Close
Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 223
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Ni shok i imi ka vizitu muzeun ne Vien te Austris dhe ka shiqu ne bustin e skenderbetut, dhe aty shkrun Gjergj kastrioti skenederbeu , ka luftu per krishterizem. por me vjen keq nuk shkrun se ka luftu per Shqiptarizem, nese asht e vertet si ja thuni kesaj pune.

Anëtar Maska e Bond007
    Anëtarësuar
    25-11-2006
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    102
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    edhe qka nese ka qene para 17 shekujsh papa shqiptar
    ku don te dalesh me kete
    qfar injorance more apo te duket mos akuzo dialogo
    Po dua me dal aty ku te dhimb ty edhe c'do jarit ci mi citoni shkrimet e mija!
    Po dua me dal aty ku ju e permendni PAGANIZMIN para eres son! tymeken te vet dishem se ky asht komuniteti Katolik vini ktu e ja nisni me flliq me shkrime tueja pasi qe fen ne te cilen besoni ju nuk dini kurrgje per te dmth ini dele edhe kini smundje islamike... bile nuk ini as Besimtar se te ishi Besimtar te vertet nuk dot merrshi pjes ne keto shkrime ketu aspak (se nuk ka fe qe thot duhet urryer fen tjeter! noshta edhe po ??? por jo feja katolike.) ose te pakten ishi permbajt temes qe vijon...!
    Kurr nje shkrim nuk e kini shkrua ne dhije me titullin e temes! 14 musliman e ndrrojnë fenë
    Un po perfundoj shkrimin ketu sepse me injoranta te semur nuk ka bised ata duhet drejtuar drejt spitalit se semureve qe vuejn psiqikisht.

Edhe nje gje meka mbet si shkrim shtes qe ta perfundon:
    Ne shqiperi me saktesisht ne Durrs ka qen ne shekullin III univerziteti nder 3 me mete njofturit ne Europ...
    Para se te shkrueni-citoni lexon per dershe rreshtash ma mir se me shkrua dicka pa lidhje ose lexoni ne fillim per te kuptuar...

Tung
    Ndryshuar për herë të fundit nga Bond007 : 30-03-2008 më 11:55
    Injoranca e popullit të sotem kalon Ç'do kufi.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga King_Arthur Lexo Postimin
    une dhe pse nuk besoj shume e kam nderruar fene nga mysliman ne kristian . dhe e bera vetem se me pelqen ti perkas kesaj feje .
    Citim Postuar më parë nga Athleta_Christi Lexo Postimin
    Zoti te bekofte! Keshtu veprova edhe une para nje viti!
    Shum mire ke be , ke ndru fene nga "muslimani" ne kristijan!
    Okay kjo askujt nuk i pengon, nese juve ndjeni vete tuaj si kristijan nuk ka asnje te keqe ketu!!!
    E vemja gje qe eshte e rendesishme te permendet eshte fakti se juve, pra e kam fjalen per "muslimanet" si puna juaj eshte se kurre nuk keni qene musliman!!!!
    Personalisht kam studjuar ne Elbasan , prane universitetit Aleksander Xhuvani, dhe me syte e mi kam pa shum shqiptare qe nga "musliman" jane konvertuar ne kristijan !!!
    Dhe te gjithe keto njerez kishin dicka te perbashket !!! Askush nga ato kurre ne jeten e tyre nuk e kishin lexuar KURANIN!!!
    Parashtrohet pyetja cfar muslimanesh kane qene kata tipa qe kurre nuk e kane lexuar KURANIN ?!!!
    Per mua personalisht , pa ofendime , keta kane qene musliman me bateria (pila) !
    Mua nuk me pengon konvertimi i njerezve nga nje fe ne nje fe tjeter, ky fenomen eshte krejtesisht normal!!!
    Por mendoj se para qe te vendoset se cila fe do te besohet, mendoj qe duhet te studjohen te gjitha fete dhe te pranohet me e mira dhe me e drejta!
    Ne kete pikepamje nese studjojme Biblen dhe Kuranin dhe nese pranojme qe ekziston nje Perendi atehere per nje njeri qe mendon eshte shum lehte te zgjedhi fene e vertete dhe te drejte!
    Njeri liber eshte perplot kontradita ndersa tjetri eshte i paster nga kontraditat!
    E tani zgjedhja perseri ne fund i takon njeriut se cfar te besoj , nje liber me kontradita ose nje liber pa kontradita!

Me Respekt GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Gjergj Kastrioti
    Anëtarësuar
    11-02-2008
    Postime
    40
    @Gostivar: Per mua nuk ishte pytja cfare feje eshte me e mire, me gjithe se feja kristiane eshte me liberale, por per mua ishte me rendesishem qe te kam fejen e Gjergj Kastriotit, nje feje qe nuk eshte soll me dhune! Cka vjen me dhune, prishet dikur s.ph. fashizmi, komunizmi dhe ashtu feja islame ne troje shqiptare. Dhe kjo e fundit, pa ofendime, faktikisht po ndodh, sidomos ne Shqiperi me nje shpejci te madhe!

Shumica e shqiptarve musliman jan, sic thua ti, "musliman me bateria". te rrallet jan ata qe e lexhojn koranin dhe teper e pranishem eshte dija qe paraardhesit tane ishin krishter.

Ps.: Ishte edhe nje qellim mos te kem kurgje perbashket me fanatika islamik qe mundojn me be fejen islame me miren ne bote vetem me ofendime ndaj fejeve tjera, si ti per shembull.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Athleta_Christi : 30-03-2008 më 13:14

Gjergj Kastrioti
    Anëtarësuar
    11-02-2008
    Postime
    40
    Citim Postuar më parë nga gatusso Lexo Postimin
    Ndoshta kete 14 "Muslims" kan dashur qe te fitojn Letra dhe keshtu jan martuar me noj te krishtere,dhe jan konvertuar...

kam ndegjuar dhe ndegjoj shume kesi raste

Eshte e mundshme por jo diqka e re: Sikur paraardhesit e tu qe u ben musliman, e berin kete per arysje sociale dhe ekonomike. Me keto konvertime rrethi po mbyllet.

Gjergj Kastrioti
    Anëtarësuar
    11-02-2008
    Postime
    40
    Citim Postuar më parë nga besi84 Lexo Postimin
    Po feja kristiani si erdhi deri te kombi shqiptare?
    Mos e shtroh kete pytje perseri sepse pergjigjen e din vet!

Feja kristina erdhi pa dhune te Shqiptaret
    Feja islame erdh me dhune dhe me rrezik te madhe te assimilimit te shqiptaret.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    krejt evropa e pranon se krishterizi asht ardh me dhun , e ti ose vetem ne shqiptaret thojm se jo, kush e di ? ose kujt ti besoj?.

Anëtar Maska e Bond007
    Anëtarësuar
    25-11-2006
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    102
    Si mbas Kishes Katolike ne SHBA (usa) simjet jan pagzua 1400 vet te besimeve te ndryshme dhe kan marr Krishtin en zemrat e tyre (kugimin e par).
    Injoranca e popullit të sotem kalon Ç'do kufi.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anëtarësuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar më parë nga Athleta_Christi Lexo Postimin
    @Gostivar: Per mua nuk ishte pytja cfare feje eshte me e mire, me gjithe se feja kristiane eshte me liberale, por per mua ishte me rendesishem qe te kam fejen e Gjergj Kastriotit, nje feje qe nuk eshte soll me dhune! Cka vjen me dhune, prishet dikur s.ph. fashizmi, komunizmi dhe ashtu feja islame ne troje shqiptare. Dhe kjo e fundit, pa ofendime, faktikisht po ndodh, sidomos ne Shqiperi me nje shpejci te madhe!

Shumica e shqiptarve musliman jan, sic thua ti, "musliman me bateria". te rrallet jan ata qe e lexhojn koranin dhe teper e pranishem eshte dija qe paraardhesit tane ishin krishter.

Ps.: Ishte edhe nje qellim mos te kem kurgje perbashket me fanatika islamik qe mundojn me be fejen islame me miren ne bote vetem me ofendime ndaj fejeve tjera, si ti per shembull.
    Athleta_Christi , po kur po folsha per muslimanet me bateria, e kisha fjalen per muslimanet si puna jote qe jane konvertur ne kristijan, pa mos lexuar fare Kuranit, pa mos ditur as A-ne e fese islame, thoni qe keni qene musliman dhe jeni konvertuar!!!
    E si mundesh te thuajsh ti qe ke qene musliman pa mos ditur as A-ne e fese islame ?!!!
    Per mendimin tim , juve , pa ofendime, keni qene jobesimtar dhe keni pranuar krishterimin.
    Ma mire nje fe se sa pa fe fare!! Por vetem kisha dashur nga ju qe mos theni se keni qene musliman , por te tregoni te verteten se keni qene pa fe dhe keni pranuar krishterimin!!!
    Sa i perket krishterimit qe thua se ka ardhur pa dhune , si duket se nuk i ke be si duhet detyrat e shtepise. Lexo ma shum lidhur me kete ceshtje dhe do e gjej te verteten!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Athleta_Christi , po kur po folsha per muslimanet me bateria, e kisha fjalen per muslimanet si puna jote qe jane konvertur ne kristijan, pa mos lexuar fare Kuranit, pa mos ditur as A-ne e fese islame, thoni qe keni qene musliman dhe jeni konvertuar!!!
    E si mundesh te thuajsh ti qe ke qene musliman pa mos ditur as A-ne e fese islame ?!!!
    Per mendimin tim , juve , pa ofendime, keni qene jobesimtar dhe keni pranuar krishterimin.
    Ma mire nje fe se sa pa fe fare!! Por vetem kisha dashur nga ju qe mos theni se keni qene musliman , por te tregoni te verteten se keni qene pa fe dhe keni pranuar krishterimin!!!
    Sa i perket krishterimit qe thua se ka ardhur pa dhune , si duket se nuk i ke be si duhet detyrat e shtepise. Lexo ma shum lidhur me kete ceshtje dhe do e gjej te verteten!

GV_USA

ti Gostivar kur te intereso thu se 80% e shqiptarve jan muslimane kur nuk te intereso thu se nuk jan muslimane se nuk kan lexu kuranin

un te garantoj se as 5% e shqiptarve ne tan boten se kan lexu kuranin m ni fjal 95 perqin jan ta pafe apo jo

del qe muslimant qonkan ni minorance e vogel. shyqr per ne lol
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Faqja 14 prej 23 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi konfliktin në Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  2. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  3. Per hir te Allahut lexo kete o musliman (Perqarja)
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-04-2007, 14:58
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Nano- Shqipëria nuk është me shumicë muslimane
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 17-05-2004, 17:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •