I came so far for beauty
I left so much behind
Nese thua se nuk eshte e drejte politika rreth ndertimit te kesaj katedrale ,atehere pajtohem me ty.Por nuk pajtohem me ty kur thua se ndertimi i katedrales nuk eshte i drejt.
Nuk eshte e drejte sepse duhet rrezuar nje shkolle.Dhe qfardo objekti fetare te ngritet ne themelet e nje shkolle,eshte gagim.Eshte sinjal i gabuar te cilin ekstremistet mezi presin ta shfrytezojne.
Sa i perket perqindjes se vogel te katolikeve, ne Prishtine apo edhe ne Kosove ajo nuk eshte arsye qe ne mos te ndertojme nje katedrale aty ose ketu.
Sa i perket asaje se nuk ka gjamia te mjaftueshme ne prishtine per kete komuniteti katolik i Kosoves nuk ka kurfare faji.Ata qe jan te interesuar te ndretojne xhami,le te ndertojne,aq sa duan respektivisht aq sa ka nevoje.
Po e perseris edhe nje here mendimin tim.Eshte bere gabim i madh ne zgjedhjen e vendit.Ky eshte gabimi,por une mendoj se e tera eshte politike.
Mallkimi na zuri që kur erdhen turqit në trojet tona dhe që kur ata ua mbollën kulturën turke dhe mendësinë turke disa shqipëfolësve, sikur do "fisnikëve" aspak fisnik dhe ca "studentëve" që nuk zotërojnë dije dhe nuk gjykojnë as sa një maturant, ca "naturalx" aspak të natyrshëm ( e si mund të jenë këta të natyrshëm ashtu të veshur me rroba Azie, me rroba të bardha shkretire këtu në trojet europiane), të ca Sabri Korbëzive, të cilët natë e ditë, ditë e natë
gërmojnë nënë trojet tona, për ti shembur ato dhe për t´i dërguar në Azi, atje ku don "majka" Serbi...! Dorë e zgjatur e "Majka Serbisë" janë ata dhe bëjnë sic deshirojnë serbët, në mënyrë që ne shqipëtarët, sa më shumë të dukemi musliman, të jemi pro turk e pro arab, të jemi një popull me një kulturë krejtë dicka tjetër që s´ka asgjë të përbashkët me kulturën europiane! Këtë e do Serbia, si parakusht për fushata shfarosëse e në krah të saj janë ata që nuk duan Katedrale, që cojnë pluhur kundër një Katedralje që sapo ka nisur të ndërtohet ë Prishtinë e që fare nuk bëzëjnë dhe as që kanë bërë zë kur ndërtoheshin manastiret serbe! Zoti i turpëroftë, Zoti e mallkoftë farën e huaj në trojet shqipëtare! Duan edhe më tej shqipëtarët, një Lis i vjetër në këto troje, ta lënë, pa gjethe, pa degë por nuk u mjafton kjo, duan t´i lënë edhe pa rrënjë fare! Ashtu edhe sic i kanë lënë!
Dhe kanë gjetur arsyetim të ankohen se Katedralja po ndërtohet në qendër të Prishtinës dhe në vend të një shkolle! E dijnë fare mirë se ajo ndërtesë shkolle aty nuk i ngjet fare një shkolle dhe në qendër të qytetit është, një vend i ngushtë dhe i papërshtatshëm për një shkollë të re aty! Kaherë është dashur të rrënohet ajo shkollë dhe të ndërtohet një e re, më e madhe, shumë më e madhe dhe më bashkëkohëse, në një truall tjetër, më të përshtatshëm se sa aty ku është! Dhe ankohen se po ndërtohet një Katedrale për pak besimtarë katolik, por nuk kujtojnë se në Europën shpirtëgjerë, sic është, në Romë, Paris, në Londër, në vendet skandinave, ndërtohen xhami për muslimanët e paktë që janë dhe shteteve dhe kombeve atje kjo nuk u pengon fare! "Muslimanëve" tonë, këtu, dorës së zgjatur serbe, u pengon një Katedrale që ndërtohet për bashkombësitë tonë shqipëtarë, që besojnë një fe tjetër, një fe që edhe gjyshërit tonë e patën! Por, nuk është halli këtu! Halli është se ata nuk duan një Katedrale përballë një Kishe serbe! Turp u qoftë! Zhurmë bëri dhe bënë Serbia kundër Katedralës si ide, si projekt, si gurthemel, si nisje të themeleve, në Prishtinë, e shihte dhe e sheh këtë Katedrale si rrezik për Serbinë dhe interesat serbe, dhe zhurmë bëjnë "muslimanët" kundër Katedralës si ide, si projekt, si gurthemel, si nisje e themeleve! Një kor i përbashkët i korbave!
Kësaj vere në Pejë, në një udhë krejtë afër qendrës së qytetit, pash një shtëpi, tashmë në formë xhamie, të shtruar edhe oborri me ca shtroje dhe rrëzë muri divane ku ishin të ulur shumë njerëz me mjekërra edhe deri në brez e disa me veshhje që nuk ngjanjnë në veshje tradite apo evropiane! Pyeta c´janë këta kështu?! Më thanë se janë vehabist! Vehabist?! Shqipëtarë janë apo? pyeta i habitur! Të shumtët janë muslimanë, boshnjak pra, por ka ndër ta mjaftë edhe shqipëtarë!,- më thanë. Mbeta i tronditur! Qentë e këqinj kanë sjellur pra ujkun në shtëpi dhe bëjnë propagandë kundër një Katedralje, e cila kahërë do të duhej të ishte ndërtuar në Prishtinë!
Dhe derisa ka kësi njerëzish që në emër të islamizmit trumbetojnë antishqipëtarizmin, Kosova kurrë nuk do ta fitoj pavarsinë! Këtë e dijnë "fisnikët" aspak fisnik, "naturax"-it e shkretirave aziatike dhe Sabri Korbëzive dhe korbave të tjerë që janë në një kor me korin serb, armikun e përjetshëm të kombit shqipëtarë! Zoti i mallkoftë ata!
Zoti e bekoftë Kastedralen në ndërtim në Prishtinë! Zoti i bekoftë të gjithë ata imam të vërtetë, në xhami të vërteta të cilat kanë për synim besimin në Zot, dashurinë mes shqipëtarëve dhe mbi të gjitha ruajtjen e Atdheut nga fara e huaj, nga ata që sjellin ujqërit në shtëpi dhe troje shqipëtare! Na duhen kisha dhe xhami vetëm shqipëtare, ku flitet shqip, ku njeriu mund të lutet e falet vetëm shqip ( Zoti i kupton edhe lutjet shqip e jo vetëm arabisht), ku mendohet vetëm e vetëm shqip për fatet e kombit dhe të Atdheut!
Ndryshuar për herë të fundit nga DardanG : 09-09-2007 më 07:54
Jo, "trimërinë" e pafytyrësinë e keni Ju, ndërsa mend keni pak, të mos them se nuk keni fare! Ato mend që i keni i keni në bark barkun e keni në Beligrad dhe të aleatët e Serbisë në Tripoli, në Damask, në Bagdad, në Turqi e Iran! Fara e keqe! Dorë e zgjatur e shkaut!
Dhe derisa ka "shqipëtarë" kështu sikur ju, Kosova kurrë s´do të fitoj pavarësi! Këtë e e dini ju fort mirë, ndaj coni krye dhe veproni me pafytyrësi atëherë kur duhet rrënuar cdogjë që shkon në të mirë të shqipëtarëve!
Mallkuar qofshi!
Ndryshuar për herë të fundit nga DardanG : 09-09-2007 më 08:53
Une nuk shoh asgje te keqe per ndertimin e nje kishe me teper ose nje xhamie me teper. Secili njeri zgjedh vete nese duhet te iki ne kishe apo ne xhami. Nje kishe me teper apo nje xhami me teper nuk ndikon aspak ne shijen tende per te zgjedhur. Ka shume ne Kosove e ne Shqiperi qe se kane problem ceshtjen e zgjedhjes pasi nuk besojne ne Zot fare.
ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)
I vetmi qe munda te shohe ketu qe nuk ka edukat je ti dhe asnje tjeter.
Nese mendimi ndryshe nga ai i yti eshte pa edukat ti paske problem me trurin.
Une nuk jame per rrezimin e asnje shkolle, nese i ke lexuar postimet e mia me vemendje (qka nuk ma merr mendja) se perndryshe nuk do te kishe pyetur se a eshte mir te rrezohet shkolla per katedrale.
Une ne njepostim me heret e kam kritikuar menyren e ndertimit te xhamive nga arabet te cilet ne te kunderten kurr nuk kane kontribuar ne ndertimin e ndonje shkolle. te njejten gje e them edhe nese ndertohen kisha dhe asnje shkolle.
Pore ajo llogjika e jote se Shqiptaret katolik nuk paskan te drejt te ndertojne katedrale se jane vete 1 apo 2% eshte llogjike e nje te smuri.
Shko laji syte e ndoshta kfjellesh nga helmi arab, turk e ku ta di une.
Per mua jane vellezer te mij ata qe flasin shqip dhe mbajne kryq e jo ata qe flasin arabisht apo turqisht dhe mbajne henen.
Sepse neser po te kete nevoje ai vllau im katolik do te shkrep pushke per mua edhe une per te.
JO NEGOCIATA - VETËVENDOSJE
Nuk po "disorientojmë" temën, porse po dikskutojmë "në këtë temë vetëm rreth ndërtimit të katedrales", të cilën e hapët ju, nga urrejtja, që keni, nga mospërmbajtja dhe mosdurimi i juaj ndaj të tjerëve që nuk mendojnë sikur ju, që nuk besojnë e veprojnë sikur ju, që nuk i nënshtrohen paarsyesë sikur ju, që nuk trëmben dhe nuk zemërohen, përkundrazi i gëzohen ndërtimit të një objekti kulti që do të ndërtohet për nevojat shpirtërore të vëllezërve dhe motrave të një gjuhe e një gjaku, sic janë katolikët e Kosovës. Dhe ju e kundërshtoni ndërtimin e Katedralës në Prishtinë! Eshtë kjo shpifje e jona, apo thënje botërisht ee juaj?! Eshtë kjo "edukatë" e jona, apo e juaj, ju të paedukatshëm? Dhe thuani me cinizëm "pretendoni të jeni shqipëtarë, e ju shtiheni sikur "musliman" të "mirë" dhe(për shqipëtarë as që pretendoni të jeni, as që e thuani këtë që jeni, dhe mirë që nuk e thuani sepse duket as që jeni, derisa mendoni dhe veproni kundër interesave shqipetare), që dilni hapur kundër objekteve të kultit të shqiptarëve dhe traditës shqipëtare! Eshtë edukatë kjo e juaja?! Edukatë jo, propagandë po, propagandë antishqiptare, që i shkon përshtati, tash e në të gjitha kohërat, vetëm deshirave, synimeve përcararëse dhe shfarosëse serbe! Këtë e dini mirë, fortë mirë, ndaj me ndërgjegje të plotë e bëni këtë, sepse antishqipëtarë jeni! Si mund të jetë shqipëtarë ai fenë islame e vë para interesave të kombit, që nuk e do dhe rrespekto të kaluarën e vet, nuk e do dhe rrespekto të tashmën e vet, të afërmit e vet, vëlleazërit e vet, nuk i gëzohet gëzimit të fqiut dhe vëllaut të vet, nuk ka drojë për të tashmën dhe të ardhmen e kombit të vet, por do një kulturë tjetër, do kombe e politika të tjera, që ishin njerka antishqipëtare, do që shqipëtarët të bëhen "mish për top" për interesa të huaja dhe t´ia hane kokën njëri tjetrit duke ia kundërshtuar njëri tjetrit kishë e xhami! Këtë e doni ju, ndaj ato maska moderne që i mbani, si ferexhet e dikurshme, qenka e paeduktashme po t´i cjerrim ne?! Jo, duhet t´i cjerrim edhe po të jenë ato "maska", ferexhe, sikur thasët në kokat e afganistanezëve! Mirë është t´ua shohim ato fytytra shumë ftyrëshe, por jo shqipëtare! Shqipëtare asesi nuk janë! Shqipëtarët nuk e kanë pasur këtë edukatë! Kjo edukatë përcarëse ka ardhur këtu nga Azia, është mbjellur nga pushtimi shekullor e kultivuar me aq zell e shpresë nga Serbia dhe mashat e saj, antishqiptare, këtu në Kosovë! Mjetrisht!
Ndryshuar për herë të fundit nga DardanG : 09-09-2007 më 11:41
Krijoni Kontakt