Close
Faqja 17 prej 48 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 161 deri 170 prej 475
    i nënshtruar Maska e master2006
    Anëtarësuar
    15-09-2006
    Vendndodhja
    Prishtinë
    Postime
    1,238
    Nje dokumenar i shkurte ne lidhje me ndertimin e katedrales ne qender te kryeqytetit

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    Proprocionaliteti qe u permend ne ato pika ishte per kete arsye...dhe ka kete domethenje...

Ndertimi i nje katedrale duhet te lidhet ngusht me nevojen per te ,ne prishtin ka disa kisha apo objekte fetare katolike qe sherbejn per besimtaret katolik..

Mirpo realisht edhe ato objekte jan teper nese merret parasysh kerkesa per to ,sepse ka shum pak te krishter ne prishtin sa qe edhe po te mbildhen ete gjith sa jan ne prishtin ,ju mjafton nje objekt te madhesis 4 m 4 m... dhe at me ndihmen e nderkombetaereve qe jan ne kosov dhe zakonisht ne per festa...

Mirpo katedralja ka karakter perqares dhe poashtu politik nga qeveria kontraverze dhe poashtu tentim propagande fetare,sepse kete ia mundeson pozita strategjike e kesaj katedrale...

Shembull: nese viziton prishtinen ndonje vizitor ,ai patjeter duhet ta krijoj bindjen se gjendet ne nje qytet me frym krishtere...

Por poe ceki edhe nje her opinionin e Bushit "Popullin shqiptar e njof si popull musliman"

qdo perpjekje tjeter eshte "si te ndertosh diqka prej akullit ne mes te zjarrit"
    Dukesh qe je Arab dhe bir arabi, sepse ke frike dhe dridhesh nga kisha. Por ti duhet te dish se Kisha e Krishtit, nuk eshte ndertesa . Kishen e krishtit as dyert e FERIT nuk mund ta mudin. Por ne shkrimet e tua i nderuar Arab shoh helmin qe ti hedh ndaj shqiptareve, ndaj vendit tim te dashur dhe atdheut tim. Por me duhet te te lavderoj per dy gjera sepse nuk dua te ta ha hakun: Qe gjuhen shqipe e flet shume mire, dhe kam vene re se ne cdo rast, e tregon friken qe ke nga krishterizmi. Kjo e fundit me gezon.

i/e regjistruar Maska e refet
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    553
    a ba prishtina si qutet shkau ne njeren an katedrala e ne anen tjeter manastiri.na shkoj ni shka erdh shkau tjeter. haj se ene ato kisha e manastira behen xhamija ni dit .ju pershendes nga tetova

Zoti eshte me ne Maska e xemanuel
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Vendndodhja
    kosove
    Postime
    137
    Citim Postuar më parë nga refet Lexo Postimin
    a ba prishtina si qutet shkau ne njeren an katedrala e ne anen tjeter manastiri.na shkoj ni shka erdh shkau tjeter. haj se ene ato kisha e manastira behen xhamija ni dit .ju pershendes nga tetova

mos u bo shum,e injorant se nuk te ka hije nese je shqiptar nese je maqedon te ka hije por ama ne kosove jan 10 % katolik edhe kosova eshte i vetmi shtet qe nuk ka katedrale edhe ki respekt per besimet e tjera nese nuk te ka keshilluar dikush te keshilloi une por ne paqe vella i dashur sepse duhet pasur respekt per njeri tjetrin flm per mirkuptim

alpha dominant Maska e D@mian
    Anëtarësuar
    20-09-2005
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    1,170
    a ba prishtina si qutet shkau ne njeren an katedrala e ne anen tjeter manastiri.na shkoj ni shka erdh shkau tjeter.
    Mundesite per ta bere si pazar jevgjish ekzistojne akoma. Mos i humb shpresat!
    FLUCTUAT NEC MERGITUR

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga xemanuel Lexo Postimin
    mos u bo shum,e injorant se nuk te ka hije nese je shqiptar nese je maqedon te ka hije por ama ne kosove jan 10 % katolik edhe kosova eshte i vetmi shtet qe nuk ka katedrale edhe ki respekt per besimet e tjera nese nuk te ka keshilluar dikush te keshilloi une por ne paqe vella i dashur sepse duhet pasur respekt per njeri tjetrin flm per mirkuptim
    Refeti e kishte fjalen kur te gjithe te krishteret ne kosove do te konvertohen ne musliman , atehere kishat e juaja do ti bejme xhamija

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Allahile, nga mendte e krese qysh po jini?

Refeti e kishte fjalen kur te gjithe te krishteret ne kosove do te konvertohen ne musliman , atehere kishat e juaja do ti bejme xhamija

GV_USA
    Ashtu de Guske, rrofte toleranca.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    [QUOTE=refet;1958152]a ba prishtina si qutet shkau ne njeren an katedrala e ne anen tjeter manastiri.na shkoj ni shka erdh shkau tjeter. haj se ene ato kisha e manastira behen xhamija ni dit .ju pershendes nga tetova[/QUOTE

E..Kur te behen kishat e manastire Xhamija, ateher sipase teje[refet] kosova po u bejka shqiptare!!! Ha,Ha,Ha, ah budalla qe tek je!

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Lioness Lexo Postimin
    Allahile, nga mendte e krese qysh po jini?

Ashtu de Guske, rrofte toleranca.
    O guske sipas tatistikave boterore, feja islame eshte feja qe ritet me shpejt ne bote, ti e di fort mire qe ne fillim te ketij viti , feja islame kaloj ne numer katoliket.
    Andaj duke pasur parasysh kete shtim te muslimanve , konvertimet qe behen ne numer te madh , me deshire e jo me dhune ( nuk lejohet ne islam te konvertohen njerezit me dhune ) , do te vi koha kur krejt kristijanet ne kosove , me deshire do te perqafojne fene islame.
    Kur te vij ky moment , athere kishat me nuk do te na duhen , ashtu qe pran kishave e ndertojme minare, do ti hekim ikonat dhe voila u ndertua xhamija e re.

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    O guske sipas tatistikave boterore, feja islame eshte feja qe ritet me shpejt ne bote, ti e di fort mire qe ne fillim te ketij viti , feja islame kaloj ne numer katoliket.
    Andaj duke pasur parasysh kete shtim te muslimanve , konvertimet qe behen ne numer te madh , me deshire e jo me dhune ( nuk lejohet ne islam te konvertohen njerezit me dhune ) , do te vi koha kur krejt kristijanet ne kosove , me deshire do te perqafojne fene islame.
    Kur te vij ky moment , athere kishat me nuk do te na duhen , ashtu qe pran kishave e ndertojme minare, do ti hekim ikonat dhe voila u ndertua xhamija e re.

GV_USA
    Ndoshta heshtja do te te dukej aprovim, ndaj po begenis e po te pergjigjem per here te fundit. Qiqra ne hell. Kaq.

Faqja 17 prej 48 FillimFillim ... 7151617181927 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kush ishte në të vërtetë Josip Broz - Tito?
    Nga Cimo në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 284
    Postimi i Fundit: 19-01-2015, 10:36
  2. Gonxhe Bojaxhiu - Nënë Tereza
    Nga Brari në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 42
    Postimi i Fundit: 30-12-2006, 15:05
  3. Historia e Kishes Katolike shqiptare ne Kosove
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 15-06-2006, 16:43
  4. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33
  5. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •