Close
Faqja 7 prej 21 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 210
    i/e regjistruar Maska e udhetari
    Anėtarėsuar
    31-07-2005
    Postime
    103
    Citim Postuar mė parė nga Uarda-1 Lexo Postimin
    Sepse Perendia e deshi aq shume boten sa dha Birin e Tij te vetemlindurin qe kushdo qe beson ne Te te kete jeten e perjetshme.
    e vazhdova une per ty, te gjithe kemi nevoje per kete dashuri, te gjithe duam ta ndjejme fort doren e tij ne jeten tone, ne zemrat tona, (cudi tani qe po e shkruaj kete gje mu mbushen syte me lot), te falenderoj me zemer qe kerkon te gjesh te verteten dhe me beso, ashtu si Zoti me udhezoiu mua ashtu do te te udhezoje edhe ty.
    hapi pak mesazhet private, te lutem

ky eshte problemi i te krishtereve se ngaterrojn fene me sentimentalizmin
    feja duhet te jete e bazuar ne argumenta llogjik dhe ne argumenta te sakt qe nuk cenojne Hynyne e Zotit
    vertet ato qe ke shkruar me siper mund te jene mbreselenense per disa por ato jane nje gabim i madh qe cenon Madheshtine e Zotit

Nuk mund te doje Zoti dike qe perzien besimin e tij me idhujtari e paganizem

Zoti eshte Nje nuk kalindur ke e nuk eshte i lindur

te percaktosh Perendise bir bie ne kundeshtim me llogjiken

sepse biri duhet medoemos te kete cilesit e te atit apo jo
    por nese eshte keshtu atehere do te kemi dy zota Perendine dhe te birin me cilesit e plota me te atin ,pra del qe krishterimi te jete jo nje fe monoteiste po politeiste

ju ftoj te analizoni mire ato qe thoni se keto jane gabime fatale qe ju radgisin me politeistat dhe ne kete rast nuk ju bene dobi besimi juaj

i/e regjistruar Maska e Uarda-1
    Anėtarėsuar
    09-06-2008
    Postime
    896
    Citim Postuar mė parė nga udhetari Lexo Postimin
    ky eshte problemi i te krishtereve se ngaterrojn fene me sentimentalizmin
    feja duhet te jete e bazuar ne argumenta llogjik dhe ne argumenta te sakt qe nuk cenojne Hynyne e Zotit
    vertet ato qe ke shkruar me siper mund te jene mbreselenense per disa por ato jane nje gabim i madh qe cenon Madheshtine e Zotit

Nuk mund te doje Zoti dike qe perzien besimin e tij me idhujtari e paganizem

Zoti eshte Nje nuk kalindur ke e nuk eshte i lindur

te percaktosh Perendise bir bie ne kundeshtim me llogjiken

sepse biri duhet medoemos te kete cilesit e te atit apo jo
    por nese eshte keshtu atehere do te kemi dy zota Perendine dhe te birin me cilesit e plota me te atin ,pra del qe krishterimi te jete jo nje fe monoteiste po politeiste

ju ftoj te analizoni mire ato qe thoni se keto jane gabime fatale qe ju radgisin me politeistat dhe ne kete rast nuk ju bene dobi besimi juaj
    Ato qe thashe une jane te shkruara ne Bibel, por me sa shoh ti nuk e njihke kete liber, para se te flasesh mundohu ta lexosh nji here qe te krijosh pak njohuri per veten tende, se per cfare flitet aty.(edhe se duhet ta lexosh shume here per ta kuptuar, se s'eshte roman)
    Tek fakti i idhujtarise, ketu ore djale me duket se nuk ke patur cte shkruash me shume, te flasesh per Atin dhe per Birin nuk eshte politeizem, sepse Biri eshte pjese e Atit dhe gjithashu eshte Fryma e Shenjte, ky quhet trinitet i cili perben nje, ashtu si trupi jot qe eshte i formuar nga shume gjymtyre dhe perbejne nje trup keshtu eshte dhe me Zotin, secila prej ketyre te trejave perbejne nje Zot te vetem.
    Ti nuk me dukesh i krishtere, apo jo?
    Prap, krishterimi eshte fe monoteiste.....dhe jo politeiste, sepse nje eshte Zoti qe ajo adhuron, crici_01, te shkrojti shume gjera dhe fakte per Zotin qe ne besojme.
    Dhe nje gje ta dish, Zoti e njeh zemren time, e di se si jam ne cdo moment, e di kur do bie dhe kur do ngrihem...dhe po te ishte qe Zoti, Ati im nuk me do atehere me beso sot nuk do te isha ketu ku jam tani. Por kam fakte dhe gjera qe ti nuk mund te kuptosh qe ai ME DO dhe jo vetem mua por KEDO QE NDJEK RRUGEN E TIJ.
    Zoti ėshtė pranė gjithė atyre qė kėrkojnė, pranė gjithė atyre qė e kėrkojnė nė tė vėrtetė.

Anėtarėsuar
    31-07-2005
    Postime
    103
    Ato qe thashe une jane te shkruara ne Bibel, por me sa shoh ti nuk e njihke kete liber, para se te flasesh mundohu ta lexosh nji here qe te krijosh pak njohuri per veten tende, se per cfare flitet aty.(edhe se duhet ta lexosh shume here per ta kuptuar, se s'eshte roman)
    Tek fakti i idhujtarise, ketu ore djale me duket se nuk ke patur cte shkruash me shume, te flasesh per Atin dhe per Birin nuk eshte politeizem, sepse Biri eshte pjese e Atit dhe gjithashu eshte Fryma e Shenjte, ky quhet trinitet i cili perben nje, ashtu si trupi jot qe eshte i formuar nga shume gjymtyre dhe perbejne nje trup keshtu eshte dhe me Zotin, secila prej ketyre te trejave perbejne nje Zot te vetem.
    Ti nuk me dukesh i krishtere, apo jo?
    Prap, krishterimi eshte fe monoteiste.....dhe jo politeiste, sepse nje eshte Zoti qe ajo adhuron, crici_01, te shkrojti shume gjera dhe fakte per Zotin qe ne besojme.
    Dhe nje gje ta dish, Zoti e njeh zemren time, e di se si jam ne cdo moment, e di kur do bie dhe kur do ngrihem...dhe po te ishte qe Zoti, Ati im nuk me do atehere me beso sot nuk do te isha ketu ku jam tani. Por kam fakte dhe gjera qe ti nuk mund te kuptosh qe ai ME DO dhe jo vetem mua por KEDO QE NDJEK RRUGEN E TIJ.
    une e kam lexuar dhe e lexoj biblen dhe kam njohuri per te prandaj dhe flas duhet te kuptosh se disa gjera me te vertet jane kontraditore dhe te pa kuptueshme

se pari Jezusi nuk mund te jete pjese e hynise se ai e mohone kete

Mateut 11/ 19: "Erdhi biri I njeriut qė ha dhe pi."
    Timoteu 1: "Nė fakt njė ėshtė Perėndia dhe njė I vetmi ėshtė ndėrmjetėsi midis Perėndisė dhe njerėzve, Krishti Jezus njeri."
    Pastaj, tė nesėrmen nė mėngjes, kur ende ishte shumė errėt, Jezusi u ngrit, doli dhe shkoi nė njė vend tė vetmuar dhe atje u lut[marku 1-35]

nese ishte pjese e hynis kujt ju lut vetes se tij eshte pak jashte llogjike apo jo?

nese do ishte Zot a do te ishte me pak i fuqishem se nje engjell
    Atėherė iu shfaq njė engjėll nga qielli pėr t`i dhėnė forcė.luka 22-43]

Manchester Maska e -Alda-
    Anėtarėsuar
    13-07-2007
    Vendndodhja
    London
    Postime
    646
    une e kam lexuar dhe e lexoj biblen dhe kam njohuri per te prandaj dhe flas duhet te kuptosh se disa gjera me te vertet jane kontraditore dhe te pa kuptueshme

Timoteu 1: "Nė fakt njė ėshtė Perėndia dhe njė I vetmi ėshtė ndėrmjetėsi midis Perėndisė dhe njerėzve, Krishti Jezus njeri."
    Pastaj, tė nesėrmen nė mėngjes, kur ende ishte shumė errėt, Jezusi u ngrit, doli dhe shkoi nė njė vend tė vetmuar dhe atje u lut[marku 1-35]

nese ishte pjese e hynis kujt ju lut vetes se tij eshte pak jashte llogjike apo jo?

Ne nje fare menyre jam mese dakort me ty.
    Jezusi vete e pranoj qe ishte dikush me lart se ai.Triniteti nuk permendet askund te bibel dhe eshte mese normale qe ka preardhje pagane.
    Perendia eshte nje i vetem,Jezusi eshte biri i tij dhe fryma e shenjte eshte forca ektive e Perendise.
    Po te ishte Jezusi vete Perendia pse nuk do ta pranonte?Kujt do i lutej ai kur kishte nevoje per ndihme?Ai dha nje shembull te mire qe vetem Perendise duhet ti lutesh.
    Shumekujt nuk do i duket normale qe Jezusi eshte biri i Perendise.Jezusi jetonte ne qiell si engjell perpara se te vinte ne toke.Ai ishte krijesa e pare e Perendise dhe krahu i djathte i Tij.Perendia aq shume e deshi boten sa dha birin e tij te paralindur qe kushdo qe beson ne Te te mos vdes po te kete jeten e perjetshme.
    Me ane te Frymes se shenjte Perendia e dergoj Jezusin ne toke e misheroj.
    Cfare ka per tu cuditur ketu.A ka dicka per Perendine qe mund te jete e paarritshme?A mos jemi te gjithe ne bijte e Perendise sepse u krijuam nga Ai?A mos kemi te gjithe nje Ate qiellor qe na krijoj?Perendia eshte mbi gjithcka,krijusi i gjithckaje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga -Alda- : 14-06-2008 mė 04:21
    м'вι вυzė ėѕнтė иנė ρυтнנє, м'вι ѕнριят ėѕнтė иנė νєтмι. נαм вσтα ρα ємėя, кυя ρяαиė мєנє ѕ'נє тι.

Anėtarėsuar
    31-07-2005
    Postime
    103
    Citim Postuar mė parė nga -Alda- Lexo Postimin
    Ne nje fare menyre jam mese dakort me ty.
    Jezusi vete e pranoj qe ishte dikush me lart se ai.Triniteti nuk permendet askund te bibel dhe eshte mese normale qe ka preardhje pagane.
    Perendia eshte nje i vetem,Jezusi eshte biri i tij dhe fryma e shenjte eshte forca ektive e Perendise.
    Po te ishte Jezusi vete Perendia pse nuk do ta pranonte?Kujt do i lutej ai kur kishte nevoje per ndihme?Ai dha nje shembull te mire qe vetem Perendise duhet ti lutesh.
    Shumekujt nuk do i duket normale qe Jezusi eshte biri i Perendise.Jezusi jetonte ne qiell si engjell perpara se te vinte ne toke.Ai ishte krijesa e pare e Perendise dhe krahu i djathte i Tij.Perendia aq shume e deshi boten sa dha birin e tij te paralindur qe kushdo qe beson ne Te te mos vdes po te kete jeten e perjetshme.
    Me ane te Frymes se shenjte Perendia e dergoj Jezusin ne toke e misheroj.
    Cfare ka per tu cuditur ketu.A ka dicka per Perendine qe mund te jete e paarritshme?A mos jemi te gjithe ne bijte e Perendise sepse u krijuam nga Ai?A mos kemi te gjithe nje Ate qiellor qe na krijoj?Perendia eshte mbi gjithcka,krijusi i gjithckaje.
    shiko fakti qe Jezusi lindi pa baba nuk e bene ata bir te Perendise se dhe Adami lindi pa baba dhe kjo eshte me e veshtire se e para se u krijua dhe pa nene

Perendia eshte i Plotfuqishem dhe nuk ka nevoj per ndihmsa ose trashgimtar trashgimtari i duhet njerit qe vdes Perendia eshte i perhershem

pastaj edhe njeher i biri duhet te ket patjeter cilesite dhe karakteristikat e te atit

Anėtarėsuar
    09-06-2008
    Postime
    896

Degjo vertet ne fillim bibla duket pa kuptim, sepse nuk eshte nje liber i shkruar do si do prandaj lutju Zotit qe te ti hape syte dhe te shohesh me qarte.
    Me respekt
    Zoti ėshtė pranė gjithė atyre qė kėrkojnė, pranė gjithė atyre qė e kėrkojnė nė tė vėrtetė.

Anėtarėsuar
    09-06-2008
    Postime
    896
    Une nje pergjigje edhe mund te ta jepja po, nuk dua te te ngaterroj , sepse jam njeri dhe ndoshta nuk do te shprehesha ashtu si duhet, prandaj te keshilloj ti kerkosh zotit pergjigje, sepse ai do te te shpjegonte me mire.
    e ke lexuar librin NJE MREKULLI NE JETEN TENDE?

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Uarda ti si kristiane cfare pergjigje i jep kesaj ?

Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Atehere sipas jush Zoti nje perbehet nga tre persona si i quani ju.

Me thuaj ku eshte argumenti biblik se keto te tre personifikojne Njeshin.Me thuaj ku tregohet ne bibel ne mynyre direkte se Triniteti simbolizon ose personifikon Zotin e NJE.

Jezusi eshte pjese Qenies se Zotit?
    Fryma e shenjte eshte pjese Qenies se Zotit?

Ju mendoni se Zoti ne te njejten kohe ka qene Zot ne qiell , Jezus-njeri ne toke dhe Fryme e shenjte -pellumb ne toke?

Perdora fjalen pellumb mbasi ne bibel permendet se fryma e shenjte u be pellumb kur edhe Jezusi ishte Njeri .

Me cfare argumentash biblike i mbroni keto teza dhe keto pyetje.
    "Shoku Mjekesise"

Anėtarėsuar
    09-06-2008
    Postime
    896
    Citim Postuar mė parė nga Mjekesia Lexo Postimin
    Uarda ti si kristiane cfare pergjigje i jep kesaj ?
    Une vazhdoj te mbroj qe Ati, Biri dhe Fryma e Shenjte jane nje.
    Pse?
    Para ardhjes se Krishtit, njerezit vazhdonin te benin flijime dhe gjithmone ata mbeteshin ne mekat apo jo?
    Keshtu qe Zotit ju desh me patjeter qe te bente nje fli qe gjaku i tij te ishte i paster, pa mekat dhe te ishte i denje per kete sakrifikim, sepse asgje nuk ishte e mjaftueshme per te pastruar, keshtu Zoti dergoi nje pjese te tijen, pra Birin e tij per tu bere fli, qe te heqe vuajtje nga me te ndryshmet, qe ashtu sic u ngrit gjarperi i moisiut ne shkretetire dhe kushdo qe beson ne te te shpetohet, keshtu u ngrit edhe biri i njeriut. Pra u zgjodh nje fli nga Zoti qe te ishte i denje per te bere kete sakrifice, por i cili jo i ngjizur nga nje njeri por nga fryma e shenjte, pra ne dime qe zoti eshte fryme apo jo?
    Pra edhe fryma eshte pjese e zotit tone, dhe kam shume deshmi per kete gje.
    sepse i kam provuar vete ne jeten time.]
    me duhet te kerkoj disa argumenta ne bibel per ta mbrojtur kete teze, por fatkeqesisht tani skam shum kohe .
    Ps nuk e di ne u shpjegova sado pak mendimin tim ne menyre te qarte, se kam frike se mos ngaterroj me shume.

God Bless You Maska e _Mersin_
    Anėtarėsuar
    21-05-2008
    Vendndodhja
    ne nota humori
    Postime
    2,593
    Une vazhdoj te mbroj qe Ati, Biri dhe Fryma e Shenjte jane nje.
    Pse?
    Para ardhjes se Krishtit, njerezit vazhdonin te benin flijime dhe gjithmone ata mbeteshin ne mekat apo jo?
    Keshtu qe Zotit ju desh me patjeter qe te bente nje fli qe gjaku i tij te ishte i paster, pa mekat dhe te ishte i denje per kete sakrifikim, sepse asgje nuk ishte e mjaftueshme per te pastruar, keshtu Zoti dergoi nje pjese te tijen, pra Birin e tij per tu bere fli, qe te heqe vuajtje nga me te ndryshmet, qe ashtu sic u ngrit gjarperi i moisiut ne shkretetire dhe kushdo qe beson ne te te shpetohet, keshtu u ngrit edhe biri i njeriut. Pra u zgjodh nje fli nga Zoti qe te ishte i denje per te bere kete sakrifice, por i cili jo i ngjizur nga nje njeri por nga fryma e shenjte, pra ne dime qe zoti eshte fryme apo jo?
    Pra edhe fryma eshte pjese e zotit tone, dhe kam shume deshmi per kete gje.
    sepse i kam provuar vete ne jeten time.]
    me duhet te kerkoj disa argumenta ne bibel per ta mbrojtur kete teze, por fatkeqesisht tani skam shum kohe .
    Ps nuk e di ne u shpjegova sado pak mendimin tim ne menyre te qarte, se kam frike se mos ngaterroj me shume.
    Ma shpjego pak me shume kete punen e gjarperit ne shkretetire ne kohene Moisiut?

Se dyti A e di ti pse Abrahami nuk e beri kurban birin e tij .Sepse Zoti i dha atij nje dash per ta bere kurban.Keshtu qe Zoti i tregoi Abrahamit dhe gjithe njerzimit deri ne diten e sotme se nuk eshte njeriu ai qe sakrifikohet per Zotin.Sepse paganet kete e kishin besim ne lashtesi dhe flijonin njeriun per perendite.Biles edhe vete bibla e permend diku kete.

30 ruhu tė mos biesh nė kurthin e ngritur, duke ndjekur shembullin e tyre, pasi ata janė shkatėrruar para teje, dhe tė informohesh mbi perėnditė e tyre, duke thėnė: "Si u shėrbenin kėto kombe perėndive tė tyre? Edhe unė do tė veproj kėshtu".
    31 Ti nuk do tė veprosh kėshtu me Zotin, me Perėndinė tėnd, sepse ata me perėnditė e tyre kanė bėrė tėrė ato gjėra tė neveritshme pėr Zotin dhe qė ai i urren; kanė djegur madje nė zjarr bijtė dhe bijat e tyre pėr nder tė perėndive tė tyre.
    32 Do tė kujdeseni tė zbatoni nė praktikė tėrė gjėrat qė ju urdhėroj; nuk do t'u shtoni as do t'u hiqni asgjė". Ligji i Pėrtėrirė - Kapitulli 12

Se treti Jezusi thote ne shume vend ne bibel qe mos me adhuroni ose lartesoni pasi une nuk i bej gjerat vete porse me ndihmen e Zotit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga _Mersin_ : 14-06-2008 mė 07:01
    "Shoku Mjekesise"

Faqja 7 prej 21 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Dhe E Drejta Ndėrkombėtare
    Nga fisniku-student nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-06-2010, 09:22
  2. Muhamedi a.s. sipas kėndvėshtrimit tė krishterė
    Nga presHeva-Lee nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  3. Gjendja jonė e dhimbshme?
    Nga LOGIC nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-05-2009, 05:14
  4. Menyra se si duhet ne ta kuptojme fene tone
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  5. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •