Close
Faqja 9 prej 34 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 338
    i/e larguar Maska e dibrani2006
    Anëtarësuar
    29-01-2006
    Vendndodhja
    Europe
    Postime
    2,693
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    nuk endrroj kur shkruaj hahaa , une e ceka se THaçi nuk mundet te bej asgje pa voten e parlamentit , e parlamenti e perfason kosoven , keshtu nese ata marrin nje vedim te till te mos e festojn zyrtarish festen e 28 nentorit , ateher kan arsye e ata e din! keshtu qdo shqiptar at dite e feston lirin e shqiptarve ne shqipri. Ne jemi mesuar me sfidat per 17 shkurtin andaj eshte mire ta beni zyrtare ket fest te kosoves , kosova mbijetoj per gati nje shekull pa ndimen e juve, ju i mbyllet kufijet na lat ne meshiren e sebve andaj xhaxhi juaj e ka ber kete ju e dini mire .

Zonjushe po flet si ne enderr ty' kot po shkruaj,sepse ty nuk e din ku i bie dhe Dibra, pra une skam pas pune me xhaxhin,turp eshte te shkruajsh keshtu.
    Ata nuk dine asgje ty e din ket sepse ata jane te shitur si ne kohen e ex jugosllavise por tash me modern jane te shitur' te them une.

Ty çka ke mbijetuar tregona me qarte' sepse ty nuk kupton,te thash une ty mos te ishte shqiperia ty do te flisje serbisht sot,pra perhulu para flamurit me te vjeter ne europe flamuri i skenderbeut.

TREGONA CKA JANE KOSOVARET KOMB APO ?JE DUKE TREGUAR PERRHALLA
    Ndryshuar për herë të fundit nga dibrani2006 : 21-05-2008 më 13:19

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Antimafia Lexo Postimin
    Pra nuk ka asnje lidhje llogjike apo edhe emocionale, se perse shteti i Kosoves duhet ta kete feste zyrtare 28 Nentorin.
    Por vetem per logjiken tende,
    per ty, natyrisht qe nuk ka kurrfar logjike pse duhet ta festojne shqiptaret diten e Flamurit Kombetar Shqiptar.

Hajt shko purzije qajat se po doket qi s'paske logjike pur pune tjera.

krenar qe jam malsor..... Maska e _MALSORI_
    Anëtarësuar
    21-07-2005
    Vendndodhja
    diku neper bote
    Postime
    2,637
    Pse duhet qe sejcili te tregohet ma patriot se tjetri.Pse duhet qe kushdo qe diskuton ketu te perpiqet ta tregoje vehten ma nacionalist se te tjeret.Apo keshtu eshte kur njerezit duan te duken dhe sja dine aspak anen e diskutimeve.
    Ky eshte nje nga vendimet me kurajoze te qeverise se Thaqit.Une jam nga ata qe nuk e kam pelqyer asnjehere Gjarperin e Kosoves por me disa levizje te fundit ai po tregon se vertete ka filluar te behet politikan.Edhe kjo levizje e fundit e tij tregon se ai po behet gjithnje e me shume i moderuar.Nje levizje qe i duhej shume shtetit te ri te Kosoves.Te pakten sa per sy e faqe per tju thene te tjereve se ne ja po e bejme shtetin e ri te Kosoves dhe ato festa qe na lidhin me shtete te tjera nuk na duhen.Nuk duhet te shqetesohemi shume se me nje vendim qeverie Festa e Flamurin nuk do jete me feste zyrtare e shtetit te ri te Kosove.Nuk eshte nje gje e re.Edhe me perpara ne nuk e kemi pase feste zyrtare as kur ishim nen Jugosllavi as pas shkaterrimit te saj.Te pakten se kemi pase keshtu me letra.Ama askush nuk na ka penguar neve shqiptareve kudo ku jetojme ta festojme ashtu siq dime ne.As tanku i Sllobodanit as Hafijet e Enverit nuk na ndaluan dot te visheshim Kuq e Zi me daten 28 nentor.Edhe pse e dinin se do hanim dru kurrizit.Edhe sot e deri sa te egzistoje shqiptaria ska per te na ndaluar kush qe ta festojme kete feste.Qindra milion dekrete e vendime te dalin askush nuk te thote mos e festo.Duhet te dime mire te dallojme nje feste shteterore nga nje feste kombetare.Festa e Flamurit eshte nje feste kombetare dhe nuk ka rendesi nese eshte ne kalendarin e festave zyrtare te shtetit te ri te Kosoves apo nuk eshte.Fare mire e dime se sa kundershtime pati me hyrjen ne perdorim te flamurit shteteror te Kosoves . Por ja dita dites ne po e pranojme ate si flamurin dytesor qe na njeh neve ne arenen nderkombetare.Po te shohim diskutimet e radikaleve ne kete forum kryesisht perkrahes te partise demokratike te Kosoves do verejme vrerin qe ato nxoren kur ne diskutim ishte qeshtja e flamurit shteteror te kosoves.Shkuan deri aty sa ta quajne tradheti kombetare.Bash keto radikale i ulen veshet kur Gjarperi i tyre ua tundi perpara syve nje cope beze krejt bajate por te domosdoshme per identifikimin e Kosoves si nje njesi territoriale krejt me vehte me pretendimin per tu bere shtet.Spo e quajne aq shume tradheti kombetare mosperfshirjen e 28 Nentorit ne festat zyrtare te shtetit te ri te Kosoves pasi kete po ua servir Gjerperi.Dhe mire bejne ata dhe te gjithe te tjeret te mos nguten te nxjerrin perfundime krejt emocionale per dicka qe eshte e domosdoshme per Kosoven.Fundja nuk kam pare se dikush kur u fut flamuri i shtetit te ri te Kosoves ju tha qytetareve...ej mos e perdorni flamurin tone kombetar por tani e tutje duhet te perdorni flamurin e shtetit te ri te Kosoves.Nuk di te jete ndaluar nje dasem apo nje grup krushqish pse ata ne balle te tyre kane pase Bajrakun Kuq e Zi.Jam plotesisht i bindur se me daten 28 Nentor te cdo viti nuk do me thote kush mua pse jam veshe kuq e zi dhe pse une festoj neper rruget e Kosoves apo gjithkund tjeter ashtu siq di une.Mjafton qe une te mos prishi qetesine dhe rregjullat e nje shteti pa nuk mund te me nderhyje me kush se cka veshi une , cka festoj une dhe cfare flamuri kam ne dore,ne shtepi apo ne balle te krushqeve te mij.
    Keshtu te nderuar forumnista dhe ju qe cirreni e bertisni per tradheti kombetare.Uluni me kembe ne toke dhe me gjak te ftohte larg paragjykimeve dhe deshirave per te mbajtur flamujt e nacionalizmit pranoni ate cka eshte llogjike dhe e domosdoshme per shtetin e ri te Kosoves.veq keshtu te pakten sa per sy e faqe mund tju themi te huajve se ja cdo dite e me teper po ikim nga nostalgjite e vjetra dhe po identifikohemi individualisht ne arenen nderkombetare...Eh keshtu eshte kur je i vogel dhe te duhet qe dikush ta vere doren mbi kryet tend

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    [QUOTE=Kaprosi;1918819]
    ato festa qe na lidhin me shtete te tjera nuk na duhen.
    per cilat shtete e ke fjalen more te thashin krahet!!!!
    ketu nuk behet fjale per azerbaxhanin,as tazekistanin,as per greket dhe as per serbet!!ketu po diskutohet per shqiptaret dhe per festen tone kombetare te 28 nentorit festen e flamurit,festen e pavarsise se shqiperise!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    12-01-2006
    Postime
    31
    Citim Postuar më parë nga Kaprosi Lexo Postimin
    Pse duhet qe sejcili te tregohet ma patriot se tjetri.Pse duhet qe kushdo qe diskuton ketu te perpiqet ta tregoje vehten ma nacionalist se te tjeret.Apo keshtu eshte kur njerezit duan te duken dhe sja dine aspak anen e diskutimeve.
    Ky eshte nje nga vendimet me kurajoze te qeverise se Thaqit.Une jam nga ata qe nuk e kam pelqyer asnjehere Gjarperin e Kosoves por me disa levizje te fundit ai po tregon se vertete ka filluar te behet politikan.Edhe kjo levizje e fundit e tij tregon se ai po behet gjithnje e me shume i moderuar.Nje levizje qe i duhej shume shtetit te ri te Kosoves.Te pakten sa per sy e faqe per tju thene te tjereve se ne ja po e bejme shtetin e ri te Kosoves dhe ato festa qe na lidhin me shtete te tjera nuk na duhen.Nuk duhet te shqetesohemi shume se me nje vendim qeverie Festa e Flamurin nuk do jete me feste zyrtare e shtetit te ri te Kosove.Nuk eshte nje gje e re.Edhe me perpara ne nuk e kemi pase feste zyrtare as kur ishim nen Jugosllavi as pas shkaterrimit te saj.Te pakten se kemi pase keshtu me letra.Ama askush nuk na ka penguar neve shqiptareve kudo ku jetojme ta festojme ashtu siq dime ne.As tanku i Sllobodanit as Hafijet e Enverit nuk na ndaluan dot te visheshim Kuq e Zi me daten 28 nentor.Edhe pse e dinin se do hanim dru kurrizit.Edhe sot e deri sa te egzistoje shqiptaria ska per te na ndaluar kush qe ta festojme kete feste.Qindra milion dekrete e vendime te dalin askush nuk te thote mos e festo.Duhet te dime mire te dallojme nje feste shteterore nga nje feste kombetare.Festa e Flamurit eshte nje feste kombetare dhe nuk ka rendesi nese eshte ne kalendarin e festave zyrtare te shtetit te ri te Kosoves apo nuk eshte.Fare mire e dime se sa kundershtime pati me hyrjen ne perdorim te flamurit shteteror te Kosoves . Por ja dita dites ne po e pranojme ate si flamurin dytesor qe na njeh neve ne arenen nderkombetare.Po te shohim diskutimet e radikaleve ne kete forum kryesisht perkrahes te partise demokratike te Kosoves do verejme vrerin qe ato nxoren kur ne diskutim ishte qeshtja e flamurit shteteror te kosoves.Shkuan deri aty sa ta quajne tradheti kombetare.Bash keto radikale i ulen veshet kur Gjarperi i tyre ua tundi perpara syve nje cope beze krejt bajate por te domosdoshme per identifikimin e Kosoves si nje njesi territoriale krejt me vehte me pretendimin per tu bere shtet.Spo e quajne aq shume tradheti kombetare mosperfshirjen e 28 Nentorit ne festat zyrtare te shtetit te ri te Kosoves pasi kete po ua servir Gjerperi.Dhe mire bejne ata dhe te gjithe te tjeret te mos nguten te nxjerrin perfundime krejt emocionale per dicka qe eshte e domosdoshme per Kosoven.Fundja nuk kam pare se dikush kur u fut flamuri i shtetit te ri te Kosoves ju tha qytetareve...ej mos e perdorni flamurin tone kombetar por tani e tutje duhet te perdorni flamurin e shtetit te ri te Kosoves.Nuk di te jete ndaluar nje dasem apo nje grup krushqish pse ata ne balle te tyre kane pase Bajrakun Kuq e Zi.Jam plotesisht i bindur se me daten 28 Nentor te cdo viti nuk do me thote kush mua pse jam veshe kuq e zi dhe pse une festoj neper rruget e Kosoves apo gjithkund tjeter ashtu siq di une.Mjafton qe une te mos prishi qetesine dhe rregjullat e nje shteti pa nuk mund te me nderhyje me kush se cka veshi une , cka festoj une dhe cfare flamuri kam ne dore,ne shtepi apo ne balle te krushqeve te mij.
    Keshtu te nderuar forumnista dhe ju qe cirreni e bertisni per tradheti kombetare.Uluni me kembe ne toke dhe me gjak te ftohte larg paragjykimeve dhe deshirave per te mbajtur flamujt e nacionalizmit pranoni ate cka eshte llogjike dhe e domosdoshme per shtetin e ri te Kosoves.veq keshtu te pakten sa per sy e faqe mund tju themi te huajve se ja cdo dite e me teper po ikim nga nostalgjite e vjetra dhe po identifikohemi individualisht ne arenen nderkombetare...Eh keshtu eshte kur je i vogel dhe te duhet qe dikush ta vere doren mbi kryet tend
    Ja nji shkrim i shkruar me aresye,me logjike te bazuar ne realitet.
    Shtrohet pyetja se a ishte ma mire atehere ,kur torturoheshim,plaqkiteshim dhe dhunoheshim nga policia serbe duke festuar me flamurin kombetar,apo sot kur mund te festojme me dy flamuj,ku shtetin tone te ri e ruajne edhe 17 mij ushtare te NATO-s.?
    Atehere,ishim per dhimshuri,sot jemi per lakmi.

i/e regjistruar Maska e Çaushi
    Anëtarësuar
    03-05-2006
    Vendndodhja
    Në Atdhe!
    Postime
    3,283
    Koço Danaj :
    Atakimi i 28 nentorit fyen shtetin shqiptar te Kosoves dhe i hap rruge percarjes nacionale

Kryetari i Aleances per Mirqenie dhe Solidaritet dhe drejtori i Institutit te Prognozave rajonale, Koço Danaj ka reaguar ndaj projektligjit te qeverise se Kosoves i cili heq Diten e Flamurit Kombetar te Shqiptareve, 28 nentorin nga kalendari i festave zyrtare te Kosoves. Ne deklarate thuhet se :

«Aleanca per Mirqenie dhe Solidaritet u njoh permes mediave me projektligjin e qeverise se Kosoves lidhur me Festat Zyrtare. Ne kete projektligj Dita e Flamurit te Kombit shqiptar, 28 nentori nuk eshte feste zyrtare. Atakimi i 28 nentorit, eshte nje veprim i demshem per Kosoven dhe shtetin e saj, per reputacionin e vete qeverise dhe politikes se shtetit shqiptar te Kosoves. Atakimi i 28 nentorit eshte atakimi i pare ndaj kombit shqiptar, por tashme jo nga shovinizmi serb, por nga vete shqiptaret.
    28 nentori 1912 eshte rastesisht Feste Shteterore e Tiranes Zyrtare, por eshte domosdoshmerisht Feste Kombetare e te gjithe shqiptareve sepse eshte Dita e Flamurit te Kombit. Dhe nje pjese e kombit jeton edhe ne teritoret shqiptare ne Kosove.

AMS mendon se problemi kryesor nuk eshte qe duhet apo nuk duhet te jete 28 Nentori feste zyrtare ne Kosove. Shqiptaret ne Kosove kane nje histori te gjate shekullore lidhur me Flamurin. Edhe ne kohen e Jugosllavise monarkiste, edhe ne kohen e Jugosllavise se Titos edhe ne kohen e Serbise se Miloshevicit, kur nuk e kishin feste zyrtare Diten e Flamurit Kombetar, edhe ne ato kohe, ata dinin ta festonin 28 Nentorin me dinjitet dhe heroizem. Ata do te dine ta festojne edhe ne Kosove dhe ne gjithe hapsiren shqiptare, pavarsisht nga cfare do te vendose Parlamenti i Kosoves.

Nje mendim dhe qendrim me i pjekur, me debatin, qendrimin, diskutimin e pozites dhe opozites ne Kosove, te shoqerise civile dhe botes akademike, te konsultimeve me qendrat e tjera shqiptare ne Tirane, Tetove, Presheve, Ulqin do te jepte edhe nje vendim ne te mire te kombit shqiptar .

Ne situaten aktuale, qendrat politike, intelektuale dhe akademike te kombit shqiptar nuk mund te veprojne si ne te kaluaren. Duke respektuar shtetet dhe shoqerite ku jetojne ato duhet te konsultohen me njera tjetren per problemet madhore te kombit shqiptar. Ne realitetin e tanishem te kombit shqiptar, eshte I demshem si paternalizmi ashtu edhe indiferenca dhe mosperfillja.

Te paraqesesh ne parlament projektligjin per te hequr Diten e Flamurit Kombetar te shqiptareve nga protokolli I festave, ne nje kohe kur nacionalizmi serb po ve ne jete planin e ndarjes ligjore te Kosoves, do te thote te nxitesh akoma me tej keto orekse shoviniste.

Te merresh me 28 nentorin e vitit 1912 kur si pasoje e presionit te kundershtareve te shqiptareve, do te shtyhet edhe disa muaj veprimtaria e misionit te EULEX ne Kosove, do te thote se ose je i coroditur dhe nuk di se cfare ben ose mendon vetem per pushtet te perkohshem.

Te merresh me 28 nentorin kur akoma flamujt kombetare me te cilet jane varrosur deshmoret dhe heronjte e Kosoves, akoma nuk jane tretur, do te thote te fyesh nje lufte te tere dhe nje shtrese te tere martiresh.
    Te merresh me 28 nentorin ne nje kohe kur shqiptaret ne Kosove dhe shteti i Kosoves jane ne fazen kur uniteti duhet te jete ne nje shkalle shume te larte, do te thote te hapesh rrugen e percarjeve nacionale. Dhe kjo do te jete me pasoja te rrezikshme per te sotmen dhe te ardhmen e shqiptareve ne Kosove dhe ne mbare hapsiren shqiptare.

Aleanca per Mirqenie dhe Solidaritet gjykon se parlamenti i Kosoves do te dije te gjykoje me qartesi dhe vizion kombetar lidhur me propozimin e gabuar ne kohe, te paqarte ne formulim dhe te pasakte ne interpretim te qeverise se Kosoves ndaj Dites Kombetare te 28 Nentorit.
    Dhuro shumë...e prit pak!

Perjashtuar Maska e Zëu_s
    Anëtarësuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Citim Postuar më parë nga Kaprosi Lexo Postimin
    Sepse kemi harruar te te pyesim ty personalisht me nje deklarate te nenshkruar dhe vulosur nga papa Benedikti XVI dhe presidenti i SHBAve Gjorgj Bushi, t'na falesh a.

Ky eshte nje nga vendimet me kurajoze te qeverise se Thaqit.
    Kurajo apo trimria shpesh here ngatrrohet me budallallekun, si ne kete rastin e Thaqit per shembull, megjithse nuk eshte ai i vetmi ne politiken Shqiptare.

Une jam nga ata qe nuk e kam pelqyer asnjehere Gjarperin e Kosoves
    Shko kallxoj halles Ha'teme ksi far prralla.

por me disa levizje te fundit ai po tregon se vertete ka filluar te behet politikan.
    Po po, po i shohim edhe ne në TV levizjet e tije "politike", per ate arsye, edhe pse eshte shum tragjik fakti qe nje njeri i pashkolle eshte bere kryeminister i shtetit tone, popullit shqiptar lotet ne toke po i bien duke qeshur me levizjet/gjestet palidhje dhe idiote te tije, me t'vertet po tregon qe eshte nje politikali i vertet.

Edhe kjo levizje e fundit e tij tregon se ai po behet gjithnje e me shume i moderuar.
    Te shkretit nuk i vjen turp aspak te mundohet ta kopjoj Ibrahim Rugoven, politikanin dhe patriotin e vertet te Kosoves, qe ky gospodin Taqi e ka ofenduar gjithmone si ndonje femij rrugaq i pa edukuar.

Nje levizje qe i duhej shume shtetit te ri te Kosoves.
    Po si jo, t'gjitha te tjerat i kemi rregulluar, vetem edhe kjo na pat mbetur pa bere, mirpo ky kryeministri yne "superinteligjent" do ta rregulloj edhe kete.

Te pakten sa per sy e faqe per tju thene te tjereve se ne ja po e bejme shtetin e ri te Kosoves dhe ato festa qe na lidhin me shtete te tjera nuk na duhen.
    Pra sipas Thaqit ne Shqiptaret e Kosoves "u çliruam", dhe shqiptaret e tjere te botes te shkojne ne rrote te s'ames se nuk na duhen ma, apo jo.

Nuk duhet te shqetesohemi shume se me nje vendim qeverie Festa e Flamurin nuk do jete me feste zyrtare e shtetit te ri te Kosove.Nuk eshte nje gje e re.
    Edhe une pajtohem me ty qe nuk duhet te shqetsohemi aq shum, se siç the edhe ti vet, kjo nuk eshte diçka e re, ne po vijme duke u mesuar me Kompromiset/Tradhtite, marrezinat, budallalleqet dhe idiotsirat skandaloze nga Mr. Kompromisi Hashim Thaqit ne dobi te shkieve dhe ne dem te madh te shqiptarve.

Ky eshte vetem fillimi ... levizjet e tije (autogollat) vijojne.

Edhe me perpara ne nuk e kemi pase feste zyrtare as kur ishim nen Jugosllavi as pas shkaterrimit te saj.Te pakten se kemi pase keshtu me letra.Ama askush nuk na ka penguar neve shqiptareve kudo ku jetojme ta festojme ashtu siq dime ne.As tanku i Sllobodanit as Hafijet e Enverit nuk na ndaluan dot te visheshim Kuq e Zi me daten 28 nentor.Edhe pse e dinin se do hanim dru kurrizit
    Do me thene si ne kohrat e Jugosllavise/Serbise, ne po vazhdojne te diskriminohemi maksimalisht nga gospodin Taqi.

Edhe sot e deri sa te egzistoje shqiptaria ska per te na ndaluar kush qe ta festojme kete feste.Qindra milion dekrete e vendime te dalin askush nuk te thote mos e festo.
    Jo dikush po na thot te mos e festojme, se perndryshe nuk do te ekzistonte kjo teme fare, ata qe po mundohen te na ndalojne te festojme diten e Flamurit te shenjet Shqiptar quhen Hashim Thaqi, Fatmir Sejdiu dhe Jakup Krasniqi.

Ani keshe s'pe di, dreqi nihere.

Duhet te dime mire te dallojme nje feste shteterore nga nje feste kombetare.
    Po, tanaj ... ?

Festa e Flamurit eshte nje feste kombetare dhe nuk ka rendesi nese eshte ne kalendarin e festave zyrtare te shtetit te ri te Kosoves apo nuk eshte
    Ti fol veq per veten tende e mos pergjithso ketu shum, se per neve Shqiptaret ka shum rendesi qe festat kombetare te jene ne kalendarin e festave shtetrore, sepse une dua qe me 28 Nentore, ne festen e flamurit kombetar Shqiptar ta kem dite te lire qe te me ipet mundesia dhe ta festoj kete dite te shenjet Kombetare Shqiptare.

Fare mire e dime se sa kundershtime pati me hyrjen ne perdorim te flamurit shteteror te Kosoves .
    Kundershtime pati, ka dhe do te kete gjithmone, ai "flamuri" i Ahtisarit kurre nuk do te akceptohet nga Shqiptaret.

Por ja dita dites ne po e pranojme ate si flamurin dytesor qe na njeh neve ne arenen nderkombetare.
    E ke pranuar ti, ti me siguri qe e pranon edhe po ti kishte ngjyrat kuq/kaltert/bardh, vetem e vetem qe te mbetet ne pushtet ai person nga i cili perfiton ti personalisht.

Po te shohim diskutimet e radikaleve ne kete forum kryesisht perkrahes te partise demokratike te Kosoves do verejme vrerin qe ato nxoren kur ne diskutim ishte qeshtja e flamurit shteteror te kosoves.Shkuan deri aty sa ta quajne tradheti kombetare.
    E ketu ke fol me t'vetet shum me vend, pajtohem plotsisht me ty, se me t'vertet antaret e Partise Demokratike te Kosoves (PDK) jan shtirur para popullit si patriote shum radikale dhe te vetem ne Kosove qe i quanin panderpre te gjith te tjeret si tradhtar, ndersa pikerisht nga kjo parti dhe nga antaret "patriot" te kesaj partije pesuam humbjet me te medha politike dhe na dolen kompromiset (tradhtite) me te tmerrshme ne dem te shqiptarve dhe ne dobi te serbve.

Bash keto radikale i ulen veshet kur Gjarperi i tyre ua tundi perpara syve nje cope beze krejt bajate por te domosdoshme per identifikimin e Kosoves si nje njesi territoriale krejt me vehte me pretendimin per tu bere shtet.Spo e quajne aq shume tradheti kombetare mosperfshirjen e 28 Nentorit ne festat zyrtare te shtetit te ri te Kosoves pasi kete po ua servir Gjerperi.
    Ah te lutem çka do te thot kjo ... gjarperi ketu e gjarperi atje, mos i ekzagjero gjerat ketu palidhje, se ai kurre s'ka qene dhe s'eshte gjarper, por eshte vetem nje skrraje apo nje krimb i vocgel ... ani gjarper, çfar gjarpni ai pashe Zotin.

Pastaj çka do te thot ajo Kosovë/Kosova ?

zotri, sipas Mr. Kompromisave me emrat Hashim Thaqi, Fatmir Sejdiu dhe Jakup Krasniqi (po i permendi vetem keta, pasiqe keta jan Shefa dhe i kan mare te gjitha mi vete) Kosova qe nga 17 Shkurti 2008 quhet zyrtarisht Kosovo siç i thone serbet, e jo Kosova/Kosovë siç i thone shqiptaret.

Pra ju nuk keni ma te drejt te thoni dhe ta shkruani Kosova apo Kosovë, por vetem Kosovo, ashtu siç i thone dhe ke shkruajn Shkiet.

Mos ta shoh edhe nje here qe e shkruan Kosova/Kosovë dikund se te qes ne gjyq.

Dhe mire bejne ata dhe te gjithe te tjeret te mos nguten te nxjerrin perfundime krejt emocionale per dicka qe eshte e domosdoshme per Kosoven.
    Ndalimi i festimit te festes se Flamurit kombetar Shqiptar na qenka i domosdoshem a ... ti i paske shite drut po m'doket.

Fundja nuk kam pare se dikush kur u fut flamuri i shtetit te ri te Kosoves ju tha qytetareve...ej mos e perdorni flamurin tone kombetar por tani e tutje duhet te perdorni flamurin e shtetit te ri te Kosoves.
    Atehere nuk kan thene, por tash po thone.

Nuk di te jete ndaluar nje dasem apo nje grup krushqish pse ata ne balle te tyre kane pase Bajrakun Kuq e Zi.Jam plotesisht i bindur se me daten 28 Nentor te cdo viti nuk do me thote kush mua pse jam veshe kuq e zi dhe pse une festoj neper rruget e Kosoves apo gjithkund tjeter ashtu siq di une.
    Hajt se ja nin zanin edhe ksaj, hiq mos kie gajle, se veq nister asht kjo.

Mjafton qe une te mos prishi qetesine dhe rregjullat e nje shteti pa nuk mund te me nderhyje me kush se cka veshi une , cka festoj une dhe cfare flamuri kam ne dore,ne shtepi apo ne balle te krushqeve te mij.
    Si ne kohrat e vjetra a ... si ktyne here me u vesh kuq e zi naten n'shpi dhe me e mbajt fshehur flamurin kuq e zi me shqiponje dykrenare Shqiptare, e kur te shohim dikund ndonje polic te na mbushet trupi me adrenaline, d.m.th. neve adrenalina nostalgjike po na mungon? - hajt se na jep Thaqi edhe adrenaline.

Jo pak ma gadal, se ne nuk jemi ule ne toke dhe nuk e kemi mbyllur gojen as para shkavit te armatosur deri ne fyt, e lere ma para nje skrraje/krimbi te vocgel siç eshte Hashim Thaqi, se fundi i fundit ne ia japim at lllllogjiken ne lule te ballit atina dhe t'gjith atyre qe e kan mare ne qaf popullin Shqiptar pas vdekjes se Ibrahim Rugoves.

Vdiq (ose e mbyten) Ibrahim Rugova, i gjeten nja dy budalla Hashim Thaqin dhe Jakup Krasniqin si dhe nje tradhtar Fatmir Sejdiun dhe u pergatit terreni per kompromise ne dobi te serbve dhe ne dem te madh te Shqiptarve. Tash po na dalin gjanat n'sheh, tash po shihen te gjitha gjerat shum kjart. Pengesa e vetme e nderkombtarve dhe i vetmi njeri qe nuk lejonte keto kompromise qe po na dalin sot njera pas tjetres (dhe do te na dalin ne te ardhmen me qindra te tjera) kishte qene i ndjeri Ibrahim Rugova. Me Ibrahim Rugoven ka vdekur edhe qendresa dhe politika Shqiptare e Kosoves. Tash hapni syte n'tavan dhe purzini kaqamak me gishta.
    (shqip i themi 'logjike', ndersa te gjitha gjuhet sllave i thone 'llogjike', pasiqe nuk jua qet goja dot shkronjen L por vetem LL)

tung

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga Antimafia Lexo Postimin
    Ja ke fut kot plako.

Shyqyr zotit, qe kur eshte shpik "GOOGLE", mjaftojne vetem 10 minuta per te vertetuar ...
    Festat zyrtare te Greqise jane:

25 Marsi (Fillimi i luftes per pamvarsi nga perandoria Osmane 25.03.1821)
    28 Tetori (ne kujtim te dites kur greket i thane me pushke "JO" pushtimit italian)

Festa zyrtare e Republikes se Qipros eshte:

1 Tetori (dita e proklamimit te Republikes se Qipros)

.
    Here tjeter bej nje kerkim pak me te gjate dhe mos u bazo te i pari link qe te del para.

Secular public holidays in Cyprus
    As well as the religious holidays, there are several secular holidays:

* New Year's Day (1st January)
    * Greek Independence Day (25th March)
    * Greek Cypriot National Day (1st April)
    * Labour Day (1st May)
    * Cyprus Independence Day (1st October)
    * Greek National Day, (Ochi Day) (28th October)
    http://cyprus-life.info/public_holidays_cyprus.html

About Cyprus - Public Holidays
    The Civil Service is closed at the following public holidays:
    (a) 1st January (New Year’s Day)
    (b) 25th March (Greek National Day)
    (c) 1st May (Labour Day)
    (d) 1st October (Cyprus Independance Day)

http://www.cyprus.gov.cy/portal/port...4?OpenDocument

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Ashtu pra , 28 nentori esht fest mbar shqiptare , nuk ka vend ne trojet shqiptare per Shumadija dhe shumadijca , se vetem kto te fundit e quajn veten sipas teritorit ku jetojn .
    28 nentori duhet te jet fest zyrtare edhe ne Kosov.
    Flora82 , ti je nga ato ngeljet e Milloshit , ti je nga ata qe nuk ishin te pakt ne Kosov dhe qe pa nderpre mbjellnin urrejtje brenda shqiptare dhe nxisnin vllaznim bashkim me sllavet.
    E mbaj mend nje periudh kohore dolen muhabete dhe lloj lloj sharje per shqiptaret e Shqiperis , sidomos ajo e njohura , rebelat e Shqiperis . Mundoheshin qe te na paraqesin shqiptaret e Shqiperis si kriminela dhe si njerez dicka abnormal.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    Nese parlamenti e ka propuzuar qe ta largojn ket fest .Ateher parlamenti eshte i gjithe kosova , Thaqi e ka miratu propozimin e gjith kosoves . pse shqiprija nuk po e fut 17 shkurtin fest kombtare ???
    kush eshte kjo injorante qe shkrun ketu?
    zogu ha pak ma shum fli qe te rritesh shpejt

Faqja 9 prej 34 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Debati i Knusve (gjelave)
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 05:15
  3. Forcat ushtarake serbe mobilizohen përgjatë vijës administrative me Kosovën
    Nga ARIANI_TB në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-04-2006, 15:11
  4. Tifozët e Super Kampiones Tirana
    Nga BlueBaron në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 26-02-2006, 22:05

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •