Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 44
    i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga heroes Lexo Postimin
    te keshilloj te shkosh ne kishen katolike te rruga e kavajes. Atje mund te gjesh libra te cilet mund te ndihmojne per pergjigjen tende. Pyetjeve te tua nuk mund tu pergjigjesh me dy rreshta.

Krishterimi eshte ndare ne dy grupe katolik dhe ortodoks, te tjeret jane fraksione qe skane te bejne me krishterimin si mormonet apo deshmitaret e Jehovajit.

nje gje te garantoj se ne kishen katolike ska fraksione por nje hierarki te qendrueshme qe i ka mbijetuar mbi 20 shekujve.
    Sa per Krisainizmin nuk qenke ne djeni me duket sa ekzistojne.
    Une mund te them qe mund te ket me shum se 2000 grupe ose sekte qe thon qe bazohen ne Bibel por Katolizmi eshe pak me i math edhe njihet per skandalet me shume se te tjeret kurse ortodokset pak me ndrojtur po jo pa skandale edhe ate. kurse te tjere te medhejne jan disa si Protestantet, Evagjelistet Jezuitet etj.
    Por si e kam then edhe me par jan veperat ato qe mund ta njohin nje fe edhe pergjigja e pyetjeve qe kane njerezit por keto me fakte edhe shkirime nga Bibla se njerezit jan lodhuer me te degjuar se u be keshtu se kete do Perendija, vdiq ky se e mor Perenija ne qell ( te bente nje dor muhabet se u merzit vetem edhe te kenaqet pak kur vuajne njerezit) Boll predikuat perralla me mbret se po i largoni njerezit nga Perendija me shume se Skribet edhe Farisenjt ne kohen e Jezuit.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297
    Citim Postuar më parë nga Peniel Lexo Postimin
    Protestantët pretendojnë të jenë më afër të së Vërtetës pasi mbështeten plotësisht në Bibël të cilën e konsiderojnë Fjalën e Perëndisë.
    Cila nga 500 bashkesit protestante ishte ajo.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2007
    Vendndodhja
    Në tokën e ZOTIT
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin
    Cila nga 500 bashkesit protestante ishte ajo.
    Kurse deshmitaret e jahovait mendojn qe katoliket, protestantet e ortodokset jan ata te cilet e percjellin rrugen e satanit, kujt ti besoj ?

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga LuKoLi Lexo Postimin
    Kurse deshmitaret e jahovait mendojn qe katoliket, protestantet e ortodokset jan ata te cilet e percjellin rrugen e satanit, kujt ti besoj ?
    Nuk te thot njeri ti besosh njerit ose tjeterit, por besoj Bibles edhe ajo do te udheheq per tek ata qe i zbatojne vertet.
    Edhe mos u ndiko shume nga thashethemet por bej nje bised ne lidhje me pyetjet qe ke edhe bisedo me te gjithe Mysliman, Katolik, Ortodoks ose Deshmitar i Jehovait.
    Edhe pyetje ka plot. Si pershembull
    Perse jetojme? Nga erdhem? A ka jeta nje qellim? Perse vdesim?
    Bibla thot se perendia eshte dashuri, ateher perse vdesin femijet edhe njerezit e drejte? Edhe me e rendesishmja, te gjith kane nga nje emer biles edhe urdherimi qe i dha Adamit(Ademit) Perendia ishte qe tu vinte emrin te gjitha gjerave ketu ne tok, por ai vet a ka nje emer qe duhet ti drejtohemi???!

Edhe keto nuk jan pyetje qe i jepet pergjigja Keshtu do Perenia, Allahu, ose eshte mister,
    Se per te gjitha keto pyetje edhe shum e shum te tjera i gjen pergjigjen ne Bibel.

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,982
    Peniel;
    Jemi të krishterë sepse besimi ynë mbështetet në personin e përlëvduar dhe të bekuar të Zotit Jezu Krisht.
    ---------------------------
    - A ka qene Zoti gjithmone Zot?
    - Kush jane cilesite e Zotit?
    -------------------------------
    - Krishti eshte njeri, Zot, te dyja bashke?
    - Cila eshte Porosia e Madhe e Krishtit;
    JEZUS KRISHTI
    është Biri i Perëndisë.

------------------------------------
    I njëjti person shkruan këto!Përse ngatërrroheni o të uruarit e perëndisë?Pse ngatërroheni me këmbët tuaja?E dini?Jo? Jua them unë.Se nuk jan të vërteta ato që dini dhe duke kërkuar baza të bindni të tjerët,nuk dini çfar të thoni.
    Se çfar ka thënë Jezu Krishti atë ja ku e kini:Pas Matheut,kreu 10,vargu 34,Krishti thotë; "Mos mendoni se unë erdha të sjell paqen në tokë.Unë nuk erdha të sjell paqen por shpatën."

i/e regjistruar Maska e udhetari
    Anëtarësuar
    31-07-2005
    Postime
    103
    Citim Postuar më parë nga Ali Baba Tepele Lexo Postimin
    Peniel;
    Jemi të krishterë sepse besimi ynë mbështetet në personin e përlëvduar dhe të bekuar të Zotit Jezu Krisht.
    ---------------------------
    - A ka qene Zoti gjithmone Zot?
    - Kush jane cilesite e Zotit?
    - Krishti eshte njeri, Zot, te dyja bashke?
    - Cila eshte Porosia e Madhe e Krishtit;
    JEZUS KRISHTI
    është Biri i Perëndisë.

------------------------------------
    I njëjti person shkruan këto!Përse ngatërrroheni o të uruarit e perëndisë?Pse ngatërroheni me këmbët tuaja?E dini?Jo? Jua them unë.Se nuk jan të vërteta ato që dini dhe duke kërkuar baza të bindni të tjerët,nuk dini çfar të thoni.
    Se çfar ka thënë Jezu Krishti atë ja ku e kini:Pas Matheut,kreu 10,vargu 34,Krishti thotë; "Mos mendoni se unë erdha të sjell paqen në tokë.Unë nuk erdha të sjell paqen por shpatën."
    PERSERI ME KONFUZOVE
    ateher sa zota jane ??
    kushe eshte Krijuesi ? Jezusi apo Zoti
    kush merret me menaxhimin me kontrollimin e cdo gjeje ? Jezusi apo Zoti

c'far merita ka Jezusi ne keto??
    cilat jane cilesit e Zotit dhe cilat jane cilesite e Jezusit
    i shtjelloni ju lutem

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga udhetari Lexo Postimin
    PERSERI ME KONFUZOVE
    ateher sa zota jane ??
    kushe eshte Krijuesi ? Jezusi apo Zoti
    kush merret me menaxhimin me kontrollimin e cdo gjeje ? Jezusi apo Zoti

c'far merita ka Jezusi ne keto??
    cilat jane cilesit e Zotit dhe cilat jane cilesite e Jezusit
    i shtjelloni ju lutem
    Ne qoftese keto jan pyetje qe ju i jepni pergjigje nga ana juaj edhe dilni ne perfundimin qe Jezusi eshte Perendia i Plotfuqishem ateher po beni nje badallallik shume te ma duke mar edhe te tjere me qafe.
    Se nuk po te bej shume pyetje por vetem nje. Tek Zanafilla 1:26 thuhet se njeriu u be me ngjasim me Perendin edhe sipas logjikes qe shkon do te thot se njeriu eshte perndia se ka te njejtat tipare me te Plotfuqishmin edhe ka te gjitha zoterimet ne tok. ashtu si Jezui ka administrimin ne qiell.

i/e regjistruar Maska e udhetari
    Anëtarësuar
    31-07-2005
    Postime
    103
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Ne qoftese keto jan pyetje qe ju i jepni pergjigje nga ana juaj edhe dilni ne perfundimin qe Jezusi eshte Perendia i Plotfuqishem ateher po beni nje badallallik shume te ma duke mar edhe te tjere me qafe.
    Se nuk po te bej shume pyetje por vetem nje. Tek Zanafilla 1:26 thuhet se njeriu u be me ngjasim me Perendin edhe sipas logjikes qe shkon do te thot se njeriu eshte perndia se ka te njejtat tipare me te Plotfuqishmin edhe ka te gjitha zoterimet ne tok. ashtu si Jezui ka administrimin ne qiell.
    Isaia 42:8 Zoti thote :

Unë jam Zoti, ky është emri im; nuk do t'i jap lavdinë time asnjë tjetri, as lavdërimet e mia shëmbëlltyrave të gdhendura

Eksodi 15:11 :

Kush barazohet me ty midis perëndive, o Zot? Kush barazohet me ty, i mrekullueshëm në shenjtëri, i madhërishëm në lëvdata, o çudibërës?
    Isaia 43:10 :

Para meje asnjë Perëndi nuk u formua dhe pas meje nuk do të ketë asnjë tjetër

ceshte ky dualizem a eshte nje ???
    pra Jezusi krijoi krijesat ? apo Zoti

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga udhetari Lexo Postimin
    Isaia 42:8 Zoti thote :

Unë jam Zoti, ky është emri im; nuk do t'i jap lavdinë time asnjë tjetri, as lavdërimet e mia shëmbëlltyrave të gdhendura

Eksodi 15:11 :

Kush barazohet me ty midis perëndive, o Zot? Kush barazohet me ty, i mrekullueshëm në shenjtëri, i madhërishëm në lëvdata, o çudibërës?
    Isaia 43:10 :

Para meje asnjë Perëndi nuk u formua dhe pas meje nuk do të ketë asnjë tjetër

ceshte ky dualizem a eshte nje ???
    pra Jezusi krijoi krijesat ? apo Zoti
    Me behet qefi qe i njeh kaq mir shkrime edhe per kete te pergzoj vertet.
    Por problemi qendron ketu me ju: Ju thoni qe Zoti eshte me i math por a ka mundesi se per ke zot e ke llafin je lutem???! Se Zoterinj quhen edhe njerezit tani edhe sidomos qytetaret edhe njerezit moderen si mund te thuash te shkolluarit edhe ata qe kan nje fare pasurie, edhe nje njeri qe punon ne ndertim si mua kun arrin ta kuptj ndryshimin midis Zotit qe thoj ti edhe Zotit te punes ku punoj vete se edhe ai inxhinieri ku punoj une kerkon qe ta therrasin Zot-ri.Edhe si mund ta kuptoj dallimin ju lutem se Jezui te lutja model e filloj - "Prandaj lutuni kështu:

Ati ynë që je në qiell,

u shenjtëroftë Emri yt!"
    Pra per cilin Emer e kishte fjalen Jezui ketu???!

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Me behet qefi qe i njeh kaq mir shkrime edhe per kete te pergzoj vertet.
    Por problemi qendron ketu me ju: Ju thoni qe Zoti eshte me i math por a ka mundesi se per ke zot e ke llafin je lutem???! Se Zoterinj quhen edhe njerezit tani edhe sidomos qytetaret edhe njerezit moderen si mund te thuash te shkolluarit edhe ata qe kan nje fare pasurie, edhe nje njeri qe punon ne ndertim si mua kun arrin ta kuptj ndryshimin midis Zotit qe thoj ti edhe Zotit te punes ku punoj vete se edhe ai inxhinieri ku punoj une kerkon qe ta therrasin Zot-ri.Edhe si mund ta kuptoj dallimin ju lutem se Jezui te lutja model e filloj - "Prandaj lutuni kështu:

Ati ynë që je në qiell,

u shenjtëroftë Emri yt!"
    Pra per cilin Emer e kishte fjalen Jezui ketu???!
    Per ate qe ishte ne qiell se jo per vete , shum e lehte per tu kuptuar.
    KOSOVA E MADHE

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •