Close
Faqja 13 prej 34 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 337
    where the slime Maska e Liqvid
    Anëtarësuar
    18-03-2005
    Postime
    76
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    Normal, kjo që thua është e drejtë. Mua më brengos fakti që këta krimba po ulin imazhin e shqiptarëve, po i nxjerrin shqiptarët si aziatikë, si arabë, si terrorista, si mosmirënjohës ndaj Perëndimit. Fatkeqësisht youtube-n e shohin të gjithë, dhe akoma më keq në disa forume të huaja mi kanë nxjerrë këto video si argumente të idesë se shqiptarë s'janë europianë. U knaqën grekët dhe serbët me këto klipe.

Arsye tjetër për tu brengosur: të gjithë ekstremistat islamikë që kam njohur nëpër forume janë nga Maqedonia, ata që i fusin këto klipe në youtube janë po nga Maqedonia, të gjitha webfaqet ekstremiste islamiste burojnë nga Maqedonia...

Po ai nuk e pranon dot sepse eshte dhe vete pjese e arabizmit, ai eshte perfaqesues i asaj qe po vihet ne dukje ketu. Mu me mjafton te shikoj dy faqet e fundit me shkrimet e tij. Asgje ndryshe sikur te kishe nje arab qe po grindet me shqiptare. Gjithe retorika e tij qe i kam lexuar ne teme eshte sic do te donte nje sllav qe te ishte. Pra retorike prej nje arabi te vertete, retorike prej nje personi qe e meriton te dergohet ne Arabi. Apologjia e tij eshte apologji prej arabi, justifikimet e tij jane prej arabi. S'kane asnje fuqi argumentuese. Kur lodhet me retoriken e tij qe duhet ta beje sepse eshte ai dhe soji i tij qe rrezikohet nga ato qe thuhen ne teme, jo shqiptaret e Maqedonise, ka fragmente ku flet sikur kerkon meshire dhe mirekuptim. Pastaj i rikthehet retorikes qe iu ka mesuar sllavi per kaq vite. Aty gjen veten.

srbe na vrbe Maska e pryll
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ke prroi palpoçit
    Postime
    573
    Ja dhe shkrim tjetër në lidhje me temën:

imperialism and the threat of Islamist aggression. Kosovars themselves are rarely demonstrative about their Muslim faith--I saw only six young women in head coverings during a week in the country (though the hijab is more common among rural grandmothers), and Islamic literature is difficult to find. But the situation is dire in neighboring Macedonia.

There, the regime has given free rein to Arab governments and foundations to build new mosques that spread jihadist doctrines. Wahhabi aggression against the long-established Sufi presence in the western Macedonian city of Tetovo has reached a real crisis point. Only four months ago, two buildings at the Harabati Sufi center in Tetovo were occupied by Saudi-supported Wahhabis with their scruffy beards and automatic weapons. Now the Wahhabis, mobilizing what appear to be street vagabonds recruited and paid to fill up the Harabatis' spacious Ottoman complex, have taken over most of it. They scream insults and threats at the Sufis and fire their weapons into the air at night.

The Macedonian government appears eager to sow discord in the large Albanian community within its borders. Its benevolent policy toward Wahhabism parallels a similar one in south Serbia. Physical clashes between Wahhabi agitators and indigenous Muslims have become a common feature of life everywhere except in Kosovo. In the south Serbian town of Tutin, for instance, the beginning of March saw fighting between the moderate, traditional Muslims led by local mufti Muamer Zukorlic, and a Wahhabi group calling itself "the Islamic Community of Serbia" and run by an unknown named Adem Zilkic, openly aligned with Kostunica's Serb nationalists. During a riot on March 7, an Albanian supporter of the moderates, Enver Shkreli, was shot in both legs, apparently by Serbian police supporting the radicals.

http://www.weeklystandard.com/Conten...syuxh.asp?pg=2
    Mbroni kombin, luftoni fetë.

Citim Postuar më parë nga Alienated Lexo Postimin
    sepse syneti eshte urdher i profetit Muhamed,
    Ketu ja ke fut kot. Ore ju me duket mua edhe bomben atomike do ja atriboni Muhametit. Cpune ka Muhameti me synetllikun mer? Ka qene praktikuar qe ne koherat qe nuk mbahen mend dhe aq e lashte eshte si tradite sa nuk eshte me ne gjendje asnjeri ta thote se kur u praktikua per here te pare. Rastet e dokumentuara jane mbi 5 mije vjecare. Profeti thote... pffff

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anëtarësuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Tema eshte marre nga shkrimi i Totten, por s'paraqet realitetin faktik.
    Po ja pra po të thotë Jacku, Zarathustra, po të flet prylli, vampirua, po të gjithë këta qenkan gabim?
    Po si ka mundësi që pothuajse të gjithë fanatikët islamikë të këtij forumi janë prej Maqedonie?
    Po unë e shoh dhe mënyrën si shprehen, flasin, mendojnë etj.
    Kam parë dhe reportazhe të tjera nga shqiptarë në Greqi që kanë shkuar në Maqedoni, të njëjtën gjë thonë.
    Dhe të lutem, nëse merr përsipër të përgënjeshtrosh Tottemin, atëherë thuaj ku është i gabuar? Se ti po na thua ai është gabim edhe pikë. Sua marr vesh llogjikën unë juve.

Argumentat që përdor ti mor djalë nuk janë shkencore që po thua se si ka mundësi që "e besuam". Ne nuk jemi dele që të besojmë çdo Totem apo hoxhë, veç tabloja e përgjithshme dhe piktura e madhe e shfaqur këtu, e vërteton një gjë të tillë.

Për pjesën e dytë të citimit të falënderoj ku çuditërisht, bike dakort me atë çka shkruan artikulli në disa pika.
    Përsa u përket wahabistave, do duhet të të interesojë sa janë dhe çfarë bëjnë, sepse unë i gjykoj si njerëz të rrezikshëm për vendin tuaj më së pari, për fytyrën e shqiptarëve më së dyti dhe propagandën që luhet me ta.
    Kini kujdes se Ballkani ka histori të dhimbshme mes njerëzve të të njëjtës kombësi, dhe me diferencime mentaliteti kaq të mëdha mes "nesh" dhe "ju".

Guri i Mekes s'eshte Zoti.
    Uau! Ky qenka konstatimi i shekullit! Urime! Po as kryqi nuk është zoti, as lopa e induistëve nuk është zoti. As muri i Jeruzalemit. As ikonat nuk janë zoti. Edhe? Rishikoje njëherë nga u nis replika ime që të marrësh vesh çka po themi.

Eshte vendi i pelegrinazhit. Nuk i luten muslimanet gurrit te Mekes, as murit te Jerusalemit.
    Ok. Myslymanët nuk i luten, veç e prekin me dorë. Të krishterët kryqin e puthin, hebrenjtë te muri qajnë. Po shef ndonjë ndryshim të madh?
    Se unë dalloj veç një rit që ndryshon sipas mënyrës së atributit që i bëhet. Edhe?
    Ça lesh shfajësimi dyleksh mund të jetë ky që të të japë të drejtën të mbështjellësh të vdekmit me flamur arab??
    Myslymanët e Shqipërisë nuk e kanë këtë rit. Myslymanët e Kosovës nuk e kanë këtë rit.
    Po më thuaj, para 10 vjetësh e zëmë a e kishit ju si rit të mbuloheshit me dritë shkretëtire?
    Si ju erdhi ju që mbuloheni me flamur arab?

Ti flet me paragjykime. Une per vete jam shqiptar, musliman, dhe nuk i pergjigjem pershkrimit tend. Si per ironi, ne nje teme diku e pata thene qe miqte me te mire i kam te besimit katolik dhe orthodhoks. Po tani, s'kemi se c'i bejme, na njeh ti me mire neve se c'njohim ne veten tone.

Figura e Nene Terezes eshte e respektuar ne nje mase te madhe midis shqiptareve te Maqedonise (pervec atyre qe ju pengon perkatesia fetare e saj). C'eshte e verteta une njoh ca njerez te cilet kane rezerva per figuren e saj, por jo per shkaqe fetare, por kryesisht per shkaqe kombetare. Pyetja qe zakonisht parashtrojne eshte: C'fare ka bere ajo per shqiptaret? Kishte fuqi e ndikim gjithandej dhe s'e nxorri kurre zerin per te kundershtuar vuajtjet e shqiptareve te Kosoves nen okupimin sllav. Edhe kjo eshte nje ceshtje tjeter qe thjeshte do devijonte diskutimin ketu, prandaj s'po vazhdoj te elaboroj per kete.
    Dëngla.
    Më gjej një jo myslyman që flet kundër nënë Terezës. Gjeje nji të vetëm.
    Inati i disave ndaj saj është komplet fetar. Asgjë më shumë. Për shkaqe fetare hedhin poshtë figurën më të ndritur për të cilën jemi krenarë se ishte shqiptare. Jemi krenarë se jetoi, se përçoi një mesazh mbarëbotëror me figurën e vet. Se ishte humaniste. Një figurë të tillë botërore jemi krenarë thjesht që ekzistoi.
    Ndërsa për mundimin e saj rreth çështjes shqiptare, po të vinte aty në Shkup, ka mundësi ta kishit vra fare me kët mendje që keni.
    Po shiko citimet e saj për popullin shqiptar ku thotë para presidentit të SHBA: dhe mos harroni se kombi im është nën robëri. Nënë Tereza është imazhi më i bukur që mundëm të ofrojmë botës si komb. Edhe ateistët e duan, veç myslot nuk lëvizin nga istikami i vet.

Edhe Gjergj Fishta tha "...s'jam me shqiptar". Edhe...??? S'besoj qe je per standarde te dyfishta.
    Gjete kë të marrësh shembull mër burrë! Gjergj Fishtën. Që krijoi një epos të tërë, ringjalli mitologjinë shqipe me Lahutën e Malcisë.
    Atë shprehjen mos ia nxirr jashtë konteksit. Nxirre citimin të plotë, nga e ke marrë.
    Edhe e shohim bashkë ça ka dash të thotë. Po ju mendjet islamike nuk mundeni të kuptoni midis rreshtave.

Ti me një shprehje të Fishtës do të shfajësosh Asipin. Mirë de, më thuaj ça ka thënë për Skënderbeun Asipi? Ua tori mendjen me populizëm të tepruar që iu dukën fjalët e tij si shpikje e shekullit. Kaq mund të nxirrni ju shqipet e Maqedonisë? Ndonjë mulla të vetëm që shkonte për vit në Egjipt? Që donte shtet islam? Që mburrej me turqizmin e paraardhsëve?
    Që rrente se perandoria turke "na kishte dhënë shumë të mira" kur hoxhë e prift bashkë ndalonin gjuhën shqipe? Edhe shkonin përdore te kadiu të kallëzonin ata që shkruanin shqip.
    Mulla Asipi... "shkonin nga Shkupi edhe shisnin produkte mollë, dardhë e portokalle në Stamboll shqiptarët në Turqi" edhe legenat rreth e rrotull hapnin gojën pri habisë nga këto xhevahirë që i hanë vetëm filloristat.

Kjo eshte mjaft relative. Une ju shoh juve shume ndryshe nga shumica e shqiptareve, dhe me ne fund pajtohem me ty. S'e di as une si do rregullohet ky muhabet. Te jem i sinqerte, s'e besoj qe do rregullohet ndonjehere, sepse pervec ketyre halabakeve te vendit tim qe i ka mbuluar propaganda sepse s'jane te shkolluar, ju ka mbuluar propaganda edhe juve ithtareve te shkences.
    Ça propagandë na paska mbulu ne? Lexo mer mëso vetë, të dish historikun e feve dhe ndikimin e tyre mbi shqiptarë, nu guxon dot me e qujt veten fetar.
    Ezekiel 25-17.

Quhen Jashar dhe Idajet Sejdiu. Jane vellezer nga Tetova, kengetare nder me te vjetrit te muzikes burimore shqiptare te ketyre aneve. Degjoje Lugato...

http://www.youtube.com/watch?v=4SiJdNa6qlI

Mund te mos jete ajo qe prisje ti, por le te jemi te sinqerte qe muzika e Jugut ndryshon nga ajo e Veriut brenda per brenda Shqiperise. Apo jo?!
    Kush eshte ai bastard qe i ka dhene te drejte vetes te dhunoje muziken folklorike shqiptare? Kjo pacavure (me demek Burimi) eshte nje arabizem i peshtire dhe pervec ciftelise nuk ka asnje element tjeter te muzikes popullore shqiptare. Cfare turpi. Te pakten mos te arrihet deri ketu sa te bastardohet ajo vlere e pallogaritshme e tradites shqiptare dhe te shitet arabizmi si puro folklor. Nese keta dy jane me te vjetrit e muzikes popullore (jo burimore, ska asgje burimore aty) ne Tetove atehere duhet t'i therrasin mendjes se po bejne krim me K te madhe dhe mbase nuk e dine. Palo njerez...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-05-2008
    Postime
    644
    Keto qe thua ti jane "kulture lokale", e cila cdo dite po zhvillon "standarde" te reja.
    Ja do bej nje paralele me Tetoven.

Sipas "standardeve" edhe fejesat kane filluar te behen me muzike live (nuk perdorim DJ neper dasma, sic kam pare ne Shqiperi te luhet muzike e huaj ne dasmat shqiptare). Martesat gjithashtu festohen me muzike te gjalle. Manifestimet e tilla, ku ka me shume te ftuar behen neper restorane hotelesh e neper Sallone Dasmash.

sa duhet.
    E di qe martesat ne Tetove zhvillohen neper restorante por ke harruar te shtosh nje detaj jo pak te rendesishem -shumica e dasmave shqiptare ne Tetove neper restorante zhvillohen ndaras burrat e grate me nje perde ,kete smund ta mohosh dhe dasmoret burra skane shance te shohin nusen ose ndonje femer tjeter.Ne Kosove nuk ndodhe nje gje etille.

i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Ju e keni felliq muziken shqipetare me greke dhe italione.

nuk ju pelqen sepse keni deshire te degjoni rritme greke dhe italione.

http://it.youtube.com/watch?v=jVr_g-6hQ6U
    Ndryshuar për herë të fundit nga darwin : 10-08-2008 më 15:55

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Do te jap nje pergjigje me aq sa di dhe me aq sa me kane thene te tjeret, por mos e merr per perfundimtare sepse s'jam kompetent ne kete gje.

Para do kohe ne familjen time patem nje rast ku nderroi jeta gjyshja 88 vjece. Aty (nga afer) pashe ritet mortore, dhe me beri pershtypje qe pasi lahet xhenazja (trupi i vdekur lahet perpara se te varroset), te afermit e familjes mund te afrohen per te bere lamtumiren e fundit, por NUK LEJOHET QE TE PERDHOSET KUFOMA, qe dmth se nuk lejohet te qahet me ze, ose te derdhen lot pas ketij rituali. Eshte mjaft e veshtire te mbahen lotet e ndjenjat nga disa persona dhe normalisht ata i rrine larg ketij riti.

Duke qene se grate llogariten me te ndjeshme, me te prekshme, dhe duke patur parasysh ate qe u tha me siper, une mendoj qe kjo do jete arsyeja per mospjesemarrjen e grave ne funerale.

Nese dikush ka nje pergjigje me te sakte, do isha dhe une i kenaqur ta lexoja.
    Ne fakt ky diskutim mund te vazhdohet te ritet mortore, por ne nje fare menyre ka lidhje me kete teme sepse tregon si na jane ndryshuar, influencuar traditat e lashta ne varesi te besimit fetar.

Nuk e di nese ke lexuar "Eskili, ky humbesi i madh" nga Kadare. Behet nje analize konkrete e riteve te lashta mortore me lindjen, zhvillimin e teatrit ne boten helene dhe gjetke. Ia vlen t'i hedhesh nje sy.

Pertej Kadarese, dhe Herodoti ka permendur "gjamat/piskamat" e fiseve dardane si nje tradite karakteristike e vecante.
    Te kalojme me afer, pas ardhjes se Islamit ne trojet shqiptare, popullesia myslymane adoptoi ritet fetare myslymane dhe la menjane ato te hershmet shqiptare. Ne Malesi, ku burrat benin gjamen, familjet myslymane paguanin burrat katolike te qanin te vdekurin. Ne Shqiperine e Mesme, paguanin grate orthodokse.
    Ne Jug, ka qene tradita qe femrat e benin gjamen, dhe ka mbetur e sot e kesaj dite pa dallim feje (jemi pak qeveri me vete per pune zakonesh ne te jugut lol. Jugu tradicionalisht ka qene disi me matriarkal po tjeter teme kjo.)

Nga eksperienca personale si me damar nga jugu e nga veriu, mbaj mend qe ma permendnin dhe tezet (nga veriu) kete pune, duke thene qe "ne mbytemi nga lotet, se nuk e qajme me ze te vdekurin, ndersa ju ne Vlore (dmth ne jug) u lirohet brenga sepse e vajtoni me ze, me gjeme dmth." Nuk po hyj ne analize psikologjike se cila menyre eshte me e mire, ajo varet nga secili/a, megjithate keto kane qene zakonet.

Por nuk e pranoj absolutisht qe femrat jane me te "prekshme" etj ndaj s'lejohen ne varrim. Brenga/dhimbja nuk ka gjini. Femra ka dhene jete, e s'i lejohet t'i jape lamtumiren e fundit? Femra shqiptare ka lind/rrit burrat e familjes se saj, i ka percjell ne kurbet, per nizam e lufte. Shqiperia ka qene (e shpresoj te behet) nje "zonje e rande", ashtu dhe bijat/bijte e saj pa dallim.

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Po zgjerohet lista e atyre qe (me germa te zeza) pershkrova ne postimin tim te pare ne kete teme.

Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Po ja pra po të thotë Jacku, Zarathustra, po të flet prylli, vampirua, po të gjithë këta qenkan gabim?
    Fakti qe ata ndajne mendimet e njejta me ty s'i ben me relevante se mua.

Po si ka mundësi që pothuajse të gjithë fanatikët islamikë të këtij forumi janë prej Maqedonie?
    Po unë e shoh dhe mënyrën si shprehen, flasin, mendojnë etj.
    Meqe je ateist (ma merr mendja) dhe i mbushur me paragjykime e i verbuar nga propagandat e ndryshme nuk ben dot dallimin midis praktikuesit te besimit dhe fanatikut, prandaj eshte e kote te harxhoj me teper energji per te sqaruar gjera kaq banale.
    Ate qe sheh ti - E SHEH TI. S'eshte patjeter te jete e vertete. Thjeshte - e sheh ti. Po i shpreha gjerat ketu une s'i i shoh vet - yyyy - keq puna me te gjithe, por i jap vetes luksin per t'i mbajtur per vete "margaritaret e zorres se trashe". Ndiqni pak shembull.

Kam parë dhe reportazhe të tjera nga shqiptarë në Greqi që kanë shkuar në Maqedoni, të njëjtën gjë thonë.
    Dhe të lutem, nëse merr përsipër të përgënjeshtrosh Tottemin, atëherë thuaj ku është i gabuar? Se ti po na thua ai është gabim edhe pikë. Sua marr vesh llogjikën unë juve.
    Ishte nje gazetar anglez qe fliste keq per shqiptaret e Shqiperine.
    Nuk me kujtohet emri tani, por ja Moderatoret me siguri e gjejne me lehte nje teme ku e kemi share e ofenduar ate "plehren" angleze.
    E besove ti?

Argumentat që përdor ti mor djalë nuk janë shkencore që po thua se si ka mundësi që "e besuam". Ne nuk jemi dele që të besojmë çdo Totem apo hoxhë, veç tabloja e përgjithshme dhe piktura e madhe e shfaqur këtu, e vërteton një gjë të tillë.
    E ca argumentash shkencore ke ne termin "arab shqipfoles" me te cilin po ofendon nje popull te tere gjithe kohes. E shpike ti, apo ishte i Tottenit? I besove apo s'i besove? Une te tregoj se ne Maqedoni nuk ka arabe ndersa ju insistoni qe ka sepse ka thene Totteni. S'di kush "e ha" ketu me lehte. Une apo jo. Une pa argumenta shkencore apo ju me argumenta shkencore (te Tottenit).

Për pjesën e dytë të citimit të falënderoj ku çuditërisht, bike dakort me atë çka shkruan artikulli në disa pika.
    Përsa u përket wahabistave, do duhet të të interesojë sa janë dhe çfarë bëjnë, sepse unë i gjykoj si njerëz të rrezikshëm për vendin tuaj më së pari, për fytyrën e shqiptarëve më së dyti dhe propagandën që luhet me ta.
    Kini kujdes se Ballkani ka histori të dhimbshme mes njerëzve të të njëjtës kombësi, dhe me diferencime mentaliteti kaq të mëdha mes "nesh" dhe "ju".
    Diferencimet mes "nesh" dhe "jush" jane pjese te propagandes se pergjitshme qe bejne te huajt kunder shqiptareve, perfshi dhe weblogun e Tottenit ketu. Shqiptaret e Maqedonise njohin rrezikun nga wahabistet, dhe (sic thashe me siper) nuk gezojne ndonje respekt ne popull.

Uau! Ky qenka konstatimi i shekullit! Urime! Po as kryqi nuk është zoti, as lopa e induistëve nuk është zoti. As muri i Jeruzalemit. As ikonat nuk janë zoti. Edhe? Rishikoje njëherë nga u nis replika ime që të marrësh vesh çka po themi.

Ok. Myslymanët nuk i luten, veç e prekin me dorë. Të krishterët kryqin e puthin, hebrenjtë te muri qajnë. Po shef ndonjë ndryshim të madh?
    Se unë dalloj veç një rit që ndryshon sipas mënyrës së atributit që i bëhet. Edhe?
    Urime ty qe mesove dicka me ne fund. Ate konstatim se bera une. Ashtu eshte - per ata qe kane sy ta shohin. Pelegrinet ate gurre e prekin me dore, te krishteret i luten kryqit e ikonave (te cilat jane thjeshte materiale, dru, hekur, plastike, etj). Hebrejte lexojne "librin" e tyre ke muri duke u lutur gjithe kohes. Ju mbase nuk shihni dallim, por une shoh.

Ça lesh shfajësimi dyleksh mund të jetë ky që të të japë të drejtën të mbështjellësh të vdekmit me flamur arab??
    Myslymanët e Shqipërisë nuk e kanë këtë rit. Myslymanët e Kosovës nuk e kanë këtë rit.
    Po më thuaj, para 10 vjetësh e zëmë a e kishit ju si rit të mbuloheshit me dritë shkretëtire?
    Si ju erdhi ju që mbuloheni me flamur arab?
    Ceshtjen e mbulimit te kufomes me ate flamur e kam sqaruar ne disa raste ne kete teme. S'te kam faj qe s'i lexon (ose s'i kupton). Nuk do perseris veten deri ne pafundesi vetem e vetem pse ju keni vendosur te mbyllni trurin per te mos pranuar informata te ndryshme nga bindjet tuaja te betonuara.

Dëngla.
    Më gjej një jo myslyman që flet kundër nënë Terezës. Gjeje nji të vetëm.
    Inati i disave ndaj saj është komplet fetar. Asgjë më shumë. Për shkaqe fetare hedhin poshtë figurën më të ndritur për të cilën jemi krenarë se ishte shqiptare. Jemi krenarë se jetoi, se përçoi një mesazh mbarëbotëror me figurën e vet. Se ishte humaniste. Një figurë të tillë botërore jemi krenarë thjesht që ekzistoi.
    Julius
    Nene Tereza nuk kishte besuar gjithaq ke Zoti i saj, apo jo? Dolen do letra, plasi nje afere dhe (sic duket perseri) u perzie Opus Dei dhe u harrua cdo gje. Personalisht (kam thene) qe kam shume respekt per perkatesine e saj kombetare ne rradhe te pare, me pas per figuren e saj humaniste, dhe besimi i saj eshte ceshtja me pak e rendesishme ne te gjithe kete "muhabet".

Ndërsa për mundimin e saj rreth çështjes shqiptare, po të vinte aty në Shkup, ka mundësi ta kishit vra fare me kët mendje që keni.
    Po shiko citimet e saj për popullin shqiptar ku thotë para presidentit të SHBA: dhe mos harroni se kombi im është nën robëri. Nënë Tereza është imazhi më i bukur që mundëm të ofrojmë botës si komb. Edhe ateistët e duan, veç myslot nuk lëvizin nga istikami i vet.
    Nuk kishte nevoje te vinte ne Shkup, sepse ajo nuk shkonte ne te gjitha ato vendet ku kishte krize. Fliste nga Kalkuta. Bente thirrje per paqe dhe e degjonin, e respektonin ndikimin qe ajo kishte. Mund ta bente lirisht nga atje.

Ajo nuk pati frike nga shqiptaret te vinte ne Shkup, por u turperua nga Shqiperia Ateiste qe ia mbylli kufirin. Mos e kishe harruar kete gje ti?!

Gjete kë të marrësh shembull mër burrë! Gjergj Fishtën. Që krijoi një epos të tërë, ringjalli mitologjinë shqipe me Lahutën e Malcisë.
    Atë shprehjen mos ia nxirr jashtë konteksit. Nxirre citimin të plotë, nga e ke marrë.
    Ti me një shprehje të Fishtës do të shfajësosh Asipin. Mirë de, më thuaj ça ka thënë për Skënderbeun Asipi? Ua tori mendjen me populizëm të tepruar që iu dukën fjalët e tij si shpikje e shekullit. Kaq mund të nxirrni ju shqipet e Maqedonisë? Ndonjë mulla të vetëm që shkonte për vit në Egjipt? Që donte shtet islam? Që mburrej me turqizmin e paraardhsëve?
    Që rrente se perandoria turke "na kishte dhënë shumë të mira" kur hoxhë e prift bashkë ndalonin gjuhën shqipe? Edhe shkonin përdore te kadiu të kallëzonin ata që shkruanin shqip.
    Mulla Asipi... "shkonin nga Shkupi edhe shisnin produkte mollë, dardhë e portokalle në Stamboll shqiptarët në Turqi" edhe legenat rreth e rrotull hapnin gojën pri habisë nga këto xhevahirë që i hanë vetëm filloristat.
    Rrofsh qe me tregove kush qenka Fishta. Te ndihmon pak per te shtuar simpatine ndaj "arabit shqipfoles" me te cilin po debaton. Ate shprehje nuk e nxorra jashte kontekstit, thjeshte e paralelizova me nje shprehje qe ti kishe sjelle ketu. Ku eshte dallimi? Fishta - poet i madh, prift. Asipi - orator i madh, imam. Une s'shoh ndonje dallim. Te dy jane artiste te fjales e te religjionit.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Darius Lexo Postimin
    Kush eshte ai bastard qe i ka dhene te drejte vetes te dhunoje muziken folklorike shqiptare? Kjo pacavure (me demek Burimi) eshte nje arabizem i peshtire dhe pervec ciftelise nuk ka asnje element tjeter te muzikes popullore shqiptare. Cfare turpi. Te pakten mos te arrihet deri ketu sa te bastardohet ajo vlere e pallogaritshme e tradites shqiptare dhe te shitet arabizmi si puro folklor. Nese keta dy jane me te vjetrit e muzikes popullore (jo burimore, ska asgje burimore aty) ne Tetove atehere duhet t'i therrasin mendjes se po bejne krim me K te madhe dhe mbase nuk e dine. Palo njerez...

Ai bastard s'kishte ku te kapej e te "imitonte" muziken burimore shqiptare sepse ne kohen qe ai kishte vendosur te kendonte, shteti ame (Shqiperia jone e dashur) cdo tingull ia kushtone Enver Hoxhes e Partise Komuniste.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Faqja 13 prej 34 FillimFillim ... 3111213141523 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  2. Ortodoksia Shqiptare sot
    Nga Orientalist në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 08-09-2010, 10:11
  3. Plavë e Guci
    Nga Davius në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 05-10-2008, 23:36
  4. Nga Iliret deri tek Shqiptaret!
    Nga tani_26 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 06-03-2007, 21:53

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •