Close
Faqja 15 prej 23 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 223
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar më parë nga Athleta_Christi Lexo Postimin
    Eshte e mundshme por jo diqka e re: Sikur paraardhesit e tu qe u ben musliman, e berin kete per arysje sociale dhe ekonomike. Me keto konvertime rrethi po mbyllet.
    D.m.th pajtohesh edhe ti se ata "Musllims" qe konvertohen ne Krishterizem ,zakonisht konvertohen per shkaqe sociale,ekonomike,epshore,karrieriste...

Ky ndryshim (konvertim) eshte thjesht ndryshim lekure apo qime...

Ju nuk arritni qe nje Besimtar Musliman ta bindni shpirterisht,por mundoheni me alternativa tjera ,duke i nxitur epshet e musllimve,per ti konvertuar ,ky gjest me shume me ngjan ne mashtrim dhe veper jolejale se sa nje veper e ndershme dhe dashamrese...

Thjesht qellimin kryesor nuk ia arrini dotë (qellimi themelor)qe ta bindni se Kjo fe eshte rruga e vertet dhe se kete bindje asesi nuk mundeni te ia forconi ne zemer,sepse Vetë besimi I krishter eshte Besim i mekatshem ,d.m.th ju besoni "Zotit" duke i bere mekat...dhe ky besim kontraverz asesi nuk mund te qendroj ne zemren e nje besimtari ,por zakonisht jeton i strukur mbi lekurë ...

Kam ndegjuar raste te shumta se nje "Musliman me Dokumenta",ka qen alkoolist kronik,dhe ky person me kete semundje morale,asesi nuk mund ta gjente veten ne Islam ,tash kur ndegjon per Krishterizmin se ia bene Hallall kete mekat,u konvertua ne te krishter...
    D.m.th ky alkoolist u konvertua per shkak te lejueshmeris se pirjes se Alkoolit ne krishterizem,e jo per shkak te bindjes se nje besimi te njemendet...

Ka shume raste,se si Nje Musliman eshte konvertuar ne te krishter sepse ,eshte martuar per letra te shtetesis ne boten perendimore(d.m.th arsya eshte shtetesia dhe jo bindja ndaj fes)...

Konkludim :

Te konvertuarit nga Islami ne te Krishter ,jan Zakonisht Musliman te vetëquajtur dhe Jo besimtar real,dhe se Zakonisht per shkaqe matriale konvertohen ne fe tjera...

Ndersa Te konvertuarit nga Bota jo muslimane ne Islam ,zakonisht hasin ne te verteten dhe hasin ne qetesi shpirterore dhe ne fund behen Musliman edhe pendohen per te kaluaren..

Shembull konkret duhet te mirret pendimi i ketij Prifti apo Pastori ,dhe konvertimi ne Islam ,ky person nga bindja eshte konvertuar e jo nga interesi matrial..

dhe pjesa 2

Ndryshuar për herë të fundit nga fisniku-student : 31-03-2008 më 10:50
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2005
    Postime
    297

Lightbulb

Citim Postuar më parë nga fisniku-student Lexo Postimin
    D.m.th pajtohesh edhe ti se ata "Musllims" qe konvertohen ne Krishterizem ,zakonisht konvertohen per shkaqe sociale,ekonomike,epshore,karrieriste...

Ky ndryshim (konvertim) eshte thjesht ndryshim lekure apo qime...

Ju nuk arritni qe nje Besimtar Musliman ta bindni shpirterisht,por mundoheni me alternativa tjera ,duke i nxitur epshet e musllimve,per ti konvertuar ,ky gjest me shume me ngjan ne mashtrim dhe veper jolejale se sa nje veper e ndershme dhe dashamrese...

Thjesht qellimin kryesor nuk ia arrini dotë (qellimi themelor)qe ta bindni se Kjo fe eshte rruga e vertet dhe se kete bindje asesi nuk mundeni te ia forconi ne zemer,sepse Vetë besimi I krishter eshte Besim i mekatshem ,d.m.th ju besoni "Zotit" duke i bere mekat...dhe ky besim kontraverz asesi nuk mund te qendroj ne zemren e nje besimtari ,por zakonisht jeton i strukur mbi lekurë ...

Kam ndegjuar raste te shumta se nje "Musliman me Dokumenta",ka qen alkoolist kronik,dhe ky person me kete semundje morale,asesi nuk mund ta gjente veten ne Islam ,tash kur ndegjon per Krishterizmin se ia bene Hallall kete mekat,u konvertua ne te krishter...
    D.m.th ky alkoolist u konvertua per shkak te lejueshmeris se pirjes se Alkoolit ne krishterizem,e jo per shkak te bindjes se nje besimi te njemendet...

Ka shume raste,se si Nje Musliman eshte konvertuar ne te krishter sepse ,eshte martuar per letra te shtetesis ne boten perendimore(d.m.th arsya eshte shtetesia dhe jo bindja ndaj fes)...

Konkludim :

Te konvertuarit nga Islami ne te Krishter ,jan Zakonisht Musliman te vetëquajtur dhe Jo besimtar real,dhe se Zakonisht per shkaqe matriale konvertohen ne fe tjera...

Ndersa Te konvertuarit nga Bota jo muslimane ne Islam ,zakonisht hasin ne te verteten dhe hasin ne qetesi shpirterore dhe ne fund behen Musliman edhe pendohen per te kaluaren..

Shembull konkret duhet te mirret pendimi i ketij Prifti apo Pastori ,dhe konvertimi ne Islam ,ky person nga bindja eshte konvertuar e jo nga interesi matrial..

http://video.google.com/videoplay?do...arch&plindex=0

dhe pjesa 2

http://video.google.com/videoplay?do...84580847613663

Simbas analizimit tend te nji anshem dhe me "fakte" te shtremberuara del ne konkluzion se te gjith ata qe pranojn islamin qenkan njerz te " mire dhe te devotshem" por ata qe dalin nga islami dhe konvertohen ne ndoj fe tjeter qenkan njerz te pa moral ,pak si shum e cuditshme kjo analize.

Kam nji pytje per ty: Po ata Imam dhe njerz me doktoratura qe dalin nga islami dhe behen te krishter ,si i quan ti?
    Njerz me cfar morali ishin: Faik (Dede) Konica dhe Ibrahim( Pjeter) Rugova ?( permenda vetem dy nga Shqiptaret)

Dhe cka kupton ti me te verteten apo kete e quan interesin dhe propaganden islame/
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sokoli i Malit : 31-03-2008 më 20:55

kristiani Maska e krishterprizren
    Anëtarësuar
    31-03-2008
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    250
    jo ata nuk konvertohen per shkak te politikes apo luxit qe ka bota perendimore krishtere sepse eshte shume thjeshte po te marrim menyren e jeteses se te dy komuniteteve pa cekur ketu ndarjen qe kan keto komunitete psh katolik protestant etj ka shume dallime mes tyre sepse vete jeta e lire qe ka komuniteti krishter shume mysliman mendojne per kete po te shikojme jeten e muslimaneve ne lindje eshte shume djallezore edhe e rende sepse fundja vete Zoti na ka lene te lire qe te jetojme ashtu si dojme vet e jo me rregulla te renda psh femrat jane shume te diskrinuara ne boten islame por edhe burrat e dhithe popullata duke marr parasysh sheriatin i cili ka shume rregulla te renda etj

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga BEHARI Lexo Postimin
    separi ti Alda apo kushdo tjeter qofte, perpara se te marresh vendimin per te i dhane mend dikujt tjeter,duhet te bindesh ne se ti ke mend per vehten tende apo jo!!
    dhe dicka tjeter,ky eshte forumi i gjithe shqiptarve pa dallim feje,kush te paska thane ty se ky eshte forumi katolik??nga e more ti kete te drejte qe te thuash shko tek forumi islamik??

Jo nuk keni te drejt te thuani ashtu!

Realisht ky komunitet është komuniteti katolik, besimtarët katolik mund te debatojnë dhe të shkembejnë mendime në ketë komunitet, ata te besimit musliman mund te dabatojnë dhe te sjellin propagandë islamike ne komunitetin e vet. Un kam percjellur çdoher shkrimet, fyrjet, sjelljet dhe propaganden islamike që janë duke e sjellur anëtarë të besimeve te tjera te komuniteti katolik, por nuk kam reaguar, nuk kam reaguar per arsye se jemi te krishterë dhe kemi tolerancë. Është e vertetë se nese un apo ni besimtar i krishter nese shkruan te komuniteti musliman sikurse shkruani ju te komuniteti i jonë, do të reagohet nga ana e juaj shumë ashper, por, un ketu dalloj!

Mund te shkruani dhe të shprehni mendimet e juaja, (un ua kam mundësuar) por gjithsesi ju lutemi qe ta keni parasyshë rregulloren e forumit, pra ta respektojmë njëri tjetrin dhe mendimet e të tjerëve. Pa fyrje.

Sa i perket temes; un thjeshtë këtu kam sjellur ni lajm nga KIsha që un i perkas, jo me qellime te këqija, por thjeshtë; kam inforumuar, ajo qe eshte dhënë nga un është e vertetë, të gjithë duhet të jemi të vetdieshëm se është e drejtë e secilit të vendosë për vet - veten. poashtu të vendosë që të jeton me Zotin sipas mësimeve dhe frymes së Krishtit apo mesimeve dhe frymes islame apo ndonji formë tjeter. Këta njerëz duke u mebshtetur në atë të drejtë kan vendosur dhe e kan pranuar Jezusin për mesues dhe Zot. Neve nuk na mbetet diçka tjeter vetem të urojmë bekime dhe paqe per këta njerëz dhe per gjithë njerëzit e botes vullnet të mirë që Zoti ti ndohmoj dhe ti ruan.

Kësi rastesh në Prishtinë dhe në Kosovë kemi shpesh, vetertë na ka ardhur mirë dhe na gëzon ky fakt, por na nuk i kemi dhënë edhe aq rendësi që të njoftojmë këtu apo diku tjeter, sepse, kjo realisht edhe nuk është në interes te njoftimeve mediale apo të tjera, jemi të vetdieshëm se Zoti i vlerson e jo njerëzit, por tash e tutje te jeni te sigurtë se sa herë që të ketë pagëzime (ku pritet shumë shpejt edhe 5 familje) un do të njoftoj ne këtë forum.

respekt

toni77
    Ndryshuar për herë të fundit nga toni77_toni : 01-04-2008 më 07:39
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

Nallban Maska e alko71
    Anëtarësuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    707
    Citim Postuar më parë nga krishterprizren Lexo Postimin
    jo ata nuk konvertohen per shkak te politikes apo luxit qe ka bota perendimore krishtere sepse eshte shume thjeshte po te marrim menyren e jeteses se te dy komuniteteve pa cekur ketu ndarjen qe kan keto komunitete psh katolik protestant etj ka shume dallime mes tyre sepse vete jeta e lire qe ka komuniteti krishter shume mysliman mendojne per kete po te shikojme jeten e muslimaneve ne lindje eshte shume djallezore edhe e rende sepse fundja vete Zoti na ka lene te lire qe te jetojme ashtu si dojme vet e jo me rregulla te renda psh femrat jane shume te diskrinuara ne boten islame por edhe burrat e dhithe popullata duke marr parasysh sheriatin i cili ka shume rregulla te renda etj

Te renda te lehta ato jane nga Zoti. Per besimtarin edhe 10 here me te renda te ishin prap do t'i zbatonte ndersa per besim paketin, 1 rregull t'ia vendoste, prap e veshtire i duket dhe e then edhe ate.

Pasi qe sipas teje na paska lene te lire Zoti, pse ekzistojne 10 urdheresat?
    Mos fol per lindjen se nuk e ke idene si jetojne ata, pos nga propaganda qe e degjon per ca raste te rralla vet nuk ke qene asnjehere.

Ata nuk jane konvertuar por kane pranuar nje "besim" kinese, sepse edhe ashtu nuk kane lexuar e as nuk i dine rregullat e islamit fare po ti pyesish, leje per ndalesat qe kurre nuk i kane zbatuar. Me nje fjale kane qene berllog "muslianesh" dhe tani jane bere berllog " krishteresh". Ai emri berllog u mbetet edhe budist po te behen.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin
    Simbas analizimit tend te nji anshem dhe me "fakte" te shtremberuara del ne konkluzion se te gjith ata qe pranojn islamin qenkan njerz te " mire dhe te devotshem" por ata qe dalin nga islami dhe konvertohen ne ndoj fe tjeter qenkan njerz te pa moral ,pak si shum e cuditshme kjo analize.

Kam nji pytje per ty: Po ata Imam dhe njerz me doktoratura qe dalin nga islami dhe behen te krishter ,si i quan ti?
    Njerz me cfar morali ishin: Faik (Dede) Konica dhe Ibrahim( Pjeter) Rugova ?( permenda vetem dy nga Shqiptaret)

Dhe cka kupton ti me te verteten apo kete e quan interesin dhe propaganden islame/
    A imam po te doket ty Rugova e ai tjetri ne shqip me kthy i bje se ka qene prijs mirepo te thuash se imam ne kuptimin hoxh leji ktu sene edhe pse per keto a zhurem dhe aspak argument fundja edhe s me intereson po qka ti bejsh kur prifterinjet ata qe kane njohuri mbi fene krishteret konvertohen ne musliman dhe jo nje njeri qe s ka dijeni per fene e tij krahasoje nje prift dhe nje si puna e rugoves shembull pe marr sepse se di te verteten rreth kesaj , bane ni krahasim te shkurt kush te del perpara .

i/e regjistruar Maska e gjilan55
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    310
    Citim Postuar më parë nga Sokoli i Malit Lexo Postimin

Nuk e di a e kan pranu ndonjeher perpara te tjereve mediave gazetave etj qe jan konvertu ne fe tjeter keta,nese po un kurr skam ndegju as lexu nese jo prej qkafit jane turpru.Seshte qudi ne kemi pas edhe ali shukriun ,sinan hasanin etj qe kan than qe jan shqiptar por kan punu ne interes te tjeter kujt.Nuk bej asnje dallim te asnje feje por un nese nuk e mbroj fejen time dhe e marr nje fe tjeter me siguri kete e beje per nje interes material e neser edhe me leht do ta ndrroj at fe edhe per me pak.Respektone tjetrin nese don te te respektojn por me par respektoje vetveten sepse nuk do te respektoj askush.pershendetje per te gjith shqiptaret e te gjitha feve.

Anëtar Maska e Bond007
    Anëtarësuar
    25-11-2006
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    102
    Nuk bej asnje dallim te asnje feje por un nese nuk e mbroj fejen time
    Feja mbrohet me argumente te deshmuara me fakte! e jo me shprehjen e deshirave.

Mbi kete shkrim dua te shkruej dicka qe une ekam pa, jo vetem me shkrua per MëÇ e simbas qiefit tim se ateher skishte pas kuptim shkrimi:
    dhe e marr nje fe tjeter me siguri kete e beje per nje interes material
    Nese eke fjalen per keta qe dota shkruej une ateher pajtohem me ty (realitetin):
    Disa sekte islamike shperndajn te holla qe Burrat te leshojn mjekrrat dhe te veshen me rrobe si te ishin ne Arabi...
    Ndersa femrat (grat) te veshin ferexhet (mbulesat) qe mos te jau shof njeri fytyren per vec syve!!!
    Keto fakte ikam verejt une personalisht ne:
    Kosov, Shqiperi, Malesi (nen mal te zi) edhe ne usa gjithashtu dmth e gjith kjo per interesa materjale.

Tung
    Injoranca e popullit të sotem kalon Ç'do kufi.

"Në fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovë
    Postime
    4,534
    Citim Postuar më parë nga besi84 Lexo Postimin
    Prape ai komunisti/diktatori Toni duhet ma kete fshire postimin, se ska si tjet ndryshe ...

p.s shkrimi nuk ishte aspak ofendues por thjesht nje mendimi i shprehur lirshem...ashtu sikurse ''te gjithe'' te tjeret .

Shko ti te komuniteti i yt dhe sjell mesime mbi besimin tëndë e mos na shit ketu pollavra.

ik kput qafen, njeri i pa tenzon, sa her e sa her ta kam terhjekur verejtjen e asesi nuk kupton. Thua "shkrimi nuk ishte ofendues" a ne anen tjeter me quan "komunist/diktatot"! Nuk e di se qka kupton ti fjalen ofendim. Ik e s'ke arsye as te shkruaj më te komuniteti katolilk. Ik shoki mos e fut hunden tjeter ketu
    Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.

I qete Maska e BEHARI
    Anëtarësuar
    28-12-2005
    Vendndodhja
    ME MENDJE DHE ZEMER NE SHKODER!!
    Postime
    2,119
    Citim Postuar më parë nga Bond007 Lexo Postimin
    Si mbas Kishes Katolike ne SHBA (usa) simjet jan pagzua 1400 vet te besimeve te ndryshme dhe kan marr Krishtin en zemrat e tyre (kugimin e par).
    Sa sa saaaaa vetem 1400!!!!!?
    shiko se ka mundesi qe te keshe informacion te gabuar!!
    shikoje nje numer real ketu dhe teper argumentues!!mbase po te ndihmoj sado pak!

http://youtube.com/watch?v=49Ud-LUIMvM

besoj se pas keti linkut qe une te sollla,ai lajmi qe ti solle duke u bazuar tek kisha katolike ne SHBA rezultone te jete vetem nje genjeshter,jo nga ty,mbase nga kisha!!!

Faqja 15 prej 23 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Mbi konfliktin në Komunitetin Musliman Shqiptar
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-03-2009, 10:00
  2. Islami ne trojet iliro-shqiptare gjate shekujve
    Nga Klevis2000 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 24-11-2007, 10:59
  3. Per hir te Allahut lexo kete o musliman (Perqarja)
    Nga Bani gjk në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-04-2007, 14:58
  4. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  5. Nano- Shqipëria nuk është me shumicë muslimane
    Nga dodoni në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 103
    Postimi i Fundit: 17-05-2004, 17:49

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •