Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .
votova Italianet .. cikez me mire se sa kto rracat e tjera ...
me mire te thuash mesdhetare se sa ballkanas ...
A mund të ndërprehen "opinonet personale" si edhe "mitet"?
Ngaqë nuk kanë vend. Qohet njani prej gjumit edhe i teket që shqiptarët janë të ngjahëm me aborigjenë. Hajde opinion hajde.
Fakti qe ka Shqiptar ne mal te zi nuk na ban malazez
fakti qe ka Shqiptar ne greqi nuk na ban greke etj etj etj o zhabuket e qyteteruar te shekullit te 20.
Poezia e vetme qe s'ja pelqej Naimit. E kuptoj ne nje fare menyre qe duhet te ishe nacionalist ne koherat kur Naimi jetonte , por qe te ishe nacionalist i paditur ne histori e te shkruash nje poezi rreth asaj , sikur si ka hije kesaj figure .
Sja kam pelqyer qe heret kete poezi naimit.
une mendoj se shqiptaret skan ngjashmeri me asnjerin mirpo per te ju permbajtur temes votova greket nuk e di pse
Ai qe pelqen trendafilin duhet te durroje edhe gjembat....
Ai mund te mos ishte historian, por po te shikosh Letersia nuk eshte gje tjeter ne pergjithesi vetem nje art ku autori ne menyre indirekte simbas krahasimeve dhe simboleve letrare shpjegon, kulturen, qyteterimin, gjuhen, etj. Nqs historia na jep nje shpjegim te dretjeperdrejte me data dhe fakte konkrete, letersia e jep ate simbas gjuhes se saj artistike. Po te shikosh shume nga vjershat dhe poemat tona tregojne me teper histori ne to po te dish ti zberthesh sesa disa histori qe kemi te shkruara. Shume autore edhe te huaj ne koherat si psh qe ka jetuar Naim Frasheri apo te tjera qe kemi qene nen pushtimin e dikujt i kane shpjeguar shume ngjarje historike me ane te letersise, mbasi letersia ka nje gjuhe me indirekte sesa ajo e historise.
Plus mos te harrojme se vellezerit Frasheri studjuan ne Turqi, dhe kjo u dha atyre pa diskutim nje leje te lexonin librat me te vlefshem historik qe ndodheshin atehere ne librarine e madhe te Stambollit. Mbase nje nga arsyet qe pothuajse te gjithe ata u koncentruan me teper tek gjuha dhe letersia, dhe ta tregonin ate histori me ane te letersise.
Ndryshuar për herë të fundit nga _AuLoNa_ : 19-08-2009 më 16:55
Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .
Te dashur miq dua tu ve me dije se jam duke mbaruar nje studim mbi lidhjen qensore te gjuhes shqipe me shenjat, me te cilin jam befasuar nga cka une po hulmetoji.
Mund tju them se gjuha shqipe ka nje lidhje hyjnore me cka ajo shkruan dhe cka ajo ka te emertuar , po ju sjell nje shembull. Ne se do te marrim germen "k" ajo ka figuren e nje njeriu kur eshte ne kembe , dhe ate te figures se kalit kur eshte horizontalishte. Athere detajojme emertimet konkrete te fjaleve qe fillojne me" K" ne shqip duke e nisur ne radhe te pare me njeriun:krijim,koke, kafke,kjafe,kraharor, krah, kembe, kofshe,kerci, kocke,****,ka... e me mund te vazhdojme .Pra gjuha jone eshte e lidhur me shenjat , nuk kam kohe se me ka dale nje pune por do te vazhdoje me vone ,ftoji te diskutoni dht e te meditoni mbi shenjat dhe fjalet tone ,ne te ardhmen do tju tregoje se veprat e homerit jane te lidhura me shenjat e gjuhes shqipe .Pershendetje Bujari nga Tirana, Tung
Krijoni Kontakt