Close
Faqja 28 prej 48 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 271 deri 280 prej 475
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    Mos ki dert, ki durim, un te thash qe vetdijsimi eshte duke u rritur. Nese je nga Kosova, mjafton qe diten e premte ti vizitosh pak xhamit te stermbushura me besimbtar, dhe menjeher do ndrrosh mendim dhe do thuash : Do ishte e udhes te ndertojm nje xhami te madhe dhe jo nje katedrale.
    Une jam nga Kosova dhe hy ne ate 98% dhe i shoh njerezit cdo dite sa frekuentojne xhamite .Une kam farefis te madhe dhe kemi vetem nje kusheri si puna jote e ti po me fol per vetedijesime .Njeri i vetedijshem e i mencur merr si baze vlerat jo zgjeben arabe .Kenaqnu ju me ate grupin ejuaj se nuk e keni te gjate vetem sa te formohet sherbimi sekret i Kosoves dhe do te shihni pastaj sepse jeni virus i rrezikshem por cdo virus ka edhe vaksinen antivirus

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Citim Postuar më parë nga dardaniAU Lexo Postimin
    Ju Talibancat, pse jeni que peshe tani, kur shtetet krishtiane, na cliruan dhe po na ushqejn me buk!

Nese e dini se qka eshte marrja, juve duhet te ju vije marre[turp]qe vetem nje fjale ta folni kunder katedrales, qe po ndertohet ne prishtine.

Po ju nuk keni marre, e as kultur, se ju ka hyje e keqja ne shpirt, i urreni te gjithe njerzimin qe nuk jane me ju, jeni njer te poshter pa ide she informim, dini vetem me urrejt dhe me hedhe bomba ne ato shtete qe ju ushqejn me buk, Ju kur faleni[luteni] dhe uleni ne oda si Adem Ramadani-ju vetem njellni zi e terre per njerzit e qytetrum-civilizum!Se ju jetoni ne shekullin e 14!
    Ne Australi kushe nuk i pyet popullin a ben te ndertohet nje xhamij ne kete vend apo na ate vend, muxhahedinet dhe talibancat e ndertojn ku te dojn edhe shteti ju ndihmon, e ju shqiptaret[talibanca] pse ndertohet nje Katedrale katolike ne Prishtin per vllezerit tan te fes katolike, thuani se duhet te vetet populli shumic, njer te mbrapambetur!Fara ju hupt.
    Dardan e duhet ta perkujtoj qe pikerisht arsyeja e intervenimit te NATO-s ishin masakrat e medha nga Serbet?
    Dhe nese ka nevoje ta perkujtoj se jane po ata Serb qe luften e kane pasur gjithmone te lidhur ngusht me Ortodoksine e tyre? Apo Krishterizmin duhet ta permendim vetem kur eshte fjala per Europen?

Nese ka nevoje te ta perkujtoj edhe qe ende sot, pas gjith atyre masakrave, Prifterinjet Serbe therrasin ne lufte?

Le anash urrejtjen se dallohet qarte prej postimeve tuaja, dhe mendo me mendje te kthjellet se me nje fjale mund te behen duart me gjakun e deshmoreve te cileve keta Ortodoks Serb ua masakruan femijet e tyre dhe ua dhunuan grate. Lexo me shume dhe do te vertetohesh qe shumica prej tyre kane pasur nxitje fetare. Me nje fjale te vetme behesh pjesemarres duke qene perkrahes.

Te deshiroj qe te lirohesh nga urrejtja ndaj Muslimaneve dhe secilit qe mendon ndryshe nga ti. Perndyshe me keto fjale urrejtjeje e ofendimi vetemse fetyren tende po e tregon si dhe po hyn ne gjynah per shkak se Muslimanit te vertete as qe i ben pershtypje me keto fjale vetem se mbjell dhimbje dhe keqardhje qe nuk e ki fitu ende rehatine dhe qetesine shpirterore.

Pastaj, ne baze te ckafit po e lidh ti fene me Europen???

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Une jam nga Kosova dhe hy ne ate 98% dhe i shoh njerezit cdo dite sa frekuentojne xhamite .Une kam farefis te madhe dhe kemi vetem nje kusheri si puna jote e ti po me fol per vetedijesime .Njeri i vetedijshem e i mencur merr si baze vlerat jo zgjeben arabe .Kenaqnu ju me ate grupin ejuaj se nuk e keni te gjate vetem sa te formohet sherbimi sekret i Kosoves dhe do te shihni pastaj sepse jeni virus i rrezikshem por cdo virus ka edhe vaksinen antivirus
    Qka nese une bej pjes ne ket Sherbim Sekret te Kosoves???

Qenka nje mundesi e mire per te bere nje Krasitje te Pemes se Quajtur Kosovë ,duke te te eliminuar ty si nje Degë e demshme e kesaj Peme...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Qka nese une bej pjes ne ket Sherbim Sekret te Kosoves???

Qenka nje mundesi e mire per te bere nje Krasitje te Pemes se Quajtur Kosovë ,duke te te eliminuar ty si nje Degë e demshme e kesaj Peme...
    TI nuk ke shance ,ndoshta te ndonje shteti arab po.More debila e tru trash po pretendoni ta shendrroni Kosoven ne Afganistan.Po skeni faj ju ka faj pema gjenetike dm.th gjenet jointelegjente qe trashegoni ,eshte pertej mundesive te juaja ti shihni faktet por jeni influencuar nga disa arab morrana.Sincerisht me dhimbseni se krejt kjo pune eshte ceshtje intelegjence.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    "Kur behet Peshku (qe nuk ka tru) te na fletë per Intelexhencë" kjo zbehë vleren e kesaj jete besomë!!!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga MIRIAM Lexo Postimin
    Ne fakt per semundjet virusale nuk ekziston VAKSINA!!! Sa keq per juve qe do na keni aty para syve tuaj deri sa te jeni gjalle!!!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Para ca ditesh u vu gurthemeli i katedrales ne prishtine ne vendin me strategjik te mundeshem dhe ne vendin ku duhet te prishet shkolla e mesme ne menyre qe te behet e mundeshme ndertimi i katedrales e cila do quhet "Nena Tereza"...

Kjo ide kryesishte ishte e kishes katolike dhe me perkrahje te kesaj ideje nga Ish presidenti i kososves Ibrahim Rugova...

Mirpo kjo ide dhe ndertimi i kesaj Katedrale nuk eshte pritur mire nga qytetaret e prishtines dhe ka ngjallur polemika nder qytetar te shtresave te ndryshme...

Per shum kë ndertimi i saj eshte i pa vend per shumë arsye,nje nder keto arsye jan :

1. Perqindja e vogel e besimtareve te komunitetit katolik (reth 2 %)

2. Prishja e shkolles se mesme ,per tu ndertuar kjo katedrale (ku dihet mungesa e shkollave ne rajonin e prishtines)

3. Ndersa ndihet mungesa e gjamive ne prishtine ,sa qe detyrohen gjamati musliman te falen rrugeve ...(mbi 98% musliman)

4. Jo transparenca ne procesin e dhenjes se lejeve te ndertimit per paluajtshmeri...

5. Perqarja ndermjet komuniteteve per shkak te ketij joproporcialiteti..

Por njera nder pikat qe po zgjojn polemika eshte fakti se per tu ndertuar kjo katedrale ne mes te prishtines ,u desht qe te rrenohet nje shkollë e mesme ne menyre qe ti lirohet vendi i ndertimit te Katedrales dhe duke e veshtirsuar gjendjen e shkollave per nexenesit .

Neper shkollat e prishtines zakonisht paralelet apo klasat i kan nga 40 nxenes per klas sa qe pamundesohet mesimi kualitativ ne ato kushte...d.m.th ne vend se te ndertohet ne shkollë ndersa eshte e kunderta rrenohet shkolla dhe mbi te ndertohet Katedralja...(per shum kë e panevojshme)

Dhe polemika e tjeter qe poashtu ka irrituar qytetaret e prishtines eshte fakti se kjo katedrale nuk e ka vendin e merituar dhe ehste e panevojshme ,gjithmon duke u bazuar nga nevoja per te nga qytetaret e prishtines qe jan rreth 98% musliman ndersa vetem 2% jan te komunitetit katolik...

Ndersa komuniteti musliam qe perben masen me te madhe te popullsis me 98% nuk kan gjami te mjaftueshme per ti kryer obligimet e tyre fetare,sa qe detyrohen qe obigimet e tyre fetare ne munges te objekteve perkatese detyrohen qe te i kryejn ne per objekte private te cilat i kan marr me qira dhe besa ne diten e premte falen rrugeve...d.m.th ketu kemi te bejme me munges te objekteve te gjamive ne prishtinë...

Polemika e radhes eshte ajo qe ka shtuar irritimin ndaj bashkis apo komunse se prsihtines eshte Jotransparenca ne lidhje me lejet e ndertimit ...

komuna ka refuzuar te jap lejen e ndertimit per ndertimin e nje gjamie ne prishtin ,duke marr parasysh se per kete gjami nuk kerkohej ndihma matriale nga komuna por vetem leja e ndertimit,kjo kerkes eshte refuzuar nga komuna e prishtines...
    Nje fakt akoma me erritues eshte se asnje objekt fetar Islam nuk eshte ndihmuar ne kosove nga autoritet perkatese ...por vetem jan ngarkuar me taksa apo tatime te ndryshme,objekte fetare per qdo muaj duhet te paguajn 3 euro per televizion (ja se qfar basurditeti) te mos flitet per pagesa te rregullta te ujit dhe rrymes...

Komuniteti musliman qe perben 98% te popullsis ne Prishtinë e ndjen kete fakt si nje padrejtesi te madhe ,per shak te jo proporcialitetit nadaj qytetareve ne kete rast...

Ka mendime te ndryshme se ndertimi i katedrales eshte me shume akt politik ,ne menyre qe te i terheq boten se me kete katedrale...duke marr parasysh poziten startegjike te saj ne mes te qytetit dhe eshte e pamundshme qe te hyjsh ne qytet e te mos e shofesh ...

Por keta shqiptar e harruan opinionin George Bushit : kur tha "se popullin shqipatar e njof si popull musliman"..

Kot se koti mundohen qe popullin e kosoves ta paraqesin si te krishter sepse nuk jan te tillë...

Ky eshte realiteti
    Nën një katedralja do të quhet "Nënë Tereza" gjë që shpresoj se nuk më duhet të të tregoj se kush ishte ajo, sa njihet ajo në botë si nënë e botës, shqiptarja e vetme që ka fituar qmimin nobel, e krishterë. Prandaj nuk më duket se do të ishte e drejtë që të ndërtonim një xhami e tia venim emrin e nënë terezës.
    Pastaj vendi i dedikuar për një katedralë të tillë është i qëlluar plotësisht sepse shkolla që është rrenuar ka qenë shumë shumë e vjetër ( nuk e di sa e njeh Prishtinën por shkolla e rrënuar para se të bëhej shkollë ka qenë burg), nde¨rsa kushti për tu ndërtuar katedralja ka qenë që investuesit e saj duhej të ndërtonin shkollën në një vend tjetër.

Qytetarët shqiptar të besimit mysliman nuk falen rrugëve por në Xhami prandaj të lutem mos i zmadho gjërat.

Qytetarët e Prishtinës asnjëherë nuk janë ankuar për ndërtimin e Katedrales. Ndoshta janë ankuar qytetarët e Kosovës që kanë ardhur në Prishtinë pas luftës dhe të ndikuar nga shoqatat islame të vendeve arabe, por sigurisht që banorët e vjetër të Prishtinës nuk janë ankuar.

Ndërsa katedralja nuk është duke u ndërtuar vetëm për qytetarët e besimit të krishter por edhe për ti treguar botës për Nënë Terezën dhe për nderimin që ia bën Kosova asaj. Jam i sigurt se sikur të kishte qenë një shqiptar mysliman që kishte bërë të njejtën sikur Nënë Tereza ne do të ndërtonim një Xhami në qendër për nder të tij.
    Në fund të fundit janë shtetet e katedraleve që na kanë ndihmuar të çlirohemi nga shkau e jo shtetet arabe. Ata jo që nuk kanë bërë ndonjë gjë për neve por edhe ato ndihma që i kanë pru janë munduar ti shpërndajnë duke ndikuar në qytetarët sa më shumë që munden me botëkuptimet e tyre. Tani e kemi edhe fenomenin tjetër që thuaja se asnjë nga shtetet arabe nuk e kanë pranuar Ksovën si shtet të pavarur. Por unë mendoj se populli ynë është treguar shumë i pjekur edhe gjatë luftës duke mos i lënë arabët që të lufojnë në emër të religjionit e edhe pas luftës që nuk ka rënë në ndikimin e shoqatave të shumta që janë munduar të tregojnë Kosovën si vend islamik. Ne nuk kemi qenë asnjëherë dhe nuk do të jemi asnjëherë shtet i feve por i qytetarëve të cilësdo fe. I kemi tejkaluar problemet fetare ne qysh me rilindasit dhe ideali i tyre është betonuar thellë në shpirtin e çdo shqiptari të mirëfilltë se FEJA E SHQIPTARIT ASHT SHQYPTARIJA.

Prandaj mos provo të krijosh situata konfliktuoze këtu. Në Prishtinë janë prishtinasit ata që e kanë të drejtën të shprehen për katedralen e jo shoqatat islamike që në Kosovë kanë ardhur për interesa krejt tjerë e jo për të ndihmuar kosovarët e as ata që janë tërhjekur nga ta. Ata po të donin të ndihmonin Kosovën do të fillonin të na pranonin si shtet të pavarur.

Populli i Kosovës është së pari 93% Shqiptar.

Qyteti pa lum Maska e Damastioni
    Anëtarësuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga naturalx Lexo Postimin
    Ne muslimanet kemi respekt per te gjitha komunitetet tjere mirepo ne kosove numri i te krishtereve eshte shume i vogel, kurse numri i muslimaneve eshte shume i madh perderisa per muslimanizem, qe ka arsye, nuk po behet asgje! Kurse ndertimi i katedrales ne keto rrethana nuk eshte e drejte.
    Dhe per kete numer kaq te vogel te krishtereve te ndertohet KATEDRALE e sheh te drejte ti a ??!!!!

JO arab, te lutna, musliman dhe e dua te drejten time sikur musliman.
    Te dukna gje sikur arab nese shprehna lirshem qe e kundershtoj ndertimin e katedrales..!!

Kur`ani e thote mesateran, mbenda kufijve te se drejtes.
    Mos e merr si përqindje numrin e shqiptarëve në Kosovë që i takojnë besimit mysliman, por përqindjen e atyre që shkojnë në Xhami. Unë të tregoj se në shoqërinë time jemi 90% mysliman ndërsa as 5% nuk shkojmë në Xhami.
    Në Prishtinë prej se mbaj mend unë ( e jam i lindur në Prishtinë) çdo vit për Kërshëndella qytetarët e dy besimeve shkojnë në kishë. Nëse i pyet të krishterët do të tregojnë se në atë ditë në kishë katolike ka më shumë mysliman se sa katolik brenda. Jo se e duan fenë krishtere më shumë se sa mysliimane por se jemi së pari shqiptar e pastaj i përkasim një feje. Unë njoh një katolik i cili të gjithë shokët e tij i ka mysliman dhe hatri i tyre ka ngjituar shumë ramazana. Ndoshta të duket e quditshme por është e vërtetë.
    Prandaj lere fundamentalizmin dhe fiksimin në tru për kinse padrejtësitë që u bëhen myslimanve nëpër botë. Ne jemi shqiptar dhe si të tillë mendojmë.

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Qytetarët shqiptar të besimit mysliman nuk falen rrugëve por në Xhami prandaj të lutem mos i zmadho gjërat.
    Ti definitivisht ne Diten e Premte ,ose flenë tere diten (mjafton te flesh deri ne oren 2 ne mesditë),ose ne ket ditë qendron i mbyllur ne Shtepinë apo Banesen tende ,qe te te pranohet mos informimi i sakt per kete gjë...

Ne kete javë jo ,por para dy javeve,me ka ra rasti qe ne nje Xhami te Prishtines te Falem ne Trotuar,ku bllokohej ajo pjes qe kalonin njerzit...

Argjentinas Maska e ArberXYZ
    Anëtarësuar
    05-05-2005
    Postime
    867
    Une ne Shqiperi me gjithe ate shoqeri te madhe qe kam, nuk njoh as nji qe te shkoje ne xhami. ahahahaha. As edhe nje kusheri te ndonje shoku, apo naj shok te ndonje shoku.

Dhe diten e premte xhamiat jan bosh ne Tirane, nuk shkon njeri me e ul koken pertok.

Faqja 28 prej 48 FillimFillim ... 18262728293038 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •