Close
Faqja 183 prej 255 FillimFillim ... 83133173181182183184185193233 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 1,821 deri 1,830 prej 2545
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    VAFTIST
    të kam paralajmëruar të ruash gjuhë të pastër kur debaton personalisht me mua.Koktul të kthehet kokasëm..po vazhdove më tej do të sqaroj më mirë.

Unë u tërhoqa nga lidhja figurative e Afërditës më Hënën--gabime jemi njërëz bëjm.

ndërsa ju nuk na thatë asgjë për emrat pellazge që solla të cilat i kan huazuar të krishterët....morët guximin edhe kritukuat Hahn edhe aq më tepër nënvleftësuat Naim Frashërin....gjëra të cilat nuk mundë ti shprehin kaq leht një shqiptarë.

Lito lidhet me Hënën në njërën mënyrë apo në tjetrën-të mira përrallat por ka edhe fakte mbishkrimore të cilat janë më të besueshme se idea që kemi krijuar me anë të përrallave të Hesiodit e ç do Hesiodi tjetër.
    Mbishkrimi që pason na tregon se ËNA në likisht përkthehet LITO në greqisht....figurative apo reale pak rëndësi ka....ndaj mos fluturoni duke besuar se njihni një përrallë edhe të nxirrni përfundime se e vërteta është ashtu si përralla e njohur.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    "Te kater elementet po ashtu ishin barazndare mes shtate planeteve. Gjate dites, sunduesi kryesor i Zjarrit ishte Dielli, sunduesi i dyte ishte Jupiteri(Zeusi). Kjo hierarky permbysej gjate nates. Nderkohe Saturni (Kroni) ndante pushtet ne sundimin e Zjarrit si gjate nates ashtu edhe gjate dites.

Sunduesja kryesore e Tokes gjate dites ishte Venus (Afrodita), ndersa sunduesja e dyte ishte Hena (Hera, Juno). Ky rend permbusej gjate nates. Nderkohe se Marsi (Ares, Hermesi) ndante pushtet ne dominimin e tokes
    "

"Mitologji dhe dhe Hieroglifet e te Lashteve" f. 176 (Fjalet ne kllapa jane nga Styx.)

Pra sic shihet Venus dhe Hana jane dy anet e se njejtes monedhe. Kjo shpegon edhe shoqerimin e vazhdueshem te Hermesit me Heren, Athinen, Junon, dhe aResit me Afroditen.

Po ashtu paragrafi pare tregon edhe rolin e Zeusit kundrejt Apollos, si edhe rolin e "so below", ne "si lart, ashtu edhe poshte".

Tungjatjeta dias10. Moda ndryshon, klasiket mbeten.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 24-08-2008 më 10:32
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga zenith Lexo Postimin
    oooooo kreksi mos ja fut kot tani.

VENERA vjen nga VENUS,VENUSTAS=BELLEZZA= BUKURIA

VENERA NUK ESHTE FJALE SHQIP,ESHTE LATINISHT.......................veneroj ne e kemi huazuar nga latinishtja
    Zenith
    mjerisht nuk e njoh italishten se po ta njihja do isha shumë më i pregatitur pasi do kisha lexuar të parin Demetrio Camarda.Ai që e ka lexuar nuk mundë të diskutoj kurrë për çmëndurira me huazime latinishte të shqipes..............Po të njihja gjuhën e Carl o Thulin do isha kampion i njohurive etruske..fatkeqsish -mjerisht nuk i njoh,por kjo nuk më bënë të nervozohem për paditurin time edhe falë saj të sulmoj më se koti---si sulmi ndaj Thomopulos.
    Të njoftoj se fjala "Vena =vera" përdorej në greqishten e lashtë shumë kohë më parë se të lindëte latinishtja.Edhe Hesiqua na i kujton këtë gjë.

Të hëngri latinomania hahahhaah.

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Baptist nese ka nje gje qe e di me siguri eshte qe ky diell-Zeus:

http://img168.imageshack.us/img168/6918/zeussun1fo3.png

zuri vendin e kesaj zonje-diell:

http://img168.imageshack.us/img168/8...7q5rtoqkg7.jpg

Ata i gjejme si kopje te njera tjetres ne Dodone por dhe ne te gjitha pershkrimet qe na kane ardhur (gjithmone nese jane te verteta).

Per sa i perket Apollonit dua te te rikujtoj se ai zuri plotesisht vendin e Zeusit duke e kaluar ate per nga rendesia. Kultit te diellit i kushtoheshin lavde te pafundme fetare dhe artistike qe nga koha e semiteve, egjyptianeve dhe e """grekeve"" :
    http://img399.imageshack.us/img399/2...todiellih1.jpg
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    E para ate vizatim e ke marre nga ilustrimet mesjetare. (ti mund ta konsiderosh edhe si faktografi).
    Te gjitha perendite zoteruese te fronit te perendive perhere jane dhe do te quhen zoter. Emri Zeus nuk eshte as me pak as me shume pos titull i zoteruesit te atij froni, per kohet historike per te cilat po flet. Keshtu Zeus mund ta quash secilin.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    VAFTIST
    KOKTUL
    Lito lidhet me Hënën në njërën mënyrë apo në tjetrën-të mira përrallat por ka edhe fakte mbishkrimore të cilat janë më të besueshme se idea që kemi krijuar me anë të përrallave të Hesiodit e ç do Hesiodi tjetër.
    Mbishkrimi që pason na tregon se ËNA në likisht përkthehet LITO në greqisht....figurative apo reale pak rëndësi ka....ndaj mos fluturoni duke besuar se njihni një përrallë edhe të nxirrni përfundime se e vërteta është ashtu si përralla e njohur.
    Cdo gje eshte ne rregull por mos shaj pa te share tjera here...
    dhe do te vazhdoj te mbetet ne rregull.

"ena lito"
    Po Litra cfare eshte, mos eshte fjale sllave kjo?
    Aeneas Dardanus

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga Baptist Lexo Postimin
    KOKTUL

Cdo gje eshte ne rregull por mos shaj pa te share tjera here...
    dhe do te vazhdoj te mbetet ne rregull.

"ena lito"
    Po Litra cfare eshte, mos eshte fjale sllave kjo?
    sharjet i fillove ti jo unë.,ndërsa "mos shaj pa të sharë" është sërisht ofezë të cilën po e nënkuptoj sikur "të ka shpëtuar".

Për Liton kam folur më lartë.Në se është fjalë sllave pyet Mëjerin ose veten tende se unë nuk njoh sllavisht.Sipas njohurive të mija Lito-Lit-Lid=Lindsja.Kështu e shpjegon edhe lashtësia nënën e Apollonit diell edhe Artemisës hënë.
    kështu shpjegohet figurativisht edhe në mbishkrimin e mësipërm
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 24-08-2008 më 11:06

Anëtarësuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Zenith
    mjerisht nuk e njoh italishten se po ta njihja do isha shumë më i pregatitur pasi do kisha lexuar të parin Demetrio Camarda.Ai që e ka lexuar nuk mundë të diskutoj kurrë për çmëndurira me huazime latinishte të shqipes..............Po të njihja gjuhën e Carl o Thulin do isha kampion i njohurive etruske..fatkeqsish -mjerisht nuk i njoh,por kjo nuk më bënë të nervozohem për paditurin time edhe falë saj të sulmoj më se koti---si sulmi ndaj Thomopulos.
    Të njoftoj se fjala "Vena =vera" përdorej në greqishten e lashtë shumë kohë më parë se të lindëte latinishtja.Edhe Hesiqua na i kujton këtë gjë.

Nuk ke nevoje ta njohesh latinishten fare sepse veneroj eshte fjale e paster shqipe. (nuk eshte serbogrekisht, pa gajle.)

Ky fjaleformim relativisht i ri i gjuhes shqipe nuk ka te bej asgje as me 'veneren' e as me 'veren' e aq me pak me vènën. Ngjashmeri rasti si 'bar' e 'bari'.

E sqarova pak me heret se rrenja e fjales eshte r(h)oe. Eshte fjaleformim. Asgje misterioze. "Vej re" [ku Bej ka kaluar ne Vej].

Nga ai etimon jashtzakonisht i mocem kane dalur me qindra shprehje, ne shumicen e se cilave me nuk do te arrijme ta identifiojme.

Por ja qe kemi shprehjen Rojtar (vezhgues [kjo prej vesh, ajo prej sy]) shprehjet tjera si verej; prej vej roe; vej r'e; verej. Vrojtova.
    Forma me e shkurter e ne kuptiimin 'atencion' gjindet ne KANUN, si: (njejes) O ROE. Qe do te thote Vini Re (shumes).

e tjera e tjera e tjera qe nuk kane lidhje me shprehjen ne diskutim por qe rrenjen e kane serish ne r: .

Pra ra ro re jane rrenje te fjaleve shqipe nga kohe qe tejkalojne imagjinaten.

Ndersa kjo:
    sharjet i fillove ti jo unë.,
    ...mund te jete e sakte vetem ne rast se punon me dy nicka ne kete teme, madje as atehere!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 24-08-2008 më 11:30
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Zenith

o k,alfeko,nuk eshte pune latinomanie,por keta marin nje version latin te aferdites qe eshte venus dhe kerkojne ta spjegojne me shqip...................aferdita pra eshte shqip jo venus.......venus eshte belleza,piacevolezza...............kte kishin parasysh romanet kur i dhane emrin perendeshes....................persa i perket rrenjes se fjales ajo eshte wen=deshire,rrenje indoeuropiane.

ps.alfeko,mos ja fut kot,kemi huazuar sa jemi ngopur nga romanet,gjithe ato shekuj nen IMPERIVM·ROMANVM,ne te pakten nuk u asimiluam ,te tjeret e di me mire se une ti se ca pesuan.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga zenith Lexo Postimin
    ps.alfeko,mos ja fut kot,kemi huazuar sa jemi ngopur nga romanet,gjithe ato shekuj nen IMPERIVM·ROMANVM,ne te pakten nuk u asimiluam ,te tjeret e di me mire se une ti se ca pesuan.
    jam miliarda përqind ndakort me këtë që thoni.Të tjerët u bën papagallër edhe flasin papagallishten latine.Më zgjuan kujtesa urrejtëse ndaj asimiluesve të cilët përhapën gjuhën e tyre me anë të majës së shpatës edhe injorancës............asimiluese.

Vrejta disa harta bizantine të cilat emërojn Diavolos një pikë në rrjedhën veri-lindore të Semanit.....pak më parë bashkimit.Di kush të na thoj ndonjë gjë për këtë emër edhe arsyen që është emërtuar kështu?Përse është quajtur Diavolos?kush është Diavoli?
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 24-08-2008 më 11:31

i/e regjistruar Maska e XH.GASHI
    Anëtarësuar
    07-03-2007
    Vendndodhja
    Prishtine
    Postime
    1,123

Eshte interesante se ku FORMOHET germa T e tinit etrur ne kete skemen e sistemit diellor .
    Kam provuar shume menyra por kjo germ t qe paraqet jupiterin si qender te planeteve njeherit lidh dhe jupiterin me uranin dhe token gjithahtu edhe germa n formohet ne pjesen e poshtme qe simbolizon hanen dhe perfundon ne planetin e marsit qe vie pas Jupiterit.
    Eshte interesante se kjo gje qe e them per Tinin Etrur ka ngjajshmeri me thotin perpiluesin e hieroglifeve te piramidat, edhe tini ne nje figure Pellazg-Etrure ka nje tabllo me germa mos valle don te na tregoj se eshte perpilues i alfabetit Pellazg-Etrur nese eshte ashtu athere pse nuk emarim kete foto dhe ta shpallim publikisht ja kush e shkrou -perpiloj alfabetin PELLAZGO-YLLIR .
    Kjo eshte figura
    [/URL]
    Ndryshuar për herë të fundit nga XH.GASHI : 24-08-2008 më 12:07

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •