jo bond!
gjyshi im ka lindur dhe ka vdekur musliman, babai im" eshte musliman edhe une quhem hajdin(pra nuk mund te jem krishter)
e sa per gabinim e te pareve te mi nuk po kuptoj. nese mendon per ata qe jaen bere muslimian para 500 viteve, do ta baeja e do te behesha pagan se as fejen katolike e ortodokse nuk e kemi tonen por na e kane lene pushtuesit![]()
Edhe un ja kisha preferu , qe mos te turprohet ne ndonje emision kur ta pysin per muslimanizmin e saj , si ka kalu si muslimane, prej sa vjet ka agjeru , sa her ne xhami ka qen ,
Ma me pesh esht kur ndonje hoxhe kalon ne krishter ose ndonje prift ne musliman.
Se kto muslimanet e llojit si Alda , kto i dim cfar musliman jan![]()
Konvertimi eshte ceshtje personale e cdo njeriu, Feja te shqipetaret gjithemone ka qene e liberalizuare. S,imbas mendimit time nuk ka asgje te keqe pse s,i musliman merr pjese ne festat e katolikeve shqipetare, ose anasjelltas.!!!!
Qofte musliman ,qofte ,katolik, apo ortodoks ,ata me rendesi jane shqipetare. S'a shqipetare neper bote per arsye ekonomike jane martuare me gra te besimeve te ndryshme,dhe anasjeltas !!!!
Personalishte i takoj islamit ,mirepo nje here pata qene ne Kosove ,dhe disa njeres me thane se keto kisha jane kisha katolike shqipetare ,mu be zemra mal dhe pa dyshim se u ndala dhe i vizitova sepse eshte besimi i gjakut time.
Ju kisha preferuare te gjithe shqipetareve ,me mire do te ishte te ndani bakllavat, dhe embelsirat, ne festata s,i te katolikeve ,muslimaneve ,dhe ortodokseve.
Me ju thane te drejten kame nje rezerve te madhe ndaj religjionit ortodoks ,arsyeja dihet politika dhe dhuna te cilen me shekuj e ka udhehequr slav-greket ortodoks, kunder shqipetareve jame ne dyshim,kete rezerve dhe dyshim te madhe e shprehi vetem per sllavet, greket otodoks,pa keqekuptime per shqipetaret ortodoks.
S,i shqipetare s,a te mundesi konvertoheni neper kisha e xhamia ,pore mos haroni te konvertoheni s,i komb s,i popull shqipetare .
Historia e realte na tregon se asnjehere s,kemi qene te afte s,i komb ,qe mos te jemi bare e tjeter kujt ekonomike apo politike ,dhe per kete arsye shqipetaret ne balkane jane te konvertuare ne shume fe te ndryshme.
Sejcili religjion qe e kane pranuare shqipetaret te pjeserishem eshte s,i rezultat i represaljeve dhe turturave qofte politike, strategjike ,apo edhe ekonomike.
Shqipetaret e Kosoves s,i shtete i pranuare ,a nuk eshte nje konvertim politik !!??
Mbas shume vjeteve gjeneratat e reja do t,a zbulojne kete tragjedi,edhe pse e pranuare me dhune shqipetaret ,gjeneratat e reja do te mundohen te gjejne fajtorin.
Njerëzit nuk janë perfekt, nuk identifikohet besimi-feja përmes veprimeve te njerëzve...
Por shikohet saktësia-besueshmëria argumenteve te shpalljes se fesë dhe e
qendrushmerise dhe ruajtjes se origjinalitetit pastertise qe nga shpallja e saj.
Vetem njera fe fale Allahut ka arritur t’i rezistoje ndërhyrjeve njerëzore.
Ndryshuar për herë të fundit nga burbuqe1 : 25-03-2008 më 10:25
Nuk e di pse gjithe kjo zhurme per kete pune?! 500 vjet nen hijen e shpates, kure kush nga frika e kush nga interesi u beme musliman. Sot eshte liri dhe njerzit dine te lexojne....Per mue te behet kush çka te done,por mos harroni se pjesa me e madhe e kombit tone jane agnostik..
Ka shume qe kan "konvertuar",me nje fjale jetojne jeten perendimore, por heshtin per fene.
Ketu ku jetoj,njoh disa qe kan konvertuar ne protestante, se ishte me e komplikuar dhe me e veshtire te kthehen ne katolik,per shkak te rregullave. Nje gje e di, kete e dini edhe ju, se krishterimi nuk eshte ai i shekullit XV. Mos harroni kombin, kjo eshte me rendesi.
Lumi ka ujin e paster ne burim
Kombi mbi te gjitha
Nuk duhet te paragjykojme, se ka p.sh. misionare myslimane ne perendim qe kane njohuri te madhe mbi fene dhe kane perqafuar besimin krishter, por islamiket nuk e pranojne kete sepse ata besojne se Islami eshte feja e vertete dhe kur nje mysliman pranon besimin krishter ata thone se 'i konvertuari' nuk ka qene kurre mysliman. Pra ka myslimane qe kane pasur njohuri shume te thella mbi Kuranin dhe fene Islame ne pergjithesi, dhe kane arritur ne perfundimin se islami nuk eshte feja e vertete dhe kane pranuar besimin krishter, por myslimani nuk e pranon as kete dhe thote se ata nuk kane qene myslimane kurre, ne anen tjeter ka persona qe kane prejardhje krishtere qe kane shkuar ne kishe 1 here ne vit (apo edhe kurre) dhe kurrfare njohurie nuk kane pasur per besimin krishter dhe kane pranuar islamin si fene e tyre, myslimani kete 'konvertim' e pranon si te vertete, pra vetem kur eshte ne pyetje islami. Edhe feja katolike i ka disa te keqija si p.sh. ikonat, adhurimi ndaj njerzve, rituale, adhurim simboleve, gjera pagane por edhe islami eshte keshtu, 'copy-paste' e nganjere edhe 'edit' sipas fantazise se themeluesit te saj. Feja katolike ndryshon, islami ndryshon, krejt fete ndryshojne por vetem Bibla nuk ndryshon kurre, Jezusi prej fillimit eshte adhuruar si Zot, dhe edhe 2000 e me shume vite me pas eshte e njejta gje. Keto ikonat, te quajturit 'At i Shenjte' pape Bibla vet e ndalon, tradita katolike bjen ne konflikt me Biblen dhe Kisha Katolike vendose traditen me lart se Biblen.
Mysliman 100% nuk eshte as Bin Ladeni e le me disa shqiptare qe kurre Kuran nuk kane lexuar e pretendojne se jane myslimane dhe e njohin fene.
Ndryshuar për herë të fundit nga mesia4ever : 25-03-2008 më 14:02
nuk dua qe te hyj ne polemika fetare sepse un nuk kam smundje fetare jam Katolik per mua ka rendesi njeri dhe i pa njeri, (edhe jam i vet dishim se jata qe jan shqiptar nuk jan Arab te flliqur vetem kan smundje te flliqur) ndersa nga ju disa persona i flliqt faqet e keti forumi me smundje islamike....
Edhe me vjen mir qe qenke ne dieni se te paret tu kan qen Katolik. (sic u shprehe ti para 500 viteve ata dote thot 5-6 brëza jo me shum), ky shkrim le te jen shembull perseri
Tung
Injoranca e popullit të sotem kalon Ç'do kufi.
Krijoni Kontakt