Close
Faqja 26 prej 34 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 335
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Duke perfunduar kete pjese jashte teme nga ana ime (do duhej nje teme e tere), po, une mendoj se pertej kohes eshte Zoti.

Nuk mendoj se jemi jashte teme. Nese Ma+at eshte Zoti atehere mendoj se duhen pare cilesite e zotit.

Ti mendon se pertej Kohes eshte Zoti e per kete jam dakort ne rastin se pranojme qe zoti ekziston. Pra i bie edhe qe sipas teje njesia matese e te gjitha gjerave eshte Zoti (Ma+at).
    Nga ana tjeter kemi qe : Pergjigja e te gjitha pyetjeve eshte Zoti.
    A nuk mendon se nese pergjigja e te gjitha pyetjeve eshte Zoti eshte e gabuar te mendosh se njesia matese e te gjitha gjerave eshte po Zoti ?! Eshte mese e thjeshtezuar ti japesh pyetjes mbi njesine matese te gjithckaje ; pergjigjen 'Zoti', duke qene se Zoti eshte pergjigja e te gjitha pyetjeve. Prandaj mendoj se Pergjigja e kesaj pyetje eshte Koha.

C'lidhje ka ky interpretim me Ma+at ? Ma+at(Zoti) ka si pjese perberese Kohen ,prandaj eshte matesja e gjithckaje. Pra nga nje Zot i plotfuqishem te gjitha cilesite e Zotit shperndahen ne Hyjni te tjera. Maat egjiptiane ruajti emrin origjinal por vetem nje nga vecorite e Kohes pra te mateses.
    Kush eshte vecoria tjeter e rendesishme ? Ajo qe po permendja ne nje postim me lart. Brenda kohes ,Transformohet Energjia. Prandaj po luftoja se koha eshte para universit duke qene se para universit ekziston dicka. Jemi ne kohen e Universit ,por para kohes se Universit ka qene nje kohe e nje ekzistence tjeter e brenda nje kohe te pacaktuar kemi transformimin e energjise se paster ne universin qe (s)njohim.
    Universi thone qe eshte i fundem e ka nje forme !!!!!!! Atehere edhe energjia eshte e fundme edhe pse e perjetshme. Koha nuk eshte e fundme,vetem koha e universit eshte e fundme. Prandaj energjia (aq me pak materia) nuk mund te jete as pergjigja e te gjitha pyetjeve e as njesia matese e gjithckaje !!! Prandaj Fizika ben mire te ule koken e te mesoje nga me i Madhi,(metafizika apo filozofia)pra te abdikoje.
    Githcka eshte e shkruar!!! Gjithcka eshte e thene- me siguri eshte forma parore e fjalise. Ligjet e universit jane e nuk po krijohen,pra thjesht po zbulohen. Koha eshte mesuesja me e mire.Ketu kemi kultin e plakut te urte(plakut te mocem ate qe e ka mesuar koha-moti).

E bera kete parashtrim per te hyre tek lidhja Kohe-Shpirti i shenjte-Thot. Shpirti i shenjte eshte vepruesi,nepermjet te cilit 'e thena behet e bere'. Shpirti i shenjte nuk na jepet ne forme e as se ka ndonje origjine ,pra veprimet e tij jane te njejta me veprimet e kohes si Transformuese e Energjise (E thena= energji). Shpirti i shenjte eshte tranformues si Koha.
    Thot eshte fjala e Ra-se. Thot eshte vepruesi i Ra-se(apo ne nje interpretim i teresise se Hyjnive) ashtu si Shpirti i Shenjte eshte vepruesi i Zotit.
    Zoti vepron nepermjet Kohes! Zoti gjithckaje i ka vene si matese Motin(Maat) e si transformuese energjie po Motin(Thot).

Ketu dalim tek kendveshtrimi i Darius se Thot e Maat te Egjiptit jane si yin e yang ! Jane 2 cilesite e nje qenieje ,Kohes e cila eshte pjese perberese e Zotit. Pra jemi ne nje pike ku 'shperberja' e Zotit eshte e qarte e ku Ma+at eshte thjesht Maat. Thjeshtimi i Ma+at ka vazhduar derisa u be perendesha e bleteve,ne fakt e pjellorise dhe e pushtetit femeror.

Cdo diskutim pertej Big-Bang-ut te supozuar (ose te vertetuar) ska asnje vlere per njerezimin.
    Nese njeriu pranon si Zot ( si ate Zotin qe une permend me lart) nje qenie tjeter,superiore ne inteligjence dhe ne teknologji, ai behet skllav ne cdo plan.

Faktikisht mua nuk me intereson nese nje diskutim ka apo jo vlere per njerezimin e mbi te gjitha doja te dija se cila Fuqi e percakton se c'diskutim ka apo jo vlere per njerezimin .
    Njeriu eshte skllav i vetvetes,unit apo egos sic quhet ndryshe sundimi i instikteve,pra natyres.
    Duke qene skllav i natyres c'ndryshim ka nese u be skllav i zotit,ku Zoti eshte Natyra !!!
    Eshte pikerisht deshira e devijuar te skllaverosh Natyren qe e ben njeriun qenie te demshme e ateizmin nje forme degjenerimi njerezor. (Mos me bej si kunderpeshe, interpretimin hebraiko-kristian te zotit por ate pagan)

ps.pyetje.ne ē'menyre u prish ekuilibri ne kete atom primordial qe shkaktoi big bang dhe si pasoje vete universin?
    askush ne bote nuk mund ti pergjigjet kesaj pyetje bindshem,kush tenton ose eshte idiot ose mendjemadh.

Lando pse e ndalon perpjekjen, perpjekja edhe kur gabohet hyn tek shprehja 'I pesuari i mesuari',pra eshte nje menyre per te mesuar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyj-Njeriu : 17-05-2008 mė 10:22
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nuk mendoj se jemi jashte teme. Nese Ma+at eshte Zoti atehere mendoj se duhen pare cilesite e zotit.
    Nuk kam thene ashtu, madje kam shkruar pikerisht kunder kesaj pikepamje. Maat mund te jete Vecanshmeria e Madhe, por nuk eshte Zoti, as edhe njeriu.

Ne kete teme u tha aq sa eshte e nevojshme per te pozicionuar Maat. Hallakatjet metafizike nuk i perkasin ketij nenforumi.

Nderkohe, ka degjuar ndonje per Zotin Fluturues Ekron? land mund te besh sherbim te madh ne se arrin te sjellesh ndonje monedhe nga te Finiqit ku E-Kroni paraqitet si Mize.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 17-05-2008 mė 16:20
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po styx,por fatkeqsisht e kam skice identike me monedhen,nuk kam foto.

EKRON

beelzebub, god of flies or lord of flies

beelzebub is in II kings1:3 a god of ekron in philistia,in the cabala he is the chief of 9 evil hierarchies of the underworld.

the eight sub princes be

astarot.MAgot,asmode,,belzebud,oriens,paimon,ariton,amaimon.

EKRON eshte kryesori.

ps.misticizmi gjithmone me terheq pa mase dhe pse jam agnostik.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Falemderit land. E vleresoj kohen qe shpenzon per te miren e te gjitheve.

Ky eshte nje drejtim te cilin e kisha piketuar por nuk e kam eksploruar. Mund te jete edhe kot pa dyshim.

Nje monedhe qe kam une (skice gjithashtu) e qytetit EKRON ka nga nje ane nje blete te madhe te vetme dhe germa A dhe M ne secilen ane te saj. AM-a, Ma--

Nuk eshte vetem bleta qe me ka pas rene ne sy por edhe Kroni Finiqit.

Sigurisht, qe lidhja e Maat me bleten eshte merite absolute e Baptistit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 17-05-2008 mė 17:57
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po lol,por bleta eshte beelzebub,pra eshte dhe MAATlord of flies....pra satani/sipas bibles.

kuptohet qe bibla ka marre shume nga mitologjia pelasgo/ylliro/shqiptare,kte e kam bindje.

ps.tek e fundit,ēa eshte bibla????nje perpunim i miteve antike parabiblike
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 17-05-2008 mė 18:17
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ne mitologjine pelasge lumi STYXqarkonte mbreterine e underworld/ferrit,ēfare roli ka patur Maat ne kete mbreteri?? si blete/satan qe eshte.

ps.lexuesve te tjere te kesaj teme,mos ngaterrojme ferrin mitologjik me ferrin biblik.

lumi styx jepte dhe pavdekesine......akil
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga land
    ...
    lumi styx jepte dhe pavdekesine......akil
    Po edhe vdekjen (?) Aleksandri i Madh

Po e zhvendos edhe njehere temen. Bleta (monedha) nga ana tjeter ka nje dre nden nje palme ose dru dhe nje shenim qe thote ARADION (ARDIAN? Fisi Ardianeve)
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    styx,shiko njehere kete monedhe se eshte interesante

aradion shkruhet aty....sigurisht nuk eshte ajo monedha qe thua ti kjo
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 17-05-2008 mė 19:12
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    nje monedhe ekstremisht interesante.

eshte shkruajtur MAT po pse vetem nje "a"

MAT over ROMA under quadriga charging right
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ketu shkruhet MA

ndoshta Maat eshte ekuivalent dhe i apollo-s
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 26 prej 34 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •