Close
Faqja 39 prej 48 FillimFillim ... 293738394041 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 381 deri 390 prej 475
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Postime
    9
    Citim Postuar më parë nga Shpat Berisha Lexo Postimin
    gjilanasi-77,

-Sinçerisht nuk e di se si dhe kur është vendosur qe Katedralja e Nanes Tereze të ndërtohet mu në ate lokacion ku po ndërtohet.Por,nuk dyshojë se burrat dhe gratë që e kanë vendosur këtë,kanë qenë bijë dhe bija të devotshëm të këtij vendi.Dua t\a përkujtoj me këtë rast -Imzot Mark Sopin,ipekshv i Ipeshkvisë Shkup-Prizren,si një nga burrat më të fortë dhe më të dijëshëm të Kosovës dhe ambasadorin më të shkëlqyeshem që kemi pasur ndonjëherë rreth çështjes kombëtare.Ata që kanë pasur privilegjin ta njohin,e dijnë shumë mirë se si dhe çfarë ka bërë ipeshkvi jonë për lirinë dhe pavarësinë e ketij vendi.

-Kisha katolike e Kosovës është kishë edhe imja dhe e çdonjërit shqiptarë që sado pak ka lexuar apo dëgjuar për punën dhe kontributin e saj rreth shkollës shqipe në vitet e 90-a,involvimin këmbë-e krye të Kishës sonë në funkcionimin e Sh.H. Nana Tereze e cila ka dhënë ndihmë mjeksore,barrna dhe përkujdesje për çdo nevojëtarë në Kosovë.
    -Falë punës së kësaj Kishe dhe personelit të saj, gjatë egzodit në Shqipëri dhe Maqedhoni,ne kemi pasur afër doren dhe kujdesin e mjekut,medikamentet dhe rastet më të rënda -janë trasportuar jasht Shqipërisë.
    -Se sa do të merr,Kisha Katolike ..!!! nga ne??,këtë vetëm zoti e di...,por ,një gjë e di -se kemi shumë pak për te dhënë,ndërsa nevoja të lloj-llojshme -kemi ende tepër shumë...
    Shembull më të mirë se ndërtimi i një gjimnazi modern për fëmijët tanë,nuk di që ka dhe për këtë i falenderoj nga zemra.
    -Edhe një gjë gjilan77,.Në vitet e tmerrshme të luftës dhe egzodit,ishte mëshira dhe shpirti bamirës i katolikëve të gjithë botës që na ushqeu dhe na u gjet përmort... burr i dheut...ku ishin vëllezërit e disave- andej nga lindja.Kam dronë se ishin në aheng te Millosheviçi...
    -Thonë,se ata që harrojnë shpejtë-janë kandidat t\u perseritet historia.Gurit e drunit...!
    edhe pse me eshte fshi postimi i pare ti zotri e ke lexu dhe e ke pa se nuk jam kunder ndertimit te katedrales e me asnje fjal kunder besimit katolik apo ortodoks te shqiptarve.te vetmen pytje e kam pas pse te rrenohet shkolla e te ndertohet katedralja te njejten pytje do ta kisha ba edhe sikur aty te ndertohej nje gjami.sa i perket humanistes nena tereze ta them realisht kurr nenen tereze se kam pa si nje katolike por si nje shqiptare.kur eshte fjala te ndihmat dhe puna qe ka ba sh.h.b nena tereze e di punen e saj sepse prej themelimit e deri pas luftes kam qen aktivist i rregullt i kesaj shoqate.at moment qe eshte filluar te paguhen aktivistet e kesaj shoqate un kam dhan doreheqje sepse kam dasht qe puna ime te mbetet thjesht humanitare o jo per interes personal dmth te paguhem per at pune,edhe gjat ksaj kohe nenen terez e ka pa si nje shqiptare te madhe e jo si nje katolike .nuk jam prej atyre qe harrojn kush ndihmoi shqiptaret para ,gjat dhe pas luftes,asnje ndihm nga asnje shtet nuk e pranoj si ndihm fetare por si nje ndihme popullit shqiptar te kosoves per qka i falemnderoj si SHBA-nedhe te gjitha shtetet tjera pa dallim.se pari jam shqiptar i nderoj te gjithe shqiptaret epastaj i perkas nje perkatsie kombtare nderoj besimtaret e perkatsise sime fetare gjithashtu nderoj edhe te gjith besimtaret e perkatsive tjera fetare.per mua egziston vetem njeriu i mire dhe i keq.e si ne kosove ashtu edhe ne mbare boten te miret jan shumic,pa marr parasysh kush qka eshte. pershendetje.

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga Renea Lexo Postimin
    Jo sesht ashtu , kto besimtar jan te xhamise qe esht ne te majt , por qe nuk duket ne foto, ndersa ajo minarja qe esht posht esht tjeter xhami dhe ka poashtu te njejten situat, besimtar ne rrug , faktikisht ne te gjitha xhamite ne Shkup esht situata e njejt , besimtar qe falen ne rrug , ne rreth 15 xhami te qytetit te Shkupit ( pa fshatra).
    Xhami qe jan rreth 30 metra larg njera tjetres , te dyja te mbushura me besimtar, edhe ne rrug. Ne fakt ket foto e kam ber para se te filloj falja e namazit , me von e gjith kjo rrug mbushet me besimtar.
    Ti që e paraqet veten si besimtar të devotshëm nuk më duket që i bën nder vetvetes kur më thua që gënjej.
    Foton tënde e ke sjellë nga ndonjë vend tjetër e jo nga Pprishtina. Unë në postimet e mia kam shkruar për Prishtinën dhe për besimtarët në Prishtinë e jo për Shkupin. Dhe kam thënë se përpos gjatë festave fetare nuk ka aq shumë njerëz në xhami sa të mos i zëj ata brenda. Prandaj tani jam i bindur se ti si besimtar i devotshëm do të jesh në gjendje edhe të më kërkosh falje që më quajte gënjeshtar sepse një mysliman i vërtetë kur e sheh se ka gabuar sigurisht se e pranon dhe kërkon falje për shprehjet e tija të ngutshme dhe të pamenduara mirë. Apo jo?

Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Kesaj Here nuk u bllokua ,ky Udhekryq,sepse Xhemati kishin parasysh Tollovin qe mund te shkaktohej nese bllokohet kjo Rruge...

Ja shiko ,Ku Muslimanet Falen Rrugeve ,ndersa Ndertohet Katedralja , pa kurfar Nevoje,vetem se per politikë dhe propagand fetare nga qarqe te caktuara...

Anash xhamisë është oborri i saj ku ka vend për tu falur.
    Problemi është se është duke u renovuar xhamia e madhe dhe prandaj është krijuar një tolloi e tillë.
    Unë vij nga Prishtina por para disa vjetësh nuk është vërejtur një fenomen i tillë që të dallohet p.sh. dite e premte nga ditët tjera, ose që njerëzit të falen në rrugë. Ky fenomen vërehet tash disa vite.
    Por e ka edhe kjo shpjegimin e vet. Menjëherë pas luftës në Prishtinë kanë jetuar dikur rreth 150000 qytetar. Tani ky numër e kalon 400000, të gjithë ata që janë falur pëpara në xhamitë e fshatit ose qyteteve tjera tash normalisht që falen në Prishtinë. Sigurisht që ka edhe të atillë që pas lufte me ardhjen e OJQ-ve nga vendet islame e kanë gjetur veten dhe ideologjinë jetësore të tyren në fenë myslimane , ka edhe të rinjë që e kanë përqafuar fenë myslimane dhe krejt këto fakte e krijojnë një numër më të madh të besimtarëve, por me këtë nuk dua të them asgjë negative për një fenomen të tillë në Prishtinë derisa të mos më shkilen interesat e mia si Prishtinas. Por e di edhe një gjë që kjo pamje nuk e paraqet prishtinën e prishtinasve por kjo është pasqyrë se çfar pamje dhe identiteti janë duke provuar për ti bërë Prishtinës ata që kanë ardhur pas luftës dhe me vete e kanë marë mënyrën e të jetuarit në vendbanimet e tyre më të hershme e duke mos e pranuar mënyrën e të jetuarit të Prishtinës të krijuar më parë. Ata duke u bërë shumicë në qytetin e Prishtinës e kanë imponuar stilin e tyre jetësor duke e injoruar Prishitnën dhe prishtinasit. Nuk dua të shaj mënyrën e jetesës të cilitdo qytetar që respekton normat ligjore të shtetit tim por nuk dua as të bindem të jetoj me idetë e tyre. Ndoshta është keq por unë jam mjaft lokalist dhe më duhet të them se nuk më pëlqejnë pamjet e tilla kur shihen njerëzit duke u falur në trotuare. Një pamje të tillë e paramendoj në Arabi por jo në Prishtinë.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Damastioni : 06-08-2008 më 10:13

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Keto jane fenomene te nje shoqerie te hapur dhe aktive.
    Fenomenet te cilat e shkaterrojne nje popull ti i arsyeton me te qenurit "te hapura dhe aktive"? Me shume perfiton te jesh i hapur dhe aktiv se qe humb prej te qenurit inferior ndaj prindeve, femijeve si dhe te qenurit i nvarur prej droges?

Por eshte islami ai qe e trajton femren si dicka inferiore, dhe sot ne boten islame femra eshte totalisht e perjashtuar nga pjesmarrja ne shoqeri, madje konsiderohet si qenie inferiore, nga burrat islamike qe ne fakt jane turmat me te pashkolluara dhe edukuara ne bote.
    Ti ne kete rast e gjykon fene Islame ne baze te disa shembujve selektiv. Simbas logjikes tende i bie qe Krishteret jane gjakpires dhe luft-nxites dhe shtazor pasiqe Serbia si popull Ortodoks shpesh here me inspirim te kishes masakronte dhe vrante femije ne Kosove. Ti pa vetedije permes kesaj logjike te gabuar e justifikon kete per shkak se nese Krishterizmi dhe Serbet jane nje dhe e njejta gje, atehere i bie qe ti si i Krishtere i perkrah keto veprime pasiqe e perkrah Krishterizmin.

Nese ti e gjykon Islamin ne baze te njerezve te thjeshte si duhet ta gjykoj une Krishterizmin bazuar ne disa prifterinje te cilet edhepse jane me te thirrurit te jene shembull i fese Krishtere, jane te implikuar ne raste prej me te tmerrshme te dhunimit te femijeve e shume krimeve tjera? A nuk do ishte nivel i ulet intelektual nese them qe feja Krishtere eshte perverze?

Duhet te besh dallim a po flasim per Islamin apo po flasim per Muslimanet, nese je i interesuar ta kritikosh Islamin te therras qe te me sjellesh ajete Kuranore e jo shembuj se cka ben ai ose ajo ne emer te fese sepse po, ka shume e shume shembuj te keqinj sic ka edhe me rastin e te Krishtereve, por gjithashtu ka edhe shembuj te mire.

Besoj qe e din qe etiketimi i njerezve nuk eshte vlere e mirefillet?

Nje shoqeri e mbyllur dhe e ndrydhur si ajo islame eshte provuar historikisht te jete me varfer ne cdo aspekt te jetes. Shiko sesi ne Kosove edhe pse mosha e popullates eshte shume e re, kjo popullate eshte me e pa-arsimuara ne Europe.
    Prej kesaj cka thua ti mund te besoj vetem nje gje: Nuk je nga Kosova.
    O vella mos nxito. Mos e shfajeso regjimin Serb i cili prej qellimeve kryesore ka pase edhe te pamundesoje shkollimin e Shqipetareve. Ketu po flasim per Serbet te cilet jane Ortodoks.
    Mos u ngut se as Krishterizmi as Islami nuk te udhezojne te mos mesosh, jane njerezit qe per arsye te tyre cinike i bejne keto gjera.
    Jane nje miljon represione nga regjimi Serb e asnje ajet kuranore qe kane ndaluar shkollimin tone.
    Ajeti i pare Kuranore te udhezon qe te mesosh sa me shume.

Islami e konsideron cdo edukim dhe dije qe del jashte mesimeve te Kuranit si mekat, dhe kerkon zhdukjen e saj. Ne islam prostitucioni eshte i institucionalizuar, pra i mbrojtur me ligj, po ashtu edhe droga eshte nje tradite e vjeter e botes islame, ligji eshte prone e nje mendesie barbaro-mesjetare dhe jo prone e interesit publik. Perendimi kerkon njerez prodhimtare, punetore dhe qe u pjell mendja, e jo njerez qe u ngjajne lopeve sic jane ne boten islame, burra qe pijne kafe e duhan tere diten, dembele e parazite te mire vetem per te rrahur grate.
    Mi sjell argumentet Kuranore per keto qe thua. Deri atehere mbetet nje spekulim pa baze. Eshte sikur une te them se Papa Gjon Pali ishte nje njeri i cili e urrente te gjithe zezaket dhe si pasoje e kesaj zezaket kishin me pak te drejta, pra Bibla eshte e padrejte ndaj zezakeve. Prej kesi lloj spekulimesh mund te besh kenge te stilit rap por jo edhe argumente te mirefilleta.

Se pari zhdukja e islamit prej trojeve shqiptare eshte kthim ne identitet.
    Se dyti kthimi ne paganizem do te ishte kthim ne identitet origjinal.

Se treti, pasiqe e kthyem kohen sa i perket identitetit Fetare, pra ne Paganizem pse mos te kthejne edhe ate territorial? Pra po e zhbejme Kosoven shtet dhe po kthehemi ne kthetra te atyre qe na Sunduan ne kohet e lashta - i zgjedhim me tender.

Se katerti, pasiqe po tentojme te kthehemi prapa po e kthejme edhe rregullimin e shtetit si ne ate kohe kur ishim Pagane.

Se pesti, po e kthejme gjithashtu edhe identitetin kulturore ne kohen Paganiste.

Ne njeren ane ti flet per ato qe ti e kupton si te ardhme pra, vlerat perendimore, e ne anen tjeter flet per kthim prapa ne identitetin fetare. A nuk po perdore logjike selektive?

Sistemi i vlerave islame qe ne sot mbajme mbi kurriz i ka kthyer shqiptaret ne kombin me pervert ne Ballkan.
    Mi sjell argumentet nga Kurani te cilat e bejne nje komb qe te jete pervert si dhe statistikat qe e provojne qe populli i Kosoves eshte populli me Pervert ne Ballkan.

Nje komb qe pretendon identitet europian duke pasur shpirtin e arabit
    Kush te dha te drejte te flasesh ne emer te te gjithe kombit dhe argumentoje se kemi "shpirtin" e Arabit.

nje komb qe pretendon kulture te lashte kur edhe per tiu falur zotit perdor nje gjuhe te huaj. Nje komb qe e ka veshtire te gjeje kultet e kultres se vet sic jane shqiptaret ne Maqedoni dhe Kosove, qe si kulte kulturore kane xhamite e Turqise.
    O vella, argumente, ti lejme anash supozimet te lutem. Ki rrespekt per kohen dhe lexuesit.
    Por mbijetesa e cdo kulture varet nga dinamizmi i saj si dhe suksesi i saj ne nje bote kaq te hapur dhe te vogel sot, dhe kaq konkuruese. Nqs kultura shqiptare nuk i adaptohet rritmit te jetes dhe zhvilllimit human te sotem, ne sigurisht do ta humbim fare kulturen.
    Keto konludime tua jane aq te pa-prekshme sa qe thuajse po flet per ndonje planet tjeter me rrethana krejtesisht te panjohura.
    Fillon me ate se si beson ti qe duhet te mbijetoj kultura. Vazhdon me ate se si ti e sheh te gjithe boten. Dhe ne baze te kesaj konkludon per kulturen Shqiptare ne baze te premisave te lartecekura. Argument e quan ti kete?

Ne e zgjodhem islamin si komb i shtypur dhe i terrorizuar. Shqiptaret nuk kane pas asnjehere ndjenja te forta per islamin dhe keshtu zhdukja e islamit prej nesh eshte me se e mundur.
    Argumentoje.....

Vlerat perendimore jane padyshim vlerat me absolute.
    Besoj se e kupton peshen e fjales absolut? Nuk ekziston dicka me absolute dhe dicka me pak absolute. Ne vlera absolute nuk ka vend per asnje kritike as me te voglen pasiqe eshte dicka perfekte. Dhe besoj qe nuk ka nevoje shkencetare qe ta vertetoje qe sistemi perendimore sado qe duket joshes nuk eshte perfekt por eshte shume larg te qenurit.

Mund ta hapesh nje teme te re per vlerat perendimore dhe aty do ta diskutojme se bashku se sa "absolute" jane ato. Do ta diskutojme ne menyre pragmatike e jo si tifoze.

Shoqerite perendimore kane arritur te dominojne boten ne dije dhe kulture e si te tilla e ardhmja u takon atyre.

Ndryshe nga perandorite e meparshme qe u erdhi fundi, bota perendimore sot nuk parashikohet te bjere nga keto pozita pasi dija, informacioni dhe alokimi i resurseve sot eshte totalisht i eksplorueshem prej perendimit kudo qe te jete ne bote.
    Vleresim shume shume lokal edhe ne kohe por edhe ne aspektin gjeografik.
    Njerezit sot vrapojne drejt perendimit per shkak se eshte modeli i vetem qe iu ofrohet dhe se duket nga jashta joshes ne krahasim me menyren e shtypur te jetes tone ne te kaluar.

Krishterimi eshte padyshim vlere perendimore.
    Atehere vlerat perendimore qenkan diskriminuese ose jo-tolerante ndaj feve tjera pasiqe nje prej atyre vlerave qenja njeri prej besimeve.
    Gjithashtu i bie qe Krishteret permes nje sistemi te trilluar te vlerave po mundohen qe ta pushtojne me kulture boten qka une nuk besoj.
    Ishte mendesia social kulturore e popujve te krishtere qe krijoi keto shoqeri vitale dhe produktive.
    Pse ndoshta kane qene popuj te Krishtere nuk do te thote qe sistemin qe e kane zhvilluar e i cili eshte sekulare e kane bazuar ne Krishterizem.
    Ne dhe kultura jone nqs kerkon te mbijetoje duhet te integrohet ne kete zhvillim ekonomiko-social dhe te jete konkuruese me kulturat e tjera perendimore. por ne nuk e bejme dot kete keshtu te arabizuar sic jemi me islamin.

Islami te pakten per shqiptaret eshte 100% pergjegjes per situaten inferiore politiko-social-kulturore dhe ekonomike qe kane pasur shqiptaret nder shekuj. Kur shqiptaret ishin te krishtere nen Skenderbeun, ne ishim entiteti me i respektuar dhe me heroik ne Europe. Shqiptaret me te shquar te kultures sone nder shekuj kane qene te krishtere, apo anti-islamike, qe prej Skenderbeut e deri tek Kadare.Me tej mendesia e kultures islame i beri shqiptaret totalisht te fjetur per 500 vjet, pasi islami thuajse e zhduku identitetin dhe vet-dijen kombetare.

Lufta ndaj kultures se ndyre islame eshte apo duhet te jete nje prioritet kombetar i pashpallur.
    Une jam Musliman o vella dhe nuk kam kulture te ndyre aspak, te pakten nuk ofendoj milarde njerez sikur ti.

Ti pohon se Islami qenka 100% fajetore pra ti Prap ne kete rast ti e shfajeson deri ne fund regjimin e Serbise duke mos e bere as 1% fajetore. Une mendoja se UCK-ja ka derdh trima e burra per te larguar regjimin e Slobodan Milosevicit e jo te Islamit. Gjithashtu NATO paska sulmuar Meken apo Medinen e jo Serbine.

Per te tjerat, argumentoj njehere ato qe thua pastaj me gjithe qejf do ti pergjigjem.

Ne pergjithesi, ti jo vetem qe i konfirmon ato konkludimet e mija te paraqitura ne fund ne dy pika por gjithashtu i forcon ato:

Se pari e tregon tifozllekun tend absolut ndaj vlerave perendimore thuajse ke jetuar nder ato vlera 5 gjenerata.
    E dyta e lidh ne menyre te pashmanget Krishterizmin dhe Perendimin plus pohon se ka origjine Kristiane.
    Dhe e treta je Islamofob deri ne shkallen qe mendon se duhet larguar nje fe komplet prej trojeve tona.

Pretendon ne vlera te larta dhe je i sigurt qe ato jane te perendimit perderisa ofendon dhe mohon tjetrin.

Tash simbas asaj logjike te mehershme me te cilen ti e gjykon Islamin ne baze te Muslimaneve,bazuar ne deklaratat tuaja une mund te them se vlerat perendimore e mohojne drejten fetare dhe gjithashtu frymezojne qe te ofendohet ai qe mendon ndryshe.

Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Nuk po e zgjas me shumë,sepse e pelqej veprimin Konkret!!!

Nese pretendon kete se eshte Evertet ,ateher behu konkret dhe sjelli disa foto (qoft edhe bardh e zi) te ndonje xhamie ne Prishtinë ne Diten e Premte ne Kohen e Xhumas qe deshmon se eshte e zbrazet apo ka vend per tu falur ne atë Xhami ne Prishtinë...

Thjesht nje Foto (po e zbus kriterin) sjelle te ndonje Xhamie ne Prishtinë ne diten e premte ,ora 13:00 - mesditë,nese gjen diqka te tillë ateher te premtoj se do ta braktisi kete forum dhe do iki...

Po e zbus akoma kriterin ,nese nuk shef qe gjysma e Xhematit ne ato Xhami te jenë Studenta dhe Profesionista te te gjitha fushave shkencore ,ateher po te premtoj se per 1 vjetë nuk do kyqem ne Forum...

Shokit ka ardhur Koha per ndryshime dhe te behen gjerat ne menyre te sinqert dhe sheshazi>>>
    Më jep një nga ta që shihen në foto të jetë i lindur në Prishtinë dhe unë do të bëj të njejtën si ti.

Thua studenta dhe profesionista. Po nëse janë studenta si munden të jenë edhe profesionista. Studenti student është, dhe besom se nëse metëvërtetë studion ai sigurisht se nuk do të ketë aq shumë kohë sa të humbi nga 5 orë çdo ditë për tu falur. Se nëse jeton në konvikt dhe i duhet të vije e të kthehet prapë dhe të falet atëherë nuk e di se kur do të mësoj ai studenti profesionist. Edhe pse fakultetet kanë devalvuar aq sa nuk të duhet të mësosh nëse ka mësuar Euro për ty.

Nëse mendon atë haxhinë në mes të tyre të lutem më trego se për çka mundet të jetë ai profesionist se mua nuk ma mbush syrin fort.

Të lutem a mundesh të na tregosh edhe se çfar ndryshmesh duhet bërë?
    Nëse mendon për Kosovën, atëherë je pak vonë. Ne e kemi shpallur pavaresinë në shkurt të këtij viti. Kemi kushtetutën që nga qershori. Nëse mendon që duhet bërë ndryshme në politikën tonë në raport me numrin e shteteve që na kanë pranuar deri tash atëherë duhet të të jap të drejtë. Ato shtetet arabe si duket e kanë harruar atë faktin që shumë e sjellin këtu që Kosova është vend me shumicë të popullatës me fe myslimane dhe kanë harruar për të na pranuar. Apo ndoshta u ka fryer dreqi i kuq (Rusia) në vesh e i ka mashtruar.
    Më jep të lutem numrin e donacioneve të cilat do të na japin vëllezërit e shteteve arabe që të mundem të bëj atëherë krahasimin me ndihmat simbolike që i kanë premtuar këta të tjerët.Janë 1.200.000.000 Euro donacione.
    Nëse mendon ti kthehemi fesë atëherë provo të më bindësh. Mos më keqkupto se unë asnjëherë nuk dua të them se feja krishtere është më e mirë se sa ajo myslimane. Po as të kundërtën. Fetë duhet të merren me qështjet shpirtërore dhe të asaj botës tjetër e jo tokësore. Këto tokësore janë më të pista e le të merren politikanët me to. Prandaj le të besoj çdokush në atë që i duket se është më mirë se jam i bindur se në fund të gjithë do të përfundojmë njejtë.

Gone!
    Anëtarësuar
    02-03-2006
    Vendndodhja
    Larg nga ketu!
    Postime
    2,871
    Ndërtimi i katedrales është esencial për interesat tona kombëtare, nëse shohim zhvillimin e politikës së tanishme ndërkombëtare. Shpresoj se do të ndërtohen edhe nja 3-4 në Prishtinë, e gjithashtu edhe në qytetet tjera të Kosovës.

P.S. Sa e di unë, e ndoshta jam edhe gabim (kështu kam dëgju), feja muslimane u lejon besimtarëve të saj (në rast mungese të tempujve përkatës fetarë), t’i kryejnë ritet e tyre edhe nëpër tempujt fetarë të krishterë. Prandaj, lirisht mund të vijmë deri te përfundimi se kjo katedrale jo vetëm që do t’u shërbejë besimtarëve të besimit të krishterë, por edhe atij musliman, në rast nevoje. Shumë e thjeshtë është.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga GjergjPresheva Lexo Postimin
    Ju lutem zotrinje ju qe po e kundershtoni Katedralen!!!Keni kujdes sepse nese ju i thone shtepi e Zotit xhamise,kete askund nuk e permend Bibla.Pra xhamite nuk ekzistojne askund ne shkrimet e Shenjta tjera.Kurse ju qe i besoni kuranit shihne se edhe Krishtin edhe Kishat edhe cdo tjeter gje te Kishave e keni marre!!!kete si mund ta shpjegoni.Nuk e dij si mund te jeni ju pra kunder Zotit nese i besoni(sepse me kundershtimin tuaj shihet se ju e pranoni se Katedralja eshte shtepi e Zotit-kurse jeni kunder saj-pra kunder Zotit).Katedralet jo vetem nje por me mijra do i bejme ne Shqipetaret-kurse ata qe jane musliman e qe e vejne Kombin pas islamit e kan vendin ne Arabi e jo ketu.Ketu Zoti na ka dashte Shqipetare dhe te tille kemi me mbete edhe sikur allahit tuaj le ti dalin brinjet.Mos u mundoni me e genjy popullin tuaj se Shqipetaret askund nuk figurojne as edhe nje fije si musliman,por si Krishtere-shikojeni se si jemi te regjistruar ne OKB-e.Kurse njeriu eshte per te deshmu me pune,fjale dhe veper ne kete bote te gjitha duke i be me dashuri te madhe,me dashuri eshte kalu jeta dhe me te ndertohet e ardhmja,mos u mashtro zotri ti qe thua ate qe e humbe puna nuk e larteson Origjina.Sepse origjina ndertohet nga puna-per te tilla studime je fare i ri per kete si njeri te them shko meso edhe me shume e jo me kaq me fantazu-me fale qe te them keshtu.Nese je Musliman ke sa te duash vende ne shtetet arabe shko atje ta dije per nder sepse indolenta,imbicila,servile nuk na nevoiten neve
    Perseri po shrkuan ti a ?!! Une te kisha sygjeuar qe mos humbish kehe te shkruash ketu, po me mire shko lexo pak libra historik qe ta mesojsh historine me mire.
    Fundja shkruaj dreqi e mart, kush ti merr fjalet seriozisht ty qe sdi asgje ne jete!
    Kisha urdheroni e ndertoni sa te duani, si mendoni juve me me ndertimin e kishave do ta tejkaloni numrin e besimtareve shqiptar qe jane musliman a ?!!!
    Edhe kete katedrale qe ndertoni ne Prishtine, mos u merzit fare se nuk ka te jete asgje tjeter vec katedrale e nje grushti ( 10-15 njerezish ) te vogel kristijanesh dhe nje grumbulli te madh mizash, te cilet pasi te falin meshen do ta vrasin miza!

GV_USA.

P.S. " E ti GjergjPresheva ( sa per informate ne Presheve nuk ke as nje kok katoliku ) qe mundohesh te genjesh se je i Presheves me mire shiko se ku do shkojsh ti si tradhetar i popullit qe je , e jo shqiptaret musliman !!!! CDo shqiptar qe u thot shqiptareve tjere shkoni ne arabi, ne greqi , ne itali, per shkak te binjeve fetare qe kane ato, JANE TRADHETAR TE KETIJ KOMBI !!! "
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anëtarësuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    do ishte shum mir skur te mbyllej kjo tem
    We are all Aliens

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Po e shohe karakterin tuaj qe e mmbroni islamin,per kete ju luse juve qe e akuzoni fene time as edhe nje fjale me mos ta shohe mund te flasni per fene tuaj-nese jeni edhe te djallit edhe per te flisni-por fene time me kurr nuk dua ta permendni me akuza.Kur ti zoteri dhe disa te tjere qe akuzoni keshtu pa lidhje rrini si struca neper gropa,apo si minje neper vrima atehere cfare feje keni ju.Une ju kam thene se jam Gjergj Shqiperia(keshtu kam emrin)kurse ne dokumente te serbeve kam emrin Skender Jashari(qe te dyja keto mund ti vertetoni).Kurse ju islamike nuk keni as edhe nje vende ketu ne keto Troje tona nese e vene para fene islame!!!Une ju kam kerkuar te me lajmeroheni ne imelen time juve fisnik-studenti(qe e fsheh identitetin tende)-por thjeshte e dij kush je dhe cka je ketu.Ke kujdes ne shprehje kunder fese time(Katolike)sepse nuk ke te drejte te akuzosh e te fshehesh-sepse te gjeje edhe ndryshe?!!Ndersa juve Shqipetare qe keni fole te verteten ju pergezoj edhe me shume dhe ju lumte.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Redaksise Se Forumit Ju Lutem Te Keni Kujdes Edhe Ju Sepse Sa Here Qe Shkruaj I Shlyei Disa Shenime.nuk Me Duket Se Jeni Te Sinqerte Dhe Serioze Derisa I Sherbeni Klikave Te Tilla-ju Duhet Te Jeni Objektive-me Falni Qe Ju Kam Mesu Per Kete Por Ja Them Nga Hidherimi Kur Shohe Se Lejoni Idiote,indolenta Dhe Imbicile Te Flasin Kunder Fese Time Kurse Faktet Qe Ja Them Une Ju I Fshehni.rrespekte Per Ju Shpresoj Ne Te Ardhemen Te Keni Rrespekte Per Shqipetare-e Jo Per Klika Islamike

Faqja 39 prej 48 FillimFillim ... 293738394041 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •