Close
Faqja 4 prej 48 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 473
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    2- Dalmatet e pirustet qe shkuan si minatore eksperte ne minierat e arit te Transilvanise ishin kaq numerike saqe lane ne rumanishte fjale bazike,si mish,buze,bredh,gardh,gurmaz,k(a)sula,kopil,cekan, kopace e shume te tjera...
    Kjo ėshtė e vėrtetė por njė shpėrngulje minatorėsh nuk mund t'a ndryshojė racėn nga 0% nė 50% dinarikė.

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Kam perdorime me te mira per pasionin. Ajo qe shkova me siper ishte me peshtirllik. Kaq gje duhet te ishte e qarte edhe per me mediokrin.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Gjuha ka qenė e njėjta, dhe kjo ėshtė ajo qė na bashkon.
    E kisha fjalen per kete Alibaba, qe eshte nje nga pikat e ralla ku na u perputhen mendimet. Teorite racore per mua jane spekulative. Sidomos po te kemi parasysh terheqjen e madhe qe kane shqiptaret per shkinat historikisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 30-03-2008 mė 10:40
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    2- Dalmatet e pirustet qe shkuan si minatore eksperte ne minierat e arit te Transilvanise ishin kaq numerike saqe lane ne rumanishte fjale bazike,si mish,buze,bredh,gardh,gurmaz,k(a)sula,kopil,cekan, kopace e shume te tjera...
    Ha, ha. Dalmatet dhe pirustet shkuan is eksperte thote... cfare mund te shkruash per kete? Ec te studjojme konventat e kembimit te know-how the fuqise punetore ne kohen pre- historike. Keta jo vetem qe shkuan si eksperte per te rremuar, por edhe prodhuan eskluzivisht tere arkifaktet pas konventave qe kishin me pushtuesit aziatike. Keshtu qe ato punimet e arit qe gjenden sot qellojne te kene te tera stil ballkanik.

Absurdi nuk ka kufi.
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Styx Lexo Postimin
    Pallavra. Thelbi qendron tek -TR- .

Po ti referoheni Sokratit (dhe kjo nuk eshte kur u shpall pavaresia e Greqise), greket (po cilet greke lind pyetja?) ndryshuan emrat e vendeve duke u lene vetem nje ose dy germa, ne menyre te tille qe vetem alkimisti te arrije tek elementi nepermjet njohjes se simbolikes. (Pse valle ky ndryshim? Por kjo eshte ceshtje tjeter.)

Cilat jane ato fjale shqip qe njihni te cilat permbajne ne thelb te tyre TR, vende ose perendi qofshin?
    pa diskutim qe thelbi qendron tek -TR-.........tiras....tirsenet.......tirrenet.....etru sket........une do thoja dhe TIRANA(ku ka jetuar fisi YLLIR i ALBANEVE,lasciamo stare idiotet qe thone TIRANA ka lidhje me teheran).

che ne dici???????

ps.me fal per perdorimin e fjaleve te huaja,shume vjet ne emigracion bejne punen e vet
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Ka shumė fjalė nga ato qė kėrkon ti. Po nuk ėshtė me rėndėsi emri, se edhe duhet tė kuptojmė qė shumė' fjalė tona janė zhdukur njėherė e mirė nga fjalori qė pėrdorim sot, kėshtuqė nuk ėshtė e thėnė me doemos t'ia gjejmė kuptimin emrit.

Gjuha ka qenė e njėjta, dhe kjo ėshtė ajo qė na bashkon.
    jo nuk ka shume,shume pak fjale kane mbijetuar nga e folmja e trakeve,disa nga ato do i sjell une
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    traket sipas Erodotit kane qene popullsia e dyte ne numer.ata ishin nje popullsi e madhe ne numer por kurre nuk kane qene te bashkuar ne nje mbreteri te vetme."Omeri" i permend tek iliada si aleate te trojaneve.
    tribu trakase ishin.
    Bessi.Bisalti,Bitini,Tini,Ciconi,Dii,Odomanti,Edon i,Maedi,Odrisi(shiko renjen odr,odrentum[themeluar nga mesapet]....otrantum....otranto......gjithashtu renja ADR.....nga vjen fjala adriatik qe i dhane VENEDET detit......)Satiri,Triballi.
    e pa sigurt jane tribute,Daket,Geti,Agatirsi.....por qe kishin afinitet me traket
    UNE JAM TI-TI JE UNE

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    ILLYRIAN .................................. THRACIAN

aploi,aplus,apulia .................................. apuli,appulus,apulum
    bilia,bilios,bila................................. ... bila
    dardi,dardani .................................... dardanos,darda-para
    saprinus ................................. sapri-sara
    separi ............................... sapaioi
    sita ................................. sita,seita
    tribulium ................................. triballi,tribanta
    zorada ................................ zar-zur
    mez .................................. mez...................mezanoi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 30-03-2008 mė 15:59
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    (Ma che buono. Finalmente)
    "Ua vodhen illireve edhe perendite. Edhe perrallat. Edhe emrat. Zeusi eshte i vjedhur. Ai ka qene mesazhi illirian, ZOT, ku cdo shenje kishte nje kuptim ne vete.
    -T- ja perfaqesonte njeriun, (dhe Dheun-shenim i Styx)
    -O-ja perfaqesonte diellin,
    -Z-ja rrezet."

Z dhe R jane e njejta gje. A-R (rreze drite, shkelqim)

"And Dardanus the Trœzenian began first vocall musicke to the pipe. " -Strabo

Dardani dhe Dionisi kane shpikur fyellin/pipen njekohesisht. Vetem njeri nga ata ishte Trojan, tjetri ishte grek qe dehej me pijen nga eliksiri i rrushve te famshem te Beratit (Skraparit).

Me se fundi Herodoti:
    "Pellazgėt ma parė luteshin masandej u dhuronin kushte hyjnive. Asnjė hyjnije nuki jepnin emėn as mbiemėn. Popuj qė erdhėn mbrapa, prunė hyjni tė tjera, ose ju a ndėrruan emnat hyjnive qė gjetėn. Priftėnt e tyne sollėn me vedi themele besimesh e sjellje besimtare. Nė ato kavaljeta priftėnija pellazge kishin tė vlerėsuar mikpritjen si edhe bashkatthetarėt e tyne."
    Aeneas Dardanus

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    traex......
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura   
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Faqja 4 prej 48 FillimFillim ... 2345614 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shqiptaret, populli parahelen-perla e rradhes
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 28-04-2008, 02:11
  2. Ludvig fon Taloci per iliret dhe shqiptaret
    Nga bashki nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-11-2006, 00:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •