Close
Faqja 10 prej 17 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 161
    i/e regjistruar Maska e TiDo
    Anëtarësuar
    21-12-2007
    Postime
    10
    Te falemnderit shum Walchirja per pergjigjejen...
    shpresoj te mos me kenit keqkuptuar... un jam plotesisht pro kesaj gjeje... edhe un e mendoj poashtu si ti.. mirpo thjesht kurioziteti me zgjoi te paraqes kete tem; nen 1 duke e ditur se ne pergjithsij familjet tona jan kunder dhe nen 2 nese un e ti jemi pro kesaj gjeje ka shum vizitator te tjer besoj qe jan pak me te moshuar se ne apo varesisht nga mosha mund te jen gjithnje kunder.. fundja: ne jemi familja!!
    thjesht me intereson qysh ne pergjithsi argumentohet kjo gje nga ana e atyre qe jon pro dhe atyre qe jan kunder...

i/e regjistruar Maska e li00n
    Anëtarësuar
    04-03-2008
    Postime
    32
    Ne shumicen e rasteve psh sic shembulli qe ke mar nje kosovare te martohet me nje te huaj nvaret nga familja, por edhe nga Feja se cfar fe-je ka, nese duhen partneret ateher sdo ti ndante askushi .. Dashuria nuk ka cmim
    Mendo!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    S'u mjafton që martoheni me të huaj e përzieni kombin, veç edhe ankkoheni se pale po u nxjerrin probleme juve, akuzoni familjen. Turp.

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar më parë nga TiDo Lexo Postimin
    Te falemnderit shum Walchirja per pergjigjejen...
    shpresoj te mos me kenit keqkuptuar... un jam plotesisht pro kesaj gjeje... edhe un e mendoj poashtu si ti.. mirpo thjesht kurioziteti me zgjoi te paraqes kete tem; nen 1 duke e ditur se ne pergjithsij familjet tona jan kunder dhe nen 2 nese un e ti jemi pro kesaj gjeje ka shum vizitator te tjer besoj qe jan pak me te moshuar se ne apo varesisht nga mosha mund te jen gjithnje kunder.. fundja: ne jemi familja!!
    thjesht me intereson qysh ne pergjithsi argumentohet kjo gje nga ana e atyre qe jon pro dhe atyre qe jan kunder...
    Se kam keqkuptuar , thjesht te them sa kam par dhe si arrij un ta kuptoj , eshte mese e drejt qe ka kundra e pro , por kjo gje asnjeher se ndalon dike te marr ate qe do , edhe nese ky esht i huaj , thjesht duhet te jemi me te hapur per keto gjera e mos gjykojm ....

Citim Postuar më parë nga alibaba Lexo Postimin
    S'u mjafton që martoheni me të huaj e përzieni kombin, veç edhe ankkoheni se pale po u nxjerrin probleme juve, akuzoni familjen. Turp.

Na avash ti mo se na erdhe me shpat ne brez mo na trego turpin ne , se ka njerez qe e han turpin me buk , por behu realist e jo te na tregosh se si duhet te lidhen e duhet te mendojn njerzit , kur duhet dhe si duhet te ken turp , se askush spo akuzon askend ketu...

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar më parë nga TiDo Lexo Postimin
    Ateher? çfare mendoni lidhur me kete teme?.. qofte ne Kosoven tone te perditshme apo kudo tjeter ne bote.. kur nje shqipetare/kosovare te martohet me nje te huaj..
    A dhe sa do te zgjase kjo lidhje?
    Qfar do mendon familja dhe te tjeret?
    Ne merzitemi per thashethemet?

Pershendetje
    TiDo
    Po pse edhe ne Dashuri doni te vendosni Kombesi Juve?????
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Walkire ka te drejte alibaba....

Ti vete duhet te jesh e ndegjegjshme qe nese do nje martese te perjetshme me te huajt e ke gati te pamundur,per vete konceptin qe kane ata per martesen dhe per kohezgjatjen mesatare te marteses ne perendim ...
    Perjetesia ka kosto te larte eshte e vertete,por gjithe ceshtja reduktohet ne ja vlen apo jo ta perballosh ate kosto....ti psh mendon se ja vlen ?
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Walkire ka te drejte alibaba....

Ti vete duhet te jesh e ndegjegjshme qe nese do nje martese te perjetshme me te huajt e ke gati te pamundur,per vete konceptin qe kane ata per martesen dhe per kohezgjatjen mesatare te marteses ne perendim ...
    Perjetesia ka kosto te larte eshte e vertete,por gjithe ceshtja reduktohet ne ja vlen apo jo ta perballosh ate kosto....ti psh mendon se ja vlen ?

Puna eshte se sduhet te futen te gjithe te huajt ne nje thes , kohezgjatja e nje historie mund te jet e shkurter me nje te huaj po ashtu mund te jet edhe me nje shqiptar , aty futen ndjenjat , sjellja , mirkuptimi , eshte lehte te gjykosh gjerat kur ndodhesh jasht tyre , por i shef me nje sy tjeter kur je pjese e saj ...
    Per nje caste mos te gjykojm , por te mundohemi te futemi ne nje situat te till , ateher te themi si eshte si duhet bere e sa kohe zgjat ..
    Un them qe nese do ndjehesha mir do e jetoja jeten me dike te huaj pa e menduar 2 here ..

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    nuk eshte vertete qe martesa me nje shqiptar eshte njesoj e shkurter sa me nje te huaj... kete e thone te gjitha statistikat e mundshme...
    Eshte logjike qe 2 njerez qe vijne nga 2 botekuptime te ndryshme si shqiptaret dhe perendimoret,heret a vone,do perplasen keqazi...
    Nje martese pervec elementit dashuri qe eshte kryesori ne hapat e pare,eshte me lehtesisht e mundshme te jete jetegjate,nese te dy kane te njejtin botekuptim, si kur vijne gezimet po ashtu edhe hidherimet.

Imagjino 2 ekstremet ne martese ... nje qe ka pasur gjyshin kanibal me nje qe ka pasur gjyshin mbret te nje vendi europian...

Pastaj tek e fundit,kush eshte shqiptar,duhet te kete femijet shqiptar ashtu si ka edhe prinderit...Perndryshe cfare shqiptari eshte ... Nje shqiptar qe rrit te huaj,mund te jete prind i shkelqyer por shqiptar shume i keq...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Mund te ket martesa te suksesshme te ketij lloji , mirpo mendimi im dhe nga ajo qe kam ndegju problemet jan te medha , dhe pas nje kohe vjen deshprimi , jemi shqiptar me nje mentalitet te vecant dhe per ket arsye me se miri esht te martohemi mes vete.

Nje shqiptar qe rrit te huaj,mund te jete prind i shkelqyer por shqiptar shume i keq...
    Pajtohem
    Vall si dot folet ne at familje ? Fmija si dot shkollohet , te kujt zakone dot ndikojn .
    Un nuk dot isha ndje mir ta ndryshoj gjuhen per shkak te bashkshortes , vall a dot ishte ndje mir ajo bashkshortja ime te ndryshoj ??
    Probleme sa te dush. E mos me thuni dashuria i tejkalon kto probleme.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Renea : 24-03-2008 më 20:26

i/e larguar
    Anëtarësuar
    09-11-2005
    Vendndodhja
    France ...
    Postime
    6,159
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    nuk eshte vertete qe martesa me nje shqiptar eshte njesoj e shkurter sa me nje te huaj... kete e thone te gjitha statistikat e mundshme...
    Eshte logjike qe 2 njerez qe vijne nga 2 botekuptime te ndryshme si shqiptaret dhe perendimoret,heret a vone,do perplasen keqazi...
    Nje martese pervec elementit dashuri qe eshte kryesori ne hapat e pare,eshte me lehtesisht e mundshme te jete jetegjate,nese te dy kane te njejtin botekuptim, si kur vijne gezimet po ashtu edhe hidherimet.

Imagjino 2 ekstremet ne martese ... nje qe ka pasur gjyshin kanibal me nje qe ka pasur gjyshin mbret te nje vendi europian...

Pastaj tek e fundit,kush eshte shqiptar,duhet te kete femijet shqiptar ashtu si ka edhe prinderit...Perndryshe cfare shqiptari eshte ... Nje shqiptar qe rrit te huaj,mund te jete prind i shkelqyer por shqiptar shume i keq...

Deri diku jam dakort me ty , por secili ka ate mendimin e tij , dhe ne kete teme tonat bien ndesh me njera tjetren , sado qe te themi keshtu ashtu ti do vazhdosh me parimet e tua e un me te miat , por te garantoj qe funksionon mes nje te huaji dhe nje shqiptari , dhe goxha mire bile ...
    Thjesht duhet ta pranojm brenda nesh ..

Faqja 10 prej 17 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Pagëzimet dhe martesat shqiptare
    Nga Davius në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-08-2006, 09:06
  2. Pagezimi dhe Martesat Shqiptare
    Nga NoName në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-03-2006, 03:19
  3. Spanjë: Dhoma e ulët ligjëron martesat homoseksuale
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 27-04-2005, 13:57
  4. Qeveria, U Premton Toka Te Huajve
    Nga ALBA në forumin Tema e shtypit të ditës
    Postimi i Fundit: 13-04-2004, 00:59
  5. Pagëzimi dhe martesat Shqiptare
    Nga Redi në forumin Folklori shqiptar
    Postimi i Fundit: 27-05-2002, 15:54

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •