Close
Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 161
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-02-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    18
    po varet;psh-vajzat kan leverti me u lidh me zezaket kurse djemt .......
    une psh qe kam qen ne burg nuk kam pase ruge zgjidhje
    une jam vellai i j.le
    mkas e paci rrist me perfunu ne burgje ameriket

one in a million Maska e ^VJOSA^
    Anëtarësuar
    11-05-2002
    Vendndodhja
    OLIMP
    Postime
    323
    ku ka me bukur se kur te thote njeriu i zemres "shpirt" tingellon shume ngrohte dhe embel...keto fjalet amerikane as qe mi kap veshi fare (honey sweety bla bla bla) kjo ishte 1% e asaj pse shqiptari duhet te martohet me shqiptar...mendoj se do isha e lumtur me nje shqiptar 100 here me shume se me nje te huaj (zezaket as nuk futen ne loje fare ketu jan jashte orbites) nuk e di por lidhja me nje njeri te kombit tend eshte me e sigurt me e plote me e afert...
    LuM i RrEmByEr

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    14-03-2003
    Vendndodhja
    Albanistan
    Postime
    146
    Shqiptaret jane te gjitha katunare, dhe tani jane hardallos fare.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-04-2003
    Vendndodhja
    Ne shpine e Mozartit
    Postime
    18
    Per djemte : Mendoni me te vertete se do ti thonit jo ofertes qe mund tju bente Whitney Huston per te qene i dashuri i saj ??!!

Per vajzat : Mendoni me te vertete se do ti thonit jo ofertes qe mund ju bente Michael Jordan per te qene i dashuri i tij ??!!

Ju lutem shprehuni me sinqeritet

gone Maska e helene
    Anëtarësuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Drejtuar AryannSS;
    Me fal per vonesen ne pergjigje po tani i lexova gjithe pyetjet e tua dhe mendoj qe meriton nje pergjigje perderisa je lodhur te shkruash pyetjet...
    ....une nuk kam vene ne dyshim persekutimin qe u behet zezakeve apo superioritetin qe ndjen raca e bardhe apo ARIANET,kam vetem theksuar qe i sheh zezaket ne te gjitha fushat te kene nje vend te pare te cilin pikerisht per diskriminimin e madh qe kane e kane merituar me shume sesa nje i bardhe ne te njejten pozite.Une nuk kam folur per politiken zezake ne Afrike sepse nuk e njoh dhe s'mund te flas kot me kot po shoh politikanet zezake ne Amerike dhe sado qe Amerika te jete shtet qe para te tjereve duhet te tregoje lirine maksimale edhe aty ka racizem dhe perderisa kane arritur aq lart do te thote qe me te vertete ja vlejne.Per fushat e tjera e shoh qe s'ke folur se kam te drejte une se ndryshe nuk do te kishte shpetuar replika.
    Mendimet e mia te siguroj qe nuk jane pasoje e propagandes se askujt,jane thjesht rrjedhoje e respektit qe kam per njerezit te cilesdo kombesi apo ngjyre.Besoj qe respektin nuk mund te ta ushqeje nje propagande po gjithshka te ndodh ne jeten e perditshme.Pikerisht sepse shoh te diskriminohen me te padrejte mendoj se meritojne me shume.Me aq te padrejte sa edhe kjo teme u kthye ne diskutim racash nderkohe qe pyetja ishte per çdo lloj kombesie.Mua nuk me ka hedhur njeri hi syve po ty po,perderisa te ka ngelur vetem nje pjese per te dalluar zezaket......
    ...sa per tolerancen,nuk ka lidhje me ate qe thua ti.Te tolerosh eksistencen e nje mendimi tjeter apo te nje qenieje tjeter me gjithe te drejtat qe ka ashtu si ti nuk do te thote te shkosh kunder realitetit do te thote te ndihmosh ne vazhdimesine sa me te mire te realitetit.Dhe nese kjo gje te duket altruizem i tepruar,mendo sikur neser femijet e tu te jene ne nje bote zezakesh dhe te trajtohen si zezaket tani,dmth te jene pakica nuk do ti beje thirrje tolerances ti ath,shikoje si egoist po deshe qendron fakti ama qe do jetoje me mire po ta mendoje keshtu.
    Patjeter qe ti do vazhdosh ta mendosh ne menyren tende dhe per mua nuk ka asnje problem,ju pergjigja vetem pyetjeve te tua.

Wellwisher Maska e KosovaHawaii
    Anëtarësuar
    14-05-2003
    Vendndodhja
    Hawaii
    Postime
    47
    PSE JO?

Me pas shanse me u martuar me Jennifer Lopez-in a s'isha martu a?
    Menjehere, s'kisha mendue as nje sekonde

Por... me u be real
    Martesa me te huajt eshte absolutisht normale - por ne te njejten
    kohe ajo mundet te shkaterrohet ne abnormale. PSE?!? Sepse martesat gjithmone shendrrohen ne monotoni - me te huaj e me te nacionalitetit tend. E kur t'i behesh monoton te huajit a te huajes - asnje emocion/ asnje simpati nuk do ta gjesh nga ta apo ato kur te shkelmojne ne rruge. Derisa plotesisht e kunderta ndodh kur je i/e martuar me gjak (tendin) shqiptari ne kete rast. Para se ta shqelmosh gruan jashte - si shqiptar Mendon : "Gruaja ime flet, mendon e enderron ne gjuhen shqipe - sikurse nena ime, sikurse motra ime etj. - 'gruaja ime' pa dyshim se ka ndjenja sikurse nena e motra ime e do te jete gjynah i madh po e hudha ne rruge vetem pse mu ka bere monotone" - Kjo pra te siguron kulm mbi koke pergjithmone ne shumicen e rasteve. Ne fund te fundit secili e secila eshte ZOT i/e vetes tyre dhe askush nuk mundet t'ua imponoj se cka duhet te bejne keshtu qe Vendosni vet . Prindet e mi jane te martuar me vite (dhjetera) - derisa prinderit e nje ish-shoqes time ...etj qe jane "Te huaj" - kane qene te martuar e te ndare mbrenda nje viti (ndoshta as nje vit te plote). Por ata ishin te martuar me llojin e vet dhe u ndane ne vendin e vet. Cka do te ndodhte TY po u martove e u ndave me te huajin? Nese rrin ne vend te huaj vetem, jeta s'do te ishte kurre me njesoj per ty - e njejta gje edhe po u ktheve ne vendin tend - ku rrethi ende nuk e kupton kursesi pse ke bere nje gje te tille e "kurre" nuk ta fal. Kudo qe shkosh do te te perqeshin me fatkeqesine tende. SHUME TRADITE E KEQE.
    Edhe nje gje : Te huajit ide nuk kane cka eshte dashuria e romanca - Shqiptaret jane me te dijshem e shume me te kujdesshem sa i perket dashurise e romances. Paramendojeni veten t'u shkurtu dru a t'u bajte sende me kolice si argat i keq
    Plot ka ketu. Gjynah te vjen prej tyne.

Per ata/ato qe iu pershtatet situata me teme - NUK DESHTA TE JU FTOHI NGA AJO CKA ZEMRA IU DESHIRON. DHE ME GJITHE ZEMER IU DESHIROJ FAT E CDO TE MIRE. NE CDO VEND KA TE MIRE E TE KEQINJE PRANDAJ SHPRESOJ SE VETEM ME TE MIRE DO TE KENI TE BENI. URIME E U TRASHEGOFSHIT
    :^xhan2 "How often have you sailed in my dreams and now you come in my
    awakening which is my deeper dream" K.Gibran :^smooches

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Postuar më parë nga KosovaHawaii
    Nese rrin ne vend te huaj vetem, jeta s'do te ishte kurre me njesoj per ty - e njejta gje edhe po u ktheve ne vendin tend - ku rrethi ende nuk e kupton kursesi pse ke bere nje gje te tille e "kurre" nuk ta fal. Kudo qe shkosh do te te perqeshin me fatkeqesine tende. :nevrik SHUME TRADITE E KEQE.
    Edhe nje gje : Te huajit ide nuk kane cka eshte dashuria e romanca - Shqiptaret jane me te dijshem e shume me te kujdesshem sa i perket dashurise e romances. Paramendojeni veten t'u shkurtu dru a t'u bajte sende me kolice si argat i keq :)
    Plot ka ketu. Gjynah te vjen prej tyne.
    Postuar më parë nga Niko D'Angelo
    - Ua u martua Loni i Miles me nje Daneze, ua turp turp, u martua Vajza e Nasit me nje te zi, turp turp ua uli koken familjes dhe e flliqi kombin Shqiptar... Quhet mendje, hape ate dhe shiko te gjithe pikturen jo vetem gjysmen.
    Pa dashur te hidhem ne ndarja tjeter e zeze-e bardhe, desha te thosha se me cudit pa mase ideja qe shprehet ne disa poste ketu se njerezit duhet te kene hall nga opinioni shqiptar, i cili ka per t'i denuar ata ose perbuzur nqs. martohen me te huaj. Une thjesht nuk e njoh kete koncept. Mund te ma shpjegoni pak nqs. me te vertete ekziston? Zgjedhja e partnerit eshte dicka private dhe shije personale, ashtu sic dikush mund te thote p.sh. "Mua me pelqen ngjyra bojeqielli". Kurrsesi te tjeret nuk kane pune te gjykojne zgjedhjet e tua apo te kene opinion pozitiv apo negativ per to.

Askush ne ambientin shqiptar ku jetoj une nuk te perbuz nqs. zgjedh nje te huaj per ta bere shok te jetes, bile mund te njoh njerez qe shkojne shume mire, dhe si prinderit ashtu dhe miqte e familjes s'mund te kishin qene me te lumtur per ate bashkim.

EDHE NJEHERE, AJO ESHTE THJESHT ZGJEDHJE PERSONALE. S'KA PSE TE FUTET PATRIOTIZMI EDHE NE MARTESE... LOL... VETEM NQS. KENI QEJF TE BENI DASME ME FLAMUR... LOL
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-09-2002
    Vendndodhja
    Myslym Shyri
    Postime
    644
    Mbasi i lexova disa nga pergjigjet e forumistave....jam e habitur se sa RRACIST jan disa njerez (le te mos themi emra). Per veten time, martesa me nje te huaj nuk ka problem
    N.q.s se njerezit ne releationship jan dakord, ci fut hundet e gjith bota??

i/e regjistruar Maska e TiDo
    Anëtarësuar
    21-12-2007
    Postime
    10

Martesat midis shqiptarëve dhe të huajve?

Ateher? çfare mendoni lidhur me kete teme?.. qofte ne Kosoven tone te perditshme apo kudo tjeter ne bote.. kur nje shqipetare/kosovare te martohet me nje te huaj..
    A dhe sa do te zgjase kjo lidhje?
    Qfar do mendon familja dhe te tjeret?
    Ne merzitemi per thashethemet?

Pershendetje
    TiDo

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar më parë nga TiDo Lexo Postimin
    Ateher? çfare mendoni lidhur me kete teme?.. qofte ne Kosoven tone te perditshme apo kudo tjeter ne bote.. kur nje shqipetare/kosovare te martohet me nje te huaj..
    A dhe sa do te zgjase kjo lidhje?
    Qfar do mendon familja dhe te tjeret?
    Ne merzitemi per thashethemet?

Pershendetje
    TiDo

E ke shtruar kete teme sikur kosovaret do te lidheshin me ufo e jo me qenie njerzore , un se shof si penges kete gje , ketu ku jetoj ka dhe kosovare qe jan lidhur me te huaj , esht problem per familjen pasi jan me mentalitetin antik akoma , por kjo si ka penguar keta ne fjale te vazhdojn lidhjen e tyre me keta persona , nese kjo lidhje do zgjas apo jo varet nga personat qe e perjetojn kete histori , familja ne shumicen e rasteve esht kundra , ne populli shqiptar jetojm me ate se cdo thot bota ...

Faqja 9 prej 17 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pagëzimet dhe martesat shqiptare
    Nga Davius në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-08-2006, 09:06
  2. Pagezimi dhe Martesat Shqiptare
    Nga NoName në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-03-2006, 03:19
  3. Spanjë: Dhoma e ulët ligjëron martesat homoseksuale
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 27-04-2005, 13:57
  4. Qeveria, U Premton Toka Te Huajve
    Nga ALBA në forumin Tema e shtypit të ditës
    Postimi i Fundit: 13-04-2004, 00:59
  5. Pagëzimi dhe martesat Shqiptare
    Nga Redi në forumin Folklori shqiptar
    Postimi i Fundit: 27-05-2002, 15:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •