Postuar më parë nga
darwin
Të mendosh në mënyrë të lirë, të pakushtëzuar, do të thotë të mos besosh në MBINATYRSHMËRI apo "elementë të saj" dhe mos TË KUSHTËZOSH jetën tënde bazuar në këto "ndjesi", qofshin këta elementë (apo "ndjesi") zota, xhinda, engjëj, shtriga apo dragonë të përbindshëm.
Do të thotë të mos kesh hipokrizi në ushtrimin e propagandës "Pan-Fetare" mqs lart kemi një shembull sesi delja besimtare ka zgjedhur bariun e saj, dhe kjo del sikur është më e rëndësishme në "sytë" e këtij bariu fiktiv dhe imagjinar.
Ti Albo, "harron" (për hir të propagandës pan-fetare, pra) preçizionin maniakal që po ky "Bari", kërkon në zgjedhjen e llojit të barit ku do të kullosë delja e tij e dashur besimtare..
Pa guxo ti Albo, dhe provo një ditë të gdhihesh dhë të shpallësh në mendjen tënde se allahu dhe muhameti janë shenja të mbinatyrshmërise (etj etj, formulat islamike).. ai çifuti mbi ato shkopa, nuk do të ta falte kurrë..së bashku me babanë e tij. (megjithëse nuk e besoj se qielli do të ulërinte 'Sotiiiiiiir' - në këtë rast).
Në të vërtetë nuk do të ndodhë asgjë, por nuk kam idenë ç'kuptim do i gjeje vetes pastaj.. duke qenë se me këto mendime që ke, do të të priste ..e trishtueshmja.
Nejse, së paku i rezervon vetes shpresën ..ne ateistët/mos-besimtarët as këtë nuk kemi. Mjerë ne, dhe (sigurisht) lum ju.
a) Përse i rezervon vetes të drejtën për të dhënë gjykim, kush është budalla e kush jo?! e ke SHPREHIMISHT të ndaluar nga figura jote e dashur dhe me rëndësi të paçmueshme, por e trilluar, judaike, që sipas fantazive të Mateut (7:1) të është drejtuar me fjalët "Mos gjyko dhe nuk do të gjykohesh".. apo harrove që të ndjek hap pas hapi (si kudo në jetën tënde) "ai..lart"?
Hoxha, prifti apo rabini... (?!)
Sipas TEORISË TUAJ (besimtare, në shumës) 2/3 e këtij konglomerati mashtruesish, me siguri që do kalojë përjetësinë mes flakësh e torturash të gjithfarlloj djajsh a shpirtërash, për shkak të versionit të tmerrshëm dhe djallëzor të fjalës së asaj perëndie konfuze dhe psikopate (përshkrim biblik apo kuranor, ndyrësia është e njëjtë!) që ka dashur të përhapë, duke mos përkrahur, dëgjuar, (madje deri luftuar), version e drejtë që për vite me rradhë ka propaganduar një pjesë tjetër e kësaj fjale të këtij perëndie specifikisht AZIATIK kaq të rrëmujshëm sa vështirë të gjendet.
Nqs misioni i njeriut është ky që thua, je për të ardhur keq. ( E them mqs unë i lejoj vetes të gjykoj, pa censurë porosish judaike..apo arabe).
Ateisti flet për mirëmbajtjen shëndetsore mendore të njerëzve, pra diçka që është e pakonceptueshme nga ju, delet e perëndisë, që shijoni barin e mënçurisë dhe ndjenjës, në kullotat e këtij perëndie (që çuditërisht ka karakter dhe mizori tipike shkretinore).
..e në fakt, harrojmë që mençurinë e gjejmë tek ju, që përgatisni jetën në përjetësi..
të mjerët ne
Krijoni Kontakt