Close

Rezultati i Sondazhit: Shqiptaret me cilin popull jane me te ngjashem?

Votues
240. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Malazezet

37 15.42%
  • Sllavomaqedonet

2 0.83%
  • Bullgaret

5 2.08%
  • Greket

37 15.42%
  • Rumunet

26 10.83%
  • Vllehet

26 10.83%
  • Serbet

3 1.25%
  • Boshnjaket

19 7.92%
  • Kroatet

16 6.67%
  • Italianet

69 28.75%
Faqja 19 prej 45 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 181 deri 190 prej 445
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Basket nuk jane Dinarik Tipik, e nese jane ata atehere ne Shqiptaret nuk jemi Dinarik.
    Edhe aty vet antaret po thojne qe elementet e pranishem jane: Atlantid, Alpionid, Kromagnid bile edhe Armenoid etj

Dinarike Tipik jane Shqiptaret dhe Malazezet.
    Së pari Iberët që popullonin Spanjën, flisnin një gjuhë që s'ka fare ngjashmëri me baskishten.

Iberët ishin mesdhetarë.

Baskët që në atë kohë quheshin Auskonë, ishin pjesë përbërëse e popullit të madh Akuitan. Kjo është vërtetuar nga gjetjet arkeologjike, ku mbishkrimet e Akuitanëve janë shpjeguar vetëm përmes baskishtes.

Kështu kemi dy raca të ndryshme:

Mesdhetare - gjuha Ibere
    Dinarikë - gjuha Akuitane

Nga Iberët rrjedhin spanjolët e sotëm, nga Akuitanët kemi francezët dhe baskët.

Raca dinarike është në përqindje dërmuese në Francë. Nga erdhën këta? Nuk ka asnjë fakt për dyndje ilirësh në ato zona. Edhe sikur të kishte shpërngulje, këto mund të kenë qenë sporadike, por jo aq sa të popullojnë tërë Francën me dinarikë.

Kemi të bëjmë me dy degë të racës Dinarike, që u ndanë mes vete para se të krijoheshin gjuhët indoeuropiane. Kjo shpjegohet me faktin që gjuha baske nuk është indoeuropiane.

Nuk mundesh me anashkalu Alpine qe eshte shume e pranishme tek Shqiptaret (p.sh Adem Jashari, Ilir Meta) dhe tek Francezet, Gjermanet, Austriaket, Ceket etj
    Alpinët janë një degë e dinarikëve, dhe jo rastësisht alpinët i gjejmë aty ku ka gjithashtu dinarikë.

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    Alibaba po te krahasohemi me Basket ne Shqiptaret nuk kemi ngjashmeri ne 3 gjera kryesore: 1) Linguiste, 2)Etno-Kulturore, 3)Gjenetike... e kam fjalen qe historia nuk na bashkon me ta njehere per njehere,

Alpinët janë një degë e dinarikëve, dhe jo rastësisht alpinët i gjejmë aty ku ka gjithashtu dinarikë.
    Eshte e kunderta, shume antropolog subracen Dinarike e kane quajtur pjese e Alpines kurse disa Mesdhetares...ti e din mire qe edhe Coon thote qe Dinarikja eshte formuar mes perzierjes Nordike-Alpine-Mesdhetare por sot shkencarisht Alpinet dhe Dinariket jane ne kategori ne veti sikur se Nordiket, Mesdhetaret etj.

Ajo Sondazhi eshte thjeshte mendimin personal e cdo antari qe shume ketu kane votu nga ana kulturore, karakteri etj qe ska te bej asgje me temen.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 13-08-2008 më 18:46

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    Mos ndoshta keqkuptoheni, Noric me Nordic - Noric pakashume eshte Varianti alpin i Rraces dinarike?!!! Apo une mund ta kem gabim?
    Vetem sqarim!

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Mos ndoshta keqkuptoheni, Noric me Nordic - Noric pakashume eshte Varianti alpin i Rraces dinarike?!!! Apo une mund ta kem gabim?
    Norik = dinarik bjond.

Rrjedh nga emri i krahinës ilire Norik, në Austrinë e sotme, ku kjo racë është shumicë relative.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Alibaba po te krahasohemi me Basket ne Shqiptaret nuk kemi ngjashmeri ne 3 gjera kryesore: 1) Linguiste, 2)Etno-Kulturore, 3)Gjenetike... e kam fjalen qe historia nuk na bashkon me ta njehere per njehere,
    Gjuha s'ka lidhje me racë. Edhe malazezët nuk flasin shqip.

Kultura sigurisht që ndryshon. Unë po flas që ne jemi nda para mijëra vitesh, në një kohë kur ende nuk kishte gjuhë indoeuropiane, apo ndoshta në kohën e Neandertalit.

Gjenetikën mos e fut në këto studime.

Ja përse:

Mua më mjafton të kem diplomën e gjenetikës, dhe marr ca mostra gjaku prej ca njerzve, i shikoj nga 2-3 sekonda me mikroskop, dhe atyre në sy u them se ju jeni nga Azia. Dhe ata nuk mund tëmë kundërshtojnë, për faktin se ata nuk dinë si t'i shikojnë gjenet, kurse unë gëzoj reputacion si shkencëtar.

Prandaj këto rezultatet e gjenetikës, është e mundur që ndikohen nga politika.

Çështja tjetër është që Gjenetika jo gjithëherë ka të bëjë me racën. Gjenetika në rastin e antropologjisë studion kryesisht dy lloj gjenesh, Gjenin mashkullor që bartet nga baba te djali te nipi por asnjëherë tek vajza. dhe gjenin femnor që bartet nga nëna te bija, te mesa, e kshtu me radhë.

Tash baskët mund edhe të kenë tjetër prejardhje nga babai, e kjo dmth se mund të kenë tjetër Haplogrup, por së pari kjo nuk është e vërtetuar dhe së dyti, siç e ceka më sipër një racë mund të ketë disa haplogrupe dhe një haplogrup mund të përfshijë disa raca.

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Citim Postuar më parë nga TeovaMas Lexo Postimin
    Nga fizionomia jemi popull qe perngjajme nga Palestinezet ,Libanezet.
    nga filozofia kemi filozofi tipike ballkani dhe ska lidhje fare me arabet e palestines e ato te libanit(qe tani vone eshte arabizuar)
    kemi filozofi lufte,historikisht luftra ne filozofi lufte ndersa vendet e lindjes se mesme nga shekXX e kane filluar luften me izraelin

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anëtarësuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    -White, nuk po thote filozofi por fizionomi ( qe dth tiparet e jashtme)

-TetovaMas, seriozisht a hajgare e ke qe po na krahason me ata maxhup te Arabise?

-Alibaba nejse per Gjenetike nuk ishim tu fol por shkenca thote qe Basket si nga ana raciale edhe ato tjerat jemi te ndryshem....shume me afer i kemi keta fqinjet tane se sa ata.
    Ndryshuar për herë të fundit nga GL_Branch : 15-08-2008 më 11:46

..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin

-.
    LOOOOOOOOOOOOL se paskan lexuar mire.por perhere sa lexoj fjalen arab me shqiptar ben nje kontrast te papare.shperthim si big bangu lol.

Enraged Maska e Scion
    Anëtarësuar
    22-07-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    2,296
    TetovaMas, e ka per ironi lidhur me faktin qe shpesh edhe neper forumet tjera ne pergjithesi etiketohemi si te tille

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin

-TetovaMas, seriozisht a hajgare e ke qe po na krahason me ata maxhup te Arabise?

-Alibaba nejse per Gjenetike nuk ishim tu fol por shkenca thote qe Basket si nga ana raciale edhe ato tjerat jemi te ndryshem....shume me afer i kemi keta fqinjet tane se sa ata.

Pershendetje GLBranch !!!!

Pake me larte thashe edhe Adami dhe Eva , paramendohet se ishin ilire ha,ha,ha

Kurse me poshte thashe se nga fizionomia e jo nga fiziologjia ... i perngjajme popullit palestinez dhe libanez .

Ishte vetem nje humor , per arsye se shqipetaret kane bije s'i lulja ne Ballkane ,pra ne shqipetaret nuk i ngjajme askujte ,pore popullit tjere duhet te na ngjajne neve .

Faqja 19 prej 45 FillimFillim ... 9171819202129 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Himarë, mësimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Rugova: Kosova duhet te kete flamur te vete
    Nga Shën Albani në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 12-10-2006, 14:51
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •