Close
Faqja 25 prej 34 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 241 deri 250 prej 335
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Lale njeriu eshte metafizike puro. Nuk mund te pranoj dicka si te tille kur logjika kerkon nje para. Kur logjika pushon se kerkuari nje para sepse nje para nuk ekziston
    atehere them qe kam arritur atje ku nuk ka nje 'pertej'. Nje 'pertej' vetem kohes nuk jam ne gjendje t'ja gjej. Koha nuk eshte thjesht dimension,pranohet si e tille se sherben si e tille per te justifikuar e gjetur materien.

Etimologjine e kohes se kam gjetur po mendoj se ka lidhje me fjalen Ha, ajo qe ha gjithcka qe zhduk gjithcka e njekohesisht kush ha transformon energjine,pra Koha nese ka lidhje me fjalen ha eshte Transformuese e Energjise,apo brenda se ciles transformohet energjia apo brenda se ciles Vecanshmeria e madhe qe eshte energji puro transformohet e jep universin e brenda se ciles UNIVERSI VDES.
    ok,hyllin se po devijojme temen.big bang,big crunch,eksplouzhen,implouzhen....univers oscilant(dimension kohe qe fillon dhe mbaron per te rifilluar dhe mbaruar,dhe kjo ne infinit.......pra koha egziston dhe nuk egziston,we don't know exactly ēfare eshte koha,besoj se dhe styx nuk e di,se po ta dinte egzaktesisht do e thoshte).....dhe dalim tek multiversi(matematikisht eshte e mundur),black hole,worm hole,white hole.....and so on

ps.ndoshta kete multivers(per tu futur ne teme)e qeveris nje perendi,ose vete multiversi eshte perendi.I don't know-and neither do you!

te lashtet kishin shume njohuri,me shume se sa kujtojme ne se ata kishin
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 15-05-2008 mė 14:26
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Duke perfunduar kete pjese jashte teme nga ana ime (do duhej nje teme e tere), po, une mendoj se pertej kohes eshte Zoti. A nuk thuhet ne librat e shenjte "Une jam Alfa e une jam Omega e tek une do ktheheni (pasi ju kam krijuar...shenim i Styx)"? Pra pyetja qe tenton eshte shpjegimi i Alfes dhe Omeges e cila ka krijuar dhe ne te cilin universi do kthehet. Njeriu eshte nje pjese (qendrore por ama nje pjese) e universit.

Ne kete pike, per mendimin tim eshte "Vecanshmeria e Madhe"e cila bart 5 dimesionet e harmonise qe vura me lart. (Njeriu eshte vetem nje dimension (po sa mutacione ka mes 5 dimesioneve dhe 3 paraleleve? ) A eshte Venshmeria e Madhe aseksuale. Nuk kam pike dyshimi.

A eshte Vecanshmeria e madhe Zoti? Dyshoj. E shumta mund te them eshte se Vecashmeria e Madhe u krijua dhe do te gelltitet nga "Brahmini". Ketu del teoria "Shpirtit" ne kristianizem dhe ajo budiste e copezimit te frymes ne cdo objekt tokesor njeri, kafshe shpend ose gur.

Disa here ke permendur Kronin ose Kohen. Kroi, kroni, krua, por edhe Kreu er ka bazen ne UR. Shnderrohet ne Uran, URAte, HARrk ARk, ARcangel, SatURn, dhe EUIA (perendesha) ose uje, veza etj. (Mund te shkruhen kapituj ketu) Pra eshte "Vecanshmeria e Madhe" ne boten pratrakale. Sic e vure ne dukje edhe vete, kam shkruar me pare qe ne tempujt pellazge kishim simbolet e diellit dhe henes njekohesisht.

Riprodhimi qenieve te gjalla i ktheu keto simbole ne seksuale dhe i identifikoi me emra te ndryshem. me nje fjale cdo gjenerate zevendesoi emrat e vjeter me me te rinj, ciftet e vjeter me me te rinj dhe keshtu dolem me nje panteon.

++++++++++

Nuk mendoj se Matriakaliteti dhe patriakaliteti kane qene kembyeshem. Pse? Prendeshat dhe mbretereshate para martoheshin cdo vit me nga nje burre te ri i cili sakrifikohej me pas. ( Psh Afrodita thuhej qe i qeronte burrat e saj )Ky mbret provizot kishte staus super te larte gjate stines se veres (bej shaka, gjate kohes qe ishte ne fuqi, mbase per shkak te kultit te diellit qe lindte, ngjitej dhe perendonte). Nje kult te ekzitonte ne token Albane te Briteve. Keta mbreter qene absolute gjate regjimit te shkurter dhe gejenerale te ushtrise.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Cudia e ketij miti eshte se eshte e ngjashme me nje 'hipoteze shkencore' ku supozohet se universi do mblidhet serisht ne nje pike e do shpertheje serisht e ky universi i sotem kushedi se sa i sajti shperthim eshte. Prape ama kemi dominancen e Kohes. Ne kohen e kujt shperthimi jemi apo ne c'kohe ka ndodhur shperthimi para ketij tonit ?
    ka tre mundesi
    univers oscilant,statik,dhe ne zgjerim ne infinit.........te gjithe faktet jane ne favor te ketij te fundit.

para big bang nuk egzistonte asgje(vetem atomi primordial metafizik i superngjeshur,nese u shpreha sakte),pra as dhe koha,por truri jot dhe imi e ka te veshtire ta perfytyroje kete.

nese kthehemi pas ne kohe shkojme deri tek konstantja e famshme e plankut ku dhe vlejne ligjet e fizikes,me tutje keto ligje nuk vlejne me.me tutje nuk ka bibel dhe kuron a ēdo lloj feje qe i zgjidh kto gjona.

ps.pyetje.ne ē'menyre u prish ekuilibri ne kete atom primordial qe shkaktoi big bang dhe si pasoje vete universin?
    askush ne bote nuk mund ti pergjigjet kesaj pyetje bindshem,kush tenton ose eshte idiot ose mendjemadh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 15-05-2008 mė 16:17
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar Maska e Zėu_s
    Anėtarėsuar
    02-05-2006
    Postime
    1,672
    Teoria Big Bang-ut eshte habiterisht e ngjashme me mitin e lashte me origjine hindu te njohur si “Fryma e Brahmanit”.
    Kete ngjajshmeri e gjejme edhe ne mes te big bangut dhe mitologjise "Greke", nese i lexojme shqip emrat e perendive "greke" dhe rradhitjen e tyre. Nese i lexojme "greqisht" natyrisht qe s'ka ngjajshmeri.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    for example???!!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Zėu_s Lexo Postimin
    Kete ngjajshmeri e gjejme edhe ne mes te big bangut dhe mitologjise "Greke", nese i lexojme shqip emrat e perendive "greke" dhe rradhitjen e tyre. Nese i lexojme "greqisht" natyrisht qe s'ka ngjajshmeri.
    Brahmanet origjinale ishin jo indiane, por te bardhe. Indianet i quanin Jat, qe une mbase eshte YIat, Yjat, ose Hyllet. Hindu (besimi) nuk ka lidhje me Indianet, me sakte nuk kishte origjinalisht.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Yang and Yin (po se se e permbledhim) jane dielli versus ujit/tokes. Yang and Yin jane "as above, so below" (si lart ashtu edhe poshte), ose "prerja e arte" per te cilat kemi diskuatuar ne temat e Dodones. Nuk besoj se ndokush mund te shikoje dicka seksuale ne keto koncepte, pervec po te erotizojme faktin e konvergjimeve, Nje konvergjim i tille eshte pershembull shpirt dhe trupi. Lindin pyetja, a i kemi mbaruar shpirtin perendise permes perdorimit te shpirtit tone apo e posedojme shpirtin si nje krijim hyjnor ne toke? A ka lidhje seksuale midis shpirtit tone dhe Zotit? Me ne fund, a jemi ne (njerezit) krijime seksuale te Perendise?

Fakti me interesant eshte se Yang and Yin krijojne nje rreth ne levix ne perpetum mobile. Hyj-Njeriy e preku diku ne postin me lart (nje nga me te miret qe ka shkruar) se Maat mund te shihet edhe si Moto, Motor pra levizje. Ndonese fjala nuk "njihet" si me origjine shqiptare ai nuk mund te ishte me prane se vertetes.

Maat dhe Meduze, ose Matuse, mendohet te jene sinonime. Meduza ne perkrenaren e Akilit simbolizohet ne swastiken, jeta perpetuale ose rrota (jo rastesi qe Baptisti kalong nga Swastika ne Maat-en ). Por ka edhe me, tridenti por edhe Y (yspiloni) jane po ashtu simbole te jetes qe (nuk e kam te sigurte arsyen) i atribuohen Pitagores. E pra Tridendti eshte Simboli Poseidonit, # duke qene simboli i Perndeshes Henore Origjinale, ndersa per Y/I kemi shkruar per Jehwej. Nderkohe qe emri JHWH ka vetem bashketingellore, emri Perendeshes EOUIA ka vetem zanore. Disa duan te thone qe ky emer eshte Harmonia.
    Do jesh pergjigjur me shpejtesi dhe se ke lexuar me vemendje. Krahasimin me Yang dhe Yin e specifikova mire qe e bej per te shpjeguar dualitetin ose figurat e ndryshme por duke hequr perfaqesine e njerit apo te tjetrit. Nese them qe Toth ishte counterpart i Maat kjo nuk do te thote se i ve kunder njeri tjetrit por si plotesues te njeri tjetrit. As me pak e as me shume. Sa per As above so below e kam thene ne disa tema qe per mua ai ka qene gjithmone Toth.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ne fakt me dhe nje ide te mire per ta shtjelluar mendimin nga nje kend qe ishte rrahur me pare, gje qe eviton konfuzionin.

Per me shume (ne fakt kete e ka vene re Baptisti) hieroglifi Thotit eshte si shkrues, qe une nga ana ime e interpretoj si percjelles por jo prodhues te idese/frymezimit hyjnor.
    Aeneas Dardanus

Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    ka tre mundesi
    univers oscilant,statik,dhe ne zgjerim ne infinit.........te gjithe faktet jane ne favor te ketij te fundit.

para big bang nuk egzistonte asgje(vetem atomi primordial metafizik i superngjeshur,nese u shpreha sakte),pra as dhe koha,por truri jot dhe imi e ka te veshtire ta perfytyroje kete.

nese kthehemi pas ne kohe shkojme deri tek konstantja e famshme e plankut ku dhe vlejne ligjet e fizikes,me tutje keto ligje nuk vlejne me.me tutje nuk ka bibel dhe kuron a ēdo lloj feje qe i zgjidh kto gjona.

ps.pyetje.ne ē'menyre u prish ekuilibri ne kete atom primordial qe shkaktoi big bang dhe si pasoje vete universin?
    askush ne bote nuk mund ti pergjigjet kesaj pyetje bindshem,kush tenton ose eshte idiot ose mendjemadh.
    Edhe mua me duket e drejte, megjithese shume interesant drejtimi qe ka marre tema, kujtoni edhe njehere thelbin e saj, po rrekeni te merreni me koncepte te pakonceptueshme per shumcen derrmuese te njerezve.
    Doni te shikoni universin nga froni i Zotit kur ende jeni ne rreze te Tomorrit !!!
    Per mendimin tim, Zoti eshte nje konceptim abstrakt i nje entiteti imagjinar, teresi absolute e te gjitha fenomeneve qe diktojne universin ne te gjitha dimensionet (te njohura dhe te panjohura)
    Cdo diskutim pertej Big-Bang-ut te supozuar (ose te vertetuar) ska asnje vlere per njerezimin.
    Nese njeriu pranon si Zot ( si ate Zotin qe une permend me lart) nje qenie tjeter,superiore ne inteligjence dhe ne teknologji, ai behet skllav ne cdo plan.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Nese njeriu pranon si Zot ( si ate Zotin qe une permend me lart) nje qenie tjeter,superiore ne inteligjence dhe ne teknologji, ai behet skllav ne cdo plan.
    Bukur fort. Cfare rendesi ka per ekzistencen e nje fakti ne se ti (ne) e pranojme ose jo ate? Le te themi pershembull qe une hyra dje ne burg. Sa e ndryshon kete fakt bindja ime e sotme qe nuk jam ne burg, por ne divanin e shtepise?

Nuk pres pergjigje. Jashte teme. Aq me shume qe bindjet jane personale.
    Aeneas Dardanus

Faqja 25 prej 34 FillimFillim ... 152324252627 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •