shikoni kucoven, sa shpejt iu harrua emri i xhaxhi stalinit
shikoni kucoven, sa shpejt iu harrua emri i xhaxhi stalinit
Te ndrrohen te gjitha emrat e vendeve se pari e pastaj edhe emrat e mbiemrat e njerzve pse jo ?
me thuaj se çka na duhet nje mbiemer osmani, hasani, alia, bajrami, kadrija etj ?
Me ne fund do te mbesim ilire por te jemi shqiptar si duhet e jo lara lara...
Po edhe kosoves do i vie radha.
Cke renea ? Ta nxori kreksi emrin per ushtar?
Nuk te pelqen emri i Gjergj Katriotit?
Ne postimin #18 ishe shume i entuziasmuar. lol
Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
xfiles
Zoti President duhet ta filloj me nderrimin e emrit Iranian te kryeqytetit
EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!
propozimi i presidentit Topi eshte i qelluar qna duhen neve emrat sllav.ju ne shqiperi e keni shum leht vetem ju duhet vullnet per te bere gjithqka shqip ndersa ne ne kosove ende duhet te marrim miratimin e PSSP-se apo nderkomtarve.gjithqka shqip sepse shqiptar jemi.
..edhe une pajtohem me ju, emrat e familjes dueht ndryshuar apo rikthyer.
Besoj se po te kerkoje mire çdo familje shqiptare me fe myslimane sot ka prapa diku te fshehur ne tavan edhe emrin e familje se vjeter paar osmane, si une qe kam te ruajtur nga gjyshi periardhjen e vjeter te familjes Kaqorri...qe kur isha i vogel nuke doja te degjoja fare kete emer por tani me kohen krenohem me kete gjenealogji...
Pse jo, ndoshta nje dite do e marri kete emer te ri, ku eshte problemi, me mire Kaqorri se sa Ahmeti apo Osmani apo hajdari...
Pra te rinjet duhet hulumtuar e gjurmuar nga te vjetrit te moshuarit se si eshte quajtur kjo koder, ky fshatë ky katund ajo ara atje apo kjo familje apo ky qytet se kam frike qe po e ndryshuam ne te rinjet pa keshillat e pleqeve ne trojet tona do behet nje lloje perzierje emertimesh qe as dreqi nuke do i bie ne fije. le te hulumtojne nga te vjetrit njehere se ata dijne me mire se ne.
Pse te mos mirren edhe emrat e familjes se kohes se Gjergj kastrioti si; Marku, Gjoni, gjini, Pali,Shpati, Kodra, Bregi, Laçi etj...?
shendet
Arsyet nga eshte nisur Topi per ta bere kete deklarate mund te jene nga me te ndryshmet. E rendesishme eshte te filloj diku, ne kete rast u hodh ideja, do e vazhdoj Topi, do i ri-kthehet dikush tjeter perseri, mbetet per t'u pare. Duhet vleresuar si nje ide shume e mire dhe duhet mbeshtetur.
Sa per diskutimin e ndryshimit te emrave/mbiemrave, le te mos ngaterohemi, nuk eshte i njejte me rikthimin e emrave te vendeve.
Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës
O po te ishte per levizjet e brendeshme as neser dhe as mbas 20 vjetesh nuk i shkonte nder mend njeriu te levizte guret. Po tjeter kund fle 'lepuri'. I paskan ardhur te qarta direktivat Topit. Mesa duket ka ardhur koha qe gjerat te shkojne ne vendin e tyre. Shpejt kemi per te degjuar dhe emra te tjere ne dhe jo vetem ne 28 mije km2.
Absence Of Evidence Does Not Correlate To Evidence Of Absence... © Deny Ignorance © Autochthonox
Gjurmet e Civilizimeve te zhdukura Dodona pjese e trashegimise se vjedhur Fshehje te Zbulimeve Arkeologjike Shtetet Ilire Antropologjia e Ballkanit
Mesjeta Shqiptare dhe periudha e pushtimit Osman Rilindja Kombetare Illuminati ! Kulti i syrit qe sheh cdo gje Lufta Dulces Mistere Histori e Letersise Shqiptare
Krijoni Kontakt