Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 44
    i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Per ate qe ishte ne qiell se jo per vete , shum e lehte per tu kuptuar.
    O lol per ate ae ishte ne qell jam dakoret une por per cilin ne vecanti se ne qiell ka shume krijesa ne qofte se e di???! edhe kan te gjitha nga nje emer se pe Perendin e Plot fuqishem thuhe se edhe yejet i therret secilin me emer edhe per vete do te rri pa Emer Ai????!!!!!!!!!!!

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    O lol per ate ae ishte ne qell jam dakoret une por per cilin ne vecanti se ne qiell ka shume krijesa ne qofte se e di???! edhe kan te gjitha nga nje emer se pe Perendin e Plot fuqishem thuhe se edhe yejet i therret secilin me emer edhe per vete do te rri pa Emer Ai????!!!!!!!!!!!
    Zotin e vet dhe Zotin tone per Ate eshte fjala .
    KOSOVA E MADHE

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-12-2007
    Vendndodhja
    Në tokën e ZOTIT
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga driniluka Lexo Postimin
    Nuk te thot njeri ti besosh njerit ose tjeterit, por besoj Bibles edhe ajo do te udheheq per tek ata qe i zbatojne vertet.
    Edhe mos u ndiko shume nga thashethemet por bej nje bised ne lidhje me pyetjet qe ke edhe bisedo me te gjithe Mysliman, Katolik, Ortodoks ose Deshmitar i Jehovait.
    Edhe pyetje ka plot. Si pershembull
    Perse jetojme? Nga erdhem? A ka jeta nje qellim? Perse vdesim?
    Bibla thot se perendia eshte dashuri, ateher perse vdesin femijet edhe njerezit e drejte? Edhe me e rendesishmja, te gjith kane nga nje emer biles edhe urdherimi qe i dha Adamit(Ademit) Perendia ishte qe tu vinte emrin te gjitha gjerave ketu ne tok, por ai vet a ka nje emer qe duhet ti drejtohemi???!

Edhe keto nuk jan pyetje qe i jepet pergjigja Keshtu do Perenia, Allahu, ose eshte mister,
    Se per te gjitha keto pyetje edhe shum e shum te tjera i gjen pergjigjen ne Bibel.
    Po pra, pikërisht per ket e kam fjalën. Bibla u shkrua nga njerez të cilet u bazuan ne "thashetheme", per ate shkuan dhe e ofenduan Zotin e vërtet duke i atribuar atij nje "Djalë" ! A eshte kjo normale ? A eshte kjo e vërtet ?... po nese i marim dh ei lexojm mir biblat, jo që dalim shpesh here ne kontradikta, por edhe perballohem me te vertetat dhe me tjerat gafe që i benen shkrimtaret çifut te asaj epoke.

Një, Jezusi shum kjart thot qe nuk eshte ZOT por eshte i dërguar i Tij, prandaj Lutjuni Atij !

Dy, nëse bazohen ne "filozofin" biblike, po na dalin me shum se nje femi i Zotit... që dmth nuk na qenkan vetem 3 zota (trinitet) por shumë më shum pasi qe ne bibel kur flet per profetet e tjer, ata kan "nderin" të pershkruhen si femi te zotit,

Më vjen keq, un besimin islam e zgjodha pasi që u konsultova bukur mir me kur'anin dhe biblen.

Dallohët si nata me ditën fjala e Zotit të vërtet me atë të Njeriut që nuk arrin ti nderlidhe fjalet e tij.

Zoti eshte 1 ! Ai nuk i lutët vetit, ai thot "Behu" e ajo bëhet e nderuar.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar më parë nga LuKoLi Lexo Postimin
    Kurse deshmitaret e jahovait mendojn qe katoliket, protestantet e ortodokset jan ata te cilet e percjellin rrugen e satanit,
    Duhet argumentet, se edhe une sot mund ta formoj doktrinen time dhe te bej copy-paste prej krishterimit, islamit, Kulles se Rojes edhe them se veq une kam te drejte dhe ato grupet tjera kane devijuar. Duhet me gjyku me zbulesat e Perendise edhe nuk duhet te nxjerren vargjet jashte kuptimit sepse atehere nuk mbetet asgje. Edhe ju myslimanet rruges se Kulles se Rojes jeni duke shkuar duke nxjerre vargjet jashte kuptimit bazik qe t'i perkrahni mitet e juaja dhe islamit. Edhe ne Islam ka shume sekte e nensekte jo 73, por me qindra, bile ato prej fillimit kane filluar luften civile brenda ne Islam.

kujt ti besoj ?
    Gjyko sipas Zbulesave te Zotit, profecive te permbushura, fakteve e argumenteve e jo sipas miteve dhe genjeshtrave. P.sh. per Kryqzimin e Jezusit eshte besuar 600 vjet kjo ngjarje, Dishepujt e Tij jane vrare sepse kane predikuar Jezusin te kryqzuar dhe te Ringjallur (te gjithe kane qene ne gjendje t'i nenshtrohen torturave por nuk kane hequr dore nga ajo se e kane pare Jezusin te Ringjallur, perfshire anetare te sektit Farise sic ishte Pali, njerez qe e kane studiuar Shkrimin thellesisht), vjen nje njeri pas 600 viteve thote se nuk eshte kryqezuar e premton orgji seksuale ithtareve te tij mos humb kohe me te, sepse Shpirti yt dhe Shpetimi yt vlen me shume se fete e sektet dhe dhe shpetimi nuk duhet lene ne doktrina e rreme. Mos fillo fene tende sic e ka filluar Muhamedi, Jozef Smithi etj. etj. Bibla eshte shume e qarte, Jezusi apo ferri. Kur ta lexon p.sh. Dhiaten e Re, ti aty as nuk e gjen Kullen e Rojes, as xhihadin e hyrijat e ritualet pagane islame, as Papatin e tradita katolike e ajo ortodokse as nuk e gjen Ahmedinjte por eshte tamam Besimi Bazik, Shtylla.

i/e regjistruar Maska e udhetari
    Anëtarësuar
    31-07-2005
    Postime
    103
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Duhet argumentet, se edhe une sot mund ta formoj doktrinen time dhe te bej copy-paste prej krishterimit, islamit, Kulles se Rojes edhe them se veq une kam te drejte dhe ato grupet tjera kane devijuar. Duhet me gjyku me zbulesat e Perendise edhe nuk duhet te nxjerren vargjet jashte kuptimit sepse atehere nuk mbetet asgje. Edhe ju myslimanet rruges se Kulles se Rojes jeni duke shkuar duke nxjerre vargjet jashte kuptimit bazik qe t'i perkrahni mitet e juaja dhe islamit. Edhe ne Islam ka shume sekte e nensekte jo 73, por me qindra, bile ato prej fillimit kane filluar luften civile brenda ne Islam.

Gjyko sipas Zbulesave te Zotit, profecive te permbushura, fakteve e argumenteve e jo sipas miteve dhe genjeshtrave. P.sh. per Kryqzimin e Jezusit eshte besuar 600 vjet kjo ngjarje, Dishepujt e Tij jane vrare sepse kane predikuar Jezusin te kryqzuar dhe te Ringjallur (te gjithe kane qene ne gjendje t'i nenshtrohen torturave por nuk kane hequr dore nga ajo se e kane pare Jezusin te Ringjallur, perfshire anetare te sektit Farise sic ishte Pali, njerez qe e kane studiuar Shkrimin thellesisht), vjen nje njeri pas 600 viteve thote se nuk eshte kryqezuar e premton orgji seksuale ithtareve te tij mos humb kohe me te, sepse Shpirti yt dhe Shpetimi yt vlen me shume se fete e sektet dhe dhe shpetimi nuk duhet lene ne doktrina e rreme. Mos fillo fene tende sic e ka filluar Muhamedi, Jozef Smithi etj. etj. Bibla eshte shume e qarte, Jezusi apo ferri. Kur ta lexon p.sh. Dhiaten e Re, ti aty as nuk e gjen Kullen e Rojes, as xhihadin e hyrijat e ritualet pagane islame, as Papatin e tradita katolike e ajo ortodokse as nuk e gjen Ahmedinjte por eshte tamam Besimi Bazik, Shtylla.
    or ti perse allakatesh kot
    mund te me thuash se kush eshte Zoti ?

me fjalen Zot une nenkuptoi ,Krijuesin ,Sunduesin ,Kontrolluesin e ceshtieve Menaxhuesin e cdo situate , Ai gje gjithmon ka ekzistuar
    une kerkoi te dij
    kushe eshte Perendia e kush eshte Jezusi
    pra ne besimi bazik qe ti thua une kujt ti drejtohem me lutje ?

Krijuesi i cdo gjeje kush eshte???? aq e veshtire eshte kjo pyetje qe me tregon filozofira

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga udhetari Lexo Postimin

me fjalen Zot une nenkuptoi ,Krijuesin ,Sunduesin ,Kontrolluesin e ceshtieve Menaxhuesin e cdo situate , Ai gje gjithmon ka ekzistuar
    une kerkoi te dij

Krijuesi i cdo gjeje kush eshte???? aq e veshtire eshte kjo pyetje qe me tregon filozofira
    Se dine as vet te gjoret .
    KOSOVA E MADHE

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Po pra, pikërisht per ket e kam fjalën. Bibla u shkrua nga njerez të cilet u bazuan ne "thashetheme", per ate shkuan dhe e ofenduan Zotin e vërtet duke i atribuar atij nje "Djalë" ! A eshte kjo normale ? A eshte kjo e vërtet ?... po nese i marim dh ei lexojm mir biblat, jo që dalim shpesh here ne kontradikta, por edhe perballohem me te vertetat dhe me tjerat gafe që i benen shkrimtaret çifut te asaj epoke.

Një, Jezusi shum kjart thot qe nuk eshte ZOT por eshte i dërguar i Tij, prandaj Lutjuni Atij !

Dy, nëse bazohen ne "filozofin" biblike, po na dalin me shum se nje femi i Zotit... që dmth nuk na qenkan vetem 3 zota (trinitet) por shumë më shum pasi qe ne bibel kur flet per profetet e tjer, ata kan "nderin" të pershkruhen si femi te zotit,

Më vjen keq, un besimin islam e zgjodha pasi që u konsultova bukur mir me kur'anin dhe biblen.

Dallohët si nata me ditën fjala e Zotit të vërtet me atë të Njeriut që nuk arrin ti nderlidhe fjalet e tij.

Zoti eshte 1 ! Ai nuk i lutët vetit, ai thot "Behu" e ajo bëhet e nderuar.

Ke te drejte per shume gjera, por keto i kan ber b=njerezit edhe nuk i thote Bibla qe Perendia eshte ne shumes por thote eshte NJE EDHE I VETEM edhe triniteti nuk e ka fare bazen ne Bibel por kete e thone ata qe kan dal nga ruga e Perendis. kurse per bir te Perendis thuhet se te gjith ne jemi bij te tij por Jezui eshte i pari qe krijoj Perendia edhe jo qe ka lindur.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga mesia4ever Lexo Postimin
    Kur ta lexon p.sh. Dhiaten e Re, ti aty as nuk e gjen Kullen e Rojes, as xhihadin e hyrijat e ritualet pagane islame, as Papatin e tradita katolike e ajo ortodokse as nuk e gjen Ahmedinjte por eshte tamam Besimi Bazik, Shtylla.
    Nuk e mar veshe se car keni me Kulla e Rojes, ju besoni ne Ferre , besoni ne trinitet, besoni se Jezui eshte Perendia edhe thoni se besoni ne Bibel, por nuk e mar veshe se car besoni edge car lexoni se ne bibel nuk thot ne as nje vend per te beshtetur ato qe thoni ju.Por keni kaluar kaq koh ne erresir frumore edhe tani qe dikush ju thot te kthjelloheni edhe te kuptni te verteten ju jo vetem qe num doni por edhe e urreni ate tamem si ne kohen e Jezuit me skribet edhe farisenjet qe yhoshin qe ishin mesuesit e ligjit por as qe kishin njohuri nga ligji se zbatonin urdherime edhe tradita njerezish.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga udhetari Lexo Postimin

une kerkoi te dij

Shiko si eshte puna ti me sa po kuptoje do nje pergjigje te kenaqshme edhe te vertete edhe ajo qe eshte me e rendesishmja ta maresh nga vete Bibla apo jo?
    Bisedo me nje Deshmitare te Jehovai ne zonen ku je edhe te te japi pergjigjen me ante fjales se Perendis sa ai ka vendosur ligjet edhe menyren qe ti afrohemi edhe jo njerezit.

i regjistruar
    Anëtarësuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Diku ne emigrim
    Postime
    708
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Se dine as vet te gjoret .
    Jo shoku jo se une e di edhe jo vetem nje pergjigje por shume te kenaqshme edhe te verteta nga Bibla.
    Beni nje bised me nje Deshmitare te Jehovait mos kini frik se nuk jan terrorista e as kanibal qe t'ju hane.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  2. A jeni munduar ndonjehere te vizatoni lumturine
    Nga AuGuSt_ në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 80
    Postimi i Fundit: 04-11-2008, 15:36
  3. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29
  4. A është e vërtetë përplasja e qytetërimeve?
    Nga [xeni] në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 07-03-2006, 16:00
  5. Fenomeni i terrorizmit – Sfida e rendit te ri boteror
    Nga Enri në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 17-01-2004, 10:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •