Close
Faqja 2 prej 48 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 475
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Pse keshtu, sipas jush nuk paskan te drejte komunitetet e tjera fetare ne Kosove per nje kishe ose katedrale me teper?!!
    Ne muslimanet kemi respekt per te gjitha komunitetet tjere mirepo ne kosove numri i te krishtereve eshte shume i vogel, kurse numri i muslimaneve eshte shume i madh perderisa per muslimanizem, qe ka arsye, nuk po behet asgje! Kurse ndertimi i katedrales ne keto rrethana nuk eshte e drejte.
    Dhe per kete numer kaq te vogel te krishtereve te ndertohet KATEDRALE e sheh te drejte ti a ??!!!!

Me duket se po beheni me arab se arabet vete.
    JO arab, te lutna, musliman dhe e dua te drejten time sikur musliman.
    Te dukna gje sikur arab nese shprehna lirshem qe e kundershtoj ndertimin e katedrales..!!

Pastaj edhe ne Kuran thuhet qe ki respekt per fete e tjera sa edhe per fene tende islame.
    Kur`ani e thote mesateran, mbenda kufijve te se drejtes.
    natural X

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Si e shifni te drejt nje gje
    Kur rrenohet nje shkollë e mesme,ndersa ne vend te asaj shkolle ndertohet nje katedrale,thejsht per reklamim apo marketing politik ...

Ndersa ndihet mungesa e shkollave ,sa qe ne qytetin e prishtines qdo klas nga mbi 40 nxenes ...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Citim Postuar më parë nga GL_Branch Lexo Postimin
    kete e pengon vetem arabin dhe serbin...ajo eshte per vellezerit tane shqiptar katolik dhe sigurisht per arsyje politike eshte...ti mos u bo ekstremist si talebanet sepse muslimani i vertete i respekton gjitha fete....aq ma teper ne shqiptaret gjithe kemi qene katolik dhe ti po mundohesh ne ma ofendu stergjyshit tane?

A po nuk je shqiptar?

Per serbin ndoshta eshte e kunderta...!!
    Ku e ke mendjen more bur, ekstremist te duket ty qe e shprehi kundershtimin tim ndaj ndertimit te katedrales.!!
    Vellezerit tane shqiptar qe jane te krishtere kane kisha mjaft ku mund ti kryejne ritet e tyre fetare, andaj ne kete gjendje ska nevoje te ndertohet edhe nje katerdale. Sikur te ishte numri i te krishtereve i madh saqe nuk do te mjaftonin kisha qe egzistojne atehere do te ishte e rruges te ndertohej edhe nje..... mirepo per gjendjen faktike nuk eshte.
    Ti nuk din asgje per Islamin dhe mundohesh te fshihesh pas fjaleve "ekstremist"...
    .. Ku po e sheh ti qe te ofendova... mendo mire se ketu te ofenduar jemi ne muslimanet.
    natural X

ish- Ballisti_Tetove Maska e Cimo
    Anëtarësuar
    11-12-2004
    Postime
    2,441
    Ok, ajo qe eshte renuar shkolla per tu ndertuar kisha nuk eshte e pelqyeshme mirepo me siguri eshte ndertuar shkolla dikund tjeter. Mirepo juve nuk ju dhimbset shkolla po vetem shakak merni shkollen, ju jeni kunder cdo gjeje jomuslimane ne Kosove.
    Katoliket shqiptar e meritojne nje gje te tille, e meritojne edhe te huajt qe jetojne dhe punojne ne Prishtine dhe i ke me mijera.
    Edhe kishen ortodokse qe gjendet tek biblioteka duhet te beni protesta qe te mare kisha ortodokse shqiptare qe shqiptaret e besimit ortodoks te kene kishen e tyre ne Prishtine.

Citim Postuar më parë nga Ballisti_Tetove Lexo Postimin
    Ok, ajo qe eshte renuar shkolla per tu ndertuar kisha nuk eshte e pelqyeshme mirepo me siguri eshte ndertuar shkolla dikund tjeter. Mirepo juve nuk ju dhimbset shkolla po vetem shakak merni shkollen, ju jeni kunder cdo gjeje jomuslimane ne Kosove.
    Katoliket shqiptar e meritojne nje gje te tille, e meritojne edhe te huajt qe jetojne dhe punojne ne Prishtine dhe i ke me mijera.
    Edhe kishen ortodokse qe gjendet tek biblioteka duhet te beni protesta qe te mare kisha ortodokse shqiptare qe shqiptaret e besimit ortodoks te kene kishen e tyre ne Prishtine.
    atehere pra skemi nevoje te ndertojme kisha te reja ngase ato qe jane mjaftojne per katoliket dhe per ortodokset... pse te ndertojme te reja?!
    Ndryshuar për herë të fundit nga naturalx : 08-09-2007 më 04:00
    natural X

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Une nuk di se per qka flasin ketu disa njerz me tru arabesh.

edhe une mendoj se ndoshat ( sipas mendimit tim nuk eshte momenti per ndertimin e katedrales ) kur ende kam njerez qe se 8 vjet jetojne neper koliba dhe cadra e qeveria nuk ka marre asgje per tu ndihmuar atyre, do te ishte e udhes qe se pari atyre tu ndihmohet.

Kush po thot se ne kosove nuk ka xhamija.
    nisu rruges prej prishtines e deri ne aerioportin e prishtines dhe numroj sa xhamija jane ndertu te reja bile ne nje fshat nga dy.
    po na thuni sa shkolla jane ndertuar apo financuar nga arabet.
    Bile ata milet i prishur shkojn aq larg sa edhe gjendjen e mjerushme ekonomike te familjeve e shfrytzojne per qellime te poshtra.
    shkojne neper familje te varfera dhe ju kushtezojn ne ju jepim 500€ ne muj nese vajza juaj e vendos fergjen.
    kesaj i thojne myslimanizem i vertet apo.
    ata duhet largur nga Kosova te gjithe ne nje thes dhe ti gjuajm ne deti.
    ku ishin arabet kur Serbi na vrante neve pa dallim feje, ata bile vetem sa i dilnin zot serbise.

une jo se jame per ndertim te katedrales po te kisha mundesi edhe vete personalisht do te kisha shkaur me krahet e mij tu ndihmoj per ta ndertuar.

sa mall kam te shkoj ne prishtin per krishtlindje ne kishen e vogel ku te gjithe pa dallim feje mblidhen aty, kjo eshte nej send shume i vlefshem me te cilin jame krenar e te cilen gje nuk e gjen askund ne bote.
    edhe ne vende te krishtera nuk mundesh si katolik te futesh ne kishat evangjeliste dhe anasjelltas, per te kryer rite fetare apo pergezime dhe martzesa.
    te gjithe ata qe flasin kunder katedrales jane taliban te zhgjebur qe ua ka prish trut bin ladeni.
    Ndryshuar për herë të fundit nga dardani8 : 08-09-2007 më 05:24
    JO NEGOCIATA - VETËVENDOSJE

Citim Postuar më parë nga naturalx Lexo Postimin
    Ne muslimanet kemi respekt per te gjitha komunitetet tjere mirepo ne kosove numri i te krishtereve eshte shume i vogel, kurse numri i muslimaneve eshte shume i madh perderisa per muslimanizem, qe ka arsye, nuk po behet asgje! Kurse ndertimi i katedrales ne keto rrethana nuk eshte e drejte.
    Dhe per kete numer kaq te vogel te krishtereve te ndertohet KATEDRALE e sheh te drejte ti a ??!!!!

JO arab, te lutna, musliman dhe e dua te drejten time sikur musliman.
    Te dukna gje sikur arab nese shprehna lirshem qe e kundershtoj ndertimin e katedrales..!!

Kur`ani e thote mesateran, mbenda kufijve te se drejtes.
    Po ketu ne New York ku jam une, numri i muslimanve eshte edhe me i vogel se ceshte numri i te krishtereve ne Kosove dhe kane gjithe ate xhami ne mes te Manhatanit. Pa permendur ketu numrin e madhe te xhamive dhe shkollave islame ne te gjithe qytetin dhe gjithe ameriken. Pse valle kosovareve muslimane u prishka kaq shume pune ndertimi nje katedraleje?!!! A nuk eshte perendimi i krishtere sot qe po e mbeshtet pavaresine e Kosoves me shume se lindja muslimane?!!!
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Prap e fshehur pas Teje Maska e e panjohura
    Anëtarësuar
    24-02-2007
    Vendndodhja
    Aty më gjen, nën hijen tënde që më le amanet!Nëse të duket që kam humb,më kerko atje ku fryn uragani i kohës,atje do më gjeshë,duke të kërkua Ty!
    Postime
    7,750
    Ndoshta po gaboj por nuk eshte aq tragjike per askend pse ndertohet katedralja por une mendoj qe nuk ishte vendi i duhur per ndertim te katedrales, te prishet nje shkoll shum e vjeter ne vend qe te riparohet ajo dhe te mbetet si monoment historik apo te aftesohet per vazhdim te shkollimit.Edhe hapsira per ndertimin e katedrales me duket qe nuk i pergjigjet fare nuk dij kah dhe si erdhi ideja qe bash ne at vend te ndertohet e jo ne nje lokacion me te gjere.
    Mua nuk me pengon, ajo qe me pengon nuk mund ta rrenoj.Edhe nese me akuzoni qe flas po them qe me pas forc e kisha rrenua kishen qe u ndertua ne Mitrovice,ani qe askujt nuk ju dasht leje per ndertim e ne bejm gjithe kete polemik.
    Rëndesia e një personi nuk vlerësohet nga hapësira që zë, por nga boshlleku që le kur nuk është më.

Citim Postuar më parë nga dardani8 Lexo Postimin
    Une nuk di se per qka flasin ketu disa njerz me tru arabesh.

edhe une mendoj se ndoshat ( sipas mendimit tim nuk eshte momenti per ndertimin e katedrales ) kur ende kam njerez qe se 8 vjet jetojne neper koliba dhe cadra e qeveria nuk ka marre asgje per tu ndihmuar atyre, do te ishte e udhes qe se pari atyre tu ndihmohet.

Kush po thot se ne kosove nuk ka xhamija.
    nisu rruges prej prishtines e deri ne aerioportin e prishtines dhe numroj sa xhamija jane ndertu te reja bile ne nje fshat nga dy.
    po na thuni sa shkolla jane ndertuar apo financuar nga arabet.
    Bile ata milet i prishur shkojn aq larg sa edhe gjendjen e mjerushme ekonomike te familjeve e shfrytzojne per qellime te poshtra.
    shkojne neper familje te varfera dhe ju kushtezojn ne ju jepim 500€ ne muj nese vajza juaj e vendos fergjen.
    kesaj i thojne myslimanizem i vertet apo.
    ata duhet largur nga Kosova te gjithe ne nje thes dhe ti gjuajm ne deti.
    ku ishin arabet kur Serbi na vrante neve pa dallim feje, ata bile vetem sa i dilnin zot serbise.

une jo se jame per ndertim te katedrales po te kisha mundesi edhe vete personalisht do te kisha shkaur me krahet e mij tu ndihmoj per ta ndertuar.

sa mall kam te shkoj ne prishtin per krishtlindje ne kishen e vogel ku te gjithe pa dallim feje mblidhen aty, kjo eshte nej send shume i vlefshem me te cilin jame krenar e te cilen gje nuk e gjen askund ne bote.
    edhe ne vende te krishtera nuk mundesh si katolik te futesh ne kishat evangjeliste dhe anasjelltas, per te kryer rite fetare apo pergezime dhe martzesa.
    te gjithe ata qe flasin kunder katedrales jane taliban te zhgjebur qe ua ka prish trut bin ladeni.

Ah sa kam deshire per fakte ..... mos ja fut kot!
    Ato xhamia kane qene te gjitha edhe para luftes .
    .. dhe mos paragjyko per talebanizem ngase jam i sigurt qe per talebanizem vetem qe ke degjuar...ne jemi musliman shqiptar . EDHE NJE HERE MOS JA FUT KOT.
    natural X

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Proprocionaliteti qe u permend ne ato pika ishte per kete arsye...dhe ka kete domethenje...

Ndertimi i nje katedrale duhet te lidhet ngusht me nevojen per te ,ne prishtin ka disa kisha apo objekte fetare katolike qe sherbejn per besimtaret katolik..

Mirpo realisht edhe ato objekte jan teper nese merret parasysh kerkesa per to ,sepse ka shum pak te krishter ne prishtin sa qe edhe po te mbildhen ete gjith sa jan ne prishtin ,ju mjafton nje objekt te madhesis 4 m 4 m... dhe at me ndihmen e nderkombetaereve qe jan ne kosov dhe zakonisht ne per festa...

Mirpo katedralja ka karakter perqares dhe poashtu politik nga qeveria kontraverze dhe poashtu tentim propagande fetare,sepse kete ia mundeson pozita strategjike e kesaj katedrale...

Shembull: nese viziton prishtinen ndonje vizitor ,ai patjeter duhet ta krijoj bindjen se gjendet ne nje qytet me frym krishtere...

Por poe ceki edhe nje her opinionin e Bushit "Popullin shqiptar e njof si popull musliman"

qdo perpjekje tjeter eshte "si te ndertosh diqka prej akullit ne mes te zjarrit"
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 2 prej 48 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •