Close
Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 79
    I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Me falni qe po dal jasht teme ,por degjova qe turqit kane kerkuar qe te rishikohen tekstet tona shkollore.behet fjale per termin " pushtuesit osmane"

i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    Kam frike se nga ana e Topit ishte me shume nje reklame politike me ngjyra nacionaliste,meqe eshte edhe periudha tani kur njerezit me pavaresine e kosoves sikur po interesohen me shume per kombin....
    Ore te jete c te doje, vetem te zbatohet. Eshte shume logjike qe nese ka burime (dhe ka) me te hershme per toponimine shqiptare te shfrytezohen.

i/e regjistruar Maska e Jeto_Jeten
    Anëtarësuar
    05-11-2002
    Vendndodhja
    "20 mije lega nen det" ...duke eksploruar...
    Postime
    342
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    duhet pune,shume pune se emertimi i vjeter ngelet krahas te riut...A ka njeri ne shqiperi qe ja ka qefi te punoje ne kete drejtim ? Pyete neser Presidentin,do te thote-pse e kam thene une kete?!

Fakti qe nuk e beri enveri tregon se eshte pune e madhe,kolosale...Pastaj do njerez nacionaliste kjo pune,qe ta marrin me zell...

Kam frike se nga ana e Topit ishte me shume nje reklame politike me ngjyra nacionaliste,meqe eshte edhe periudha tani kur njerezit me pavaresine e kosoves sikur po interesohen me shume per kombin....
    ose ndoshta per te tregu qe tani mund te arrihet edhe ajo qe dukej e pamundur. ka ardh koha me prezantu veten perseri, jemi shqiptar dhe keto jane toka shqiptare. historin nuk do e leme ta shkrujn gjithmone te tjeret. njerezit mesohen me gjithcka, emrat e vendeve s'ka pse te jene ndryshe. sic u mesun me pogradec do mesohen me nje emer shqip qe te ben kuptim kur e degjon. brezi tjeter as nuk do e kete kte medyshje. shteti mund ta filloj dicka, jan njerezit qe duhet ta perkrahin, duke fillu nga vetja
    Nuk eshte e padegjume qe shtete kane ndru emrat dhe n'kohet e fundit, kosova mund ta bej dicka te tille me shpejt sesa do kishin qejf ca
    He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Me falni qe po dal jasht teme ,por degjova qe turqit kane kerkuar qe te rishikohen tekstet tona shkollore.behet fjale per termin " pushtuesit osmane"
    do ta nderrojme me 'kanibalet osmane'...

Ore te jete c te doje, vetem te zbatohet. Eshte shume logjike qe nese ka burime (dhe ka) me te hershme per toponimine shqiptare te shfrytezohen

Eshte zhurme o barat,kujt sja ka qefi te behet realitet?

ose ndoshta per te tregu qe tani mund te arrihet edhe ajo qe dukej e pamundur

cudia me e madhe 3 dite zgjat...pas tre ditesh askush nuk do kujtohet me per fjalen e presidentit...Keto gjera nuk behen neper fjalime presidentesh por behen ne gjirin e akademise e cila nxjerr projektin...Neper fjalime politikanesh prodhohen vetem vota...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Eshte zhurme o barat,kujt sja ka qefi te behet realitet?

Ti kujton se Topi u be papritmas Pellazg, ashtu me te kote?!

hehehee
    Sa po levizin gjerat

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga BARAT Lexo Postimin

Ti kujton se Topi u be papritmas Pellazg, ashtu me te kote?!

hehehee
    Sa po levizin gjerat
    do zoti..jam jashte levizjeve te brendshme te politikes,keshtu qe i shoh me skepticizem ca gjera...vitin tjeter jane zgjedhjet....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    do zoti..jam jashte levizjeve te brendshme te politikes,keshtu qe i shoh me skepticizem ca gjera...vitin tjeter jane zgjedhjet....
    As une nuk e di cfer flasin me njeri tjetrin keta halete qe drejtojne Shqiperine, por eshte shume e qarte qe ka shume vite qe politika rajonale ka influenca te fuqishme nga jashte rajonit e nga pertej detit.
    Pra sic u bene shume hipoteza per Kosoven, te tipit, lufte trup me trup, aviacion, NATO, Rusi SHBA etj..ashtu mund te behen edhe sot hipoteza, por duket sheshit se kombi shqiptar ka mare nje kthese pozitive.

i/e regjistruar Maska e Renea
    Anëtarësuar
    12-08-2007
    Vendndodhja
    andej-këndej
    Postime
    3,131
    Sa me shpejt te ndrrohen , cudi si kan ngel deri tash ato emra , psh nje emer qe e kam ndegju un Maja E Jezerces ( liqenit) . Ne Kosov dhe Fyrom shum emra te fshatrave na i kan ndrru , psh. fshatrat qe jan quajtur Burim na i kan ber Izvor , edhe pse 100% jan shqiptar.

Anëtarësuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Sa me shpejt te ndrrohen , cudi si kan ngel deri tash ato emra , psh nje emer qe e kam ndegju un Maja E Jezerces ( liqenit) . Ne Kosov dhe Fyrom shum emra te fshatrave na i kan ndrru , psh. fshatrat qe jan quajtur Burim na i kan ber Izvor , edhe pse 100% jan shqiptar.
    Po pikerisht. Sllavet nuk nderruan asgje, vetem sa i transformuan ne gjuhene tyre. Duhet kthim ne identitetin tone

automotive Maska e ClaY_MorE
    Anëtarësuar
    16-05-2004
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    4,456
    Ndërrimi i emrit të një fshati do të ishte i vlefshëm vetëm politikisht dhe do të njihej vetëm në hartë, nga të huajt.

Shembull keni ndryshimin e emrit të Zogut të zi, edhe pse është ndryshuar emri të gjithë shqiptarët orientohen duke e thirrur ende me emrin e vjetër.
    Jeta ime, mban emrin e saj..

Faqja 2 prej 8 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Nezir Myrta - Iliristika
    Nga GL_Branch në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 30
    Postimi i Fundit: 09-02-2013, 13:51
  2. Illiristika - Nezir Myrta
    Nga Henri në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 35
    Postimi i Fundit: 06-04-2011, 17:47
  3. Kush ishin ballistët?
    Nga Tepelenas_nr_1 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 132
    Postimi i Fundit: 09-12-2006, 10:52
  4. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •