po e drejt kjo qe thua, por eshte e veshtire ti permbahesh Bibles me nje studim vetiak pershembull
' Hyji i etërve tanë e ngjalli Jezusin të cilin ju e vratë duke e gozhduar në kryq.'Vep. 5:30
kete verset te katoliket e marrin argument per shenjterimin e kryqit kurse Deshmimtaret e Jehovait thone se nuk behet fjal per kryq po per nje shtyll
ke komentim te marr per baze .A nuk ka ndonje rregull qe i dallon keto gjera dhe te ndricon rrugen
studimi individual mund te te coi ne perfundime te gabuara sepse bene komentimin sipas koncepteve vetiake dhe kjo mund te te devijoi nga rruga e duhur po nuk pate nje suport me me dije
nuk mendoi se mjafton vetem mbeshtetia te Perendia sepse ndikon dhe faktori Satan qe si qellim ka devijimin
Të arrish të studiosh Biblën duhet të kesh arritur të vendosësh mardhënie të plotë me Perëndinë. Këshilla ime ishte të lexoje dhe jo të studioje. Ekziston edhe faktori Satan, por nëse ti kërkon me sinqeritet dhe me të vërtetë, Perëndia do të të ndriçojë dhe do të të japë mundësinë të kuptosh.
קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ
I Shenjtë I Shenjtë...
*udhetari* me vien keq qe sot shume njerez e shtremerojn fjalen e Perendis Bilen.
Ti thoj se tek Veprat e Apostujve 5:30 thuhet se "Hyji i etërve tanë e ngjalli Jezusin të cilin ju e vratë duke e gozhduar në kryq."
Edhe kete e keni mar nga websiti www.bibla.net edhe ai websit eshte i kishes katolike ne Malin e Zi edhe perkethimi eshte i Mons.Simon Filipaj. Jam dakort.
por nje tjeter perkethim thuhet se " Perëndia e etërve tanë e ka ringjallur Jezusin, që ju e vratë, duke e varur në dru." edhe perkethiumi nuk eshte i Deshmitarve te Jehovait se po te ishte i atyre do ta kundershtoje qorrazi po per kete cfare do te thuash se kan ber bashkpunim me Deshmitaret e Jehovait???!
Edhe me jepni pak shpjegimin e ketij vargu po pati mundesi 1Korintasve 10:14-->> "Prandaj, të dashurit e mi, largohuni nga idhujtaria." edhe ne perkethimin e Mons. Simon Filipaj-->> "Prandaj, o të dashurit e mi, ikni nga idhujtaria!"
Ti thoj se gjith cka beson, beson ate qe thot Bibla edhe me vien mir qe beson ne Bibel por do te doja nje gje qe ate qe beson a mund te ma tregosh edhe fakte nga bibla se car beson se eshte normale apo, jo???! Qe ne qoftese ti me bind me shkrime ne Bibel edhe jo ne fantazi njerezish ose ne mite edhe une do te kthej besim, por ne qoftese nuk ke prova bindese edhe vet nuk do te kuptosh te verteten mos u bej gur pengese per te tjeret, se domethenjen e keti vargu e di besoj? Mateu 18:6.7 " 6 Por ai që do të skandalizojë një prej këtyre të vegjëlve që besojnë tek unë, do të jetë më mirë për atë t'i varet në qafë një gur mulliri (që e sjell rrotull gomari) dhe të zhytet në thellësi të detit.7 Mjerë bota për skandalet! Sepse është nevojshëm të vijnë skandalët, por mjerë ai njeri për faj të të cilit do të vijë skandali!"
Edhe perkethimi i Mons. Simon Filipaj "6 “Prandaj, kushdo që e mëson ndonjërin prej këtyre të vegjëlve që besojnë në mua, të bëjë mëkat, për të do të ishte më mirë t’i varej për qafe guri i mullirit që e sjell gomari e të hidhej në fund të detit. 7 Ç’mjerim për botën që ka shkanduj! Vërtet, do të ketë patjetër shkanduj, por i mjeri ai njeri që jep shkandull!"
Per kete ke te drejt.
Edhe ndimen mund ta kerkosh nga nje keshill , ne urdherim edhe ne pyetje qe beri Jezui Mateu 24:45-47 "45 Vallë, cili është ai shërbëtor besnik e i mençur, që zotëria e vuri përmbi shërbëtorët e vet për t’u dhënë ushqimin në kohën e duhur? 46 I lumi ai shërbëtor, që, kur të vijë zotëria, e gjen duke vepruar kështu! 47 Për të vërtetë po ju them: do t’ia besojë mbarë pasurinë e vet!"
Mund ti kerkosh te gjitha fet edhe gjej ate sherbetor ose skllav si eshte ne tekstin orgjinal. Edhe do te ndimoj ai per te kuptuar me shume.
te keshilloj te shkosh ne kishen katolike te rruga e kavajes. Atje mund te gjesh libra te cilet mund te ndihmojne per pergjigjen tende. Pyetjeve te tua nuk mund tu pergjigjesh me dy rreshta.
Krishterimi eshte ndare ne dy grupe katolik dhe ortodoks, te tjeret jane fraksione qe skane te bejne me krishterimin si mormonet apo deshmitaret e Jehovajit.
nje gje te garantoj se ne kishen katolike ska fraksione por nje hierarki te qendrueshme qe i ka mbijetuar mbi 20 shekujve.
Krijoni Kontakt