alibaba
Sistemi drejtshkrimorë i sotëm nuk ekzistonte në kohët e lashta.Si zakonishtë foljet gjenden në vetën e parë për të shprehur thuajse të gjithë zgjedhimin--kjo pranohet nga të gjithë dëshifruesit.NDAJ Ç PO NA THONI????.Ajo rrugë që tregoni ju është krejt rrugë teorike ,pasi nuk janë lexuar mbishkrimet e lashta në mënyrë që të kemi tabelën e zhvillimit të një fjale nga kohet me të lashta deri me sotë,ndaj mos u nxitoni të nxirrni përfundime i bazuar në teori.Unë jamë në gjendje tju a vërtetoj me anë të mbishkrimeve fjalën shqipe e cila është edhe emër-AULI-AVULLI-AULESA.ju ku bazoheni????.
RUMANISHTEN NUK E NJOHË....thuhet se ka punime në shqipëri(çabejt) që tregojnë afrimitet mindis shqipes edhe ruamanishtes.Me sa njohë rumanishtja është e grupit latinë --në një kohë që latinia ka huazuar qindra fjalë nga mëma e vetë etruskishtja....ndaj është fundë e krye e gabuar të mendojme se shqipja ka huazuar nga rumanishtja...vetëm po të ecim me llogjikën e Mayerit.Kjo vërtetohet fare lehtë në se do mundemi të dallojmë mbishkrimet pellazge ..shih rastin e aulit më poshtë.
Auli -Aulesa,është e njëjta gjë edhe përbën emër njeriu-perëndie=AVULL-MJERGULL=FRYMA E PERËNDIS.Përmëndet që nga shek i 7 p e s në mbishkrimet etruske.Njihet nga dygjuhëshit etrusko-latinë si AVULLI.etje etje.Krahësimi me ru mun ishten është fundë e krye i gabuar.Vetëm në se më vërteton ekzistencën e gjuhës ru mune që nga shek 7 p e s.Styx dha një mendim të llogjikshëm për vëllezrit Laris-Auli.Auli është legjendë etruske.
Ju kujtohet skena me Menelaun kur tërheq Parin zvarrë?.Ndërhyn Afërdita edhe ja rrëmben edhe E MBULOJ ME AVULL=MJERGULL EDHE ÇOJË NË PALLATIN E PRIAMIT.Auli nënkupton avullin=frymën e shenjtë të perëndis.Në mbishkrimin e cortonës vrejmë edhe shprehjen AULESA LATINASE=frymën e shenjtë latinase.
AVULLI QË LEXUAM MË LARTË PRURI AULESE LATINASE
Krijoni Kontakt