Close
Faqja 41 prej 48 FillimFillim ... 313940414243 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 401 deri 410 prej 475
    Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Meqense po beje nje Pushim vere ne keto javet e fundit,dhe nuk po e shof te arsyeshme te futem ne diskutime te pavlera dhe te pa efektshme...por kam vendosur qe te beje nje perjashtim te vockel dhe kete frazen e fundit dhe ta mora per diskutim.

kY eshte Islami - Nuk eshte Religjion,Por Eshte Sistem Jete , me te cilen jetohet dhe Besohet>>

Ne Islam qdo Raport ndermjet Njerzeve eshte I rregulluar ,qe do te thotë se Islami ka Kushtetuten e vetë (Kuranin) me te cilen qdo raport Njerzore eshte i rregulluar ne menyre perfekte ,duke pasur efekte hyjnore qe mundeson qe deri ne diten e kijametit te jetë i pandryshuar dhe duke u pershtatur njerzimit si ne Kohe ,hapesire dhe Mentalietet dhe Kulture te nje Populli deri ne diten e Kijametit.

Fakti qe Kisha Ka deshtuar te deshmoj se mund kryej Funksionin ne raportet Njeri> nuk dote te thote se eshte e njejta gje me Islamin.

Islami ka deshmuar se eshte Koncepti me i perfekt i mundshem qe te rregulloj raportet njeri >< njeri ,qe prej 1500 vjetev e deri tash.

Islami udheheqe Politiken,shkencen,EKonomin,Jurispodencen,Sociolog jin etj dhe me mjaft suksese qe prej 1500 vjeteve dhe nuk ka pasur qoft edhe nje deshtim te vockel gjat te gjitha keto vite..

Thjesht Islami eshte Sistem Jete per Njeriun ku ne kete sistem jete perfishihen te gjitha veprimet qe nevoiten gjat gjith jetes te ndermirren dhe normal me rezultat te perkryer ne fund te ketyre veprimeve qe ndermirren sipas ketij sistemi...

Dhe poashtu Islami ka te vetedijshme nje gje se, Ky Sistem do luftohet nga ata qe nuk kan deshire te jetojn as ne kete jetë ,por asesi edhe ne Jeten Tjeter qe e pret pas vdekjes..dhe keta sulmues legjitim (sepse na Ka paralajmruar Allahu ne Kuran) jan Shejtani dhe Perkrahesit e Tij ....a pak po ka kesi atakues te ketij sistemi sot a???

Dhe Ky eshte Raporti ne Islam Zot >> Njeri >><< Njeri

. . . . . Zot
    . . . . . |
    . . . . . | R
    . . . . . |
    Njeri >--< Njeri
    | ( R-Raporti) |

Ndersa Religjioni eshte Mit qe tenton te shpjegoj vetem Raportin Shpirteror Zot > ku ne kete Mit hyjn dhe bejne Pjes shume ideologji qe nuk kan te bejne aspak me Fen dhe Zotin,si per shembull Satanizmi (besimi ne Shejtan) Magjia dhe Magjistaret,Paganizmi,ZjarrPutizmi etjj

"Kurani eshte Kushtetuta Ideale per Njerzimin"

kalo mire
    Nëse merr pjesë në dialogje të pavlera atëherë ekziston rreziku të të bije vlera edhe ty. Por më mirë lëri të tjerët të ta vlerësojnë punën se përndryshe do të reflektosh injorancë ndaj bashkëbiseduesve e nuk ma merr mendja se e ke një qëllim të tillë.

Nuk dua të provoj assesi të futem në dialog me ty se a është Feja Islame Religjion apo jo kur dihet një gjë e tillë. Edhe Kurani si kushtetutë ndoshta mundet të jetë rregullues i raporteve shoqërore në rrethet apo trevat në të cilat është krijuar por jo në trevat tona kur historia jonë dallon rrënjësisht nga ajo arabe, prandaj Kurani sikur edhe Bibla për mendimin tim janë vepra të tilla të cilat në kohën e krijimit të tyre kanë qenë mundësia më e mirë për vetëdijën e njerëzve të asaj kohe dhe të atyre trevave për ti bërë ata për të besuar në to. Ky është mendimi im por që nuk do të thotë se jam kundër fesë myslimane, e as kundër asaj të krishtere.
    Je munduar të spjegosh se si Feja Islame nuk është religjion por diçka tjetër. Atëherë lind një konflikt brenda shtetit të Kosovës. Se nuk mundet të funksionoj Kosova me 2 Kushtetuta,prandaj edhe Feja Islame mbetet Religjion dhe si e tillë është e regjistruar edhe në Kosovë.
    Eshtë e drejtë e jotja të jetosh si të duash ti dhe sipas rregullave të cilat ti i parapëlqen dhe një gjë e tillë nuk më pengon në asnjë moment deri në atë çast kur nuk i prek interesat e mija, ndërsa unë do të jetoj sipas kushtetutës së Kosovës që ka hyrë në fuqi qysh në qershor të këtij viti.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    LEXO NE ARKIVAT E LIBRARISE STAMBOLIT QE TE TREGOJNE SE ATA ARAUTE QE SKTHEHESIN NE MYSLIMAN I SHUANIN SI FAMILJE NGA MESHKUJT QE I MERRNIN JENIQERE NGA TAKSAT QE U MERNIN MADJE DHE SHPRONESIME APO SYRGJYNIMET PO TE ISHTE SIC THUA TI SULLTANI NUK BERI 2457 EKSPEDITA ME NESHTRU MIRDITEN TJESHTE SE E KISHTE GOZHDE NE ZEMER FJALET E GRAVE I LEZON TI SHKO NE STAMBOLL NE LIBRARI FUT MBIEMRIN SE NDOSHTA TE DEL DHE SI NJEREZIT E TU E NDRYSHUAN FENE ME ZOR POR KETE SE THEM UNE PO DHE VETE TURQI E GJITHE EVROPA MDJE DHE ME TEJ GAZETAT E CDO VENDI NE BOTE NDERSA TI ME SIGURI E DI ME MIRE SE VTE ATA QE TE KTHYEN ME ZOR SIGURISHT

INJORANTIT PO TI THUASH KJO ESHTE BARDHE THOTE KJO ESHTE ZEZE E CA TE BEJE UNE SIPAS TEJE TE PRANOJE QA THUA TI APO ATE QE THONE HISTORIANE POLITIKANE ANALISTE ARKEOLOG MADJE DHE ARKIVAT TURKE QE SKISHIN INTERES A THONIN POR SIGURISHT TI JE BERE ME DESHIRE DUKESH NGA MUNGESA INFORMACIONIT QE KE

per nja dyqind vjet se kishte mundesine mendrru fene se akom nuk qeverite taman kudo pastaj mevone qe kishte shume pake krahina autonome turku fillo politiken e nderrimit te fese duke afruar me pake taksa per ata qe e benin toka jo te qoni me shume se nje ushtare per familje pozicione ne qeveri administrte e kudo

lexo qa thote turku vete ne librari se shqiptaret i ktheu me force me zjarr e hekur thote padishahu se une ste edukoi dot ty me zor lexo qa thote bota dhe arkivat evropiane dhe do thuash qe e kam drejt se gjithe bota seshte gabim dhe ti na del drejt.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Citim Postuar më parë nga Marijuana85 Lexo Postimin
    Pershendetje dibrani2006,
    Nuk merrem shume me tema rreth fejes mirepo me beri pershtypje postimi yt ... Katoliket jan njerez siç jen dhe Muslimanet ... pse i fut te gjith ne nje thes ? ka njerez te keqij dhe te mire ...

Per mos te dalur nga tema ... mendoj se secila fe ka te drejte te kete "shtepijen" e vet dhe Katedralja e cila po ndertohet do te jete simboli i tolerances ne Kosove dhe duhet te jemi krenar per kete.

Respekte.
    M85

Pershendetje Marijuana85: edhe une nuk hy ne temat e tilla hy nga donjehere sepse ka disa njerez qe nuk e kuptojne lirine e njeriut se ne çka deshiron te beson, besoj qe kjo liri u ka munguar shume njerezve ne ditaturen e xhaxhit.

Nuk jam kundershtar i asnje besimi' deshiroj qe çdo besim te kete paqe vllazrore ndaj njerit tjetrit sepse te gjithe jemi njerez dhe jo jashte tokesor?!, gjith ashtu nuk jam kunder katedrales shqipetare qe ndertohet ne prishtine' ne vendlindjen time ka shume kisha ortodokse edhe pse nuk jetojne shume besimtar te besimit ortodoks ne keto ane, jam kunder disa njerezve te pa drejte asgje tjeter.

te pershendes Marijuana 85.

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Nuk e d mbiemrin si e kane pasur ne ate kote,por di emrin e brezit te fundit qe kane qene kristijan, strer stregjyshi biri i te cilit ka pranuar fene islame me deshire eshte eshte quajtur KOLA.

GV_USA
    Si e din e muaren me deshire?; dhe ne qofte se kjo eshte e vertete per c'far arsyeje e moren kete besim sipas informatave qe ke nga paraardhesit tu? Po te pyes pa qellim konfrontimi. Arsyeja qe po te pyes eshte se keto ditet e fundit lexova nje artikull nga njefare gjermani i quajtur Georg StadtMuller i titulluar "Islamizmi te Shqiptaret". Edhe Robert Else ka botuar nje artikuul "The spread of Islam in Albania". Pershtypjet qe kam nga keta artikuj si dhe nga "Kosovo-A Short Histoy" qe e lexova muajin e kaluar (per te dyten here) eshte se shqiptareve islami ju eshte imponuar ne forma te ndryshme, sipas asaj teorise "Carrot-and-Stick". Dmth. ne qoft se konverton spaguan taksa, ke status te priviligjuar, ste marrim femijet ne ushtri, te japim token e punuashme etj...etj... Po ne qofte se refuzon, asnje nga keto nuk te takojne.
    Tashti, mvaret se si kuptohet kjo: te dikush kjo menyre konvertimi s'eshte e dhunshme, por te une dhe shume tjere eshte par-ekselence dhune sistematike. Kjo s'don te thote se familja jote e beri kete konvertim ne te njejten menyre, por eshte nje besim gjeneral se shqiptaret u konvertuan per arsye presionesh qe i permenda me nalt, nga deshira per rryfshet dhe pozita, per pozita statusi, dhe prej servilizmi ndaj te fortit.

Pra, s'besoj se konvertimet ndodhen sepse ne ate kohe babgjyshat tuaj bene nje krahasim mes Bibles dhe Kuranit, dhe e gjeten Kuranin me te pranuashem dhe te vertete. kemi te bejme me nje popullate analfabete te kohes, apo jo?

Nuk e di a ke lexuar Malcolmin, por besoj se po. Ne qofte se e ke lexuar, do verejsh se pjesa e popullates katolike ne Kosove ka qene ne minoritet qysh ne kohet mesjetare kundrejt serbeve dhe shqiptareve te islamizuar. Por e gjej intrigues faktin se ishin kleriket katolik me shkrimet e tyre qe pershkruanin ngjarjet e kohes. Asnje shkrim i ndonje kleriku musliman nuk merret ne punimin e Malcolmit.

Parashtrohet pyetje, pse? Cka mendon ti?

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Traboini Lexo Postimin
    Si e din e muaren me deshire?; dhe ne qofte se kjo eshte e vertete per c'far arsyeje e moren kete besim sipas informatave qe ke nga paraardhesit tu? Po te pyes pa qellim konfrontimi. Arsyeja qe po te pyes eshte se keto ditet e fundit lexova nje artikull nga njefare gjermani i quajtur Georg StadtMuller i titulluar "Islamizmi te Shqiptaret". Edhe Robert Else ka botuar nje artikuul "The spread of Islam in Albania". Pershtypjet qe kam nga keta artikuj si dhe nga "Kosovo-A Short Histoy" qe e lexova muajin e kaluar (per te dyten here) eshte se shqiptareve islami ju eshte imponuar ne forma te ndryshme, sipas asaj teorise "Carrot-and-Stick". Dmth. ne qoft se konverton spaguan taksa, ke status te priviligjuar, ste marrim femijet ne ushtri, te japim token e punuashme etj...etj... Po ne qofte se refuzon, asnje nga keto nuk te takojne.
    Tashti, mvaret se si kuptohet kjo: te dikush kjo menyre konvertimi s'eshte e dhunshme, por te une dhe shume tjere eshte par-ekselence dhune sistematike. Kjo s'don te thote se familja jote e beri kete konvertim ne te njejten menyre, por eshte nje besim gjeneral se shqiptaret u konvertuan per arsye presionesh qe i permenda me nalt, nga deshira per rryfshet dhe pozita, per pozita statusi, dhe prej servilizmi ndaj te fortit.

Pra, s'besoj se konvertimet ndodhen sepse ne ate kohe babgjyshat tuaj bene nje krahasim mes Bibles dhe Kuranit, dhe e gjeten Kuranin me te pranuashem dhe te vertete. kemi te bejme me nje popullate analfabete te kohes, apo jo?

Nuk e di a ke lexuar Malcolmin, por besoj se po. Ne qofte se e ke lexuar, do verejsh se pjesa e popullates katolike ne Kosove ka qene ne minoritet qysh ne kohet mesjetare kundrejt serbeve dhe shqiptareve te islamizuar. Por e gjej intrigues faktin se ishin kleriket katolik me shkrimet e tyre qe pershkruanin ngjarjet e kohes. Asnje shkrim i ndonje kleriku musliman nuk merret ne punimin e Malcolmit.

Parashtrohet pyetje, pse? Cka mendon ti?
    Pik se pari paraardhesit e mij kane qene familje shuuuuuuuuum e pasur,kur them shum e pasur me beso mendoj shum e pasur. Pronat e paraardhesve te mija kane kaluar numrin , mese 10,000 dele, mese 1000 lope dhe mese 2000 hektar toke dhe pyje dhe i tere shfati ka punuar per paraardhesit e mi. Sot ne pronat e paraardhesve te mij ndertohet nje nga hirdocentralet me te medha ne Maqedoni,prane lumit Treska.
    Kete pasuri ei kane pasur edhe ne kohen kur kane qene te krishter , nuk e fituan menjehere dhe askush nuk i ka detyruar qe te pranojne fene islame ne ate kohe.
    Dje nuk besoj qe kane luajtur rol ligjet e Perandorise OSmane, te kishte qene ashtu do te kishin pranuar islamin qe ne fillim, por kete nuk e bene ne ate kohe , e bene 250 vite mbrapa.
    Sidoqofte me ardhjen e Komunizmit ne fuqi , e gjithe pasuari qe ishte nen kontrollin e familjes sime u konfiskua prej komunistave, andaj sot une bredhe neper bote .
    Por e perseris per deri sa ata dmth paraardhesit e mi kane pasur fuqi 250 vite ose me shum te mos ndrojne fene, edhe pse ligjet kane qene te njejta nuk e besoj qe kane pranuar fene islame me dhune. Kane pasur pasuri te paguajne cdo lloj tatimi dhe perseri te mbesin te krishter , e kane be ate pune per 250 vite ose me shum,dhe mbas asaj periudhe pranojne islamin, valle a thua se nuk kane pasur te holla ti paguajne tatimet turkut a ?!!
    Kane pasur pasuri qe ti paguajene tatime jo vetem turkut , por edhe italianit, gjermanin , francezit nese eshte dashur.
    Si perfundim fene islame e kane marrur me deshire.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Pik se pari paraardhesit e mij kane qene familje shuuuuuuuuum e pasur,kur them shum e pasur me beso mendoj shum e pasur. Pronat e paraardhesve te mija kane kaluar numrin , mese 10,000 dele, mese 1000 lope dhe mese 2000 hektar toke dhe pyje dhe i tere shfati ka punuar per paraardhesit e mi. Sot ne pronat e paraardhesve te mij ndertohet nje nga hirdocentralet me te medha ne Maqedoni,prane lumit Treska.
    Kete pasuri ei kane pasur edhe ne kohen kur kane qene te krishter , nuk e fituan menjehere dhe askush nuk i ka detyruar qe te pranojne fene islame ne ate kohe.
    Dje nuk besoj qe kane luajtur rol ligjet e Perandorise OSmane, te kishte qene ashtu do te kishin pranuar islamin qe ne fillim, por kete nuk e bene ne ate kohe , e bene 250 vite mbrapa.
    Sidoqofte me ardhjen e Komunizmit ne fuqi , e gjithe pasuari qe ishte nen kontrollin e familjes sime u konfiskua prej komunistave, andaj sot une bredhe neper bote .
    Por e perseris per deri sa ata dmth paraardhesit e mi kane pasur fuqi 250 vite ose me shum te mos ndrojne fene, edhe pse ligjet kane qene te njejta nuk e besoj qe kane pranuar fene islame me dhune. Kane pasur pasuri te paguajne cdo lloj tatimi dhe perseri te mbesin te krishter , e kane be ate pune per 250 vite ose me shum,dhe mbas asaj periudhe pranojne islamin, valle a thua se nuk kane pasur te holla ti paguajne tatimet turkut a ?!!
    Kane pasur pasuri qe ti paguajene tatime jo vetem turkut , por edhe italianit, gjermanin , francezit nese eshte dashur.
    Si perfundim fene islame e kane marrur me deshire.

GV_USA
    Gostivar, cdo gje e shte e lehte per tu kuptuar dhe nuk ka ndonje zor te madh.
    Ne letren e romakeve, Apsotulli Pal na deshmon per ardhjene tij ne te gjithe Ilirine, ku dhe e predioki ungjillin e Krishtit rreth 30vjet pas Krishtit. Pra Iliria, ashtu si Greqia dhe Italia, e ka mare besimin kristian jo permes pushtimeve, por permes predikimit te vete apsotullit qe Jezusi dergoi ne keto vende. Me pas me pushtimin romake, ne te gjithe perandorine Romake, u pranua si fe zyrtare krishterimi. Pra ne shqiperi krishterimi ka rrenjet me te vjetra se te gjitha vendet e tjera sot. Por cfar ndodhi pas vdekejs se Gjergj kastriotit? shqiperia u pushtua nga osmallinjte, te cilet me te gjitha format, qe ka nje pushtues, ku dhuna eshte e para, u be i mundur edhe pushtimi fetar. Fakti tregon se, islamizmiu u pranua prej shqiptareve, duke nisur qe nga detyrimi me dhune, e deri tek te mirat qe ju afronte islami atyre qe konvertoheshin ne kete fe te re. Fakti tregon se, ata qe nuk u kthyen ne islamike ishin vetem besimtaret e verte te krishter. Keshtu dhe pasardhesit tend u kthyen sespe nuk kishin besen e vertete ne Krisht. Une e vendos kete fakt ne te verteten qe vete JEzusi pohon, i cili thote: kush do te qendroje deri ne fund do te shpetohet. Po keshtu JEzusi thote se, rruga e te krishterit eshte nje rruge e ngushte, ku nuk mund te hyjne te gjithe. Pra ne rrugen e Krishtit ka persektuim, ka perendjekje, ka mundim e tjera, qe do te thote nuk eshte e lehte.

Kur shqiperia u pushtua nga islamiket, shqiptaret u vune para proves se besimit, dhe faktikisht nje pejse e vogel doli e forte dhe i rezistoi islamit. JEzusi i krahason besimtaret e vertete te krishtere, me "kripen" ne bote. Nese do te dish se si eshte ky raport, shiko se sa eshte masa e "kripes" ne nje pjate me gjelle.
    Vete jeta shqiptareve ju vertetoi se, qysh ne kohen qe ata e braktisen Perendine e vertete Zotin Krisht dhe ndoqen nje besim te reme, Mallkimi i ndoqi brez pas brezi. Bile atje ku islamizmi ka qene dhe me i fuqishem, si ne kosove dhe maqedoni, mundimi dhe mallkimi ishte dhe me i madh.
    Shume njerez nuk pajtohen me kete qe une them, por fjala e Zotit e zbulon kete fakt. Une do te te bekoj, thote Zoti ne bibel, dhe do ta mbush plot me te mira gojen tende, nese ti ecen ne rrugen time, nese ti e mban syrin dhe besimin tek une. Por si mund ta vertetojme kete fakt? Kjo eshte fare e lehte. Shiko vendet qe pranuan Krishtin, dhe do te bindesh. Perendia e bekoi Perendimin jo sepse ai eshte i gjithi i krishtere, por per faktin se, kisha e Krishtit ne keto vende eshte krejt e lire. Perendimi e lejon dhe e mbron me ligj kishen e Krishtit.

Si shpjegohet fakti se, ai Allahu dhe profeti ku ju besoni, tju lere ne nje gjendje te tille te mjerushme, duke filluar qe nga shkollimi, intiligjenca, lirja e fjales dhe te drejtat e njeriut, varferia e tejskajshme dhe injoranca e thelle?

Si ka mundesi qe Allahu ku ju besoni, e lejon Izraelin tremiljon njerz, te cilet jane te rrethuar nga armiq qe duan fshirjen e tij nga harta e botes, dhe faktikisht IZraeli eshte me i forte, me i begate, me i emancipuar dhe me i pasur se ju? Ja pra faktet duhen mare parasysh, per te pare te verteten ne sy. Le te vijme dhe para nje fakti tjeter. Perendia i thote Abrahamit: Une do te bekoj te gjithe ata qe te bekojne ty dhe pasardhejn tende, dhe pasardhja e Abrahmit dhe Sares eshte Izraeli prej te cili rjedh ky kombi simbas brezit. Si dhe pasardhja tjeter e Abrahamit, por nga besimi, jane te gjithe te krishteret e verte, pra kisha e Krishtit. Po keshtu me pas Perendia i thote Abrahamit: une do te mallkoj te gjithe ato kombe qe te mallkojne ty dhe pasardhjen tende. Te gjithe popujt nen islam, i kane shpallur lufte Izraelit, dhe perndjekin kishen e Krishtit, dhe cfar na tregon ky fakt? Pikerisht na deshmon ate cka Perendia i vertete( jo Allah), Jahve i paratha Abrahamit.

Te ftoj per nje moment, qe te zhvishesh nga cdo gje dhe beji kete pyetje vetes tende: Perse kombet e krishtere, te cilat e kundershtojne islamin dhe allahun, jane me te bekuarat mbi dhe, ndersa kombet qe e duan Alahun dhe e besojne islamin duke jetuar simbas tij, jane me te mallkuarat mbi dhe, dhe mallktimi arin deri atje sa po shfarosni dhe njeritjetrin? Si dhe pyete veten me sinqeritet: perse ne myslimanet e vertete nuk perzgjedhim qe te jeteojme ne vendet islamike ku zbatohet 100% islami, por perkundrazi na pelqen dhe paguajme me cdo cmim qe te jetojme ne vendet e Perendimit, te cilat jane armiq te islamit???
    Ju ftoj ju myslimaneve shqitpare, qe te jeni te sinqette me veten tuaj, sepse kush ginjen shpirtin ka humbur fene. Pererendia nuk e le veten e tij pa Prove, dhe prova eshte dukshme, por duhen sy per ta pare dhe zemer per ta pranur ate.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 08-08-2008 më 00:53

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    Gostivar, cdo gje e shte e lehte per tu kuptuar dhe nuk ka ndonje zor te madh.
    Ne letren e romakeve, Apsotulli Pal na deshmon per ardhjene tij ne te gjithe Ilirine, ku dhe e predioki ungjillin e Krishtit rreth 30vjet pas Krishtit. Pra Iliria, ashtu si Greqia dhe Italia, e ka mare besimin kristian jo permes pushtimeve, por permes predikimit te vete apsotullit qe Jezusi dergoi ne keto vende. Me pas me pushtimin romake, ne te gjithe perandorine Romake, u pranua si fe zyrtare krishterimi. Pra ne shqiperi krishterimi ka rrenjet me te vjetra se te gjitha vendet e tjera sot. Por cfar ndodhi pas vdekejs se Gjergj kastriotit? shqiperia u pushtua nga osmallinjte, te cilet me te gjitha format, qe ka nje pushtues, ku dhuna eshte e para, u be i mundur edhe pushtimi fetar. Fakti tregon se, islamizmiu u pranua prej shqiptareve, duke nisur qe nga detyrimi me dhune, e deri tek te mirat qe ju afronte islami atyre qe konvertoheshin ne kete fe te re. Fakti tregon se, ata qe nuk u kthyen ne islamike ishin vetem besimtaret e verte te krishter. Keshtu dhe pasardhesit tend u kthyen sespe nuk kishin besen e vertete ne Krisht. Une e vendos kete fakt ne te verteten qe vete JEzusi pohon, i cili thote: kush do te qendroje deri ne fund do te shpetohet. Po keshtu JEzusi thote se, rruga e te krishterit eshte nje rruge e ngushte, ku nuk mund te hyjne te gjithe. Pra ne rrugen e Krishtit ka persektuim, ka perendjekje, ka mundim e tjera, qe do te thote nuk eshte e lehte.

Kur shqiperia u pushtua nga islamiket, shqiptaret u vune para proves se besimit, dhe faktikisht nje pejse e vogel doli e forte dhe i rezistoi islamit. JEzusi i krahason besimtaret e vertete te krishtere, me "kripen" ne bote. Nese do te dish se si eshte ky raport, shiko se sa eshte masa e "kripes" ne nje pjate me gjelle.
    Vete jeta shqiptareve ju vertetoi se, qysh ne kohen qe ata e braktisen Perendine e vertete Zotin Krisht dhe ndoqen nje besim te reme, Mallkimi i ndoqi brez pas brezi. Bile atje ku islamizmi ka qene dhe me i fuqishem, si ne kosove dhe maqedoni, mundimi dhe mallkimi ishte dhe me i madh.
    Shume njerez nuk pajtohen me kete qe une them, por fjala e Zotit e zbulon kete fakt. Une do te te bekoj, thote Zoti ne bibel, dhe do ta mbush plot me te mira gojen tende, nese ti ecen ne rrugen time, nese ti e mban syrin dhe besimin tek une. Por si mund ta vertetojme kete fakt? Kjo eshte fare e lehte. Shiko vendet qe pranuan Krishtin, dhe do te bindesh. Perendia e bekoi Perendimin jo sepse ai eshte i gjithi i krishtere, por per faktin se, kisha e Krishtit ne keto vende eshte krejt e lire. Perendimi e lejon dhe e mbron me ligj kishen e Krishtit.

Si shpjegohet fakti se, ai Allahu dhe profeti ku ju besoni, tju lere ne nje gjendje te tille te mjerushme, duke filluar qe nga shkollimi, intiligjenca, lirja e fjales dhe te drejtat e njeriut, varferia e tejskajshme dhe injoranca e thelle?

Si ka mundesi qe Allahu ku ju besoni, e lejon Izraelin tremiljon njerz, te cilet jane te rrethuar nga armiq qe duan fshirjen e tij nga harta e botes, dhe faktikisht IZraeli eshte me i forte, me i begate, me i emancipuar dhe me i pasur se ju? Ja pra faktet duhen mare parasysh, per te pare te verteten ne sy. Le te vijme dhe para nje fakti tjeter. Perendia i thote Abrahamit: Une do te bekoj te gjithe ata qe te bekojne ty dhe pasardhejn tende, dhe pasardhja e Abrahmit dhe Sares eshte Izraeli prej te cili rjedh ky kombi simbas brezit. Si dhe pasardhja tjeter e Abrahamit, por nga besimi, jane te gjithe te krishteret e verte, pra kisha e Krishtit. Po keshtu me pas Perendia i thote Abrahamit: une do te mallkoj te gjithe ato kombe qe te mallkojne ty dhe pasardhjen tende. Te gjithe popujt nen islam, i kane shpallur lufte Izraelit, dhe perndjekin kishen e Krishtit, dhe cfar na tregon ky fakt? Pikerisht na deshmon ate cka Perendia i vertete( jo Allah), Jahve i paratha Abrahamit.

Te ftoj per nje moment, qe te zhvishesh nga cdo gje dhe beji kete pyetje vetes tende: Perse kombet e krishtere, te cilat e kundershtojne islamin dhe allahun, jane me te bekuarat mbi dhe, ndersa kombet qe e duan Alahun dhe e besojne islamin duke jetuar simbas tij, jane me te mallkuarat mbi dhe, dhe mallktimi arin deri atje sa po shfarosni dhe njeritjetrin? Si dhe pyete veten me sinqeritet: perse ne myslimanet e vertete nuk perzgjedhim qe te jeteojme ne vendet islamike ku zbatohet 100% islami, por perkundrazi na pelqen dhe paguajme me cdo cmim qe te jetojme ne vendet e Perendimit, te cilat jane armiq te islamit???
    Ju ftoj ju myslimaneve shqitpare, qe te jeni te sinqette me veten tuaj, sepse kush ginjen shpirtin ka humbur fene. Pererendia nuk e le veten e tij pa Prove, dhe prova eshte dukshme, por duhen sy per ta pare dhe zemer per ta pranur ate.
    Pik se pari ky postimi i yt tregon qe ti nuk ke lidhje me fene islame. Kur them nuk ke lidhje me fene islame, e mendoj kete , nuk e them kot.
    Tani pse them keshtu , them pasi keto qe lexoj dmth qe ke shkruar ti me bejne te te them se ti nuk ke lidhje.
    Nuk dmth qe nqs je musliman ose budist ose krishter ose politeist ose ku a di une se cfar do te kesh bekimin e Zotit.
    Bekimin e Zotiti mund ta marri edhe nje ateist i cili nuk beson ne Zot, por ne jeten e tij ben vepra te mira.
    Pastaj ti qe nuk ke haber me te verteten, cfar bekimi shikon ti tek vendet peremendimore?!!
    Bekim per ty eshte se 90% e kesaj popullate jane te zhytura deri ne fyt ne kredi bankare a ?!!!
    Bekim eshte per ty te punosh tan jeten si qen dhe te frigohesh se nese nuk e paguajte ne kohe detyrim bankar vijne dhe ta marrin shtepine?!!
    Shiko se cfar ndodh ne Amerike! 100.000 shtepija jane para bankrptimit sepse njerezit nuk kane para ti bajguajne detyrimet bankare.

Sa i perket pse muslimanet jane ne kete gjendje, pergjigjen e gjen ne Kuran!!! Po ti nuk e ke lexuar Kuranin ndonjehere.
    Ne Kuran Allahu thot qe nje popull qe devijon nga rruga e vertete , Zoti atij populli i con armikun me te madh, dhe poashtu thuhet se Allahu nuk ndryshon gjendjen e nje populli perderisa ai popull te ndryshoj veten e tij.
    Muslimanet , te pakten per mendimin tim kane devijuar nga mesimet e verteta Islamike, andaj Perendija i denon, jo per shkak se juve paskeni qene te bekuar.
    Juvu jeni te mallkuar , po ti se kupton kete, jeni te mallkuar pasi qe tan jeten punoni per te paguar kredit bankare.

Me Respekt GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

A ka filluar të ndërtohet kjo katedralja apo jo?

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anëtarësuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    Citim Postuar më parë nga naturalx Lexo Postimin
    Ne muslimanet kemi respekt per te gjitha komunitetet tjere mirepo ne kosove numri i te krishtereve eshte shume i vogel, kurse numri i muslimaneve eshte shume i madh perderisa per muslimanizem, qe ka arsye, nuk po behet asgje! Kurse ndertimi i katedrales ne keto rrethana nuk eshte e drejte.
    Dhe per kete numer kaq te vogel te krishtereve te ndertohet KATEDRALE e sheh te drejte ti a ??!!!!

JO arab, te lutna, musliman dhe e dua te drejten time sikur musliman.
    Te dukna gje sikur arab nese shprehna lirshem qe e kundershtoj ndertimin e katedrales..!!

Kur`ani e thote mesateran, mbenda kufijve te se drejtes.
    me duhet te nderhyj pak se ke shume gabime ne te tre paragrafet !!! sa % eshte popullsia myslymane ne vendet si gjermania anglia apo ndonje vend tjeter me shume se 2 perqind nuk ka besoj dhe prape myslymanet kerkojne te drejtat e tyre per xhami qe te falen ne zakonin e tyre pra ne xhami dhe keto shtete ia kane plotesuar kete te drejte qe ka cdo individ ne bote !!!

persa i perket paragrafit te dyte drejtohu si myslyman sepse islami eshte feja e paqes dhe jo e dhunes apo jo ??? atehere me kundershtimin qe i ben ti ndertimit te katedrales nuk po sillesh si islamik apo si myslymon po sillesh si taleban qe nuk ha pyke !!!

persa i perket paragrafit te trete sillu si njeri i drejte jepu cfare i takon me te drejte njerezve te besimeve te ndryshme !!! nese ti ke te drejte per nje xhami edhe une si besimtar i krishtere kam te drejte per nje kishe apo jo ??? brenda te drejtes qe me jep shteti ku jetoj !!! gjithe te mirat !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Zoti fisnik(me duhet te respektoj sepse qyqarlleku juaj eshte mbi cdo nivele)Duhet te flisni me fakte mos genjeni sepse ne ju po shohe nje agjente te Serbise.Nuk jeni askushi te me kallxoni ju per fene time,jeni vetem nje piun i Serbise(kete ta them se kam mjafte fakte).Ju kam dhene imelen time te kam tregu cdo te dhene personale ju jeni aq firgacak(kjo deshmon se jeni ahjent i serbise dhe qarqeve arabe)ju nuk keni guxu as te me flisni nuk publikoni asgje te sakte per ju o njeri kur ta thuash te verteten ajo te mbrone,kete ju e deshmoni se feja juaj eshte njke genjeshter e paster.Mos hapni genjeshtra te tilla kur nuk ke dijeni per numrin e katolikjeve.Ne jemi me te shumte ne numer sepse e jetojme fene tone me Dashuri kurse ju e jetoni me para nga Serbia(kete ta them me shume fakte ti kam permend edhe ne shenimin e gjate qe ta kam be ne kete forum).Katedralja eshte teper e vogel per ti pranu ne vete besimtaret besnik te saj,ju jeni edhe me te vegjel qe ti pershkruani Besniket e fese time sepse ju jeni vetem nje sherbetor i armikut.Ju nese doni mun d te shkruani me akull ne diell por kurr nuk mundeni ta nderroni vendimin e Katedrales.Sepse populli jone ka dy shenjet ata jane po ti them se nuk i din ti as koleget tuajjergj Kastrioti dhe Nena Tereze.Po them as edhe nje nene tjeter ne boten Shqipetare nuk eshte me zemer paster dhe me e madhe se Nena Tereze-kete e ka deshmu edhe bota-keni kujdes edhe nje fjale te vetme po ta thnuani ju hyni ne mekat sepse e mohoni origjinen tuaj.Edhe pse e dij se ju thoni se jeni musliman,e jo Shqipetare.Katedrtalja ndertohet me gjakun dhe djeresen e miljona deshmoreve te Atdheut tone,kurse xhamit(qe po ja nderton serbia si ne fshatin tim ne Presheve dhe Gjilan rastet qe edhe une po i dij)ato nuk kan me jedtu gjate.Sepse edhe ju jeni njeri n\der ata qe paguheni ne nje forme per ta hap nje islamizem ne Atdhen tone.Mos hap genjeshtra kurr o njeri sepse po e shohe se sa i pacipe qenke duke thene per Popullin Shqipetare ai eshte ne OKB dic tjeter e jo musliman-shkoni o voglush e shihne mire se nuk po ju bejka fare mendja e as syte.Mos genje me ke kujdes

Faqja 41 prej 48 FillimFillim ... 313940414243 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •