Close
Faqja 24 prej 65 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 650
    HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga only truth Lexo Postimin
    Normalisht se me e krye haxhin eshte ma e rendesishme.
    Ju po mendoj se shpeshhere i kuptoni gjerat literarisht , Lufta veprimet e Imam Hyseinit jane ma te rendesishme se kryerja e haxhit.

Haxhi mundet me u ba gjithkush por jo gjthkush mundet me i arrit shkallat e larta te besimit qe i ka islami

Disa pergjigje per disa vehabista qe mundohen vetem e vetem te sjellin propagande te tyre.

Islami ka shume grupe dy jane ma kryesoret sunni dhe shia , ne fillim te islamit nuk ka pasur dallim nga shia apo sunni por me kohe qe te dyja grupet jane larguar nga njeri tjetri nga extremistat ne rradhet e tyre.

Islami ka shume grupe apo shkolla.
    Hanefi , Maliki , Shafi, Hanbeli, Maturidi, Eshari , jane 12 tarikate te sufistet pastaj vijn edhe grupet extreme sekti vehabi te cilat kane ngjajshmeri me khavarixhet ,kane ngjajshmeri me jezidat e muawijat. pastaj vijn edhe sektet e tjera qe jane nen vehabizem Al Qaida , Deobandis , sipah sahabah , talibant , selefat , grupe terroriste brigadat e ebu bekrit etj etj. Neper vendet arabe po lulezojn sikur kerpurdhat sektet e organizatat e vehabizmit.

Po me vjen keq qe disa vehabista po bejn propagande neper forume .
    Mu po mi fshijn postimet e mia vetem se i kritikova per postimet e tyre qe ishin pro terroristve qe vrasin femije ,civil ne irak e kta vehabistat e tjere mundohen me i shti hundet gjithkah thuase po tregojn diçka te mençur.

Hajt o khan shko pyeti ato me lart qe i ke te nenforumi (spo di si me i quajt) shumicen i quaj musliman por jo ata kryesoret, kryesoret dhe ndihmesit e tyre si duket i takojn vehabizmit.

Pyeti pse tema per haxhin ka shume pak aty , pse nuk ka nje teme kryesore aty per haxhin por aty shkruhet se si nje jemenitas po shkon e po explodohet midis tregu ne irak.
    Pyeti pse nuk ka tema per haxhin (ndoshta e gjeni nje pahiri veç...) por ka shume tema per ibni tejmijen , wehabin ate tjetrin kete tjetrin etj,etj e fetwat e tyre.

As edhe tema per namaz nuk keni aç shume tema sa keni fetwa palidhje nga tejministet e vahabistet.
    Shko pyeti edhe dijetaret e tu pse kaq shume shkruhet per vehabin e ibni tejmijen e jo per selefat e vertet siç jane Ehlibejti.
    Nje pjyetje fetare te bera pse e kethen ne politik o adhurues varesh?
    Sa per pergjigjen qe ke kethyer, ti genjen
    Shiat thone! te vizitosh varin e hysejnit, eshte me mire se sa te kryesh 1000 haxh dhe umra .
    Po si gjithmon genjen nga ajo cfar beson.

Dhe nje pjyetje tjeter kush eshte me e rendesishe per ty te besosh ne 12 imamet apo la ilahe il-la Allah
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 09-03-2008 më 09:24
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga khan Lexo Postimin
    Nje pjyetje fetare te bera pse e kethen ne politik o adhurues varesh?
    Sa per pergjigjen qe ke kethyer, ti genjen
    Shiat thone! te vizitosh varin e hysejnit, eshte me mire se sa te kryesh 1000 haxh dhe umra .
    Po si gjithmon genjen nga ajo cfar beson.

Shiqo ti qe je trullq nuk kam çka me te ba une ty.

Kjo nuk eshte kurgjo politik por jane faktet e perditshme te juajat.
    Ti i akuzon te tjeret per haxh e diçka tjeter por nuk e sheh veten dhe grupin tend ne çfare gjendje jeni.

Kurr nuk te kam genjyer dhe nuk kam rendesi te genjej ty , pse çka po e konsideron veten se une duhet te genjej ty , kush qenke ti qe po u dashka une me genjy.
    Ti mundesh me e quajt veten tende adhurues varresh se ti i adhuron vehabistat dhe nuk ka varre ma shume se ata.

Muslimanet gjithmone i kane vizituar dhe do ti vizitojn varrezat e muslimanve dhe gjithmone do ti respektojn vendet ku pushojn trupet e atyre qe e kane dashur fene islame ju pelqen vehabistve apo jo.

Varrezat e muslimanve i kane vizituar Muhamedi a.s pas tij Ehlibejti i tij .
    Imam Aliu , Fatimeja, Imam Hasani ,Imam Hysein te gjitha sahabet .

E gjithe elita islame kane shkuar para varrezave te muslimanve te medhenj dhe kane bere dua.

Edhe Imam Shafiu ka shkuar prane varrit te Imam Ebu Hanifes dhe ke bere dua Allahut ; muslimanet per çdo dite kerkojn shefatin e elites islame.

eshte tjeter çka ka thojn shiat extremista per vizitat e tyrbve te Ehlibejtit .
    Extremistat e sunnive dhe shiave jane njesoj vetem se kane qellime te ndryshme.

Edhe une te tregova shume mire per extremizmin tend dhe grupeve te juaja se sa shume e keni ne qejf ibni tejmijen e vehabin e te till si kta e sa shume pak e permendni haxhin.

Kur flitet tek bektashite per haxhin gjithmone duhet te kujtojm per themeluesin e kesaj shkolle HAXHI BEKTASH VELIU , vete emri te tregon shume .

Te gjithe dijetaret sufi dhe te gjithe evliat e tyre kane shkuar ne haxh, kam lexuar per shume evlia dhe i kam gjetur se te gjithe e kane kryer kete obligim.

Une nuk po te them shporru se je mushrik se nuk e perdori fjalorin tend por po te them se e kemi obligim nga Allahu dhe i derguari i tij qe te kerkojm dijen dhe te behemi sa me te persosur ne fe.

Ti shume pak po ben kerkime ne fe , vetem po i merr fjalet e atyre "dijetarve" tu si me pas qene ata pejgambera .

Kerko ma shume dhe mos u sill vetem ne nje vend , islami eshte shume i madh dhe nuk ka mbet vetem tek ata qe po referohesh ti.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    A nuk kan te drejte myslimant te shkojn ne tyrbe, te njeriu evlia qe i thojm ne kur aj te gjith kohen asht lut dhe vetem vepra te mira ka ba, nuk po muj me dit se ku gjendet problemi.

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    A nuk kan te drejte myslimant te shkojn ne tyrbe, te njeriu evlia qe i thojm ne kur aj te gjith kohen asht lut dhe vetem vepra te mira ka ba, nuk po muj me dit se ku gjendet problemi.
    a te ndihmon vorri najsen a ?
    ai me pas mujt i kish ndihmu vetes

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    un i lexova da postime te forumi bekteshi , keta mate but ishin dhe ma demokrat se tjeret.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    un i lexova da postime te forumi bekteshi , keta mate but ishin dhe ma demokrat se tjeret.
    hahahahahahhahahahaha , mke bo me qesh met madhe besom.
    rrnofsh

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar më parë nga celyy Lexo Postimin
    hahahahahahhahahahaha , mke bo me qesh met madhe besom.
    rrnofsh
    rrofshim bashk un dhe ti. hhhaaa haa

Gjergj Kastrioti
    Anëtarësuar
    11-02-2008
    Postime
    40
    Citim Postuar më parë nga lamb Lexo Postimin
    Mirdita te gjitheve.
    Jam e interesuar te di nga dallojne besimtaret bektashinje nga besimtaret myslyman ???????
    Ju lutem me ktheni pgj sepse eshte nje ceshtje me rendesi per mua.
    Te njejten teme e postova edhe tek komuniteti myslyman por nuk pata asnje pgj.
    shpresoj ne ndihmen tuaj.
    Faliminderit

Bektashet e pijn alkoholin, falen bashke me gra, te cilat nuk e kan obligim te mbulohen. Me teper dallime nuk me kujtohen.

super saiyan Maska e vampiro
    Anëtarësuar
    04-04-2005
    Vendndodhja
    eneh probe
    Postime
    293
    ej me thuj i gje te them dhe une i gje, se nuk kam fol noiher me akletet e krishtit
    paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj

Gjergj Kastrioti
    Anëtarësuar
    11-02-2008
    Postime
    40
    Cka po thua?

Faqja 24 prej 65 FillimFillim ... 14222324252634 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si i festojne Pashket besimtaret Ortodokse
    Nga Matrix në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 29-03-2010, 17:57
  2. Besimi dhe besimtari
    Nga Fjala e drejte në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-12-2004, 16:41
  3. Pershkrimi i parajses ne Kuran
    Nga deshmuesi në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 07-07-2003, 15:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •