Close
Faqja 322 prej 1135 FillimFillim ... 222272312320321322323324332372422822 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 3,211 deri 3,220 prej 11341
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    me fal mesia4ever, kisha gabuar une, duhej "e reja", e korrigjova ne kohe .

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar mė parė nga Archicad Lexo Postimin
    X files une e pata durimin ta lexoja deri ne fund . Tani ti a e ke miresine te na sqarosh kete qe ke thene me siper , sepse po le pershtypje sikur ke qene muslimane ndonjehere,e tani me nuk je. Por me siguri eshte diqka tjeter ne mungese te te shprehurit me konkret nga ana jote.

Te falemnderit.

Qasja ime perfundimtare per shqiptaret e shekullit te ardhshem do te ishte inkurajimi reciprok per nderimin dhe respektimin e shenjterive perkatese, jashta identitetit tone te perbashket. Jetese me nje diversitet te zhvilluar.

Muslimane , te krishtere, agnostike dhe ateiste pa e ofenduar dhe pa nenēmuar njeri tjetrin.

Edhe diēka . Pa polemizuar se koti deri ne amshim.
    o me ka ky qe din diqka e kish argumentu me argumentu e jo me fjal te veta fjale boshe andaj keto jane fjal koti .
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anėtarėsuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-kėndej
    Postime
    3,131
    Un nuk pajtohem me ket tem , sepse Islami aspak nuk esht antipatik , por bash esht interesant per besimet tjera , sipas asaj qe kam mund un te verej , ata bile mahniten sidomos kur njohin Islamin se afermi , per nderin e nje muslimani , sinqeritetin dhe devotshmerin qe ka cdo musliman.
    Ndersa krishterimi aspak nuk esht interesant per nje musliman , sepse ska asgje qe te ben te interesohesh . Pra krishter sot dmth , shko ne kish , lutu , dhe pasi te dilsh prej kishe vazhdo te tradhtosh , te zhvishesh , te pish alkohol deri ne alivanosje , ti bejsh 20 vite dhe ti harrojsh prinderit qe te ndihmuan per ato 20 vite .
    Pastaj shkon ne kish ne moshen 30 vjecare i thu priftit , prift i nderuar , un jam homoseksual dhe dua te martohem me nje te gjinis se njejt . Prifti do ta kthej , sesht problem e kam provu edhe un ( jo nje her , bile me te mitur).
    Pastaj martohesh si homoseksual.
    ( vazhdon te shkojsh ne lutje ne kish)
    Behen nja 5 vite divorcohesh pre burrit homoseksual , martohesh me ndonje kafsh...
    Krishterimi i sotem de.
    Shqiperi eshte edhe Cameria

kristiani Maska e krishterprizren
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Dmth thua qe Toka nuk mund te jete me e vjeter se 15000 vite !!!
    E tani me trego ti mua , si mundem une te diskutoj me ty per ceshtje feje , kur ti nuk i di gjerat elementare dhe i mohon ?!!
    Krejt bota, te gjithe shkencetaret pohojne dhe deklarojne qe Toka eshte e vjeter 4.5 bilion vite e ti me thua mua qe nuk mund te jete me e vjeter se 20000 vite!!!
    Ti fillimisht duhet te studjosh shkencen elementare ( ajo qe mesohet neper shkolla fillore ) nese ti nuk i din keto qe jan shum te thjeshta per tu kuptuar si mundesh te me bindish mua qe ti po njeh Biblen e cila ne krahasim me shkencen eshte 1.000.000 here me e komplikuar!!!
    Ne shkence ne uji eshte H2O si ne Shqiperi , ashtu edhe ne Amerik, Azi biles edhe ne viset e prapambetura Afrikane!!! Pra meson te njejten gje , shum thjeshte !!!
    Ne Bibel cfar shkruhet ne nje kaptine , nuk shkruhet ne tjetren , pra shum e komplikume sepse duhet te vrasesh mendjen shum qe ti dalish ne qosh asaj koklavitje te informacionit ne Bibel.
    Shkurt e shqip, perderisa ti mohon shkencen , ti nuk je kompetent te folish per fe !!!

GV_USA
    o N. Gostivari nese flas une per fe nuk mund ti marr ato qe kam mesuar ne shkolle sepse e din edhe ti se qfar kemi mesuar ne shkolle para 25 viteve kur ne shkollat tona as qe permendet Zoti diku por vetem sipas teorise se shkencetareve ne jemi te krijuar nga evolucioni dmth kemi prejardhje prej Majmuni , kete don te thuash ti apo ?

Sa i perket shkencetareve ti po aq shume po i besojke se kinse paskan shpik disa instrumenta qe dallojne fosilet se sa vite jan te vjetra
    por ku po e ditkan ato qe eshte me biljona vite e vjeter kjo toka , ku po e ditkan se para 5 miljon viteve paskan jetur dinosauret po ku i moren keto tregome ti ?

a beson ne big beng ti apo ne krijim

me kthe pergjigje

shkenca vetem para 400 viteve ka zbuluar se yjet nuk mund te numrohen

e bibla na meson se para mijra viteve se yjet nuk mund te numrohen

BIBLA NUK ESHTE LIBER SHKENCOR POR FLET PER SHKENCE

para mijra viteve bibla na tregon se toka eshte e rrumbullaket

ndersa shkenca para 400 viteve

kush eshte ketu me perara fjala e Zotit apo e shkencetareve kujt thua une duhet ti besoi shkencetareve me para apo fjaleve te Perendise

vete shkencetaret jane ne dilem kur i pyetim per diqka ato thon para disa miljon viteve por si ka mundesi nga i moren keto informacione une nuk mundem ta di se ku

nese thua qe duhet ti besoi fjaleve te perendise ateher bota nuk mund te jete me e vjeter se 20 000 vjet sepse ka edhe disa shkencetare qe jane ateiste dhe qe kan pohuar se dielli nuk eshte me i vjeter se 15000 vite sepse ishte hargjuar deri tani po te ishte me biljona vjet

????
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga krishterprizren : 09-05-2008 mė 20:20
    Zoti ėshtė dashuri

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anėtarėsuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar mė parė nga krishterprizren Lexo Postimin
    ...

.........

para mijra viteve bibla na tregon se toka eshte e rrumbullaket

ndersa shkenca para 400 viteve

......
    ????
    bibla e thotė atė?!

ishin ato 40 ditėt e tundimit dhe bibla jote tregon qė dreqi e mori Jezus Elez Alinė dhe e hipi nė njė majė mali tė lartė.... dhe aty i tregoi tė gjitha mbretėritė e botės.

Shpėlaji sytė, dhe mendoje pak se pėrse duhej mali i lartė pėr tė parė mbretėritė e tė gjithė botės kur dhe nė Mars po ta ēonte Jezusin, nuk shikonte dot mbretėritė e anės tjetėr tė Tokės..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

morali i fabulės "biblike"--> kur je pėrvete dele perėndie, mos hap gojė.

sidomos kur edhe zoti yt nuk ėshtė mė pak psikopat dhe sadist se allahu.
    Prektora

kristiani Maska e krishterprizren
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    Citim Postuar mė parė nga darwin Lexo Postimin
    bibla e thotė atė?!

ishin ato 40 ditėt e tundimit dhe bibla jote tregon qė dreqi e mori Jezus Elez Alinė dhe e hipi nė njė majė mali tė lartė.... dhe aty i tregoi tė gjitha mbretėritė e botės.

Shpėlaji sytė, dhe mendoje pak se pėrse duhej mali i lartė pėr tė parė mbretėritė e tė gjithė botės kur dhe nė Mars po ta ēonte Jezusin, nuk shikonte dot mbretėritė e anės tjetėr tė Tokės..

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

morali i fabulės "biblike"--> kur je pėrvete dele perėndie, mos hap gojė.

sidomos kur edhe zoti yt nuk ėshtė mė pak psikopat dhe sadist se allahu.

isaia 40 , 22

Ai ėshtė ai qė rri ulur mbi rrethin e tokės, banorėt e sė cilės janė si karkaleca; ai i shpalos qiejtė si njė velo dhe i hap si njė ēadėr ku mund tė banosh.

jobi 26,7

Ai shtrin veriun nė zbrazėti dhe e mban tokėn pezull mbi hiēin.

ok , vetem para 400 viteve keto si kan ditur
    kur i ka pohuar galile galileu e ka shpallur vete kisha si te denuar me vdekje

sikur njerzit te kishin studiuar pak me mire shkrimin e Shenjte , do kishin pare se gjith kjo eshte thene me mijra vite me heret para 2700 viteve ka shkruar Isaia

ndersa per librin e Jobit i cili eshte shkruar para 3 600 viteve se toka mbahet pezull mbi hiqin kur paska ditur keto njerzimi edhe vet kan rene ne dileme njerzit qe besonin ne Perendine se si ka mundesi kjo qe toka te rri pezull mbi hiqin

me shume respekt Darwin edhe nese do akoma shkence te nxjerri nga librat e bibles me trego se edhe Jezusi tha qe toka sillet po njeher tjeter te tregoi sepse nuk kam kohe tani
    Zoti ėshtė dashuri

i/e regjistruar Maska e Archicad
    Anėtarėsuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Ne boten tridimensionale
    Postime
    283

Asgje!

Citim Postuar mė parė nga drague Lexo Postimin
    Po mir more "arkitekt" ē'fare te pengon ty ,qe une nuk besoj?
    Kjo eshte pra ajo feja juaj qe doni tja impononi dhe te tjerve.

Me fal . Une vetem te pyeta. Pa e ditur ne je ateist apo i krishtere. Dhe te thashe nese je i Krishtere te inkurajoj qe ta praktikosh.

Per X files - in u luta. Dhe ai nuk me tha qe po i imponohem. Tha shkurt. Larg Qofte.

Je tendencioz. Skam asnje arsye te te imponoj diqka.

Hajde pershendetje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-12-2007
    Postime
    244
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Perse islami eshte antipatik per joislamiket?
    ky eshte nje fakt kokforte.
    ne bote ka shume fe dhe sekte,por islami eshte shume antipatik,te gjithe jo islamiket nuk kane ndonje konsiderate per kete fe,perveēse negative.
    psh, une jam ateist(dhe si une ka shume)por fete e tjera si krishterimi,budizmi,hebraizmi,hinduizmi,dhe keto me te rejat perendimore,nuk me japin asnjelloj bezdie.
    une besoj se arsyeja eshte se keto nuk jane aspak agresive krahasuar me islamin,i cili eshte nje doktrine mbytese e dhunshme,i cili kerkon nje lufte totale kunder jo besimtareve apo besimtareve te feve te tjera.
    doktrina e krishtere psh,nuk kerkon qe te luftohen jo besimtaret,te vriten etj etj.perkundrazi jezusi i tyre shfaqet mjaft paqesor ne librat e tyre "te shenjte".

po ju si mendoni?
    Kur flasim per fete le te flasim me bazat mbeshtetese qe ata kane dhe jo te flasim kuturu sepse tregojme nivel te ulet.

Te kuptoj se Islamin e njeh nga ai qe e lufton dhe e urren gje e cila tregon se nuk e ke lexuar.

lexoji keto vargje te Jeremia kapitulli 51

20 "Ti je pėr mua njė ēekiē, njė mjet lufte; me ty do tė shtyp kombet, me ty do tė shkatėrroj mbretėritė;
    21 me ty do tė copėtoj kalė dhe kalorės, me ty do tė copėtoj qerre dhe karrocier;
    22 me ty do tė copėtoj burrė dhe grua, me ty do tė copėtoj plak dhe fėmijė, me ty do tė copėtoj tė riun dhe virgjėreshėn;
    23 me ty do tė copėtoj bariun dhe kopenė e tij, me ty do tė copėtoj katundarin dhe pendėn e tij tė qeve, me ty do tė copėtoj qeveritarėt dhe gjykatėsit.

ndoshta do te jeshe me i qarte dhe shikimi pas verberimit do te kthehet.

do te ishe shume paqesore sikur te thoje nje gje te mire se sa te merresh me antipatit e shtypesve.

Faleminderit

i/e regjistruar Maska e elijsa
    Anėtarėsuar
    09-03-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    138
    Te besosh ne islam do te thote te besosh ne paqe. Ato qe jane jo-islamike i bie te jene jopaqesore. Me kete doja te thoja se me pelqen artikullimi qe i ke bere titullit ). Nese do i hedhim nje sy historise do shikoni se sa lufte eshte bere ne emer te islamit dhe sa lufte eshte bere ne emer te krishterimit. Mjafton te permendim kryqezatat. E bej kete krahasim sepse me vjen keq tek shikoj te krishteret qe hidhen zgupthi si dhite e zgjebosura e bishtin perpjete. Ju atesite , pagane apo te krishtere lexoni Kur'anin dhe ju betohem qe tjeter ide do kini per islamin dhe muslimanet.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-10-2007
    Vendndodhja
    Ne Mesfush!!
    Postime
    387

Nga cila fe dalin me shumė ateista?

Hapa kete temė,me qellim qe te njoftohem me opinionet tuaja ,se nga cila fe dalin me shumė Ateista.

Apo me mire te them cila fe rekruton me shumė Ateista???

Me rekrutim ateistash nga nje fe ,kuptohet ai besimtar qe devijon nga besimi i tij dhe behet Jobesimtar//

Tash kerkohet pergjigjeja se nga cila fe prodhon me shume Atesita???

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •