Close
Faqja 6 prej 48 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 473
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Chimera eshte kulti i Himares. Graves mendon se simbolizon kalendarin e vjeter tre-stinor i cili mund te jete edhe i importuar.
    Kjo eshte nje mundesi. Po perse pikerisht keto tri kafshe te perfaqesojne tri stine? U ndryshua gje moti pas renies se Atlantides (thone qe deri atehere nuk kishte pasur dimer)?

Kam menduar gjithmone qe Chimarra (Diocleziano eshte korrekt, skulptura Chimarras ne fjale eshte etruske) ka orientim gjeografik. Dhia del cuditerisht ne brinjen e majte te Luanit. Si Dhia, ashtu edhe Luani dhe Gjarperi shikojne ne nje drejtim qe duket te jete ja verilindje ose jugperendim. Cilet jane keto Tri Balle/Koka?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    zot trakas...................dhe nje goat
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    o kreksi ca thu mer jahu,ajo eshte chimera e arezzo ne itali,pra etruske.

nga e kane sjelle thu ti?ēja fut kot.......................luanin e gjen gjithandej ne ballkan dhe me gjere
    Etrusket e quanin veteveten Raseena, a -Rezz(o)-ena- pra jemi "rreze" drite/dielli.

Ne ceshtjen e luaneve mund te shtoj se Ploteme Kerauni mbret i Maqedonise/Thrakes (emrat i kane bere lemsh) vdiq aty rreth vitit 270 para Krishtit per shkak se ra nga elefanti mbi shpine te te cilit po luftonte okupatoret e vendit. Kjo do te thote qe elefanti nuk ishte kafshe e ralle importi.

Ka ndonjeri te me thote ne se ka elefante ne Ballkan sot?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 30-03-2008 mė 22:32
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    tre balle/tre koka/agjia triada.........................kaloresi me tre koka,zoti TRAKAS

elefante ka ne ballkan
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 30-03-2008 mė 22:34
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ky elefant eshte trakas,dhe keto statueta luftetaresh po ashtu.

ps.sa remuje kam ketu,nuk gjen dot asgje
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Ha, ha. Dalmatet dhe pirustet shkuan is eksperte thote... cfare mund te shkruash per kete? Ec te studjojme konventat e kembimit te know-how the fuqise punetore ne kohen pre- historike. Keta jo vetem qe shkuan si eksperte per te rremuar, por edhe prodhuan eskluzivisht tere arkifaktet pas konventave qe kishin me pushtuesit aziatike. Keshtu qe ato punimet e arit qe gjenden sot qellojne te kene te tera stil ballkanik.

Absurdi nuk ka kufi.
    Ca qesh kot...nuk e sheh qe pikat 1 dhe 2 jane te vetmet mundesi qe mund te japin ngjashmerine e elementeve bazik.... Sigurisht qe une jam me piken 1,por duke qene se pika 2 perdoret nga te tjeret ,nuk mund te mos ta vendosja,meqe ka shume fakte qe peshojne mbi kete pike,si psh edhe shperngulja e fshatrave te tere me minatore dalmate pas shterimit te minierave te arit dalmate ne fund shek 1, fillim shek 2.

Por kjo shpengulje mijra personash nuk mund te sjelle ndryshim gjenetik mbi nje zone aq te gjere,keshtu qe dinaricizmi i Transilvanise i perket periudhes pararomake.

Po ashtu sikunder vendosja e disa fiseve sllavesh me tipare sllavo-nordike nuk shoi dinariczmin e shqiptareve e biles as dinaricizmin e gjithe ilirise,pervec ne ultesiren e saves dhe serbise se veriut.

Kurse ajo deshira per shkina,eshte ceshtje trimerie dhe ato shkinat apo shkina e Halilit ,nuk kishte tiparet e nje ruseje,bjelloruseje apo polake, po kishte tiparet e nje dinarikeje.

2 jane pikat kryesore ne studmin racor ,qe duhen sqaruar e keshtu do futesh edhe ti kembet tek e verteta,qe ku ka race ilirike,adriatike,dinarike dhe gjuhe shqip ka qene truall etnik iliro-shqiptar.
    Kjo lidhet edhe me traket.

1- Raca dinarike eshte superiore ne nje perzierje gjenetike ndaj racave nordike,mediterrane,sllave e turko-mongoloide,raca me te cilat kemi pasur te bejme,keshtu qe cdo element i ketyre racave eshte shuar si pasoje e superioritetit fizik racor,pra superioritet gjenetik...

Keshtu raca sllave, floke e sy hiri u asgjesua ne pjesen me te madhe te ish jugosllavise edhe pse ishin shume numerikisht

2 - Invazoret ishin shume te pakte numerikisht,ne krahasim me popullsine vendase keshtu qe kane shkulur prej ilirikeve, shpirtin shqiptar per ta pajisur me nje shpirt tjeter,sllav,latin,grek etj.

Pra diferenca eshte shpirterore(morale,kulturore,gjuhesore) e jo raciale. Mundesia e vetme eshte qe atje flene gjithsesi gjene sllave,mediterrane,nordike,turko-mongole,kurse ne pjesen tone gjenet kane pasterti.
    Dmth nje perzierje e dinarikeve te tjere me sllav te paster,dmth polak,bjellorus jep lehtesisht femije me tipare sllave,kurse perzierja e nje dinariku shqiptar zbaton ligjet e mendelit te fazes se pare,pra elementi geshtenje dominjon qarte mbi elementin albin.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Etrusket e quanin veteveten Raseena, a -Rezz(o)-ena- pra jemi "rreze" drite/dielli.

Ne ceshtjen e luaneve mund te shtoj se Ploteme Kerauni mbret i Maqedonise/Thrakes (emrat i kane bere lemsh) vdiq aty rreth vitit 270 para Krishtit per shkak se ra nga elefanti mbi shpine te te cilit po luftonte okupatoret e vendit. Kjo do te thote qe elefanti nuk ishte kafshe e ralle importi.

Ka ndonjeri te me thote ne se ka elefante ne Ballkan sot?
    Pas aleksandrit elefanti si arme lufte u fut tek te gjithe ushtrite e formacioneve pasardhese te perandorise..Biles i perdori edhe Pirroja ne Itali...Kjo nuk do te thote qe ka pasur elefante ne Ballkan,por se jane qartesisht te importuar...

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Por kjo shpengulje mijra personash nuk mund te sjelle ndryshim gjenetik mbi nje zone aq te gjere,keshtu qe dinaricizmi i Transilvanise i perket periudhes pararomake.
    Transilvania nuk ėshtė dinarizuar. Dinarikėt kur shkuan atje e gjetėn tokėn e shkretė pa asnjė njeri. Dhe e popullėzuan.

1- Raca dinarike eshte superiore ne nje perzierje gjenetike ndaj racave nordike,mediterrane,sllave e turko-mongoloide,raca me te cilat kemi pasur te bejme,keshtu qe cdo element i ketyre racave eshte shuar si pasoje e superioritetit fizik racor,pra superioritet gjenetik...
    Superioriteti gjenetik ndryshon nga dominanca. Dominanca ėshtė vetėm e dukshme kurse gjenet janė tė pėrziera. Psh njė njeri me gjene bjonde dhe zeshkane ka flokėt zeshkane.

Superioriteti ka tė bėjė me klimėn, ata qė nuk pėrshtaten nuk shtohen shumė, por edhe gjenet qė nuk pėrshtaten nuk pėrcillen shumė.

Problemi sllavėve ėshtė numri i vogėl i tyre qė kanė ardhur nė Ballkan. I tėrė pushtimi u realizua pėrmes asimilimit. Vetėm nė Serbi ka serbė tė vėrtetė (Magjupė), dhe nė Panoni e Slloveni ka sllavė me pamje ruse.

Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Postime
    2,945
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    une them qe lidhet styx.......shiko chimeren etruske,ka dhe aty nje dhi.dhe bishti i luanit duket si gjarper.
    chimera,nje mostro qe peshtyn zjarr,terrorizonte token e lycia,u vra nga bellerofonte ne nje duel epik me ndihmen e kalit pegaso
    ti ca mendon?

ps.damn it postuam te dy te njejten figure indipendentemente
    Fuqia e tokes,pra energjia e tokes,kete besoj do te perfaqesoje kimera... Gjarperi,urtesine e pjellorine,dhia shkathtesine e jeten(nepermjet qumeshtit) ,luani forcen e madhe e krenarine...
    Po ashtu jane 3 kafshe te njohura per lirine e tyre....

Nje qenie e ditur,pjellore,e shkathet,e forte,krenare,jetedhenese....Qenie e PERSOSUR.

Kali Pegasus eshte perfaqesuesi i Qiellit..Kali simbolizon shpejtesine e ne nje bote te ngathet,ecja me kale duket sikur sjell fluturim...
    Mitet shqiptare thone 'Fluturoi me kalin e tij'...'hipi mbi kal e u be ere'

Venia e kraheve e forcon idene...

Mbase domethenia e mitit eshte ...Tashme Qielli dominon Token gati plotesisht,pra eshte me i forte se rebelimet e saj ne forme kimere... Dominim qe u be i plote me teorine monoteiste te Botes...
    Toka eshte vuajtje e mizerje,qielli eshte jeta e perjetshme... Materializmi mbytet prej idealizmit.... Idealizmi merr forma te semura e behet demprures per jeten,sepse jeta i permban te dyja,idealizem e materializem....
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyj-Njeriu : 31-03-2008 mė 11:33

Faqja 6 prej 48 FillimFillim ... 4567816 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptaret, populli parahelen-perla e rradhes
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 28-04-2008, 02:11
  2. Ludvig fon Taloci per iliret dhe shqiptaret
    Nga bashki nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •