Anapulla. Krishterimi malinjezoi besimin "pagan" te malit te Tomorrit. Madje figurat e tij u bene dhite e ferrit. Ketu do dilte tema po te mos kishe marre persiper ta prishesh edhe kete si ke prishur cdo teme tjeter qe ka pasur vlera.
Krishterimi u perpoq por nuk ja doli dot plotesisht e kete e tregon ruajtja e kultit te Baba Tomorrit i cili ka ekzistuar sigurisht gjate krishterimit se nuk lindi nga hici ne shek 18 me bektashinjte.
Te krishteret e pare deri ne vitin 60 mblidheshin neper sinagoga ,shume faltore i kthyen ne kisha,te tjera i rrenuan dhe mbi to ndertuan kisha keshtu qe ku munden u shkrine me sistemin pagan. Ti e di shume mire qe Mitra i biri i Zotit ishte pararendes i krishtit ne shume vende te Perandorise e kulti i tij u shfrytezua ne maksimum.
Prandaj besoj se Kulti i Dodones apo i Tomorrit, Zot-Perendia u shfrytezua nga kristianizmi.
Nje mish mash i vertete ideologjik. Po na ben Kozmosin te barabarte me Zotin. Me qe ashtu e paskan veneruar te paret tu, ti nxjerr konkuzion qe eshte e drejte dhe ke per detyre te besh te njejten. Ketu nuk po debatojme se cila ideologji fetare eshte e drejte, as duam te sansionojme historine e kalur si mase te se drejtes,e aq me pak te proklamojme besimin individual.
Ska aspak mish-mash. Nese une mendoj se te paret e mi e kane adhuruar Zot-Perendine ne ate forme dhe ashtu na del te jete,une mendoj se ata se kane pasur aspak Gabim. Njeriu kerkon te adhuroje dicka qe e sheh,ashtu si te krishteret ikonen e krishtit. Te krishteret jane me te gabuar ne kult se te paret tane qe adhuronin Diellin,sepse krishti eshte thjesht Njeri qe percjell Zotin,pra diktator i fjales, kurse Dielli eshte Dielli,liria per te kuptuar Zotin e misteret e tij.
Zarathustra mblodhi njerezit superiore ne nje darke e cuditerisht ne fund te darkes ata QE MOHUAN ZOTIN adhuruan nje GOMAR.
Une mendoj se Nepermjet Zot-Perendise te paret arrinin tek qenia superiore. Kulti i Diellit apo i Bolles e te dy kultet bashke si ne Dodone jane vetem menyra qe arrihet tek Qenia Supreme.
Bukur. Po cfare konkludove me kete, qe Perendi eshte njeriu qe pjell?
Qe Perendi eshte Femra qe pjell. Cuditem me ty se je marre edhe me konceptin e Femres se shenjte,Perendeshes supreme.
Perendia eshte Femra, Zoti eshte Mashkulli. Mos harro qe edhe Mashkulli lind nga Femra.
Une per vete nje kult me te drejte,me hyjnor sesa ai mashkull-femer i Dodones nuk gjej.
Ke dale edhe vete ne te njejtin konkluzion me mua dhe te kundert me veten tende ne te vetmin rresht te sakte qe ke ne tere kete postim, te cilin e ngjyrosa ne te kuqe poshte.
E ku eshte e kunderta? A nuk kemi te Bijen e Diellit dhe te Henes te trupezuar ne Vajze e qe martohet me trimin pasi e ndihmon te vrase kucedren ?
A nuk tregon ky mit se per te pasur trup njerezor e te konceptohet nga te gjithe si qenie njerezore Qenia Hyjnore nuk ka nevoje per Femer Njerezore qe te riprodhohet apo per te sjelle nje njeri mbi toke ? Prandaj Koncepti Kristian eshte nje farse.
p.s Thashe Baba tomorri eshte Zoti i vetem e jo kulti i dodones(lexoje mire).
Gjuha shqipe ne intepretimin tim thote qe njeriu ka lindur gjate NATES e se Nata eshte gjendja Parore e gjithckaje. Vecanshmeria e madhe qe eshte energji puro lidhet me Naten apo me Driten?! Une imagjinoj me naten. Veza kozmike qe mberthen Kronosi me gruan ndodhet ne erresire. Zoti tha : Le te behet drite e drite u be!!!!!! Gjendja para drites Nata,erresira .
Krijoni Kontakt