Close
Faqja 40 prej 48 FillimFillim ... 303839404142 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 391 deri 400 prej 475
    Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga GjergjPresheva Lexo Postimin
    Po e shohe karakterin tuaj qe e mmbroni islamin,per kete ju luse juve qe e akuzoni fene time as edhe nje fjale me mos ta shohe mund te flasni per fene tuaj-nese jeni edhe te djallit edhe per te flisni-por fene time me kurr nuk dua ta permendni me akuza.Kur ti zoteri dhe disa te tjere qe akuzoni keshtu pa lidhje rrini si struca neper gropa,apo si minje neper vrima atehere cfare feje keni ju.Une ju kam thene se jam Gjergj Shqiperia(keshtu kam emrin)kurse ne dokumente te serbeve kam emrin Skender Jashari(qe te dyja keto mund ti vertetoni).Kurse ju islamike nuk keni as edhe nje vende ketu ne keto Troje tona nese e vene para fene islame!!!Une ju kam kerkuar te me lajmeroheni ne imelen time juve fisnik-studenti(qe e fsheh identitetin tende)-por thjeshte e dij kush je dhe cka je ketu.Ke kujdes ne shprehje kunder fese time(Katolike)sepse nuk ke te drejte te akuzosh e te fshehesh-sepse te gjeje edhe ndryshe?!!Ndersa juve Shqipetare qe keni fole te verteten ju pergezoj edhe me shume dhe ju lumte.
    Citim Postuar më parë nga GjergjPresheva Lexo Postimin
    Redaksise Se Forumit Ju Lutem Te Keni Kujdes Edhe Ju Sepse Sa Here Qe Shkruaj I Shlyei Disa Shenime.nuk Me Duket Se Jeni Te Sinqerte Dhe Serioze Derisa I Sherbeni Klikave Te Tilla-ju Duhet Te Jeni Objektive-me Falni Qe Ju Kam Mesu Per Kete Por Ja Them Nga Hidherimi Kur Shohe Se Lejoni Idiote,indolenta Dhe Imbicile Te Flasin Kunder Fese Time Kurse Faktet Qe Ja Them Une Ju I Fshehni.rrespekte Per Ju Shpresoj Ne Te Ardhemen Te Keni Rrespekte Per Shqipetare-e Jo Per Klika Islamike
    Ik ore bab boll genjeve aman, ti dy fjale serbe nuk i din, e me paske mua emrin Skender Jashari nga Presheva, sikur nuk dim neve se sa shqiptar kristijan ka ne Presheve!!! Nuk eshte cudi te jesh i njejti tip qe paraqitet ketu ndonjehere me nofken KrishteriPrizren ( edhe ne Prizeren ska Kristijan ). Nese je nga Presheva dhe je kristijan 99.99999% gjasat jane ti te jesh serb qe di te foli shqip!!!
    Pastaj shpesh her thua ketu mos me ofendoni "fene time" , a ka mundesi fillimisht me na tregu se kujt konfesini fetar i perket.
    Cfar dreqin je ti ?!! Musliman, Satanist, kristijan, cifut, budist, politeist , pra ciles fe i takon ?!
    Nese do te dish se cfar feje kam une , jam musliman , biles jam krenar qe jam musliman dhe shyqyr Zotit qe nuk i takoj ndonje besimi tjeter.
    Me permend email, te te lajmerohemi ty ne email!!! A je ne metro ti ose jo ?!!
    Kush je ti qe neve te te lajmerohemi ty ne email?!! Enver Hoxha?!! Musolini?!! Hitleri?!! Xhengis Kani?!!
    Nese ke deshire per email, ja ku e ke gv_usa@live.com!
    Urdhero e me nis cfar do pyetje qe ke!

GV_USA

P.S." Nese ke dicka ti thuash Fisnikut, lirisht te njeten mund te ma thuash edhe mua, mos haro se cdo musliman eshte vella i cdo muslimani!!!
    Edhe dicka si fund, ti duhet te lexojsh me shum qe te arrish pjekuri mendore dhe te bejsh dallimin midis fese dhe kombit. Feja eshte fe , kombi eshte komb!!!
    Pulat me patat nuk perzihen, pulat jane pula e patat jane pata"
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    e qa te keqeje a katedralja se se fundi shqiptaret trgojne qe po kthehen origjinen dhe fene etyre dhe jo ate qe u dha turku me force a e moren per mos me pagu shume taksa

keshtu dhe bota e kupton qe jemi nje popull i hapur ndaj besimeve dhe komuniteteve te ndryshme

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-07-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicë
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Si e shifni te drejt nje gje
    Kur rrenohet nje shkollë e mesme,ndersa ne vend te asaj shkolle ndertohet nje katedrale,thejsht per reklamim apo marketing politik ...

Ndersa ndihet mungesa e shkollave ,sa qe ne qytetin e prishtines qdo klas nga mbi 40 nxenes ...
    ore shoku jem, pse vlla edhe ti po bahesh ksi tipi qe boten e sheh vetem nepermes vrimes se qelsit, asgje me shum. Se pari duhesh me dit qe ne prishtin nuk ka munges te shkollave, shkolla ka sa dush po nuk ka njerez qe dojn mu shkollu, mandej une si musliman nuk kam nevoj mu ndi i rrezikum nese ndertohet nje kish, sepse feja nuk osht parti politike me ju frigu konkurences. Une jam musliman, qka fiton ti prej ksaj pune, ose sikur te isha krishter, qka humb ti prej asaj pune.
    Lej shoku jem kto kendveshtrime primitive.

Ne mes te beogradit gjendet nje xhami shum e madhe, kjo osht fakt nese nuk e din. A ka naj problem.
    Vetëdija për mosdije është dije.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-07-2008
    Vendndodhja
    Mitrovicë
    Postime
    37
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    e qa te keqeje a katedralja se se fundi shqiptaret trgojne qe po kthehen origjinen dhe fene etyre dhe jo ate qe u dha turku me force a e moren per mos me pagu shume taksa

keshtu dhe bota e kupton qe jemi nje popull i hapur ndaj besimeve dhe komuniteteve te ndryshme
    Tani edhe ti paske njefar pikpamje, sikur keto grat qe dalin tan diten neper komshij duke biseduar: ky tha, ai kish than, ky bani, ajo tha.

Nuk e din ti si e kan mar fen, me dhun apo jo. Nese e thua qe e kemi mar me dhun ateher une ta argumentoj te kunderten.
    Sduhesh me pas aq vetbesim sa me than: kta e kan mar fen me zor prej turqve. Thjesht, ti nuk e din si e kemi mar ne ket fe. Ke ndegjuar fjal t'grave, asgje ma shum.
    Vetëdija për mosdije është dije.

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    Citim Postuar më parë nga "NewBorn" Lexo Postimin
    Tani edhe ti paske njefar pikpamje, sikur keto grat qe dalin tan diten neper komshij duke biseduar: ky tha, ai kish than, ky bani, ajo tha.

Nuk e din ti si e kan mar fen, me dhun apo jo. Nese e thua qe e kemi mar me dhun ateher une ta argumentoj te kunderten.
    Sduhesh me pas aq vetbesim sa me than: kta e kan mar fen me zor prej turqve. Thjesht, ti nuk e din si e kemi mar ne ket fe. Ke ndegjuar fjal t'grave, asgje ma shum.

LEXO NE ARKIVAT E LIBRARISE STAMBOLIT QE TE TREGOJNE SE ATA ARAUTE QE SKTHEHESIN NE MYSLIMAN I SHUANIN SI FAMILJE NGA MESHKUJT QE I MERRNIN JENIQERE NGA TAKSAT QE U MERNIN MADJE DHE SHPRONESIME APO SYRGJYNIMET PO TE ISHTE SIC THUA TI SULLTANI NUK BERI 2457 EKSPEDITA ME NESHTRU MIRDITEN TJESHTE SE E KISHTE GOZHDE NE ZEMER FJALET E GRAVE I LEZON TI SHKO NE STAMBOLL NE LIBRARI FUT MBIEMRIN SE NDOSHTA TE DEL DHE SI NJEREZIT E TU E NDRYSHUAN FENE ME ZOR POR KETE SE THEM UNE PO DHE VETE TURQI E GJITHE EVROPA MDJE DHE ME TEJ GAZETAT E CDO VENDI NE BOTE NDERSA TI ME SIGURI E DI ME MIRE SE VTE ATA QE TE KTHYEN ME ZOR SIGURISHT

INJORANTIT PO TI THUASH KJO ESHTE BARDHE THOTE KJO ESHTE ZEZE E CA TE BEJE UNE SIPAS TEJE TE PRANOJE QA THUA TI APO ATE QE THONE HISTORIANE POLITIKANE ANALISTE ARKEOLOG MADJE DHE ARKIVAT TURKE QE SKISHIN INTERES A THONIN POR SIGURISHT TI JE BERE ME DESHIRE DUKESH NGA MUNGESA INFORMACIONIT QE KE

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga landi45 Lexo Postimin
    LEXO NE ARKIVAT E LIBRARISE STAMBOLIT QE TE TREGOJNE SE ATA ARAUTE QE SKTHEHESIN NE MYSLIMAN I SHUANIN SI FAMILJE NGA MESHKUJT QE I MERRNIN JENIQERE NGA TAKSAT QE U MERNIN MADJE DHE SHPRONESIME APO SYRGJYNIMET PO TE ISHTE SIC THUA TI SULLTANI NUK BERI 2457 EKSPEDITA ME NESHTRU MIRDITEN TJESHTE SE E KISHTE GOZHDE NE ZEMER FJALET E GRAVE I LEZON TI SHKO NE STAMBOLL NE LIBRARI FUT MBIEMRIN SE NDOSHTA TE DEL DHE SI NJEREZIT E TU E NDRYSHUAN FENE ME ZOR POR KETE SE THEM UNE PO DHE VETE TURQI E GJITHE EVROPA MDJE DHE ME TEJ GAZETAT E CDO VENDI NE BOTE NDERSA TI ME SIGURI E DI ME MIRE SE VTE ATA QE TE KTHYEN ME ZOR SIGURISHT

INJORANTIT PO TI THUASH KJO ESHTE BARDHE THOTE KJO ESHTE ZEZE E CA TE BEJE UNE SIPAS TEJE TE PRANOJE QA THUA TI APO ATE QE THONE HISTORIANE POLITIKANE ANALISTE ARKEOLOG MADJE DHE ARKIVAT TURKE QE SKISHIN INTERES A THONIN POR SIGURISHT TI JE BERE ME DESHIRE DUKESH NGA MUNGESA INFORMACIONIT QE KE
    Je gabim ore cun. Fene e kena marr me qef e jo me dhune!
    Te pakten une kete mund te ta vertetoj duke ndjekur rrenjet e familjes sime!
    Qe nga koha qe familja ime ka pranuar fene islame kane kaluar 8 breza. Tani llogarite mire une personalisht i mbaj ne mend tre nga to. Dmth babai im eshte nje brez, gjyshi im eshte brezi i dyte, stergjyshi eshte brezi i trete, i cili ka vdekur me 1921, e tani llogarit me pak se 100 vite duke me perfshi mua ketu jemi kater breza ne familjen time musliman. Nqs per kater breza kane kaluar 100 vite, per ato kater brezat tjere ja llogarite 200 vite. Shkurt e shqip e bie qe diku para 250 viteve familja ime ka perqafuar islamin.
    Kemi qene shqiprat, Turku ka qene qendruar ne ballakn 500 vite e jo 250 vite.
    Qe nga ardhja e turkut, familja ime ka mbetur kristijane per 250 vite me rradhe, te ishte ashtu sic thua ti , do ti kishin vra qe ne fillim.
    Andaj postimi i yt eshte i pa baza.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Gostivar, e di mbiemrin që ke pasur kur keni qënë të krishterë? Apo ndonjë emër paraardhësi të krishterë?

Konvertimi masiv i shqiptarëve është bërë në vitet 1800. Jo më parë. Dhe është bërë pasi bejlerët e zonave që ishin shqiptarë këta, donin të merrnin në mbrojtje popullsinë e tyre, madje donin të kishin të drejtë t'i përdornin si ushtarë. (sepse rajatë dmth kristianët e perandorisë otomane) nuk mund të mbanin armë. Ishin bujq dhe blegtorë.
    Ezekiel 25-17.

Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Gostivar, e di mbiemrin që ke pasur kur keni qënë të krishterë? Apo ndonjë emër paraardhësi të krishterë?

Konvertimi masiv i shqiptarëve është bërë në vitet 1800. Jo më parë. Dhe është bërë pasi bejlerët e zonave që ishin shqiptarë këta, donin të merrnin në mbrojtje popullsinë e tyre, madje donin të kishin të drejtë t'i përdornin si ushtarë. (sepse rajatë dmth kristianët e perandorisë otomane) nuk mund të mbanin armë. Ishin bujq dhe blegtorë.
    Nuk e d mbiemrin si e kane pasur ne ate kote,por di emrin e brezit te fundit qe kane qene kristijan, strer stregjyshi biri i te cilit ka pranuar fene islame me deshire eshte eshte quajtur KOLA.
    Por qellimi i atij postimi te me hershem nuk kishte te bej shum me historine e familjes sime , por me shum kishte te bej me postimin e rejshem te landit45 i cili thoshte se ne kohen e turqise po nuk pranove fene islame ta paskan pre kryet!!!!!
    Paraardhesit e familjes sime kane jetuar 250 vite si te krishter nder sundimin osman, dhe askush asgje nuk ju ka be!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Sigurisht pra që është bërë edhe me dhunë. Ka këngë populli për këtë.

Dalin zonjat te muri
    shofin si digjet kauri
    Ikni se vjen Hysen Arapi
    dhe të djeg me dhjamë cjapi

Caush trim Caush Hormova
    me dhjamë cjapi të përvëlova
    edhe besën sta ndërrova!

Kjo më lart është këngë folklorike.
    Plako, nuk bëhet të thuash se nuk ka qënë apo ka qënë me dhunë sepse është çështje shumë komplekse kjo e ndërrimit të fesë.
    Ka vende, zona që ka qënë me dhunë.
    Ka vende, zona, krahina që nuk ka qënë me dhunë.

Po ama çdo lloj feje të kenë marrë, dhe në momentin që e kanë marrë, NUK DININ GJË PËR TË.
    Se stër-stër-stërgjyshi im ka qënë analfabet, po ashtu yti. Dhe nuk i erdhën prifti e hoxha me Kuran apo bibël në dorë që ti predikonte krisht e muhamet.
    E kanë marrë fenë pa vetëdije. Kjo është 99,9% e sigurt pothuajse për të gjithë.
    Ezekiel 25-17.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Fetë duhet të merren me qështjet shpirtërore dhe të asaj botës tjetër e jo tokësore. Këto tokësore janë më të pista e le të merren politikanët me to. Prandaj le të besoj çdokush në atë që i duket se është më mirë se jam i bindur se në fund të gjithë do të përfundojmë njejtë.
    Meqense po beje nje Pushim vere ne keto javet e fundit,dhe nuk po e shof te arsyeshme te futem ne diskutime te pavlera dhe te pa efektshme...por kam vendosur qe te beje nje perjashtim te vockel dhe kete frazen e fundit dhe ta mora per diskutim.

kY eshte Islami - Nuk eshte Religjion,Por Eshte Sistem Jete , me te cilen jetohet dhe Besohet>>

Ne Islam qdo Raport ndermjet Njerzeve eshte I rregulluar ,qe do te thotë se Islami ka Kushtetuten e vetë (Kuranin) me te cilen qdo raport Njerzore eshte i rregulluar ne menyre perfekte ,duke pasur efekte hyjnore qe mundeson qe deri ne diten e kijametit te jetë i pandryshuar dhe duke u pershtatur njerzimit si ne Kohe ,hapesire dhe Mentalietet dhe Kulture te nje Populli deri ne diten e Kijametit.

Fakti qe Kisha Ka deshtuar te deshmoj se mund kryej Funksionin ne raportet Njeri> nuk dote te thote se eshte e njejta gje me Islamin.

Islami ka deshmuar se eshte Koncepti me i perfekt i mundshem qe te rregulloj raportet njeri >< njeri ,qe prej 1500 vjetev e deri tash.

Islami udheheqe Politiken,shkencen,EKonomin,Jurispodencen,Sociolog jin etj dhe me mjaft suksese qe prej 1500 vjeteve dhe nuk ka pasur qoft edhe nje deshtim te vockel gjat te gjitha keto vite..

Thjesht Islami eshte Sistem Jete per Njeriun ku ne kete sistem jete perfishihen te gjitha veprimet qe nevoiten gjat gjith jetes te ndermirren dhe normal me rezultat te perkryer ne fund te ketyre veprimeve qe ndermirren sipas ketij sistemi...

Dhe poashtu Islami ka te vetedijshme nje gje se, Ky Sistem do luftohet nga ata qe nuk kan deshire te jetojn as ne kete jetë ,por asesi edhe ne Jeten Tjeter qe e pret pas vdekjes..dhe keta sulmues legjitim (sepse na Ka paralajmruar Allahu ne Kuran) jan Shejtani dhe Perkrahesit e Tij ....a pak po ka kesi atakues te ketij sistemi sot a???

Dhe Ky eshte Raporti ne Islam Zot >> Njeri >><< Njeri

. . . . . Zot
    . . . . . |
    . . . . . | R
    . . . . . |
    Njeri >--< Njeri
    | ( R-Raporti) |

Ndersa Religjioni eshte Mit qe tenton te shpjegoj vetem Raportin Shpirteror Zot > ku ne kete Mit hyjn dhe bejne Pjes shume ideologji qe nuk kan te bejne aspak me Fen dhe Zotin,si per shembull Satanizmi (besimi ne Shejtan) Magjia dhe Magjistaret,Paganizmi,ZjarrPutizmi etjj

"Kurani eshte Kushtetuta Ideale per Njerzimin"

kalo mire
    Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 07-08-2008 më 05:26
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 40 prej 48 FillimFillim ... 303839404142 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •