Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 38 prej 38
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Ne teori ndryshojne shume ,por ne praktike nuk kam pare ndonje ndryshim,te pakten midis shqiptareve.Kam ndeshur njerez te mire dhe te keqinj ne te dyja palet.Nuk kam pare ndonje cilesi te vecante te besimtaret ,qe se kam ndeshur te ateistet,pervec besimit ne zot.Mendimi im ky.

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,983
    Citim Postuar më parë nga Shejbani Lexo Postimin
    Jungjatjeta.

Me vemendje lexova shkrimet e disa diskutueseve ne temen dallimet mes besimtarit dhe ateistit, apo thene mes teizmit dhe ateizmit.
    Sipas mendimit tim, mes teizmit dhe ateizmit ekzistojne dallime rrenjesore saqe nuk perputhen askund ne asnje pike.
    Tezimi apo teoria e besimit, njohjes se Krijuesit absolut eshte e lindur me njeriun dhe nevoje imanente e tij, kurse ateizmi eshte si teori e cila ka bere perpjekje qe te zevendesoj te paren, por si duket kot. Te besosh ne Zot don te thot te ndihesh me i qete, me i lumtur, me i fuqishem, me i guximshem, me pragmatik ne jete, etj, kurse te mos besosh ne asgje do te thote te jesh skepik, i pikelluar dhe i friguar nga cdo send ne jete, bile edhe nga vet hija e tij fizike.
    Te nderuar, Ateizmi ishte teori e pavertetuar dhe si e tille ne start deshtuese sepse nuk ka krijese ne rruzulluz qe shijon jeten e te mos besoj ne dicka, atehere do te ishte anakronike dhe jonjerzore qe qenia me e persosur e quajtur njeri te mos besoj ne asgje. Sipas meje, ateizmi nuk ekziston, porse ajo qe ekziston eshte mosbesimi ne Zot te vertete, dhe zevendesimi i besimit me dic tjeter. edhe marksistat e leninistat nuk ishin ateist, sepse edhe ata besuan ne dicka pavaresisht se besimi i tyre ishte i drejte apo jo. Nese dikush ka vuajtur nga ateizmi do te kisha thene i imponuar dhe ligjor atehere ato jane shqiptaret. Themi i imponuar sepse dogma e besimit nuk eshte pragmatike porse ndjenje e brendshme e individit, pra enveri e largoi fene nga praktika duke mbyllur kisha e xhami, por nuk pati mundesi ta largoje besimin nga zemrat e njerzve.

Sa keq që ka akoma njerëz që trëmben se mos i hajë kaposhi!Këta lloj njerzish kërkojnë të mbyllin tërë fshatin brënda, se na qënka një kaposh i çmëndur!
    Që Teizmi,siç deklaron shejbani lindi me njerinë është gabim.Sa për tjetrën se Ateizmi lindi më vonë..kjo është e vërtetë.Po e sqaroj.
    Teizmi erdhi,si rezultat i mos sqarimit të shumë fenomeneve natyrore nga njeriu.Lindi mendimi i egzistencës së një fuqie madhore,të mbinatyrëshme.Kjo kuptohet sepse aqë ishte kufiri i mendimit njerëzor.
    Me kalimin e kohës jeta i mësoi njeriut se disa gjëra duhej ti shfrytëzonte për të mirën e tij dhe disa të tjera duhej ti frenonte apo të largohej nga ato.Zhvillimi i njeriut pruri rezultat sqarimin e mjaftë fenomeneve.Një nga këto është edhe komandimi i rruzullit tokësor apo krejtë galaktikës dhe hapësirës,nga një dorë me pamje njerëzore a mbi njerëzore.Hapësira dhe qënësia komandohen nga forca të balancuara natyrore,të cilat kanë spiegim teorik dhe fizik.Këtu bazohet feja që shton presionin duke rekrutuar ushtarë!Sado që të zgjasë,një ditë do zgjuhen të gjithë dhe do thonë:Sa budallenj paskemi qënë? Ju i dashur dha ca si ju,rrihni ujë në hava,thotë populli.Vazhdoni se do çkepeni me gjalpë pastaj.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ali Baba Tepele : 24-04-2008 më 05:31

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,421
    Postimet në Bllog
    22
    Ateistet nuk jane grup qe karakterizohen me tipare te njejta apo te peraferta, me qellime dhe menyre jetese te ngjashme; prandaj, edhe nuk mund te i futesh te gjithe ne nje thes, sidomos ne thesin e qepur nga feja. Secili Ateist ndryshon nga tjetri, jane botra te ndryshme dhe rralle here kane dic te perbashket pervec qe nuk besojne ne Zot. Te jesh Ateist, mund te thote infinit gjera.
    Të gjithë ateistët kanë një gjë të përbashkët: hedhin poshtë Atin (Zotin) prandaj edhe mbajnë emrin ateist. Në raport me njëri-tjetrin ata mund të jenë shumë ndryshe, në raport me Perëndinë, ata janë si puna e asaj farës që u ra në rrugë e u shkel me këmbë e nuk mbiu fare.

Te jesh Ateist nuk do te thote mungese morali apo mungese besimi. Edhe Ateistet besojne, mbase edhe me shume se besimtaret por nuk besojne ne Zotin te cilin feja (cilado fe) e pershkruan. Por, nuk e perjashtojme mundesine e ekzistimin se ligjeve, fizike, kimike e biologjike, apo te kombinuara, te panjohura per ne dhe qe qendrojne me lart se inteligjenca jone momentale; te cilat mund te ushtrojne ndikim ne rrjedhen e jetes, ama, deri sa te behen te njohura, do te qendrojne te panjohura per ne. Pranon sepse eshte mendjehapur, madje edhe per argumente logjike per ekzistencen e Zotit.
    Sa vite ke kaluar në bankat e shkollës duke studiuar ligjet e fizikës, kimisë e shkencave ekzakte? Sa minuta të jetës tënde ke kaluar duke medituar mbi jetën që po jeton apo me faktin që një ditë do të vdesësh?

Ateistët janë në errësirë të plotë kur vjen fjala tek realiteti shpirtëror që i rrethon dhe në të cilin bëjnë pjesë.

Ne Ateistet besojme se jeten do t'a beje me te mire me ndihmen e njerzve tjere e jo me ndihmen e Zotit. Ateisti beson, mendon dhe refuzon te pranon se friga nga ferri eshte gjeneratori i tij motivues per miradashje.
    Besimtari nuk u bë i tillë se "ka frikë nga ferri" apo "se kërkon parajsën". Besimtar bëhesh kur kërkon të njihesh e përjetosh misterin e Perëndisë. Sic ta shpjegova me lart, ferri nuk është gjë tjetër vecse një jetë larg Perëndisë, dhe parajsa nuk është gjë tjetër vecse një jetë në prani të Perëndisë.

Dhe errësira shpirtërore e ateistëve është e tillë, që nuk arrijnë të shohin gjendjen në të cilën janë katandisur: nuk keni zgjedhur të jetoni vetëm larg Perëndisë, jeni nën shërbim të plotë të zotit të kësaj bote dhe mbretërisë së vdekjes, qoftëlargut që ashtu si ju zgjodhi një jetë larg Perëndisë dhe ra nga qielli në tokë.

Duke qenë se jeni plotësisht të verbër karshi realitetit shpirtëror që rrethon njeriun, për ju Zoti dhe qoftëlargu nuk ekzistojne. Dhe më e bukura është se ju gënjen mendja se "e keni jetën tuaj nën kontroll". Kushedi cfare tmerri do të përjetoni në momentin që do të vdisni fizikisht, dhe do të hyni në atë realitetin shpirtëror. Kur ta përjetoni nuk do të ketë më vend për "fjalë" e "argumenta".

Sa keq që ka akoma njerëz që trëmben se mos i hajë kaposhi!Këta lloj njerzish kërkojnë të mbyllin tërë fshatin brënda, se na qënka një kaposh i çmëndur!
    Që Teizmi,siç deklaron shejbani lindi me njerinë është gabim.Sa për tjetrën se Ateizmi lindi më vonë..kjo është e vërtetë.Po e sqaroj.
    Teizmi erdhi,si rezultat i mos sqarimit të shumë fenomeneve natyrore nga njeriu.Lindi mendimi i egzistencës së një fuqie madhore,të mbinatyrëshme.Kjo kuptohet sepse aqë ishte kufiri i mendimit njerëzor.
    Me kalimin e kohës jeta i mësoi njeriut se disa gjëra duhej ti shfrytëzonte për të mirën e tij dhe disa të tjera duhej ti frenonte apo të largohej nga ato.Zhvillimi i njeriut pruri rezultat sqarimin e mjaftë fenomeneve.Një nga këto është edhe komandimi i rruzullit tokësor apo krejtë galaktikës dhe hapësirës,nga një dorë me pamje njerëzore a mbi njerëzore.Hapësira dhe qënësia komandohen nga forca të balancuara natyrore,të cilat kanë spiegim teorik dhe fizik.Këtu bazohet feja që shton presionin duke rekrutuar ushtarë!Sado që të zgjasë,një ditë do zgjuhen të gjithë dhe do thonë:Sa budallenj paskemi qënë? Ju i dashur dha ca si ju,rrihni ujë në hava,thotë populli.Vazhdoni se do çkepeni me gjalpë pastaj.
    Kush rreh ujë në hava, një njeri si puna tënde që i ka ditët e numëruara në këtë botë dhe flet për "komandim të galaktikës", apo ai besimtari që kërkon të zbulojë misterin e jetës dhe vdekjes?!

Albo

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ashtu si parafolesi, pothuaj i tere komuniteti i besimtareve te ketij forumi ka nje mendim te gabuar mbi ateistet dhe ateizmin. Gjithesesi, qe te ndriconi mendjen me disa kunderargumenta, hidhini nje sy nenforumit te ateizmit - aty ka disa debate me vlere!

Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar më parë nga Albo
    Besimtari nuk u bë i tillë se "ka frikë nga ferri"
    Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Kushedi cfare tmerri do të përjetoni në momentin që do të vdisni fizikisht, dhe do të hyni në atë realitetin shpirtëror. Kur ta përjetoni nuk do të ketë më vend për "fjalë" e "argumenta".
    Albo, shiqet qarte nga vete fjalet e tua qe Besimtari eshte i tille se ka frige nga tmerret qe percjellin vdekjen fizike. Une do te shkoj me tutje dhe do te them se cdo veper te mire te cilen e ben besimtari mban firmen "friga nga Zoti" apo "friga nga djalli".

Friga eshte inspirimi hyjnor i besimtarve e jo dashuria apo mireqenia e pergjithshme. Cmimi apo paga eshte motivi i veprave te mira te besimtarve. Dashuria ndaj Zotit per besimtar eshte profesion, zanat, pune dhe mund qe paguhet. Besimtaret jane punonjes me rroge, kane nje mision per te cilin do te shperblehen. Premtimi per kete shperblim eshte ajo qe ju jap siguri te rrejshme ne vetvete.

Citim Postuar më parë nga Albo
    Kur ta përjetoni nuk do të ketë më vend për "fjalë" e "argumenta".
    E drejta e te fortit mund te beje cdo gje. Nese vertet ka Zot te gjithefuqishem qe mund te beje cdo gje, dhe nese vertet do te na ekzekutoj me procedure te shkurt e shpejt, pa te drejte "fjale" dhe "argumenta", so be it. Kjo me shume flet per te fortin sesa per te rebeluarin.

Edhe ne Nunberg, ata qe shkatuan vdekjen e shume miliona njerzve e shkatruan Evropen kishin te drejte fjale e te drejte te mbrohen.

Nuk mund e te mos verej se argumenti yt me i forti cdo here ka qene kercnimi, se cfare te zezash do te na punoj i Madherishmi per mosbesimin tone.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin
    Dikush mund te thotë se une jam Ateist ,mirpo kam Moral dhe sjellje te mira???

Ti bre djal nuk je ateist,mund ta konsiderosh veten ateist mirpo realishte nuk je sepse akoma ke gjene te trasheguara nga Prinderit tuaj besimtar ,te cilet te kan edukuar me moral dhe sjellje qe ne femijeri dhe pastaj keto vese apo shprehi te mira te kan mbetur si dhuratë,dhe nuk mund te konsiderohen si produkte te kesaj ideologjie te re qe ke perqafuar...

Ishte mendimi im!!!
    Ke thene diqka shkencore qe meriton te hulumtohet...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar Maska e Borix
    Anëtarësuar
    17-01-2003
    Postime
    2,316
    Ke thene diqka shkencore qe meriton te hulumtohet...
    Do filloj te besoj ne zot qe te filloj te perdor shprehjen "O zot, na cliro nga idiokratet!"...
    "The rule is perfect: in all matters of opinion our adversaries are insane." (M. Twain)

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Hajt na deshmo ti qe nuk je ,Idiot i Kualifikuar
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Emrat dhe Cilesite e Zotit!
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 17-11-2010, 03:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •