Postuar më parë nga
deshmuesi
Gostivar, cdo gje e shte e lehte per tu kuptuar dhe nuk ka ndonje zor te madh.
Ne letren e romakeve, Apsotulli Pal na deshmon per ardhjene tij ne te gjithe Ilirine, ku dhe e predioki ungjillin e Krishtit rreth 30vjet pas Krishtit. Pra Iliria, ashtu si Greqia dhe Italia, e ka mare besimin kristian jo permes pushtimeve, por permes predikimit te vete apsotullit qe Jezusi dergoi ne keto vende. Me pas me pushtimin romake, ne te gjithe perandorine Romake, u pranua si fe zyrtare krishterimi. Pra ne shqiperi krishterimi ka rrenjet me te vjetra se te gjitha vendet e tjera sot. Por cfar ndodhi pas vdekejs se Gjergj kastriotit? shqiperia u pushtua nga osmallinjte, te cilet me te gjitha format, qe ka nje pushtues, ku dhuna eshte e para, u be i mundur edhe pushtimi fetar. Fakti tregon se, islamizmiu u pranua prej shqiptareve, duke nisur qe nga detyrimi me dhune, e deri tek te mirat qe ju afronte islami atyre qe konvertoheshin ne kete fe te re. Fakti tregon se, ata qe nuk u kthyen ne islamike ishin vetem besimtaret e verte te krishter. Keshtu dhe pasardhesit tend u kthyen sespe nuk kishin besen e vertete ne Krisht. Une e vendos kete fakt ne te verteten qe vete JEzusi pohon, i cili thote: kush do te qendroje deri ne fund do te shpetohet. Po keshtu JEzusi thote se, rruga e te krishterit eshte nje rruge e ngushte, ku nuk mund te hyjne te gjithe. Pra ne rrugen e Krishtit ka persektuim, ka perendjekje, ka mundim e tjera, qe do te thote nuk eshte e lehte.
Kur shqiperia u pushtua nga islamiket, shqiptaret u vune para proves se besimit, dhe faktikisht nje pejse e vogel doli e forte dhe i rezistoi islamit. JEzusi i krahason besimtaret e vertete te krishtere, me "kripen" ne bote. Nese do te dish se si eshte ky raport, shiko se sa eshte masa e "kripes" ne nje pjate me gjelle.
Vete jeta shqiptareve ju vertetoi se, qysh ne kohen qe ata e braktisen Perendine e vertete Zotin Krisht dhe ndoqen nje besim te reme, Mallkimi i ndoqi brez pas brezi. Bile atje ku islamizmi ka qene dhe me i fuqishem, si ne kosove dhe maqedoni, mundimi dhe mallkimi ishte dhe me i madh.
Shume njerez nuk pajtohen me kete qe une them, por fjala e Zotit e zbulon kete fakt. Une do te te bekoj, thote Zoti ne bibel, dhe do ta mbush plot me te mira gojen tende, nese ti ecen ne rrugen time, nese ti e mban syrin dhe besimin tek une. Por si mund ta vertetojme kete fakt? Kjo eshte fare e lehte. Shiko vendet qe pranuan Krishtin, dhe do te bindesh. Perendia e bekoi Perendimin jo sepse ai eshte i gjithi i krishtere, por per faktin se, kisha e Krishtit ne keto vende eshte krejt e lire. Perendimi e lejon dhe e mbron me ligj kishen e Krishtit.
Si shpjegohet fakti se, ai Allahu dhe profeti ku ju besoni, tju lere ne nje gjendje te tille te mjerushme, duke filluar qe nga shkollimi, intiligjenca, lirja e fjales dhe te drejtat e njeriut, varferia e tejskajshme dhe injoranca e thelle?
Si ka mundesi qe Allahu ku ju besoni, e lejon Izraelin tremiljon njerz, te cilet jane te rrethuar nga armiq qe duan fshirjen e tij nga harta e botes, dhe faktikisht IZraeli eshte me i forte, me i begate, me i emancipuar dhe me i pasur se ju? Ja pra faktet duhen mare parasysh, per te pare te verteten ne sy. Le te vijme dhe para nje fakti tjeter. Perendia i thote Abrahamit: Une do te bekoj te gjithe ata qe te bekojne ty dhe pasardhejn tende, dhe pasardhja e Abrahmit dhe Sares eshte Izraeli prej te cili rjedh ky kombi simbas brezit. Si dhe pasardhja tjeter e Abrahamit, por nga besimi, jane te gjithe te krishteret e verte, pra kisha e Krishtit. Po keshtu me pas Perendia i thote Abrahamit: une do te mallkoj te gjithe ato kombe qe te mallkojne ty dhe pasardhjen tende. Te gjithe popujt nen islam, i kane shpallur lufte Izraelit, dhe perndjekin kishen e Krishtit, dhe cfar na tregon ky fakt? Pikerisht na deshmon ate cka Perendia i vertete( jo Allah), Jahve i paratha Abrahamit.
Te ftoj per nje moment, qe te zhvishesh nga cdo gje dhe beji kete pyetje vetes tende: Perse kombet e krishtere, te cilat e kundershtojne islamin dhe allahun, jane me te bekuarat mbi dhe, ndersa kombet qe e duan Alahun dhe e besojne islamin duke jetuar simbas tij, jane me te mallkuarat mbi dhe, dhe mallktimi arin deri atje sa po shfarosni dhe njeritjetrin? Si dhe pyete veten me sinqeritet: perse ne myslimanet e vertete nuk perzgjedhim qe te jeteojme ne vendet islamike ku zbatohet 100% islami, por perkundrazi na pelqen dhe paguajme me cdo cmim qe te jetojme ne vendet e Perendimit, te cilat jane armiq te islamit???
Ju ftoj ju myslimaneve shqitpare, qe te jeni te sinqette me veten tuaj, sepse kush ginjen shpirtin ka humbur fene. Pererendia nuk e le veten e tij pa Prove, dhe prova eshte dukshme, por duhen sy per ta pare dhe zemer per ta pranur ate.
Krijoni Kontakt