Close
Faqja 84 prej 255 FillimFillim ... 3474828384858694134184 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 831 deri 840 prej 2545
    Citim Postuar më parë nga alfeko sukaraku Lexo Postimin
    nuk duhet të diskutojmë mbishkrimet greke në këtë temë,megjithse unë e kuptoj fare mirë atë që do të thuash=EKZISTENCËN E FJALVE SHQIPE NË GREQISHTEN E LASHTË.
    1)ekziston një greqishte shume e vjeter me rrenjë shqipe,p sh. MNIMA=PËRKUJTIMORJA në gjuhën greke.Zbërthimi i fjalës na dërgon tek shqipja MNI MA=MËN I MA=PËRKUJTIMORJA..
    Pikerisht, shume sakte. Cdo fjale eshte shqip ne greqishten e lashte:
    Psh
    AMNEZI=A(asht-zakonisht eshte emerformues)-MNE(mendje-e ke shpjeguar shume bukur me larte)-ZI(keq, semure, i pamundur)

AMNEZI-perkthehet :humbje kujtese
    dhe fjalet shqipe e shpjegojne aq bukur.

NË SE DO SJELLËSH MBISHKRIME SHQIPE -DO NDERHYJ,NË SE JO..SORRY MAN.
    Problemi me ""greqishten"" e vjeter eshte se une mendoj se evolimi i saj eshte shqipja kurse greqishtja moderne eshte nje kopje artificiale e se vjetres.

Shiko, une nuk mund te sjelle mbishkrime shqipe, une mund te sjelle mbishkrime ilire dhe pastaj ne na ngelet te dikutojme per to.
    e verteta dhe e drejta jane miq me te mire se edhe vete Platoni, miku im

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Pikerisht, shume sakte. Cdo fjale eshte shqip ne greqishten e lashte:
    Psh
    AMNEZI=A(asht-zakonisht eshte emerformues)-MNE(mendje-e ke shpjeguar shume bukur me larte)-ZI(keq, semure, i pamundur)

AMNEZI-perkthehet :humbje kujtese
    dhe fjalet shqipe e shpjegojne aq bukur.

Problemi me ""greqishten"" e vjeter eshte se une mendoj se evolimi i saj eshte shqipja kurse greqishtja moderne eshte nje kopje artificiale e se vjetres.

Shiko, une nuk mund te sjelle mbishkrime shqipe, une mund te sjelle mbishkrime ilire dhe pastaj ne na ngelet te dikutojme per to.
    duke njohur një pjesë shumë të mirë të linear b ,më lejo të kem mendim të kundert me "evolimet gjuhësore".
    linear b shkruhet me një shqipe thuajse si shqipja e sotme,kështu që unë personalishtë nuk mundë të flasë për evolime.

po,nuk kam njohurit e duhura për të shpjeguar dy pikat që shtrova në postimin e mësipër,pasi nuk e kam studiuar hollësishtë çështjen...........e cila kërkon shkollim të veçantë ..edhe breza të tërë ,që të dalin e vërteta në dritë.

respekte
    Ndryshuar për herë të fundit nga alfeko sukaraku : 28-05-2008 më 11:46

duke mjohur një pjesë shumë të mirë të linear b ,më lejo të kem mendim të kundert me "evolimet gjuhësore".
    linear b shkruhet me një shqipe thuajse si shqipja e sotme,kështu që unë personalishtë nuk mundë të flasë për evolime.

po,nuk kam njohurit e duhura për të shpjeguar dy pikat që shtrova në postimin e mësipër,pasi nuk e kam studiuar hollësishtë çështjen...........e cila kërkon shkollim të veçantë ..edhe breza të tërë ,që të dalin e vërteta në dritë.

respekte
    Ahh Linear B....

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    Citim Postuar më parë nga dias10 Lexo Postimin
    Ahh Linear B....
    edhe jo vetëm,pasi si likishtja edhe eteokretanja edhe etruskishtja ,nuk tregojnë ndonjë evolim të madhë të gjuhës shqipe.për mendimin timë shqipja e pastër nuk ka asnjë lidhje me greqishten,përkundrazi greqishtja është ajo e cila ka huazuar rrenjë të shqipes së lashtë.

Kjo eshte situata e lashtesise e pare nga filologet gjermane.
    Kemi nje vazhdimesi Ilirike ne te gjithe Ballkanin.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Dias si dhe alfeko,

Nukë mundem te mos shprehi entuziazmin tuaj !
    Jeni me te vertete një shoqeri ne vete...
    Ju dini te komunikoni si duhet dhe shifet se jeni intelo pa etiketa !

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    rruga e gabuar e cila mori kjo temë çoj në daljen e saj nga rruga.qellimishtë ose jo qellimishtë disa antarë punuan për këtë drejtim...shpresoj të mos ndodhi më e njëjta gjë.

rrokori arkadhoqipriotë mbetet njëri nga alfabetet i cili mundë të na dërgoj shumë lehtë tek zbardhja e së shkuarës misterioze të shkrimeve lineare.Thomopulo 1933 boton edhe një mbishkrim shqip të shkruajtur me këtë alfabet .Vreni me kujdes rrokjet e këtij rrokori pasi ato ndeshen edhe në zbulimet arkeologjike shqiptare-fatkeqsishtë trimat tanë nuk i njohin aspak fare këto rrokje..hajde shkencëtarë hajde.rrokori është shkruajtur deri në shek 2 p e s ,nga ku kemi edhe mbishkrime dygjuhëshe.

Alfeko, mesazhi qe postove me siper me alfabetin rrokor me kujtoi nje shkrim te revistes Albanica per nje shkrim 5 mije vjecar te zbuluar ne Zatriq, Kosove. Studiuesi qe u mor me te (Iliaz Thaqi) duket se ka mbajtur nje referat ne nje koference per artin e gurit po ky eshte i vetmi lajm ne lidhje me kete rast. Po ashtu nje profesor i njohur Italian specializuar ne shkrimet e hershme ne gur (Emmanuele Anniati) duket se i ka pare e i ka dhene rendesi zbulimit po perseri nuk gjej ndonje material me shume. Disa simbole jane te ngjashme me keto qe postove me siper.

Lidhja e meposhteme eshte e revistes Albanica Nr 63. Artikulli dhe disa foto te shkrimeve e simboleve te gjetuara ndodhen ne faqet 67-68. Nr i faqes mund te shtypet ne te djathte te pjeses fundore te faqes qe shfaqet ne ekran per te shkuar direkt te faqet ne fjale.

http://www.albanica.net/63/

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    ilira2

këto shenja shfaqen edhe tek linear A 1750-1500 p e s.
    lineaR A është i lidhur me linear b në një pjesë të mirë të tij,ndersa linear b është thuajse i njëjtë me rrokorin arkadhoqipriotë.Simbole të linear b kemi edhe në muzeumet shqiptare,FATKEQISHTË DIJETARËT TANË NUK I NJOHIN.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    10-08-2007
    Vendndodhja
    ne toke
    Postime
    1,100
    mbishkrim ieroglif nga Kreta.

vreni zhvillimin edhe përsosjen e simboleve-veçantishtë degën e pemës e cila na intereson drejt për drejt për çka ilira2 përmëndi në gjendjet e arkeologjis shqiptare.jan cilësuar si të kohëve nga 1900-1750 p e s.

Tema të Ngjashme

1. Në gjurmë të gërmave dhe shkrimit Pellazgo-Yllir #2
    Nga alfeko sukaraku në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 477
    Postimi i Fundit: 14-07-2010, 03:58
  2. Sola Scriptura
    Nga berat96 në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 24-08-2009, 11:48
  3. Letërsia shqiptare: probleme teorike-kritike në gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  4. Makina e shkrimit
    Nga elvisi80 në forumin Humor shqiptar
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-11-2002, 03:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •