Me falni qe po dal jasht teme ,por degjova qe turqit kane kerkuar qe te rishikohen tekstet tona shkollore.behet fjale per termin " pushtuesit osmane"
Me falni qe po dal jasht teme ,por degjova qe turqit kane kerkuar qe te rishikohen tekstet tona shkollore.behet fjale per termin " pushtuesit osmane"
Ore te jete c te doje, vetem te zbatohet. Eshte shume logjike qe nese ka burime (dhe ka) me te hershme per toponimine shqiptare te shfrytezohen.Kam frike se nga ana e Topit ishte me shume nje reklame politike me ngjyra nacionaliste,meqe eshte edhe periudha tani kur njerezit me pavaresine e kosoves sikur po interesohen me shume per kombin....
ose ndoshta per te tregu qe tani mund te arrihet edhe ajo qe dukej e pamundur. ka ardh koha me prezantu veten perseri, jemi shqiptar dhe keto jane toka shqiptare. historin nuk do e leme ta shkrujn gjithmone te tjeret. njerezit mesohen me gjithcka, emrat e vendeve s'ka pse te jene ndryshe. sic u mesun me pogradec do mesohen me nje emer shqip qe te ben kuptim kur e degjon. brezi tjeter as nuk do e kete kte medyshje. shteti mund ta filloj dicka, jan njerezit qe duhet ta perkrahin, duke fillu nga vetja
Nuk eshte e padegjume qe shtete kane ndru emrat dhe n'kohet e fundit, kosova mund ta bej dicka te tille me shpejt sesa do kishin qejf ca![]()
He who learns but does not think, is lost! He who thinks but does not learn is in great danger.
do ta nderrojme me 'kanibalet osmane'...
Ore te jete c te doje, vetem te zbatohet. Eshte shume logjike qe nese ka burime (dhe ka) me te hershme per toponimine shqiptare te shfrytezohen
Eshte zhurme o barat,kujt sja ka qefi te behet realitet?
ose ndoshta per te tregu qe tani mund te arrihet edhe ajo qe dukej e pamundur
cudia me e madhe 3 dite zgjat...pas tre ditesh askush nuk do kujtohet me per fjalen e presidentit...Keto gjera nuk behen neper fjalime presidentesh por behen ne gjirin e akademise e cila nxjerr projektin...Neper fjalime politikanesh prodhohen vetem vota...
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Eshte zhurme o barat,kujt sja ka qefi te behet realitet?
Ti kujton se Topi u be papritmas Pellazg, ashtu me te kote?!
hehehee
Sa po levizin gjerat
As une nuk e di cfer flasin me njeri tjetrin keta halete qe drejtojne Shqiperine, por eshte shume e qarte qe ka shume vite qe politika rajonale ka influenca te fuqishme nga jashte rajonit e nga pertej detit.do zoti..jam jashte levizjeve te brendshme te politikes,keshtu qe i shoh me skepticizem ca gjera...vitin tjeter jane zgjedhjet....
Pra sic u bene shume hipoteza per Kosoven, te tipit, lufte trup me trup, aviacion, NATO, Rusi SHBA etj..ashtu mund te behen edhe sot hipoteza, por duket sheshit se kombi shqiptar ka mare nje kthese pozitive.
Sa me shpejt te ndrrohen , cudi si kan ngel deri tash ato emra , psh nje emer qe e kam ndegju un Maja E Jezerces ( liqenit) . Ne Kosov dhe Fyrom shum emra te fshatrave na i kan ndrru , psh. fshatrat qe jan quajtur Burim na i kan ber Izvor , edhe pse 100% jan shqiptar.
Po pikerisht. Sllavet nuk nderruan asgje, vetem sa i transformuan ne gjuhene tyre. Duhet kthim ne identitetin toneSa me shpejt te ndrrohen , cudi si kan ngel deri tash ato emra , psh nje emer qe e kam ndegju un Maja E Jezerces ( liqenit) . Ne Kosov dhe Fyrom shum emra te fshatrave na i kan ndrru , psh. fshatrat qe jan quajtur Burim na i kan ber Izvor , edhe pse 100% jan shqiptar.
Ndërrimi i emrit të një fshati do të ishte i vlefshëm vetëm politikisht dhe do të njihej vetëm në hartë, nga të huajt.
Shembull keni ndryshimin e emrit të Zogut të zi, edhe pse është ndryshuar emri të gjithë shqiptarët orientohen duke e thirrur ende me emrin e vjetër.
Jeta ime, mban emrin e saj..
Krijoni Kontakt