Close
Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 79
    I come back
    Anëtarësuar
    01-10-2005
    Postime
    345
    shikoni kucoven, sa shpejt iu harrua emri i xhaxhi stalinit

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    Te ndrrohen te gjitha emrat e vendeve se pari e pastaj edhe emrat e mbiemrat e njerzve pse jo ?
    me thuaj se çka na duhet nje mbiemer osmani, hasani, alia, bajrami, kadrija etj ?

Me ne fund do te mbesim ilire por te jemi shqiptar si duhet e jo lara lara...

Po edhe kosoves do i vie radha.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Kreksi Lexo Postimin
    Te ndrrohen te gjitha emrat e vendeve se pari e pastaj edhe emrat e mbiemrat e njerzve pse jo ?
    me thuaj se çka na duhet nje mbiemer osmani, hasani, alia, bajrami, kadrija etj ?

Me ne fund do te mbesim ilire por te jemi shqiptar si duhet e jo lara lara...

Po edhe kosoves do i vie radha.
    Gjergji, Dhimitri , Nikola , Marku...

Veritas liberatis Vos
    Anëtarësuar
    07-10-2006
    Postime
    2,204
    Cke renea ? Ta nxori kreksi emrin per ushtar?
    Nuk te pelqen emri i Gjergj Katriotit?
    Ne postimin #18 ishe shume i entuziasmuar. lol
    Shqiperia ka rreshtur se ekzistuari qe kur jevgjit i thane vetes "shqiptar".
    xfiles

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Zoti President duhet ta filloj me nderrimin e emrit Iranian te kryeqytetit
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

i/e regjistruar Maska e gjilan55
    Anëtarësuar
    18-08-2007
    Vendndodhja
    gjilan
    Postime
    310
    propozimi i presidentit Topi eshte i qelluar qna duhen neve emrat sllav.ju ne shqiperi e keni shum leht vetem ju duhet vullnet per te bere gjithqka shqip ndersa ne ne kosove ende duhet te marrim miratimin e PSSP-se apo nderkomtarve.gjithqka shqip sepse shqiptar jemi.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Citim Postuar më parë nga Korcar-L1 Lexo Postimin
    Cke renea ? Ta nxori kreksi emrin per ushtar?
    Nuk te pelqen emri i Gjergj Katriotit?
    Ne postimin #18 ishe shume i entuziasmuar. lol
    Jo skam kunder asgje , mirpo desha ta plotsoj ne at qe mendonte , per emrat shqiptar. Mua personalisht me pelqen vepra e Gjergj Kastriotit , por me pelqen edhe e Hasan Prishtines , Adem Jasharit...

i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anëtarësuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francë
    Postime
    5,636
    ..edhe une pajtohem me ju, emrat e familjes dueht ndryshuar apo rikthyer.
    Besoj se po te kerkoje mire çdo familje shqiptare me fe myslimane sot ka prapa diku te fshehur ne tavan edhe emrin e familje se vjeter paar osmane, si une qe kam te ruajtur nga gjyshi periardhjen e vjeter te familjes Kaqorri...qe kur isha i vogel nuke doja te degjoja fare kete emer por tani me kohen krenohem me kete gjenealogji...
    Pse jo, ndoshta nje dite do e marri kete emer te ri, ku eshte problemi, me mire Kaqorri se sa Ahmeti apo Osmani apo hajdari...
    Pra te rinjet duhet hulumtuar e gjurmuar nga te vjetrit te moshuarit se si eshte quajtur kjo koder, ky fshatë ky katund ajo ara atje apo kjo familje apo ky qytet se kam frike qe po e ndryshuam ne te rinjet pa keshillat e pleqeve ne trojet tona do behet nje lloje perzierje emertimesh qe as dreqi nuke do i bie ne fije. le te hulumtojne nga te vjetrit njehere se ata dijne me mire se ne.
    Pse te mos mirren edhe emrat e familjes se kohes se Gjergj kastrioti si; Marku, Gjoni, gjini, Pali,Shpati, Kodra, Bregi, Laçi etj...?

shendet

Arsyet nga eshte nisur Topi per ta bere kete deklarate mund te jene nga me te ndryshmet. E rendesishme eshte te filloj diku, ne kete rast u hodh ideja, do e vazhdoj Topi, do i ri-kthehet dikush tjeter perseri, mbetet per t'u pare. Duhet vleresuar si nje ide shume e mire dhe duhet mbeshtetur.

Sa per diskutimin e ndryshimit te emrave/mbiemrave, le te mos ngaterohemi, nuk eshte i njejte me rikthimin e emrave te vendeve.
    Mos shkruaj gjë kur je me nerva, sepse, ndërsa plaga e gjuhës është më e keqe se e shpatës, mendo ç’ka mund të jetë ajo e pendës

Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    do zoti..jam jashte levizjeve te brendshme te politikes,keshtu qe i shoh me skepticizem ca gjera...vitin tjeter jane zgjedhjet....
    O po te ishte per levizjet e brendeshme as neser dhe as mbas 20 vjetesh nuk i shkonte nder mend njeriu te levizte guret. Po tjeter kund fle 'lepuri'. I paskan ardhur te qarta direktivat Topit. Mesa duket ka ardhur koha qe gjerat te shkojne ne vendin e tyre. Shpejt kemi per te degjuar dhe emra te tjere ne dhe jo vetem ne 28 mije km2.

Faqja 3 prej 8 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  2. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  3. Kush ishin ballistët?
    Nga Tepelenas_nr_1 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 132
    Postimi i Fundit: 09-12-2006, 10:52
  4. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •