Close
Faqja 26 prej 48 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 475
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Une te kisha thene mos prit shum qe te varrosihs kete fe, bene kte pune qe sot. A mendon ti se i ben dem fese islame nese ti ndron fene ?!! Allahu nuk ka nevoje per njerez , njerezit kane nevoje per Allahun!!!
    Sa i perket atij berllogu qe flet ti , ata jane me pak se nje perqind e muslimanve qe paraqesin sekt ne vehte, nuk dmth se te gjithe muslimanet besojne dhe veprojne sic bejne ata, une jam musliman dhe mjeker nuk kam , pantallona te shkurtera nuk vesh, arabet nuk i imitoj !!!
    Sa i perket muzikes, per mendimin tim me mire muzike arabe me degju se sa muzik serbe qe me degjon ti! Nga e di qe me degjon muzik serbe, nga fakti qe ti e uren artin islamik qe me ben te besoj qe pelqen artin kristijan , duke pasur parasysh se serbet jane te tille, ti degjon muziken e tyre!
    Sa i perket katerdales do te shkruaj me shkronja te medha qe te lexojsh me mire e ndoshta do te kuptojsh se cfar po i brengos muslimanet lidhur me kete katedrale!

NDERTIMI I KATEDRALES NUK I PENGON ASNJE MUSLIMANI. KURRE NUK I KA PENGUAR DHE KURRE NUK KA PER TI PENGUAR!!! A KAQ VESHTIRE E KE TA KUPTOJSH KETE AH ?!!!
    AJO QE NA PENGON NEVE ESHTE, PSE VALLE DUHET TE RREZOHET NJE SHKOLLE QE ATY TE NDERTOHET KATEDRALJA ?!!! PER CFAR ARSYEJE DOEMOSDO QE TE RREZOHET SHKOLLA ?!!! A JENI NE VEHTE OSE JO ?!! A PAK VEND KA PRISHTINA KU MUND TE NDERTOHET KATEDRALJA?!! CFAR PUNA ME LLOGJIKEN TUAJ, DO TE RREZOJME SHKOLLA QE TE NDERTOJME OBJEKTE FETARE?!! NGA SHQIPERIA THUAJNE " A JENI NE METRO OSE JO" !!!
    KETE QE KERKOJNE KATOLIKET PARAQET NENSENSIN ME TE MADH DHE APSURDITETIN ME TE MADH QE KA PA NDONJEHERE HISTORIA NJEREZORE. DO TE SHEMBIM SHKOLLA QE TE NDERTOJME KISHA E XHAMIJA!!!
    KUJT LLOGJIKE I BENI YZMET AMAN ?!!!
    NE VEND QE TE NDERTOJME SHKOLLA, JUVE KERKONI QE TI REZZONI ATO!!!
    KAM BESUAR QE POPULLI SHQIPTAR ESHTE ME I ZGJUAR SE KAQ , POR DITA DITES ME DUKET SE KAM GENJYER VETEN TIME!

Besoj qe e ke lexuar me vemendje kete postimin tim dhe se ke kuptuar se ku qendron problemi i ndertimit te kesaj katedrale.

Me Respekt
    GV_USA
    ================================================== =========
    Une e kuptoj se ti nuk je "kunder"Katedrales, po je mose me u ndertue Katedralja ne qender te Prishtines, po te ndertohet dikunde ne nje qoshe te kosoves!!! a po jo???!
    Ti si arsyje po e gjen, kishe e paska prishe nje shkolle, e ne vende te asaj shkolle po ndertojkan katedrale, qka edhe ket ti se ke pse e kane rrezuar ate shkolle[burg] por e ke qe mose te ndertohet Katedralja ne qender te Prishtines!!![nuk ka budall ma, budallen e kishin mbyte Amerikanet ne Arapistan!
    Ndertimi me i bukur dhe me me vleft qe ndonjeher ka pasur Kosovado te jete Katedralja.
    Rrnoft USA-ALB, Kosova.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Jo Jo mos me keqkupto nuk kisha asgje personale...

Vetem desha qe te potencoj se ,disa qe e quajn veten ne menyre Idioteske Patriota dhe Atdhetarë,qdo Ditë ndegjojn Muziken Serbe...dhe ne kete rast Kjo Dragana ishte nje kengetare Serbe e Fmashme nje kohë,dhe besa i kishte hyr ne gjak shqiptareve shumë ,thash bile kur te flasesh me mua ,leta qkyq vinampin se degjuari kete kengetare serbe...

Deshiroj qe te ta bej me dije ty dhe vellezerve te tjere nga Shqipria:

Para ca vitesh isha (pas luftes) ne Durres ,dhe kur leshoja Radiot "Shqiptare" vetem Muzik Shqip nuk ndegjoja,se greqisht dhe Italisht besa edhe serbisht dhe bullgarisht i kishe ne Podium...
    Dola ne tregun e Dursit,nga deshprimi qe fitova nga Radiot ne Shqipri,qe te blej noj Cd apo Kasetë,te ndonje kengetari Shqiptar...besa kerkova me ngulm qe te gjej Ilir Shaqirin (thjesht me pelqen),,por asesi nuk mund ta gjeja ne treg...dhe per qudi ,sa here qe kerkoja Ilir Shaqirin ,e gjeja kaseten e Draganes apo Llepa Brenes

Ne nje fare menyre kuptova se cili eshte Nacionalizmi apo Atdhetarizmi ne Shqiprin e ketyre Forumisteve qe me qajn Koken ketu me pallavra te tipit "Anegdota"

Muzika e nukur ka qene nje nga artet qe gjithmone i ka kaluar kufijte e kombeve dhe nacionaliteteve. Vetem nje shoqeri barbare e mohon bukurine artistike te muzikes per ideal. Duhet te jesh lope qe te besh dicka te tille, pra nje qenie pa ndjenja, pa shpirt, pa kulture. Por eshte e vertet qe muzika e huaj ne Shqiperi ka kohe qe dominon, kjo edhe per faj te nje far shterpesie muzikore te tanishme, fal gjendjes ekonomike. Por kultura muzikore qe ka krijuar Shqiperia, eshte shume e qendrueshme, e pasur dhe me tradite te forte. E kunderta ndodh ne Maqedonie Kosove. Te degjosh muzike shqiptare sot, sidomos ate qe vjen nga Kosova e Maqedonia eshte nje tmerr i vertet. Ate lloj muzike cingijesh me pipizane as Turqit e 200 vjeteve me pare nuk e dogjonin, kaq e arabizuar eshte.

Per te sjell ketu pak nga realiteti i sotem. 90% e muzikes se blere sot ne Kosove e Maqedoni (sidomos Maqedoni) eshte ose muzike me nota te forta arabe, ose Rep Zezakesh.

Ne Shqiperi kjo tradite muzike magjypesh thuajse u zhduk gjate 50 viteve komunizem dhe nje tradite me e moderne muzikore u vendos. Festivali i kenges ishte padyshim podiumi me i larte i nje muzike puro shqiptare, te pakten nga ana muzikore.

Per ta ilustruar - disa nga vargjet e kengeve me te famshe shqiptare thone:

Po ku ka si ty o Shqiperia ime
    Mos fisnikja permbi gur
    Rrjedh ne kenge e ligjerime
    Ballelarta me Flamur

Ne Maqedoni e Kosove sot dy nga kenget me te degjuara sot kane keto vargje.

Hajt Hajt o llokum, dridhi byth"t pak ma shume......
    dhe
    Me ke rane ne pubertet, me je vene moj ne siklet, O Selfo oj Selvi.....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Zarathustra. : 20-07-2008 më 16:33

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga godel Lexo Postimin
    E ndoshta fatkesia e popullit shqiptar eshte se ka shume njerez me llogjiken tende.

Si te ishte nje pagan i vertete i jep rendesi tullave dhe llacit te shkolles. Me siguri ajo do te kete qene ndonje shkolle e vjeter, dhe meqe eshte qendra e qytetit eshte shume e rendesishme te ndertohet nje katedrale qe myslimane te indoktrinuar si puna jote e kane hale ne sy (dhe ironikisht jemi tek nenforumi i tolerances fetare). Tulla dhe llaci mund te rihidhen ne nje vend tjeter dhe behet nje shkolle edhe me moderne.

Une personalisht jam ateist, dhe s'me behet vone as per kisha e aq me pak per xhamia. Por me behet zemra mal qe ne mes te Prishtines po behet nje katedrale. Shpresojme te jete madheshtore.
    Harrova une se juve ne Kosove jeni 100 % persona intelektual. cfar ju duhen shkollat juve aman, rezoni krejta , ndertoni vetem kisha e xhamija , biles kthejeni kosoven ne "school free zone" !
    Sa i perket katedrales , per deri sa ajo do te jete bosh ,kurre nuk ka te me duket si hale ne sy, ne fakt do me duket si objekt dalles , sepse njerezit do rijne jashta dhe do numrojne sa njerez do futen mbrenda " Sot dy persona, neser tre, pasneser 1 e keshtu me rradhe , 1 , 3 , 2 , 4 , 1 , 3, 2 ne ndonje rast feste ndoshta 15 persona" !
    E keqja eshte se per personat si ju, xhamite i perjetoni si nje ferre ne sy , kur shikoni se si mbushen plot me njerez, andaj tipat si puna jote menojne se me ndertimin e katedrales do te ndertoni nje ferre per muslimanet, shum gabim, jashtzakonisht gabim!
    Me 2% katolik dije qe kurre nuk keni te beheni si ferre ne syte tona , kurre sepse jeni me pak edhe se pakica, me gishta numeroheni!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Harrova une se juve ne Kosove jeni 100 % persona intelektual. cfar ju duhen shkollat juve aman, rezoni krejta , ndertoni vetem kisha e xhamija , biles kthejeni kosoven ne "school free zone" !
    Sa i perket katedrales , per deri sa ajo do te jete bosh ,kurre nuk ka te me duket si hale ne sy, ne fakt do me duket si objekt dalles , sepse njerezit do rijne jashta dhe do numrojne sa njerez do futen mbrenda " Sot dy persona, neser tre, pasneser 1 e keshtu me rradhe , 1 , 3 , 2 , 4 , 1 , 3, 2 ne ndonje rast feste ndoshta 15 persona" !
    E keqja eshte se per personat si ju, xhamite i perjetoni si nje ferre ne sy , kur shikoni se si mbushen plot me njerez, andaj tipat si puna jote menojne se me ndertimin e katedrales do te ndertoni nje ferre per muslimanet, shum gabim, jashtzakonisht gabim!
    Me 2% katolik dije qe kurre nuk keni te beheni si ferre ne syte tona , kurre sepse jeni me pak edhe se pakica, me gishta numeroheni!

GV_USA
    ================================================== =======
    Nuk eshte shume me rendesi se sa njez ose besimtar shkojnne ate Katedrale, me rendesi eshte qe te ndertohet ne qender te kosoves, e zbukuron kryeqendren tone.
    Por edhe ata besimtar qe shkojn ne ate katedrale do te jen njerz te civilizuar dhe te edukuar, qe do te vlejn me shume se gjithe njerzimi qe shkojn ne qabe!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281

GV_USA
    I nderuar Gostivar, bera nje bilanc dhe pashe se, ti dhe ai arrabi finsik jeni me "shkolldashesit" qe ju digjet "zemra" per nje shkolle te vjeter ne Prishtine . Ndrsa ne krahun tjeter shoh plot kosovare, te cilet e kuptojne se rruga per te hyre ne familjen perendimore fillon nga Katedralja. Askush ketu nuk e ha "merakun" tend se, vertet ti u bere keq per shkollen qe u prish dhe tani nxenesit mbeten pa shkolle. Te gjithe e dine se ti je nje mysliman i arrbizuar, qe para xhamise nuk ve as Kosove pa lere me shkolle. Lavdi Zotit qe me ne fund po i shoh nje pjese te konsiderueshme te inteligjences se Kosoves, te cilet e kuptojne fare mire dhe i jane mirenjohes Perendimit, qe me ne fund dhe ata te kene shtetine tyre, dhe te shohin nje dite te mbare per kombin dhe familjet e tyre. Por ata kane nje dallim krejt te kundert me ty dhe me te gjithe te arabizuarit si ty. Ata nuk jane hipokrite. nje pjese e tyre edhe pse mund ti perkasin religjionit mysliman ne kosove, e shprehin hapur ate qe ndjene duke e aprovuar ndertimin e katedraels, dhe duke e pare si nje vlere shpriterore te kombit te kosoves. Ndersa ti, je nje kundershtar i hapur i krishterimit, cka duket qarte tek katedralja, dhe per ironi dhe hipokrizi , ti jeton ne vendin ku vete Krishti dhe kisha e Krishtit e formuan si shtet, Ameriken, ku cdo ligj dhe liri vjen si rezultat i mesimit te bibles dhe jo islamit. Me plot te drejte Jack Jwatson te quan hipokrit, sepse ti ngre lart islamin dhe te mirat e tij, ndersa nga ana tjeter shan dhe urren Perendimin. Po rrezultati? Ti per te jetuar zgjedh jo te "mirat" e islamit te cialt gjenden Free ne parajsen e lindjes se mesme, por jeton pikerisht ne ate vend qe urren me shume, Ameriken. Ti nuk je ne radhe te pare i sinqete me veten tende dhe me besimin qe predikon, ky eshte HIPOKRITI. Une i vleresoj njerizt jo nga cka thone, por nga cka bejne.
    Ka plot si ty ne Amerike qe jetojne dhe hane atje, por zemren e kane ne Arabi. Por ka nje dallim mids te arrabizuarve dhe zakonit fisnike te shiqptarit. Shqiptari nuk e ka ne tradite qe ta haje buken e mikut dhe ti permbyse kupen. Nese nuk e kupton kete shprehje, pyet se meson.
    Ps. duket shehsit se ti dhe ai arabi Fisnik, u cate me dysh nga marrazi dhe nuk kini me se cfare te beni. A nuk e kutponi se Isalmit toka po i rreshqet nen kembe ne Kosove? A e di ti se pas disa vjetesh islami ne Kosove do te shihet si nje relike e vjeter dhe hileqare? Mbase ti pyet dhe thua: ku je kaq i sigurte? Sigurine ma jep te qenit shqiptar, ma jep gjaku i Kastriotit, qe vlon ne dejet e shiqptarit.
    Mbec me shendet atje ne Amerike. Ke dokumentet apo .... hyre nga "mali"...? bej shaka.
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 20-07-2008 më 23:46

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi Lexo Postimin
    I nderuar Gostivar, bera nje bilanc dhe pashe se, ti dhe ai arrabi finsik jeni me "shkolldashesit" qe ju digjet "zemra" per nje shkolle te vjeter ne Prishtine . Ndrsa ne krahun tjeter shoh plot kosovare, te cilet e kuptojne se rruga per te hyre ne familjen perendimore fillon nga Katedralja. Askush ketu nuk e ha "merakun" tend se, vertet ti u bere keq per shkollen qe u prish dhe tani nxenesit mbeten pa shkolle. Te gjithe e dine se ti je nje mysliman i arrbizuar, qe para xhamise nuk ve as Kosove pa lere me shkolle. Lavdi Zotit qe me ne fund po i shoh nje pjese te konsiderueshme te inteligjences se Kosoves, te cilet e kuptojne fare mire dhe i jane mirenjohes Perendimit, qe me ne fund dhe ata te kene shtetine tyre, dhe te shohin nje dite te mbare per kombin dhe familjet e tyre. Por ata kane nje dallim krejt te kundert me ty dhe me te gjithe te arabizuarit si ty. Ata nuk jane hipokrite. nje pjese e tyre edhe pse mund ti perkasin religjionit mysliman ne kosove, e shprehin hapur ate qe ndjene duke e aprovuar ndertimin e katedraels, dhe duke e pare si nje vlere shpriterore te kombit te kosoves. Ndersa ti, je nje kundershtar i hapur i krishterimit, cka duket qarte tek katedralja, dhe per ironi dhe hipokrizi , ti jeton ne vendin ku vete Krishti dhe kisha e Krishtit e formuan si shtet, Ameriken, ku cdo ligj dhe liri vjen si rezultat i mesimit te bibles dhe jo islamit. Me plot te drejte Jack Jwatson te quan hipokrit, sepse ti ngre lart islamin dhe te mirat e tij, ndersa nga ana tjeter shan dhe urren Perendimin. Po rrezultati? Ti per te jetuar zgjedh jo te "mirat" e islamit te cialt gjenden Free ne parajsen e lindjes se mesme, por jeton pikerisht ne ate vend qe urren me shume, Ameriken. Ti nuk je ne radhe te pare i sinqete me veten tende dhe me besimin qe predikon, ky eshte HIPOKRITI. Une i vleresoj njerizt jo nga cka thone, por nga cka bejne.
    Ka plot si ty ne Amerike qe jetojne dhe hane atje, por zemren e kane ne Arabi. Por ka nje dallim mids te arrabizuarve dhe zakonit fisnike te shiqptarit. Shqiptari nuk e ka ne tradite qe ta haje buken e mikut dhe ti permbyse kupen. Nese nuk e kupton kete shprehje, pyet se meson.
    Ps. duket shehsit se ti dhe ai arabi Fisnik, u cate me dysh nga marrazi dhe nuk kini me se cfare te beni. A nuk e kutponi se Isalmit toka po i rreshqet nen kembe ne Kosove? A e di ti se pas disa vjetesh islami ne Kosove do te shihet si nje relike e vjeter dhe hileqare? Mbase ti pyet dhe thua: ku je kaq i sigurte? Sigurine ma jep te qenit shqiptar, ma jep gjaku i Kastriotit, qe vlon ne dejet e shiqptarit.
    Mbec me shendet atje ne Amerike. Ke dokumentet apo .... hyre nga "mali"...? bej shaka.
    Pik se pari une jam mesues me profesion, pa marre para sysh se kam marre rrugen e gurbetit.Se dyti nuk jam idiot si puna jote qe favorizon shembjen e shkollave per te ndertuar objekte fetare.
    Interesante eshte fakti se njohurite per rendesine e shkolles i kam marrur ne shqiperi , andej nga vjen ti, prej proseforeve te ndershem qe ligjeronon prane universitet Aleksander Xhuvani ne Elbasan, dhe ti i rritur dhe i edukuar ne shqiperi je turp per gjithe ata profesor pasi qe akoma nuk ke kuptuar rendesine e shkolles.
    Une ndoshta jam musliman i arrabizuar por te pakten nuk jam nje tip qe i puth doren Janullatosit sic e keni zakon juve qe u puthni duart prifterinjve.
    Nese ka ketu ndonje hipokrit jeni ju ato qe per hire te hipokrizise qe keni edhe pse e dini fort mire se eshte gabim te prishet shkolla e te ndertohet nje objek fetare perseri e perkrahni ate ide!!!
    KJO ESHTE HIPOKRIZIA ME E MADHE QE ESHTE VETI E JOTJA DHE E TIPA SI PUNA JOTE!!!

Po ti je je njeri me dituri zero!!!! Ligjet ne amerik nuk vijne nga bibla , se te vinin nga bibla ato prostitutat do te duheshte cdo dite nga 100 te gurrezoheshin me vdekje mos them me mijera prostituta. Te vinin ligjet amerikane nga bibla , me mijera te ri qe ketu i shajne preinderit do te duheshte te vriten cdo dite etj etj !

AMERIKA ESHTE SHTET SEKULARRRRRRRRRRRRRRR !!!! SKA LIDHJE SHTETI AMERIKAN ME FENEEEEEEEE !!!!

Per kosoven , mos u merzit njerez qe mendojne me ganglione si puna jote , ka shum pak ne kosove, dhe vetem njerezit e till qe mendojne me ganglione mund te tradhetojne fene islame , se njerezit normal , dhembi te te behet deri te kemba nuk ka per te ndodhur.
    Hipokrit , tan kohen me flet anti krishti , anti krishti, muslimanet jane anti krishti ,anti krishti erfaqeson muslimant , e ne biblen tende shkruan se anti krishti do te vij nga cifutet !!!!
    Ti je Hipokrit e jo une !!! Kurre nuk kam qene hipokrit , nuk nuk do te jem , nuk e bie vehten time une ne nivelin tend qe te behem hipoktir si puna jote , njeri pa vlera !

Ti beje shaka , ndersa une te them te verteten.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    27-06-2007
    Postime
    78
    Citim Postuar më parë nga dardaniAU Lexo Postimin
    ================================================== =======
    Nuk eshte shume me rendesi se sa njez ose besimtar shkojnne ate Katedrale, me rendesi eshte qe te ndertohet ne qender te kosoves, e zbukuron kryeqendren tone.
    Por edhe ata besimtar qe shkojn ne ate katedrale do te jen njerz te civilizuar dhe te edukuar, qe do te vlejn me shume se gjithe njerzimi qe shkojn ne qabe!
    Qe te ndertohet nje objekt ne qender te qytetit pavaresisht se cfare objekti eshte duhet ta kete pelqimin e shumices dermuese te banoreve te atij qyteti.
    Por, ne kete rast fjala eshte per kryeqytet pra eshte qendra me te cilen nje shtet identifikohet dhe rrjedhimisht i bie qe duhet ta kete pelqimin e popullit.

Une besoj qe po te pyetej cdo qytetare i thjeshte i Kosoves dy pyetje, njera a je dakord qe ne qender te Prishtines te ndertohet nje shkolle dhe e dyta a je dakord qe te ndertohet nje Katedrale atehere per pytjen e pare do te ishin ndoshta 100% e popullates perderisa per te dyten frikohem se as 10% nuk do te kishte kaluar.

Pra, pavaresisht besimit dhe pelqimit tend individual, vepra e cila behet kunder 90% te popullit nga shteti quhet imponim dhe si i tille bie ndesh jo vetem me demokracine por edhe me te gjitha ideologjite tjera perpos diktatures.

Sa i perket kualitetit te njerzve ne ate katedrale dhe ne Qabe. Ti ketu ben nje vleresim paragjykues dhe ne te njejten kohe i ofendon qindra miljona njerz tjere. A eshte ofendimi i qindra miljon njerezve vlere?

Sa i perket paraqitjes se popullit shqiptare si popull Europian:
    1. Shqipetari duhet ta hjeqe nga jeta e tij njehere e pergjithmone logjiken e nenshtrimit per perfitime materiale. Nuk kam asgje kunder vlerave Europiane(selektivisht) por jam kunder turrit drejt te panjohures vetem pse politikanet e kane vizatuar rrugen e caktuar dhe e kane zbukuruar per se tepermi per qellime te panjohura dhe jam kunder hedhjes poshte te vlerave pozitive tona dhe perqafimit te vlerave pozitive/negative te huaja.
    2. Identiteti europian ska te beje me fene e krishtere apo fene Muslimane. Nese europa do te ishte kunder Islamit atehere do te ishte kunder vullnetit te lire, vlere te cilen e ka ne rradhe te pare te propagimit.

Citim Postuar më parë nga Julius Lexo Postimin
    Të pysësh çdo lloj kristiani besimtar apo nominal, nuk do fliste për bashkim me Italinë apo me Greqinë e ku di unë.
    Bollano

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Ndertimi i objekteve te tilla kulturore ne rradhe te pare behet gjithmone ne qender te qyteteve, kurse ai i shkollave ne periferi te qyteteve ku trafiku eshte me i ulet dhe ka me pak zhurme dhe rremuje. Kjo eshte normale.

Se dyti Katedralja perfaqeson simbolin dhe aspirimin e integrimit Eurpian te nje kombi qe fatkeqesisht ka perqafuar kulturen orientale te jetes dhe akoma vuan prej saj. Nuk duhet te harrojme se cdo vit EuroBarometri i nxjerr shqiptaret si kombi e fundit qe ata kerkojne te shohin te integruar ne Europe. Arsyeja kryesore eshte kultura jone orientale, pra jo-europiane. Serbia eshte shume here me e preferuar se ne.

Ajo Katedrale eshte simbol i qenies dhe i rrenjeve te thella europiane qe ka kombi shqiptar, i autoktonizmit tone dhe pse jo edhe i civilizimit tone si komb. Ajo Katedrale eshte simbol aleance (fatkeqesisht nga te paktat simbole aleance) i Kosoves me pjesen tjeter te Europes sidomos me perendimin.

Deri me sot Kosovaret vetem kane vajtur per te punuar ne Europe por shume pak kane marre prej kultures se saj. Shumica dermuese nuk kane denjuar as te edukohen atje, megjithese e kane pasur mundesine. Islami dhe kultura arabe qendron perseri e forte duke na nxjerre ne ne krahun e gabuar te aleancave kulturoro-strategjike, dhe duke na izoluar nga qyteterimi dhe menyra e mendesia europiane e jeteses, progresit dhe mireqenies.

Cdo gje qe sulmon kulturen arabe ne trojet shqiptare, per mua duhet promovuar me shume zell.

Ernst Kaltenbrunner Maska e Bizantin
    Anëtarësuar
    26-01-2008
    Vendndodhja
    Swabia
    Postime
    670
    Dmth qe ti per ceshtje fetare je ne gjendje te ngresh dore kunder vellezerve te tu , qe ja pa dashjen tuaj jane musliman dhe jane krenar qe jane musliman dhe e kam thene edhe me pare nuk ka rendesi se sa shum mund tju pengoj ky fakt , e keni kot muslimanet nuk i ktheni ne kristijan , budista , cifut ortodoks etj etj.
    Po mirë, mua gjete të më bësh një pyetje të tillë? Mua me një nick të tillë (Bizantin)? lol...

Në vend të përgjigjes po të postoj një pjesë nga ''Historia e Skënderbeut'' e Fan Nolit.

Noli ka qënë një nga mjeshtrit më të mëdhenj të gjuhës shqipe prandaj foljet që ka përdorur në tekst nuk janë të rastit...
    Slagt ham! Kristenmands sønn har dåret. Dovregubbens veneste mø.

Gott mit Uns

Faqja 26 prej 48 FillimFillim ... 16242526272836 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •