Close
Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 130
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Ne shqiperi te detyrojne kushtet te rrish gjithe diten ne bar,nuk ke nga mbytesh,nuk ke ça te besh.isha rreth nje muaj per festat pak kohe me pare,gjithe diten ne bar rrija me shoket.po ketu ku jam??as qe nuk behet fjale,maksimumi 5 minuta ne bar,nje jack daniels dhe me vrap ke puna.por te shtune dhe te djele ndryshon problemi,ato jane te zbavitjes,por nuk eshte alternative vetem bari.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

i/e regjistruar Maska e ICE-BOY
    Anëtarësuar
    01-09-2004
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    ,drita e uje si paguajne se skane as drita as uje,taksa per condominion apo per plehrat etj nuk kane,keshtu qe normal robi del nga puna dhe shkon ne kafene se e ka poshte shpise....

Ne 1998 shqiperia e kishte GDP 2,6 miliard dollare,kurse ne 2008 po i afrohet 10 miliard dollareshit dhe njerezia kane llogjikisht me shume pare neper duar se para 10 vjetesh....

Ne shqiperi po te rregullohen dritat dhe uji,behet vend shume i mire per jetese,per ata qe kane nje vend pune,sepse gjithsesi eshte vend ne zhvillim,ku rrogat rriten vazhdimisht edhe pse nga pak por rriten..........
    Hajde njeher ktu dhe mos paguaj dirat ti e te shofesh do ti presin e hec e bej sherr pastaj per ti ven prap se ste vjen me njeri,kam ngel vet dy jav pa drita jo per gje , ktu drita ska dhe dritat paguhen.

Sa per punen e rrogave , eshte e vertet qe jan rritur goxha , por mos harro qe jan rrit cemimet me shum sec jan rrit rrogat .

Rregullo ca te duash ktu , ne shqiperi eshte zhdukur klasa e mesme , po pate lek te duket shqiperia me mire se USA , Gjeramia , Italia etje , po spate lek do bredhesh lokaleve e do meresh me llafe , se b*th per pun ska njeri, se duan te gjith drejtora.

Eshte rrit kostua e jeteses jashtzakonisht sidomos me kto reformat , po zhdoganohen te gjitha mallet qe hyn , cemimet jan ne rritje e siper , populli eshte ber si i shushatur , i shef kur kalojn rrugen nuk shikojn as majtas as djathtas, ikin me koken nga qelli.
    Life is too short to drink cheap wine !

***LOVE*** Maska e Tironcja_BLN
    Anëtarësuar
    01-02-2008
    Vendndodhja
    Berlin City
    Postime
    3,440
    Citim Postuar më parë nga ICE-BOY Lexo Postimin
    Nqs nuk mjaftojn 200 Euro , imagjino mos ti kesh fare ato 200 euro !
    po nuk i pate fare ato 200€ do rrish me gisht ne goj...ske cfare te besh

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anëtarësuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranë
    Postime
    1,966
    elen merre me qete e dashur dhe me shtruar.
    Nuk ke pse shkruan me kaq impulsivitet. Kjo eshte nje teme shoqerore dhe mendimin ndryshe nuk duhet ta kuptosh si shpallje lufte.

Gjithsesi kalojme tek tema.

Citim Postuar më parë nga elen Lexo Postimin
    Dhe ti me thua pse nuk dua tja dij per te tjeret????Jo nuk dua tja dij...Menyre per te jetuar dhe per te gjetur pune, per ata qe duan sigurisht qe ka..Ska rendesi me sa lek, fillimi dihet qe eshte me pak..[/B]
    Eshte e vertete!
    Nqs vite me pare kishte nje disporpocion skandaloz midis kerkeses per pune dhe vendeve te punes, tani sa vjen dhe rritet mundesia per te gjetur pune.

Sic jam shprehur edhe ne postimin e pare, nuk mundet e nuk duhet ne, ne nje diskutim te vetem te nxjerrim konkluzione te pershpejtuara dhe jo reale per shqiptaret si popull "dembel". Fakti i kafeneve te mbushura me njerez nuk eshte "tregues real" i dembelizmit.
    Stili i te punuarit ndryshon nga nje vend ne tjetrin. Po marre nje shembull banal:
    "nqs ne Turqi(Stamboll) tregtare te ndryshem, dalin e te kapin prej dore duke insistuar qe ti te futesh ne dyqanin e tyre, ne Shqiperi askush nuk e perdor kete lloj teknike".
    Ne rast ne Shqiperi te duhet te presesh 1 ose me shume ore per te mbaruar nje x-pune (pritje te cilen mund t'a besh ne kafe), ne nje vend tjeter nuk ndodh keshtu.
    Mund te jap shume shembuj per kete ceshtje po do zgjateshim shume.

Pra perfundimisht mendoj se t'i vendosesh shqiptareve nofken "popull kafenesh" apo "popull dembel" eshte thjesht nje "paragjykim i radhes".

Tek e fundit nje qenie dembele, eshte e tille dhe mbetet e tille. Nuk mund ta ndryshoj emigrimi qenien dembele.
    »« ¤ »«Ê£ÐØ®ÂÐØ»« ¤ »«

Anëtarësuar
    01-09-2004
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga J@mes_Douglas Lexo Postimin
    Fakti i kafeneve te mbushura me njerez nuk eshte "tregues real" i dembelizmit.
    Po flasim per njerez qe rrine nga 3 ore (mos me shume) neper kafene, sipas teje cfar treguesi eshte ky , cfar mund te bej robi 3 ore ne nje kafene? Megjithate nuk foli njeri per dembelizem , kjo eshte me shum psikollogjike , eshte nje menyre te jetuari "pa punuar" me te cilen jan adaptuar shum mire shqiptaret, duke qene se 25 % e GDP vjen nga Emigrantet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ICE-BOY : 11-02-2008 më 20:25

Juventini Maska e EkOnOmIsTi
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Pse Do Vish Dhe Ti ?
    Postime
    2,406
    Prandaj nuk ecen perpara kjo shqiperi.

mire ata qe jan papune dhe skan cbejn po ata zyrtaret dhe ata sduan tja din per punet e tyre. Njerzit rrin me ore te tera ne rradhe deri sa te kujtohen ata te dalin nga kafeneja
    S |< R /\ p /\ |_ |
    Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash

~Dreams Come True~ Maska e Rudina_USA
    Anëtarësuar
    23-10-2006
    Vendndodhja
    Smile even your smile is sad,because more sad than a sad smile is,sadnnes that doesen't smile never. Remember my friend.
    Postime
    135
    Citim:
    Postuar më parë nga elen
    e mja de mja..

Une nuk dua tja di per te demoralizuar qe nuk ja dalin dot dhe e gjejne veten te gota e alkolit..

ncncncncnc po me polacet e Shqiperise..pffffff skane te hane dhe ngelen kafeneve, duke komentuar emigrantet ....Nejse..

--------------------------------------------------------------
    Shume shume teme e bukur.
    --------------------------------------------------------------
    I lexova te gjitha pergjigjet dhe pak a shume me erdhi vertet per disa qe nuk dine te analizojne jeten e Shqiptarve.

Elen'
    Sinqerisht me erdhi shume keq qe shkruan ne kete menyre per ne Shqiptaret.
    Ndoshta ne emigrim jemi te gjithe dhe e shofim shume mire jeten Shqiptare'nese ti apo une tjetri-tjetra do kishim vendosur te qendronin te jetonim ne Shqiperi kjo gjendje do kishte ndryshuar shume.
    Ne fund te fundit cte bej nje djal apo burre do rri ne shtepi gjithe diten pas grus se vet'turp vertet qe shkrun keshtu 'pasi dhe vet je Shqiptare.

Citim Postuar më parë nga Albi Lexo Postimin
    Ti qe e dashke letersin me vjen shume turp qe nje femer me kultur edhe me edukat si puna jote shprehet ne kete menyr.Si nuk dashke tja dike ti apo shyqyr qe paske emigruar edhe e paske kap veten.Realiteti shqiptar ku eshte duam ne apo sduam sepse keto roga kemi edhe ket mirqenie kemi.Cmund te bej me shume se te pi nje kafe nje shqiptar ne shqiperi kur nuk punon sepse nuk ka pune por edhe po pati do jet me rog shume te ulet.Turp shqiperis per emigrant si puna juaj qe kur ikin nga shqiperia harojne ta kthejne koken mbrapa.

Albi!
    Ke shruajtur dicka me mend ne koke.urime

Dhe dicka.
    Per ne qe jetojme jasht Shqipris'po shkruaj per veten time.
    Ikem ne nje kohe shume shume te veshtire Dhe nese nje dite do vendosim te kthehemi ne shqiperi duhet ta fillojme nga 0.
    Do vije nje dite por se kur se dime as vet.

Miqsisht
    Shoqa juaj Rudina
    “During your life, never stop dreaming. No one can take away your dreams”

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Nuk besoj se eshte muabeti tek rroga , PUNA eshte kulture! Ne afrik e ne indi po punojn robt si kafsh per 50 cent (mos me pak) dita, po pse keq do ti benin 150 Mij lek ne muaj ketij personi qe rri gjith diten lokaleve?? Se fundi fundit ai nuk fiton gje qe nuk fiton , biles humbet duke ndejt nga 4 ore me gazeten "Sporti Shqiptar" , (ka dhe nga ata qe lexojn "FemraModerne") lokaleve.

Mendimi im eshte qe neve si popull na mungon kulutura e punes.
    Ne komunizem punonin fshataret dhe hanin qytetaret
    Tani punojne Emigrantet dhe han prap qytetaret...!
    Po mire nese rroga ty nuk te duket nje nder motivet me te forta per t'a motivuar dike qe te punoje,atehere vetem nje pyetje te thjesht kisha ne kete rast;emigrantet shqiptar qe punojne jashte shtetit a jane shqiptar?lol 'po' do thoshje t'i,por a nuk jemi ne nje nder rracat qe shquhemi per aftesite tona pothuajse ne te gjitha aspektet jashte shtetit,si te punet e krahut e duke mbaruar dhe shkolla te larta me nota nga me te mirat? Po, do ishte prape pergjigja, se une kam qene ne greqi per disa vjet dhe kam pare vet se kush ishim ne atje dhe shikoja shume shqiptar qe punonin edhe nga 3 pune bile!Ndoshta,them ndoshta,mund te kete qene edhe rroga qe i ka motivuar ata te punojne me kaq ore te zgjatura! Ti si thua,apo kane pas pasion te madh punen dhe nuk donin t'ja dinin per lekun qe do merrnin hic?!
    Without deviation from the norm, progress is not possible

Anëtarësuar
    01-09-2004
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga Endless Lexo Postimin
    emigrantet shqiptar qe punojne jashte shtetit a jane shqiptar?lol 'po' do thoshje t'i,por a nuk jemi ne nje nder rracat qe shquhemi per aftesite tona pothuajse ne te gjitha aspektet jashte shtetit,si te punet e krahut e duke mbaruar dhe shkolla te larta me nota nga me te mirat?

Ore atje po spunove te mori lumi, ngele te flesh posht urave,duke ngren buke te thare(po gjete) , ndersa ktu edhe po nuk punove e pi ate kafen , e gjen dhe nje shok te besh ca ore muabet.

Nuk foli njeri qe shqiptaret skan aftesi per pun e per gjera te tjera, ktu thjesht ka dicka qe e shtyn popullin te mos punoj.

Normalisht rroga eshte nje motivim i fort , po me qene se shum veta po kapen tek kjo puna e rroges , ather ju thoni qe shqiptaret O duan rroge te larte ose nuk punojn fare ?!

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Po flasim per njerez qe rrine nga 3 ore (mos me shume) neper kafene, sipas teje cfar treguesi eshte ky , cfar mund te bej robi 3 ore ne nje kafene? Megjithate nuk foli njeri per dembelizem , kjo eshte me shum psikollogjike , eshte nje menyre te jetuari "pa punuar" me te cilen jan adaptuar shum mire shqiptaret, duke qene se 25 % e GDP vjen nga Emigrantet.
    Ku e gjete 25 % e GDP-se ti?

Emigrantet jane shumica familjare tani dhe mezi kthejne koken nga shqiperia....Leket qe quhen te emigrimit jane leke parash te pista...
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  4. Si lindi harmonia fetare në Shqipëri?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  5. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •