Close
Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 48
    Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Po prandaj kjo nisme me duket si te rrahesh ujin ne havan. Ti i fton te vijne e pastaj ata s'mund ta sigurojne as jetesen me ate pune. Pastaj, kush eshte ai qe me Ph.D. do te vije ne Shqiperi per te marre ja 500-600 euro ne muaj kur mund te marre 2000-3000euro ne muaj ne vende tjera? Duhet te behemi pak realist jo te hedhim fjale ne ajer.

Ne vende te tjera, si psh Amerika, vetem qerane e shtepise e ke te pakten 1000euro ne muaj. Ne Shqiperi shume njerez kane shtepite e tyre dhe s'kane nevoje te paguajne qerra. Prandaj djale fute edhe kete dhe shpenzime te tjera ne llogarine tende krahasuese midis rroges 2000 euro jashte dhe 600 euro ne Shqiperi dhe pak a shume do te dali e barabarte, ne mos me mire ne Shqiperi.
    ABCÇDDhEËFGGjHIJKLLlMNNjOPQRRrSShTThUVXXhYZZh (Alfabeti Shqip, 36 gërma)

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Citim Postuar më parë nga brooklyn2007 Lexo Postimin
    Ne vende te tjera, si psh Amerika, vetem qerane e shtepise e ke te pakten 1000euro ne muaj. Ne Shqiperi shume njerez kane shtepite e tyre dhe s'kane nevoje te paguajne qerra. Prandaj djale fute edhe kete dhe shpenzime te tjera ne llogarine tende krahasuese midis rroges 2000 euro jashte dhe 600 euro ne Shqiperi dhe pak a shume do te dali e barabarte, ne mos me mire ne Shqiperi.
    Po ata qe do te vijne ketu, a kane shtepi te tyren? Apo do te rrine me babin e me mamin ne nje dhome e guzhine?

Citim Postuar më parë nga Edvin83 Lexo Postimin
    Po ata qe do te vijne ketu, a kane shtepi te tyren? Apo do te rrine me babin e me mamin ne nje dhome e guzhine?

Shiko se Shqiptaret e Shqiperise jane vertet te vecante ne llojin e tyre . Heren e fundit kur isha ne Shqiperi shume ankoheshin qe s'kishin para per te blere shtepi ne qender te Tiranes, s'kishin para per te bere qejf, s'kishin para per te kursyer menjane. Djale i mbare, as neve ne Amerike nuk i bejme dot te treja keto qe permenda une me lart dhe qe duhet kohe e pune per ti arritur te pakten dy prej tyre. Ti si ne shqiperi qe jeton duhet te jesh i kenaqur ne rradhe te pare qe gjen nje pune dhe aq me teper qe paguan 600 euro ne muaj = 1000$ me kursin e sotem. 1000$ per Shqiperine nuk jane pak. s'do te jetosh me nenen e babain ne shtepi, merr shtepi me qerra dhe jo ne mes te Tiranes sic ta ka qejfi, sepse edhe une se marr dot ne mes te Manhatanit ketu ne NY, por merre ne periferi ku eshte me lire, skiurse dhe une e kam marre ne Brooklyn. Dhe ne periferi mund te gjesh edhe nje shtepi nje dhomee guzhine me 150euro ne muaj. Martohu dhe po te punoi dhe nusja i merni te dy bashke nje rroge 1500 euro ne muaj dhe ne nje te ardhme bleni nje shtepi me kredi (ne periferi gjithmone jo ne mes te Manhattanit shqiptar). Keshtu behen llogarite ketej nga ne djali dhe jo fluturo me presh tek vendi
    Ndryshuar për herë të fundit nga brooklyn2007 : 15-02-2008 më 17:17

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,381
    Postimet në Bllog
    22
    Sa nuk kishin mundesi integrimi ne administraten apo universitetet shqiptare, studentet e diplomuar ne Perendim ankoheshin se Shqiperia nuk u ofronte asnje mundesi dhe qeveria shqiptare tregohej indiferente ndaj tyre.

Sot qe qeveria nderrmer nje hap te tille qe nxjerr ne pension ata profesoret e akademiket e kohes se komunizmit per t'ia lene stafeten shqiptareve te diplomuar ne Perendim, po ky kallep njerezish ankohen se "rroga nuk eshte e mjaftueshme".

Qeveria shqiptare keto mundesi ka, kaq mund te ofroje. Mbase per disa prej jush kjo nuk eshte e mjaftueshme, per disa te tjere mund te jete e mjaftueshme per tu kthyer. Por te pakten tani nuk mund ti bieni fyellit ne te njejten vrime se sikur askush nuk u jep nje arsye per tu kthyer e riintegruar ne jeten e shoqerise shqiptare.

Albo

Mjedisor Maska e Edvin83
    Anëtarësuar
    20-03-2006
    Vendndodhja
    Tallinn
    Postime
    4,670
    Shiko se Shqiptaret e Shqiperise jane vertet te vecante ne llojin e tyre . Heren e fundit kur isha ne Shqiperi shume ankoheshin qe s'kishin para per te blere shtepi ne qender te Tiranes, s'kishin para per te bere qejf, s'kishin para per te kursyer menjane. Djale i mbare, as neve ne Amerike nuk i bejme dot te treja keto qe permenda une me lart dhe qe duhet kohe e pune per ti arritur te pakten dy prej tyre. Ti si ne shqiperi qe jeton duhet te jesh i kenaqur ne rradhe te pare qe gjen nje pune dhe aq me teper qe paguan 600 euro ne muaj = 1000$ me kursin e sotem. 1000$ per Shqiperine nuk jane pak. s'do te jetosh me nenen e babain ne shtepi, merr shtepi me qerra dhe jo ne mes te Tiranes sic ta ka qejfi, sepse edhe une se marr dot ne mes te Manhatanit ketu ne NY, por merre ne periferi ku eshte me lire, skiurse dhe une e kam marre ne Brooklyn. Dhe ne periferi mund te gjesh edhe nje shtepi nje dhomee guzhine me 150euro ne muaj. Martohu dhe po te punoi dhe nusja i merni te dy bashke nje rroge 1500 euro ne muaj dhe ne nje te ardhme bleni nje shtepi me kredi (ne periferi gjithmone jo ne mes te Manhattanit shqiptar). Keshtu behen llogarite ketej nga djali dhe jo fluturo me presh tek vendi
    O boroklyn, a e nderrojme kete 600 euroshin qe marrim ketu me 2000$ qe merr ti atje. Eja ti ketu e te vij une atje. Dhe ate llogarine prej 1500 eurosh ule pak se eshte veshtire per nje femer te ndershme per te gjetur pune ketu. Dhe hiqja kesaj llogarie ilacet dhe kurimet qe do te besh pas 5 vjet jetese ketu, se te behet mushkerite se ato te minatoreve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Edvin83 : 15-02-2008 më 17:20

Ok, po hajde kalo ne purgator sic ka kaluar Brooklini gjithe kete kohe para se te kapte kete punen me 'shume" dollare dhe pastaj flasim

Shiko se Shqiptaret e Shqiperise jane vertet te vecante ne llojin e tyre . Heren e fundit kur isha ne Shqiperi shume ankoheshin qe s'kishin para per te blere shtepi ne qender te Tiranes, s'kishin para per te bere qejf, s'kishin para per te kursyer menjane. Djale i mbare, as neve ne Amerike nuk i bejme dot te treja keto qe permenda une me lart dhe qe duhet kohe e pune per ti arritur te pakten dy prej tyre. Ti si ne shqiperi qe jeton duhet te jesh i kenaqur ne rradhe te pare qe gjen nje pune dhe aq me teper qe paguan 600 euro ne muaj = 1000$ me kursin e sotem. 1000$ per Shqiperine nuk jane pak. s'do te jetosh me nenen e babain ne shtepi, merr shtepi me qerra dhe jo ne mes te Tiranes sic ta ka qejfi, sepse edhe une se marr dot ne mes te Manhatanit ketu ne NY, por merre ne periferi ku eshte me lire, skiurse dhe une e kam marre ne Brooklyn. Dhe ne periferi mund te gjesh edhe nje shtepi nje dhomee guzhine me 150euro ne muaj. Martohu dhe po te punoi dhe nusja i merni te dy bashke nje rroge 1500 euro ne muaj dhe ne nje te ardhme bleni nje shtepi me kredi (ne periferi gjithmone jo ne mes te Manhattanit shqiptar). Keshtu behen llogarite ketej nga ne djali dhe jo fluturo me presh tek vendi
    Brooklyn, ketu flitet per njerez qe kane Ph.D. dhe te tille ne Amerike nuk marrin 2000 ne muaj, po ne jave mbase.

Ok, po hajde kalo ne purgator sic ka kaluar Brooklini gjithe kete kohe para se te kapte kete punen me 'shume" dollare dhe pastaj flasim
    pse re nuk te priten ne JFK ty me pune dhe shpi gati ?

Citim Postuar më parë nga Qyfyre Lexo Postimin
    Brooklyn, ketu flitet per njerez qe kane Ph.D. dhe te tille ne Amerike nuk marrin 2000 ne muaj, po ne jave mbase.

Qyfyre, ketu flitet per Shqiperi qe si ka 20 vjet demokraci dhe jo per ameriken qe ka nja 200 vjet qe i jep botes leksione demokracie.

Citim Postuar më parë nga Albo Lexo Postimin
    Sa nuk kishin mundesi integrimi ne administraten apo universitetet shqiptare, studentet e diplomuar ne Perendim ankoheshin se Shqiperia nuk u ofronte asnje mundesi dhe qeveria shqiptare tregohej indiferente ndaj tyre.

Sot qe qeveria nderrmer nje hap te tille qe nxjerr ne pension ata profesoret e akademiket e kohes se komunizmit per t'ia lene stafeten shqiptareve te diplomuar ne Perendim, po ky kallep njerezish ankohen se "rroga nuk eshte e mjaftueshme".

Qeveria shqiptare keto mundesi ka, kaq mund te ofroje. Mbase per disa prej jush kjo nuk eshte e mjaftueshme, per disa te tjere mund te jete e mjaftueshme per tu kthyer. Por te pakten tani nuk mund ti bieni fyellit ne te njejten vrime se sikur askush nuk u jep nje arsye per tu kthyer e riintegruar ne jeten e shoqerise shqiptare.

Albo
    Si nuk ke pas perpara mundesi integrimi? Shkoje dhe perpara dhe aplikoje per pune dhe e merrje. Po si perpara si tani, jane kushtet e jeteses dhe rroga qe i ndalojne njerezit per tu kthyer.

Faqja 3 prej 5 FillimFillim 12345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Shqiptarët s`kanë pse të druajnë nga etno-identiteti i tyre
    Nga naqeta në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 12:47
  3. Kontributi i shkenctarëve islam në shkencë
    Nga Bleti002 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •