Close
Faqja 38 prej 48 FillimFillim ... 283637383940 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 371 deri 380 prej 475
    i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Ne Gjermani, Belgjik, Franace, jane xhamijat me minare dhe dihet se shteti u ka dhane te drejte te praktikojne dhe te ndertojne xhami, kurse gjermania eshte cep ne cep me xhamia dhe me minare dhe çka ka ndonje gje te keqe nese ka xhamia ne mes te europes edhe shteti vete e pranon te ndertoj xhamija.

Dhe vertet se harova ne shkolle ne europe te gjithe praktikojne besimin e tyre katolik dihet e kane 1 ore mesimi, nese nje nxenes nuk eshte i besimit katolik dhe eshte i besimit musliman, ai ka te drejte te praktikoj besimin e vet ne shkollen ku meson, sepse shkolla dergon dhe mesues per besimin musliman dihet se pagon shteti i atij vendi.

Nuk jam kundra asnje besimi, une jam kundra njerzimit qe per motive personale e perfshijne dhe besimin ne keto raste.

Sikur nje katolik, musliman apo shume e shume njerez te tjere te çfare do lloj besimi qofshin ato besojne ne nje gje, ne vdekjen qe nje dite ai do te largohet nga kjo bote e çudirave dhe do te pushoje per jetesisht ne boten e zotit' qe zoti nuk perjashton asnje besim ne rethin e vet.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-06-2008
    Postime
    83
    gjilanasi-77,

-Sinçerisht nuk e di se si dhe kur është vendosur qe Katedralja e Nanes Tereze të ndërtohet mu në ate lokacion ku po ndërtohet.Por,nuk dyshojë se burrat dhe gratë që e kanë vendosur këtë,kanë qenë bijë dhe bija të devotshëm të këtij vendi.Dua t\a përkujtoj me këtë rast -Imzot Mark Sopin,ipekshv i Ipeshkvisë Shkup-Prizren,si një nga burrat më të fortë dhe më të dijëshëm të Kosovës dhe ambasadorin më të shkëlqyeshem që kemi pasur ndonjëherë rreth çështjes kombëtare.Ata që kanë pasur privilegjin ta njohin,e dijnë shumë mirë se si dhe çfarë ka bërë ipeshkvi jonë për lirinë dhe pavarësinë e ketij vendi.

-Kisha katolike e Kosovës është kishë edhe imja dhe e çdonjërit shqiptarë që sado pak ka lexuar apo dëgjuar për punën dhe kontributin e saj rreth shkollës shqipe në vitet e 90-a,involvimin këmbë-e krye të Kishës sonë në funkcionimin e Sh.H. Nana Tereze e cila ka dhënë ndihmë mjeksore,barrna dhe përkujdesje për çdo nevojëtarë në Kosovë.
    -Falë punës së kësaj Kishe dhe personelit të saj, gjatë egzodit në Shqipëri dhe Maqedhoni,ne kemi pasur afër doren dhe kujdesin e mjekut,medikamentet dhe rastet më të rënda -janë trasportuar jasht Shqipërisë.
    -Se sa do të merr,Kisha Katolike ..!!! nga ne??,këtë vetëm zoti e di...,por ,një gjë e di -se kemi shumë pak për te dhënë,ndërsa nevoja të lloj-llojshme -kemi ende tepër shumë...
    Shembull më të mirë se ndërtimi i një gjimnazi modern për fëmijët tanë,nuk di që ka dhe për këtë i falenderoj nga zemra.
    -Edhe një gjë gjilan77,.Në vitet e tmerrshme të luftës dhe egzodit,ishte mëshira dhe shpirti bamirës i katolikëve të gjithë botës që na ushqeu dhe na u gjet përmort... burr i dheut...ku ishin vëllezërit e disave- andej nga lindja.Kam dronë se ishin në aheng te Millosheviçi...
    -Thonë,se ata që harrojnë shpejtë-janë kandidat t\u perseritet historia.Gurit e drunit...!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga dibrani2006 Lexo Postimin
    Ne Gjermani, Belgjik, Franace, jane xhamijat me minare dhe dihet se shteti u ka dhane te drejte te praktikojne dhe te ndertojne xhami, kurse gjermania eshte cep ne cep me xhamia dhe me minare dhe çka ka ndonje gje te keqe nese ka xhamia ne mes te europes edhe shteti vete e pranon te ndertoj xhamija.

Dhe vertet se harova ne shkolle ne europe te gjithe praktikojne besimin e tyre katolik dihet e kane 1 ore mesimi, nese nje nxenes nuk eshte i besimit katolik dhe eshte i besimit musliman, ai ka te drejte te praktikoj besimin e vet ne shkollen ku meson, sepse shkolla dergon dhe mesues per besimin musliman dihet se pagon shteti i atij vendi.

Nuk jam kundra asnje besimi, une jam kundra njerzimit qe per motive personale e perfshijne dhe besimin ne keto raste.

Sikur nje katolik, musliman apo shume e shume njerez te tjere te çfare do lloj besimi qofshin ato besojne ne nje gje, ne vdekjen qe nje dite ai do te largohet nga kjo bote e çudirave dhe do te pushoje per jetesisht ne boten e zotit' qe zoti nuk perjashton asnje besim ne rethin e vet.
    Islami dhe teoria e tij ka perjashtuar veten qe kurse pretendon se te gjithe jo-islamiket jane subjekte per tu ekzekutuar. Ne fakt edhe sot, sektet brend islamit kane zero tolerance per njeri tjetrin, vetem hidhi nje sy Irakut si e vrasin njeri tjetrin si kafshe.

Katoliket e Europes nuk kerkojne masivisht vdekjen dhe zhdukjen e jo-katolikeve, as kane ata lidere fetare qe flasin per zhdukjen e kombeve te tere si Izraeli apo Amerika. Katoliket e Europes jane njerez, myslimanet jane kafshe, njerez barbare e te pacivilizuar. Shiko ku jetojne ne getot dhe lagjet me te pista te saj, tamam si zezaket ne amerike.

Mes ketij lloji te felliqur islamik benin pjese edhe 4 dibrane qe u kthyen ne terroriste e kerkonin te vrisnin Amerikanet qe i priten me gjithe te mirat ne dite te keqija, ja se cfare felliqesirlleku mendor na ofron islami. Na ben te pabese, kunder mikut, aleatit dhe atij qe te ndihmon. Zhdukja e Islamit prej atyre trojeve duhet te behet nje prioritet kombetar, dhe arma me e mire eshte arsimimi masiv i shqiptarve.

Islam=Injorance=prapambetje dhe ekstremizem. Zhdukni prapambetjen, injorancen, ndertoni nje shoqeri te hapur dhe aktive, e islami do jashteqitet vet, ashtu si fekalet nga trupi i njeriut.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Citim Postuar më parë nga Shpat Berisha Lexo Postimin
    I nderuar A.C.,Pa pasur iluzionin per kufizimet që kam si njeri dhe pa pretendime për të thënë ku e di çka të re lidhur me këtë temë -që prap po e përsëris -të shpifur,po jap ca mendime që mund të pëlqejnë ose jo,të pajtohesh ose jo,thjesht janë mendime dhe pikëpamje të një njeriu që mundohet të mendoj esull rreth ketyre çështjeve.
    Nuk te njoh, por rrespekt te madh ke nga une per keto qe the me larte. Perpos qe mundohesh qe kete qeshtje ta paraqitesh si te shpifur pa kurrfare te drejte.

-E para,nuk di as që kam hasur ndonjëherë në një qendrim zyrtar të Qeverisë tonë as sot as në të kaluarën-ku do të cilësohej populli i Kosovës si i krishter.Për më tepër,nuk më takon mua të flas në emër të Qeverisë -kur nuk jam e as që kam qenë ndonjëherë pjesë e saj.Nese ke menduar në ate se kam mbrojtur legalitetin e vendimit të Presidentit Rugova,ate pikëpamje e kam dhe do ta kem,sepse Dr.Rugoven e konsideroj udhëheqësin,krijuesin dhe realizuesin e idealit tim dhe gjeneratës -krijimin e shtetit të lirë,sovran,laik dhe në miqësi të përjetëshme me SHBA-të dhe perendimin.
    Pajtohem. Por me ndertimin e katedrales ne qender te kryqytetit cfare pershtypje do ta kishe nese do ishe nje turist ti per ate popull? Qe jane Musliman?

Sipas mendimit tim argumentet ,pro Katedrales në Kryeqytet janë të shumta:
    -Historik:-Prishtina ka pasur kishë katolike në qender të qytetit dhe e njejta është rrënuar nga ish pushteti i Serbisë.Nëse nuk gaboj,kisha ka qenë në lokacionin afër Hotel Grandit të sotshëm.Për më tepër,Prishtina ka qenë qender kishtare që në fillet e organizimit kishtar të Krishtenizmit në provincen romake të Dardanisë,ose Mezisë Poshtme,siç quheshin në ate kohe trojet dardane.
    Historine e njoh pak dhe nuk e marre si faktike por me shume si relative pasiqe asnje verzion i historise per nje realitet te caktuar nuk eshte i njejte.
    Por hajde po nisemi nga ajo qe thua ti.
    Shpjegoje se pse duhet te rindertohet ajo qe eshte shkaterruar me pare? Pse duhet te kthehet ne jete nese nuk eshte nevoje e askujt?
    Populli Ilir ne fillim ka qene popull Pagan(simbas historise), pastaj kemi qene Krishtere(simbas historise) dhe tani jemi Musliman. Atehere pse nuk po propozon qe te ndertojme simbole Pagane??
    Pse duhet historia te filloje aty ku deshiron ti?
    Pse te kete perparesi historia para gjendjes aktuale, te sotmes??
    Askush nuk te pyet se kush ke qene por kush je sot.

Nuk jam kunder ndertimit te katedrales ne pergjithesi - ne ASNJE menyre.
    Jam kunder paraqitjes se popullit Kosovare si popull Kristian - qe eshte dicka apsurde dhe jam gjithashtu kunder manipulimit te popullates duke iu servuar gjera dhe duke llogaritur ne ate qe si popull i vuajtur qe jemi do ti pranojme pa kurrfare medyshje ne shkembim me zhvillimin ekonomik.

Le te ndertohen per nevoja te banoreve nese ka nevoje edhe 200 Katedrale.

-Human-civilizues:-Prishtina,si kryeqytet i Republikës ka pasur dhe ka numër të konsiderueshëm besimtarësh të konfesionit katolik të ritit katolik -romak,shumica prej të cilëve janë banorë të vjetër të Prishtinës dhe besimtarë të etnive dhe kombeve tjera që sot janë bashkëqytetarë tanë me punë ose si banorë të përherëshëm.
    Sa i perket verzionit te mbushjes se kerkesave besoj qe e diskutuam kete me heret si dhe do ta tregoje edhe vet praktika pas ndertimit.
    -Pragmatik-politik (jo ideologjik):-Historikisht kombi shqiptar është i orientuar kah vlerat e civilizimit evro-perendimor,segment dhe shtyllë kurrizore e të cilit janë morali,etika dhe besimi në vlerat fundamentale të botës së civilizuar.Këto vlera universale si: e drejta e fjalës së lirë,mendimit dhe artikulimit autonom të pikëpamjeve dhe liria shprehjes së tyre, liria e besimit fetar dhe praktikimit të tij,prona private dhe shenjëtria e saj,liria levizjes së lirë dhe e drejta e individit për të zgjedhur vet në mënyrë autonome vendin se ku dhe si do të jetojë,janë vetëm disa nga vlerat që i ka dhenë civilizimi perendimor,ku në këto vlera, nuk ka pak etikë,logjikë dhe moral edhe kristian.
    Sa i perket vlerave perendimore mund ta hapim nje teme te re dhe aty do te debatojme dhe do te bindesh se gjerat nuk jane aq te thjeshta sa paraqiten. Me e pakta qka mund te them eshte se:
    1. Vlerat perendimore jane ne trend, pikerisht kete e kisha parasysh kur fola se si intelektualet tone i pranojne ideologjite e caktuara pa i vleresuar se pari per vehte. Sot te flasesh kunder vlerave perendimore ne syte e njerezve eshte perafersisht sikur te flasesh kunder Enver Hoxhes ne kohen e tij.
    2. Vlerat perendimore kane prodhuar rezultate negative sa i perket anes sociale duke i bere anetaret e familjes inferior ndaj njeri tjetrit.
    Ne perendim eshte krejt normale qe djali nuk e percjell prindin per ne spital edhe kur vjen puna deri te jeta o vdekja pasiqe eshte "i zene me pune".
    Ne perendim droga dhe tjera shfrenime jane normale.
    Ne perendim perqindje shume e ulet e martesave kane sukses.
    Ne perendim ti kalosh 12 ore ne pune e asnje minut me familje eshte normale.
    ........
    Keto gjera te mjera nuk kane qene kurre pjese e identitetit tone.
    Pra, nese do te pytesha a dua qe ne rruge te kete kulture dhe niveli etik te jete i larte gjithashtu zhvillimi ekonomija por per kete do te sakrifikohet shumica e rinise si dhe gjerat qe jane pjese e konceptit njeri-qenje sociale, pa dyshim qe nuk do ti pranoja ne shkembim.

3. Pse duhet ndrruar identiteti per ti pranuar te mirat e nje sistemi tjeter te vlerave? Pse gjithmone jemi te mesuar te nenshtrohemi...A nuk ben ta ndertojme nje sistem origjinal duke marre vlera prej gjitha vendeve nga pak?

4. Ti thua qe njera prej vlerave eshte edhe liria e besimit, e ne anen tjeter anon kah krishterizmi.

5. A nuk paraqitemi si naiv duke u mundu qe popullin me shumice absolute Muslimane ta paraqesim si Krishtere?

....

Krishterizmi Katolik eshte shume me i ngjajshem me Krishterizmin Ortodoks sesa me sistemin perendimor qe eshte ne parim sistem laik. Pse nuk e merr kete krahasim parasysh nese fillon me krahasime? Atehere te tregoj se cka ka bere kisha Ortodokse ne Kosove qe shume vite.

Gjithashtu dua te them se vlerat perendimore nuk duhet marre si nje e mire absolute. Vlerat perendimore kane dhene rezultate ekonomike pasiqe permes problemeve sociale e kane zvogeluar numrin e banoreve.

Sa per nje mendim ndryshe te keshilloj ti vizitosh Emiratet(Dubai) dhe ta shohesh kulturen Islame e cila perpos qe i gezon keto vlera perendimore, vlerat morale dhe sociale i ka ne nivel te pakrahasueshem. Pse nuk po i marrim keto vlera si shembull? Pse duhet gjithmone politikat globale te na vizatojne rrugen dhe ne te shkojme asaj rruge sy mbyllur?

Problemi ketu eshte se(simbas meje):
    1. Vlerat perendimore i merrni si vlera absolutisht pozitive te pashoq.
    2. Krishterizmin e unifikoni pa te drejte me vlerat perendimore. Kjo eshte posaqerisht merite e Krishtereve te cilet deshirojne qe trendin drejte se ardhmes dhe ideologjine e tyre ta paraqesin si te njejte.
    Krishtere jane edhe Serbet, Ruset. Mos te flasim per vlera perendimore ne keto shtete prej te cilave kemi masakra e dhunime. 3. Mos-sukseset historike dhe anet e erreta mundoheni t'ia atribuoni Islamit - eshte me e lehte te gjuhet faji se te mirret persiper apo jo?

Duke u bazuar ne keto premisa fallco ju misionin e shendrrimit te popullit Kosovare ne Krishtere e shihni si te shenjte dhe profitabil andaj edhe ndertimin e Katedrales e shihni si shenje pozitive.
    Eshte e drejte e juaja te mendoni, por askush nuk ju jep te drejte te flisni ne emer te popullit per perkatesine fetare.
    Une e kam zgjedhe qeverine me vote, ata mund te vendosin ne emrin tim per qeshtje te ndryshme si: vendosja e parqeve, shesheve, politikat etj perderisa besimin tim fetar nuk ka te drejte askush ta abuzoje. Identifikimi ne bote i kosoves me katedrale eshte abuzim. Nuk ka te beje me vota ajo.

Te pershendes dhe rrespekte.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 05-08-2008 më 17:43

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga A_C Lexo Postimin
    2. Vlerat perendimore kane prodhuar rezultate negative sa i perket anes sociale duke i bere anetaret e familjes inferior ndaj njeri tjetrit.
    Ne perendim eshte krejt normale qe djali nuk e percjell prindin per ne spital edhe kur vjen puna deri te jeta o vdekja pasiqe eshte "i zene me pune".
    Ne perendim droga dhe tjera shfrenime jane normale.
    Ne perendim perqindje shume e ulet e martesave kane sukses.
    Ne perendim ti kalosh 12 ore ne pune e asnje minut me familje eshte normale.
    ........
    Keto jane fenomene te nje shoqerie te hapur dhe aktive. Por eshte islami ai qe e trajton femren si dicka inferiore, dhe sot ne boten islame femra eshte totalisht e perjashtuar nga pjesmarrja ne shoqeri, madje konsiderohet si qenie inferiore, nga burrat islamike qe ne fakt jane turmat me te pashkolluara dhe edukuara ne bote.
    Nje shoqeri e mbyllur dhe e ndrydhur si ajo islame eshte provuar historikisht te jete me varfer ne cdo aspekt te jetes. Shiko sesi ne Kosove edhe pse mosha e popullates eshte shume e re, kjo popullate eshte me e pa-arsimuara ne Europe. Islami e konsideron cdo edukim dhe dije qe del jashte mesimeve te Kuranit si mekat, dhe kerkon zhdukjen e saj. Ne islam prostitucioni eshte i institucionalizuar, pra i mbrojtur me ligj, po ashtu edhe droga eshte nje tradite e vjeter e botes islame, ligji eshte prone e nje mendesie barbaro-mesjetare dhe jo prone e interesit publik. Perendimi kerkon njerez prodhimtare, punetore dhe qe u pjell mendja, e jo njerez qe u ngjajne lopeve sic jane ne boten islame, burra qe pijne kafe e duhan tere diten, dembele e parazite te mire vetem per te rrahur grate.

Citim Postuar më parë nga A_C Lexo Postimin
    3. Pse duhet ndrruar identiteti per ti pranuar te mirat e nje sistemi tjeter te vlerave? Pse gjithmone jemi te mesuar te nenshtrohemi...A nuk ben ta ndertojme nje sistem origjinal duke marre vlera prej gjitha vendeve nga pak?

4. Ti thua qe njera prej vlerave eshte edhe liria e besimit, e ne anen tjeter anon kah krishterizmi.

5. A nuk paraqitemi si naiv duke u mundu qe popullin me shumice absolute Muslimane ta paraqesim si Krishtere?
    Se pari zhdukja e islamit prej trojeve shqiptare eshte kthim ne identitet. Sistemi i vlerave islame qe ne sot mbajme mbi kurriz i ka kthyer shqiptaret ne kombin me pervert ne Ballkan. Nje komb qe pretendon identitet europian duke pasur shpirtin e arabit, nje komb qe pretendon kulture te lashte kur edhe per tiu falur zotit perdor nje gjuhe te huaj. Nje komb qe e ka veshtire te gjeje kultet e kultres se vet sic jane shqiptaret ne Maqedoni dhe Kosove, qe si kulte kulturore kane xhamite e Turqise.
    Por mbijetesa e cdo kulture varet nga dinamizmi i saj si dhe suksesi i saj ne nje bote kaq te hapur dhe te vogel sot, dhe kaq konkuruese. Nqs kultura shqiptare nuk i adaptohet rritmit te jetes dhe zhvilllimit human te sotem, ne sigurisht do ta humbim fare kulturen.

Ne e zgjodhem islamin si komb i shtypur dhe i terrorizuar. Shqiptaret nuk kane pas asnjehere ndjenja te forta per islamin dhe keshtu zhdukja e islamit prej nesh eshte me se e mundur.

Vlerat perendimore jane padyshim vlerat me absolute. Shoqerite perendimore kane arritur te dominojne boten ne dije dhe kulture e si te tilla e ardhmja u takon atyre. Ndryshe nga perandorite e meparshme qe u erdhi fundi, bota perendimore sot nuk parashikohet te bjere nga keto pozita pasi dija, informacioni dhe alokimi i resurseve sot eshte totalisht i eksplorueshem prej perendimit kudo qe te jete ne bote.
    Krishterimi eshte padyshim vlere perendimore. Ishte mendesia social kulturore e popujve te krishtere qe krijoi keto shoqeri vitale dhe produktive. Ne dhe kultura jone nqs kerkon te mbijetoje duhet te integrohet ne kete zhvillim ekonomiko-social dhe te jete konkuruese me kulturat e tjera perendimore. por ne nuk e bejme dot kete keshtu te arabizuar sic jemi me islamin.

Islami te pakten per shqiptaret eshte 100% pergjegjes per situaten inferiore politiko-social-kulturore dhe ekonomike qe kane pasur shqiptaret nder shekuj. Kur shqiptaret ishin te krishtere nen Skenderbeun, ne ishim entiteti me i respektuar dhe me heroik ne Europe. Shqiptaret me te shquar te kultures sone nder shekuj kane qene te krishtere, apo anti-islamike, qe prej Skenderbeut e deri tek Kadare.Me tej mendesia e kultures islame i beri shqiptaret totalisht te fjetur per 500 vjet, pasi islami thuajse e zhduku identitetin dhe vet-dijen kombetare.

Lufta ndaj kultures se ndyre islame eshte apo duhet te jete nje prioritet kombetar i pashpallur.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zarathustra. : 05-08-2008 më 15:22

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-06-2008
    Postime
    83
    A.C. dhe Zarathustra,casja ime nuk perkon me konceptet tuaja,prandaj : U cofte udha e mbare,pa mua...
    Muhabet te kendeshem..!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Lioness : 05-08-2008 më 17:40

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Ju lutem zotrinje ju qe po e kundershtoni Katedralen!!!Keni kujdes sepse nese ju i thone shtepi e Zotit xhamise,kete askund nuk e permend Bibla.Pra xhamite nuk ekzistojne askund ne shkrimet e Shenjta tjera.Kurse ju qe i besoni kuranit shihne se edhe Krishtin edhe Kishat edhe cdo tjeter gje te Kishave e keni marre!!!kete si mund ta shpjegoni.Nuk e dij si mund te jeni ju pra kunder Zotit nese i besoni(sepse me kundershtimin tuaj shihet se ju e pranoni se Katedralja eshte shtepi e Zotit-kurse jeni kunder saj-pra kunder Zotit).Katedralet jo vetem nje por me mijra do i bejme ne Shqipetaret-kurse ata qe jane musliman e qe e vejne Kombin pas islamit e kan vendin ne Arabi e jo ketu.Ketu Zoti na ka dashte Shqipetare dhe te tille kemi me mbete edhe sikur allahit tuaj le ti dalin brinjet.Mos u mundoni me e genjy popullin tuaj se Shqipetaret askund nuk figurojne as edhe nje fije si musliman,por si Krishtere-shikojeni se si jemi te regjistruar ne OKB-e.Kurse njeriu eshte per te deshmu me pune,fjale dhe veper ne kete bote te gjitha duke i be me dashuri te madhe,me dashuri eshte kalu jeta dhe me te ndertohet e ardhmja,mos u mashtro zotri ti qe thua ate qe e humbe puna nuk e larteson Origjina.Sepse origjina ndertohet nga puna-per te tilla studime je fare i ri per kete si njeri te them shko meso edhe me shume e jo me kaq me fantazu-me fale qe te them keshtu.Nese je Musliman ke sa te duash vende ne shtetet arabe shko atje ta dije per nder sepse indolenta,imbicila,servile nuk na nevoiten neve

i/e larguar Maska e Traboini
    Anëtarësuar
    09-12-2003
    Vendndodhja
    East of Las Vegas-West of Atlantic City
    Postime
    389
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra. Lexo Postimin
    Keto jane fenomene te nje shoqerie te hapur dhe aktive. Por eshte islami ai qe e trajton femren si dicka inferiore, dhe sot ne boten islame femra eshte totalisht e perjashtuar nga pjesmarrja ne shoqeri, madje konsiderohet si qenie inferiore, nga burrat islamike qe ne fakt jane turmat me te pashkolluara dhe edukuara ne bote.
    Nje shoqeri e mbyllur dhe e ndrydhur si ajo islame eshte provuar historikisht te jete me varfer ne cdo aspekt te jetes. Shiko sesi ne Kosove edhe pse mosha e popullates eshte shume e re, kjo popullate eshte me e pa-arsimuara ne Europe. Islami e konsideron cdo edukim dhe dije qe del jashte mesimeve te Kuranit si mekat, dhe kerkon zhdukjen e saj. Ne islam prostitucioni eshte i institucionalizuar, pra i mbrojtur me ligj, po ashtu edhe droga eshte nje tradite e vjeter e botes islame, ligji eshte prone e nje mendesie barbaro-mesjetare dhe jo prone e interesit publik. Perendimi kerkon njerez prodhimtare, punetore dhe qe u pjell mendja, e jo njerez qe u ngjajne lopeve sic jane ne boten islame, burra qe pijne kafe e duhan tere diten, dembele e parazite te mire vetem per te rrahur grate.

Se pari zhdukja e islamit prej trojeve shqiptare eshte kthim ne identitet. Sistemi i vlerave islame qe ne sot mbajme mbi kurriz i ka kthyer shqiptaret ne kombin me pervert ne Ballkan. Nje komb qe pretendon identitet europian duke pasur shpirtin e arabit, nje komb qe pretendon kulture te lashte kur edhe per tiu falur zotit perdor nje gjuhe te huaj. Nje komb qe e ka veshtire te gjeje kultet e kultres se vet sic jane shqiptaret ne Maqedoni dhe Kosove, qe si kulte kulturore kane xhamite e Turqise.
    Por mbijetesa e cdo kulture varet nga dinamizmi i saj si dhe suksesi i saj ne nje bote kaq te hapur dhe te vogel sot, dhe kaq konkuruese. Nqs kultura shqiptare nuk i adaptohet rritmit te jetes dhe zhvilllimit human te sotem, ne sigurisht do ta humbim fare kulturen.

Ne e zgjodhem islamin si komb i shtypur dhe i terrorizuar. Shqiptaret nuk kane pas asnjehere ndjenja te forta per islamin dhe keshtu zhdukja e islamit prej nesh eshte me se e mundur.

Vlerat perendimore jane padyshim vlerat me absolute. Shoqerite perendimore kane arritur te dominojne boten ne dije dhe kulture e si te tilla e ardhmja u takon atyre. Ndryshe nga perandorite e meparshme qe u erdhi fundi, bota perendimore sot nuk parashikohet te bjere nga keto pozita pasi dija, informacioni dhe alokimi i resurseve sot eshte totalisht i eksplorueshem prej perendimit kudo qe te jete ne bote.
    Krishterimi eshte padyshim vlere perendimore. Ishte mendesia social kulturore e popujve te krishtere qe krijoi keto shoqeri vitale dhe produktive. Ne dhe kultura jone nqs kerkon te mbijetoje duhet te integrohet ne kete zhvillim ekonomiko-social dhe te jete konkuruese me kulturat e tjera perendimore. por ne nuk e bejme dot kete keshtu te arabizuar sic jemi me islamin.

Islami te pakten per shqiptaret eshte 100% pergjegjes per situaten inferiore politiko-social-kulturore dhe ekonomike qe kane pasur shqiptaret nder shekuj. Kur shqiptaret ishin te krishtere nen Skenderbeun, ne ishim entiteti me i respektuar dhe me heroik ne Europe. Shqiptaret me te shquar te kultures sone nder shekuj kane qene te krishtere, apo anti-islamike, qe prej Skenderbeut e deri tek Kadare.Me tej mendesia e kultures islame i beri shqiptaret totalisht te fjetur per 500 vjet, pasi islami thuajse e zhduku identitetin dhe vet-dijen kombetare.

Lufta ndaj kultures se ndyre islame eshte apo duhet te jete nje prioritet kombetar i pashpallur.
    Shume bukur. Real, i bazuar ne fakte historike dhe te jetes se perditshme moderne. Skam cke te shtoj.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    "ZarathustraIslami" dhe teoria e tij ka perjashtuar veten qe kurse pretendon se te gjithe jo-islamiket jane subjekte per tu ekzekutuar. Ne fakt edhe sot, sektet brend islamit kane zero tolerance per njeri tjetrin, vetem hidhi nje sy Irakut si e vrasin njeri tjetrin si kafshe.

Katoliket e Europes nuk kerkojne masivisht vdekjen dhe zhdukjen e jo-katolikeve, as kane ata lidere fetare qe flasin per zhdukjen e kombeve te tere si Izraeli apo Amerika. Katoliket e Europes jane njerez, myslimanet jane kafshe, njerez barbare e te pacivilizuar. Shiko ku jetojne ne getot dhe lagjet me te pista te saj, tamam si zezaket ne amerike.

Mes ketij lloji te felliqur islamik benin pjese edhe 4 dibrane qe u kthyen ne terroriste e kerkonin te vrisnin Amerikanet qe i priten me gjithe te mirat ne dite te keqija, ja se cfare felliqesirlleku mendor na ofron islami. Na ben te pabese, kunder mikut, aleatit dhe atij qe te ndihmon. Zhdukja e Islamit prej atyre trojeve duhet te behet nje prioritet kombetar, dhe arma me e mire eshte arsimimi masiv i shqiptarve.

Cdo te thuash me ato kater dibran?!.. po nejse mendo si do qe ta pret mendja se nuk me plas shum se cfare mendon.......ke shkruajt bukur por teksti i kenges nuk shkon, po ju andej jeni me keq se islamistet merr daj, gjith ato ngjarje qe degjoj ne tv, per cka sepse jeni shume te perparuar dhe te kulturuar po hajt tregoj dikujt tjeter keto perrallat

Not Interested ! Maska e Marijuana85
    Anëtarësuar
    13-01-2007
    Vendndodhja
    Home for a while and soon back to U.K :)
    Postime
    683
    Citim Postuar më parë nga dibrani2006 Lexo Postimin
    "ZarathustraIslami" dhe teoria e tij ka perjashtuar veten qe kurse pretendon se te gjithe jo-islamiket jane subjekte per tu ekzekutuar. Ne fakt edhe sot, sektet brend islamit kane zero tolerance per njeri tjetrin, vetem hidhi nje sy Irakut si e vrasin njeri tjetrin si kafshe.

Cdo te thuash me ato kater dibran?!.. po nejse mendo si do qe ta pret mendja se nuk me plas shum se cfare mendon.......ke shkruajt bukur por teksti i kenges nuk shkon, po ju andej jeni me keq se islamistet merr daj, gjith ato ngjarje qe degjoj ne tv, per cka sepse jeni shume te perparuar dhe te kulturuar po hajt tregoj dikujt tjeter keto perrallat
    Pershendetje dibrani2006,
    Nuk merrem shume me tema rreth fejes mirepo me beri pershtypje postimi yt ... Katoliket jan njerez siç jen dhe Muslimanet ... pse i fut te gjith ne nje thes ? ka njerez te keqij dhe te mire ...

Per mos te dalur nga tema ... mendoj se secila fe ka te drejte te kete "shtepijen" e vet dhe Katedralja e cila po ndertohet do te jete simboli i tolerances ne Kosove dhe duhet te jemi krenar per kete.

Respekte.
    M85
    Think only of the past as its remembrance gives you pleasure. J. Austen

Faqja 38 prej 48 FillimFillim ... 283637383940 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •