhe daimon dhe dias rrjedhin nga rrenja ariane DIV qe do te thote shkelqej..................zeus shkelqente,ai ishte nje diell

me vone kristianizmi i dha diallit atributin e engjellit te se keqes.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    alfeko,sipas meje fjala diabolus po ashtu dhe daimon dhe dias rrjedhin nga rrenja ariane DIV qe do te thote shkelqej..................zeus shkelqente,ai ishte nje diell

me vone kristianizmi i dha diallit atributin e engjellit te se keqes.
    E qe tash po gutesh, Sic thash kete fjale (di-v) e gjejme ne kretishte ne linearin B te cilen gjuhetaret megjithate nuk e karakterizojne si gjuhe ariane.

DIV = TIN
    te dyja kane kuptimin Titan.

Por qe shkelqejne shkelqejne gjithe perendite, ma atje (madje) edhe shenjterite pa dallim, por vetem Hiperioni dhuron driten e jo ai qe i komandon.

Andaj gjuhetaret mund te thone c'te duan ne kete pike por DIV e TIN mund te lidhen me driten (e zbehte e 'ledhatuese') vetem nese jane emra pergjithesues te planeteve, ndersa titajte personifikime te tyre.

(Por ky eshte vetem mendimi im gjithesesi).
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    (Por ky eshte vetem mendimi im gjithesesi).
    dhe qe eshte i sakte.

pellasget-ariane,une them se po.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga Styx Lexo Postimin

Pra sic shihet Venus dhe Hana jane dy anet e se njejtes monedhe. Kjo shpegon edhe shoqerimin e vazhdueshem te Hermesit me Heren, Athinen, Junon, dhe aResit me Afroditen.
    po padiskutim,por hermesi ishte dhe dashnori i aferdites,paten dhe femije.

dhe fjala hermafrodit nga ky bashkim rrjedh,apo jo!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    dhe qe eshte i sakte.

pellasget-ariane,une them se po.
    Kjo eshte qeshtje teper obskure dhe gjithnje kam refuzuar te futem ne te.

Por nje gje qe e di si gur per vete, eshte se:
    nese hinduset jane arianë - une nuk jam!
    Aeneas Dardanus

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •